MUHTEMELEN SON ELMALI TARİF :)
Elma ile özellikle pişmiş elma ile aramın iyi olmadığını, hatta ağzıma bile sürmediğimi Elmalı Ay Çöreği yazısında uzunca anlatmıştım.
O yazıda da belirttiğim gibi evde bolca bulunan elmaları, değerlendirmek amacı ile pişirip buzluğa koymuş ve misafirlerimiz için iki çeşit haline getirmiştim.
Elmalı milföy dilimlerinin tarifi daha doğrusu ilham kaynağı Siret yenge. Katıldığı bir günde, yemiş ve çok beğenmiş, onun yediği tarifte milföy hamuru rulo yapılmış ve dilimlenmeden pişirilmiş.
Bu şekilde sunum olarak çok güzel olurdu ama servis ederken zor olacağını düşündüm. Milföy hamuru zaten hemen dağılan ve kırıntıları saçılan bir hamur, bu nedenle ben çiğken dilimleyip, dilimler halinde pişirdim. Servisi daha kolay oldu ve hem çıtır hemde yumuşak atıştırmalık oldular.
Malzemeler
- 9 Adet Kare Milföy Hamuru
- 3 Adet (Orta Boy) Elma
- 2 Tatlı Kaşığı Şeker
- 1 Çay Bardağı (irice kırılmış) Ceviz
- 1 Çay Kaşığı Tarçın
Yapılışı
- Elmaları rendeleyin ve orta ateşte şeker ve tarçın ekleyerek, elmalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Altını kapatıp cevizi ekleyin ve soğumaya bırakın.
- Milföy hamurlarını unlanmış bir tezgaha, üçerli sıra halinde, bir kare oluşturacak şekilde dizin. (tam yanyana değil kenarları hafifçe birbirinin üstüne gelecek şekilde dizin)
- Hamurları, oklava yardımı ile hafifçe açın.
- Elmalı harcı üzerine yayın ve sıkıca rulo yapın.
- Yaklaşık 1 - 1,5 cm.lik dilimler kesin ve tepsiye dizin. (Tepsiyi yağlamanıza gerek yok)
- 180 derecede ön ısıtma yapılmış fırında 25-30 dk. hamurların üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin.
& Elmalı harcı hazırladıktan sonra, bir buzdolabı poşetine koyarak buzlukta uzun süre saklayabilirsiniz.
17 yorum:
Merhabalar bu tarz petaik tarifleri seviyorum..Deneycegim mutlaka hosuma gitti.
Sevgiler..
selamlar,pratik ve nefis görünüyorlar,adresinizi oktay ustanın sitesinden aldım ,yazışmak dilegiyle.sevgiyle kalın.http://wwwgulbahces.blogspot.com/
Ellerine sağlık Müge'cim, pek lezzetli olduğuna eminim, elma,ceviz ve tarçın süper bir üçlüdür..
mügecim ellerine saglık harikalar
masadaki görünüş şekli bir harika yemesi ne kadar lezetlidir kimbiir neyse onu da yapınca tadına bakarım:))sen süpersin sevgilerimi gönderiyorum sen süpersin
Mügeciğim,
Çok pratik bir tarif.Ben elmalı tatları sevdiğim için bunu da çok seveceğimi düşünüyorum.Ellerine sağlık
Müge'ciğim ellerine sağlık,çok nefis görünüyorlar,sevgiler...
ya kuzucum nasil olurda senin gibi damak tadi zengin biri pismis elmayi sevmez helede tarcin ceviz ve sekerle biraraya geldiyse! sana bi dahaki gelisinde sadece elmali tatlar yapcem :P hehe :))
mügecim ben senin aksine çok severim cnm elmalı tarifleri.bu tarifin çok pratik.ellerine sağlık.
canım ben severım elmalı lezzetlerı..yanı olsada olur olmasada:))
ellerıne saglık mugemmmmmmmmmmm
Elmalı herşeye bayılan biri olarak çok beğendim. Ellerine sağlık Müge'cim. Hem pratik hem leziz. Geçmiş olsun dileğin içinde teşekkür ederim. Sevgiler canım..
günaydın canım...
almalı milföyünden bir tanecik aldım.. elelrie sağlık süper olmuşllar..
sevgilerimle
SLM
ELMALI TATLARI BENDE ÇOK SEVERİM ELLERİNE SAĞLIK MÜGE BENDE DENİYCEM BU YARİFİ EN KISA ZAMANDA..
SEVGİLER
Sevgili Arkadaşlar;
Değerli yorumlarınız için çok ama çok teşekkürler.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun, tüm elma severlere benden bir hediye olsun:)
Sevgilerimle...
çok pratik bir tarif teşekkürler
Merhaba Müge hanım, size mail gönderiyorum ama hiç bir şekilde ulaşmıyor. Elmalı milföy dilimlerini pişirip soğuttuktan sonra derin dondurucuya atınca çıkarıp aynı tazeliği yakalayabiliyor muyuz?
Çok güzel bir tarif, pişirmek için sabırsızlanıyorum.
Merhaba;
Elmalı milföy dilimlerini pişirip soğuttuktan sonra strech film ya da aliminyum folyoya sarıp buzluğa kaldırabilirsiniz.
Çıkarınca biraz fırında ya da teflon tavada ısıtırsanız gayet güzel oluyorlar...
Sevgilerimle...
Müge Hanım, ne diyeyim, harikasınız! Ne kadar nazik, ilgili ve yaptığı işi mükemmel yapan birisiniz. Övgülerimi sırala sırala bitiremeyeceğim galiba. Her soframda sizden en az 1 tarif bulunuyor. Teşekkürler
Evşen
Yorum Gönder