GÜN SOFRASI İÇİN NEFİS BİR SEÇENEK :)
Sevgili Esma'nın bizim için hazırladığı Beş Çayı Sofrası'nı sizlerle paylaşırken, google aramalarında en çok, gündelik kolay tarifler, kahvaltı ve gün sofrası görüntüleri arandığından söz etmiştim.
Bu nedenle arşivde bekleyen ve bir iki ufak dokunuşla klasik bir keki, tek başına bir çay eşlikçisi haline getiren bu tarifi sizlerle paylaşmak istedim. Kekin temel malzemelerini aynı bırakarak, isterseniz portakal kabuğu yerine, limon kabuğu ekleyebilir yada vişne yerine istediğiniz herhangi bir meyveyide kullanabilirsiniz.
Malzemeler
- 3 Adet Yumurta
- 1 Su Bardağı Toz Şeker
- 1/2 Su Bardağı Sıvı Yağ
- 1/2 Su Bardağı Süt
- 2 Su Bardağı Un
- 1 Adet Portakal Kabuğu Rendesi
- 1 Tatlı Kaşığı Tarçın
- 1 Çay Bardağı Damla Çikolata veya 80 Gr. (1 paket) Bitter Çikolata
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1 Paket Vanilya
- 1 Su Bardağı Vişne
- 1 Yemek Kaşığı Kakao
Yapılışı
- Yumurtaları ve şekeri mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. (Ben bu aralar eğer vaktim var ise, yumurta aklarını cam bir kasede mayonez kıvamına gelinceye kadar çırpıyor ve yumurta sarılarını şeker ile ayrı bir kasede çırpıp, aklara ekliyorum ve şeker tamamen eriyene kadar, kısa bir süre daha çırpıyorum. Kek, inanılmaz yumuşak oluyor bu şekilde)
- Karışıma portakal kabuğu, yağ ve sütü ekleyip çok az daha çırpın. Minik minik kestiğiniz çikolataları ekleyip kaşıkla karıştırın.
- Ayrı bir kaseye, un, tarçın, kabartma tozu ve vanilyayı eleyin. Sıvı karışımı, toz karışıma ekleyin ve kaşıkla karıştırın.
- Kek kalıbınızı katı yağ ile yağlayıp, unlayın. Karışımdan 4 yemek kaşığı kadar ayırıp, gerisini kalıba dökün.
- Ayırdığınız karışıma, kakaoyu ekleyin ve karıştırın. Karışımı kekin üzerine, kaşıkla gezdirin ve bir bıçağı gelişi güzel batırıp, çevirerek şekiller verin.
- Son olarak vişne tanelerini kekin üzerine serpiştirin.
- Önceden ısıtılmış, 180 derece fırında 40-45 dk. batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.
22 yorum:
müge sen süpersin bunu yamek için çay eşliginde tam zamanı ellerine saglık
müge yukarıda sormayı unutum güzel keki görünce birsey sormak istiyorum bu kekte kullandıgım kek kalıbı kaç cm havuçlu kekte kullandıgın kaç cm bana aynı gibi geldide sevgiler
kek çok güzel görünüyor eliniz sağlık benim de dondurucumda çekirdekleri çıkarılmamış vişne var acaba onlarla yapsam nasıl olur
harika bir bloğunuz var
inanın başından kalkamadım alaçatı davet sofraları mükemmel çalışıyorsunuz herhalde hem çalışıp hemde böylesine emek isteyen tariflerle bir blog ne diyebilirim ki sevgiler
Cok nefis görünüyor,ellerinize saglik.Sevgiler.
Ellerine saglik Muge'cigim,kek nefis gorunuyor.
Sevgilerimi gonderiyorum.
Müge'cim kekin nefis, iştahım kabardı.. Tartöletler için dondurucudan indirdiğim vişnelerden artmıştı, kek yaparak değerlendirmek en iyisi olacak galiba.. Ellerine sağlık..
Müge'ciğim kek nefis görünüyor, ellerine sağlık canım.
Sevgiler...
Adaş şekerim...
Sabah sabah iştahımı kabarttın.Şu anda çayım son derece öksüz..Zor gidiyor boğazımdan :(
Keşke bir dilimcik olsaydı da çayım bayram etseydi...Midem de tabii
Öptüm
Birtanem dün gece enfesti herşey için tekrar teşekkür ederiz.Ayrıca resimlerini görüp de o leziz yemekelrini yemek de enfesti.Ellerine sağlık canım.Sinan'a da sana da sevgiler.Öperim edi.
mügemmmmmmmmmmm yavrı kuşum be ne güzel bişi olmuş böyle yaaa bayıldım bayıldım ekrana uzandım alamadım bi dilim:))) elciklerine sağlık bebişim...sevgilerimle öpüyorum
Kekiniz enfes görünüyor elinize sağlık.Keşke dondurucudaki vişnelerimin hepsini harcamasaydım neyseki yaz geliyor.Kekiniz gayet pratik.Afiyet olsun
Bu arada ismim Emel:)
Müge'cim kekini dün akşam denedim, müthiş oldu! Bu güzel tarif için tekrar teşekkürler.. Sakıncası yoksa blogumda yayınlayabilir miyim?
Handancım;
Utandırıyorsun beni, çok teşekkürler canım. Kalıplar aynı şekerim, klasik kek kalıbı ölçüsü, yaklaşık 28-30 cm herhalde. Tam ölçü istersen akşam evde ölçüp söylerim. Sevgiler.
İsimsiz;
Olur tabiki neden olmasın, sadece ikram etmeden önce ufak bir uyarı yaparsın hepsi bu :) Sevgilerimle
İsimsiz;
Çok ama çok teşekkür ederim. Evet çalışıyorum. Sadece bir hobi olarak başlamıştım blog yapmaya ama senin yazdığın tarzda yorumlar beni öyle heveslendiriyorki, her gün daha bir ciddi yaklaşıyorum bloguma. Çok çok teşekkürler.
Kızılcık Şurubu;
Çok teşekkürler, sevgiler.
Aybikeciğim;
Ne kadar vefalı ve ne kadar tatlısın. Çok teşekkürler canım. Bende sana sevgilerimi gönderiyorum.
Aslıcım;
Benimde senin tartoletlerde aklım kaldı, nefis olmuşlar. Vişne arttıysa bir taşla iki kuş olur ne güzel. Şimdiden ellerine sağlık.
Keki denemene ve beğenmenede çook sevindim, izin ne demek aşkolsun, onur duyarım. Benim tarifim olduğunu söylemene bile gerek yok. Klasik basit bir kek sonuçta. Öperim.
Sevgiler.
Selcencim;
Çok teşekkürler canım, sevgiler.
Adaş şekerim;
Mail de yazdım sana, söyleme böyle içim bir tuhaf oluyor, hiç dayanamıyorum canım çekti lafına :( Öperim seni çok.
Eda Şekerim;
Sen ne tatlı bir şeysin yahu, teşekküre ne gerek var. Benim ve Sinan için büyük zevkti. Sık sık tekrarlamak dileğiyle canım, öptüm.
Gönülcümmm;
Sana yok, rejim bozulur. Sen kepek ekmeği ve peynire devam:)) Öperim çok çok.
Emelcim;
Vişne olmasada olur, canın ne isterse onu koy. Ben geçenlerde vişnesiz ve portakal kabuksuz yaptım, hatta sütte yoktu yoğurtla yaptım,şahane oldu. Kekler her zaman en pratik tarif oluyor. Sevgilerimle canım.
mügecim ben 30cm yaptım canım tam geldi ellerine saglık çok güzel oldu
Handancım;
Ellerine sağlık, eminim çok nefis olmuştur.Sonucu bildirdiğin için çok teşekkürler.
ne kadar harika görünüyor, eminim tadı da öyledir...
Sevgili Müge, bu güzel kekinin fotoğrafını nihayet yayınlayabildim, bir bak istersen bakalım olmuş mu? :) Tekrar teşekkürler.. Sevgiler..
Müge Hanım bu keki az önce pişirdim birazdan kalıptan çıkarıcam kokular harika:))bende ortası delik kalıba döktüm ama benimkinin üst kısmı sizinki gibi bombeli olmadı düz gibi oldu:(bu sefer yumurta ve şekeri 10 dakika çırptım iyice ayrıca ununu eledikten sonra tahta kaşıkla karıştırdım,sizinki nasıl öyle yuvarlak şekil kabardı?
Gülşencim;
Kek bu ! :)
Bir gün yuvarlak kabarır bir gün düz :)
Benim de her yaptığım kek fabrikadan çıkmış gibi aynı olmaz ki..
Sevgiler.
Ellerinize sağlık. Benim çikolatalı keklerimde çikolatam hep dibe çöküyor. Damla çikolata kullandığımda da aynı sonucu alıyorum. Siz toz malzemelerle karıştırmışsınız acaba bu püf noktası mıdır, unlamak mı gerekir? Şimdiden teşekkürler, başarılarınızın artarak devam etmesini diliyorum, sevgiyle...
Merhaba;
Kek yaparken, çikolata, kuru meyve gibi eklemeleri un ile birlikte yapıyoruz.
Un ile nemi gittiği için dibe çökmüyorlar.
Sevgilerimle...
Yorum Gönder