28 Mayıs 2008

Akşam Yemeği Sofrası

Müge ve Engin ile Akşam Yemeği Sofrası

BALKON KEYFİ ve YAZ AKŞAMI YEMEKLERİ
Ben son zamanlarda günlerin hızına yetişemiyorum. Haftalar bir gün gibi, aylarda bir hafta gibi geçiyor sanki. Takip ettiğim dizilerin bu akşam yeni bölümü olduğunu hatırlayınca, "a sanki dün akşam izledim ben en son bölümü" diyorum. Ocak ayında Güzel Şeyler ekini biriktirmek için almaya başladığım Lezzet dergisi gözüme çarptı geçen gün, beş tane olmuş, bir kaç güne kadar altıncısı gelecek, sehpanın üzerindeki dergilere bir kaç dakika kilitlenmiş gibi bakakaldım.
Sonra kendi kendimi teselli ettim, hayat bizim elimizde olmadan, şu veya bu şekilde akıp gidiyor, hatta "hayat, biz başka planlar yaparken, geçip giden bir şey" (çok severim bu sözü ama bana ait değil ne yazıkki)
Bu nedenle, akıp gitmesine engel olamadığım bu hayatı, en güzel şekilde yaşamak, mümkün olduğu kadar kalp kırmadan ve hep gelecekte olacak bir şey için gün saymak yerine, günü güzel yaşamak amacım.
Neyse, lafı çok uzattım, sadece geçen çarşamba kurulan bu keyifli sofrayı yayınlamak tam bir hafta sonraya kısmet oldu ama ben dün akşam kuruldu bu sofra gibi hissediyorum diyecektim:)
Blogum sayesinde tanıştığım ve sürekli yazışarak çok keyifli bir arkadaşlık kurduğumuz, birlikte bebek kurabiyeleri hazırladığımız adaş şekerim ve sevgili eşi için hazırladım bu sofrayı.
Sofrada öyle çok beceri isteyen, oyuncaklı yemekler yoktu tahmin edebileceğiniz gibi :) Yaz mevsimine uygun olsun diye birer çeşit salata ve zeytinyağlıdan oluşan, işten gelip pratik bir şekilde bir iki saat içinde hazırlanan çok basit bir sofra oldu.
Çeşitler azdı ama ben dersine iyi çalışan bir öğrenci olduğum için, Sosyete Mantısı ile turnayı gözünden vurdum :) Müge'yi patlıcan salatası, eşimide patatesle tavlayınca, benim mütevazi sofra bir güzel iş yaptı anlayacağınız:) Üzerine birde keyifli sohbet eklenince, birlikte harika zaman geçirmiş olduk.
Adaş şekerim'de gecemizi çok güzel anlatmış hatta beni utandırmış, okumak isterseniz burada...

Soframızda nelermi vardı?

Müge ve Engin ile Akşam Yemeği Sofrası

& Patlıcan Salatası'nı her zaman yaptığım şekilde yaptım, yanlız son zamanlarda içine közlenmiş biber ve domateste ekliyorum. Patlıcan, biber ve domatesi fırında közlerken yanına 1-2 tane kırmızı biberde koyuyorum. Közlenince kabuklarını soyup ince ince doğrayarak salataya ekliyorum. Domateside 1 tane közlenmiş 1 tanede çiğ olarak ekliyorum. Çiğ olanın mutlaka çekirdeklerini çıkarıyor ve çok minicik doğruyorum.

& Zeytinyağlı Taze Fasulye'ye ise mutlaka 1-2 diş sarımsak ekliyorum, pişerken ve yerken kesinlikle sarımsak tadı gelmiyor, sadece lezzet veriyor.

8 yorum:

lezzetyolculugu dedi ki...

Mügecim ellerine sağlık bencede tam yaza uygun hem hafif hemde leziz bir sofra olmuş.Birde balkon manzarası,yanına da paha biçilmez sohpet eklenince insan daha ne isterki.

Adsız dedi ki...

mügem, patlıcan salatasıda beni tam göbeğimden vurdu :)))) ağzım sulandı anacım.

ellerine sağlık.

sımmsıkı kucaklıyorum seni..
www.misssgibi.com

şengül dedi ki...

müge caım ellerine sağlık çok güzel gözüküyorlar ımmmmmmmmmmmmmmm çok canım çekti patlıcan saltası

Adsız dedi ki...

mügecim senin bir dokunuşun basit bir sofrayı bile muhteşem bir sofraya dönüstürüyor bende balkonumuzda kurulan güzel sofrayla doslarımla sohbet etmeye bayılıyorum bide senden ögrendiklerimi misfirlerime ikram etmek muhtesem bir sey canım ellerine saglık iyi ki varsın

fidaneli dedi ki...

muge cım hunerlım, bayılırım patlıcan salatasına beennnn:))ne hos sofra olmus ve de keyıflı;) muge cığıme de slm lar:)

Selcen Şenocak dedi ki...

Ellerine sağlık Mügeciğim tam bir yaz sofrası olmuş afiyetler olsun.

Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Ben bu sofraya bayıldım valla saat kaçta geleyim yemeğe? :))
Ellerine sağlık!

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Müge'cim senin kurduğun sofralar çok hoşuma gidiyor, hep çok canlı oluyor, emek verdiğin belli.. Bu sofra da öyle, tam yaz akşamlarına uygun olmuş.. Tahin helvası linki için de teşekkürler, ben kaçırmışım, şimdi notumu aldım.. İlk fırsatta deneyeceğim..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin