21 Mart 2008

Beş Çayı Sofrası

Esma'nın Sofrası

ESMA'DAN GÜN SOFRASI :)
Bende pek çok blog sahibi arkadaşım gibi, blogumun istatistiklerini düzenli olarak takip ediyorum.
Google'dan yapılan aramalarda genellikle, yayınlamakta çekindiğimiz basit tariflerin arandığını Bulgur Pilavı yazısında anlatmıştım.
Son zamanlarda blogumu ziyaret edenlerin, büyük bir çoğunluğunun, kahvaltı sofrası, beş çayı sofrası ve gün sofraları yazması dikkatimi çekti. Bende bunun üzerine, fotoğraf arşivimde yer alan ve tariflerini ayrı ayrı yayınlamayı düşündüğüm bir sofranın genel görüntüsünüde sizlerle paylaşmak istedim.
Sofra; geçtiğimiz hafta ziyaretlerine gittiğimiz arkadaşlarımızın evinden. Evin güzel sahibesi Esma, iki yaşındaki dünya tatlısı kızına rağmen inanılmaz lezzetli çeşitler hazırlamıştı.
Sofranın genel bir fotoğrafını çektikten sonra, kendim için değil tamamen sizler için :) bütün çeşitlerin tadına baktım, test ettim ve hepsine ayrı ayrı bayıldım.
Tariflerini her zaman olduğu gibi, arşivimin düzenli olması için tek tek yayınlayacağım, yani bu sofrada diğerleri gibi yayınla yayınla bitmez :) sofralardan biri olacak.
Masada görmüş olduğunuz pasta ise başlı başına bir yazı konusu, çünkü kendileri benim ilk şeker hamurlu pastam :) Bu pasta ve ayrı bir yazı ile sevgili Özlem'in Pastakolik etkinliğine katılacağım.

Esma'nın Sofrası - Kısır

Kısır'ın tarifi benim yaptığım ile aynı ve arşivimde olduğu için ayrıca yazmıyorum. Aradaki tek fark, içinde kimyon olması ve iyice yoğurarak köfte şeklini vermiş olmasıydı. Lezzeti ise; hem mercimek köftesi hemde çiğ köfte yiyormuş gibiydi. Çiğ köfte seven ama içinde çiğ et olduğundan, yemekten kaçınanlar için çok iyi bir alternatif diye düşünüyorum.

13 yorum:

Unknown dedi ki...

Mügecim benim sayfandada takip ettiğim istatistiklere göre en çok tıklanan tarifler kahvaltı sofrası ve kolay kurabiye...Sanırım içerisindesofra fotoğrafı bulunan ve kolay olan tarifler hep ilgi çekiyor...
Canım ilk şeker hamuru pastanı sabırzızlıkla bekliyorum...Esma'nın ellerine sağlık herşey harika görünüyor..İyi hafta sonları...

Fulya dedi ki...

Eline sağlık arkadaşım.Değişik bir tarif.Kısırı daha çok yoğurup köfte haline getirmek aklıma gelmemişti.Bu istatistiklere nereden bakıyorsunuz allah aşkına banada söylersen sevinirim.Tüyolar çok güzel.

ebruli pastalar dedi ki...

Müge'cim,
Sofra harika.Kısır tarifi de çok değişik, ellerinize sağlık.
Şeker hamuru pastan da nefis görünüyor. Tarifini en kısa zamanda bekliyoruz.
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

müge hanım merhaba sürekli sitenizi takip ediyorum çok güzel tarifleriniz var özellikle çay saati tarifleri bekliyoruz ellerinize saglik sevgilerle

Naşide Dönmez dedi ki...

canım ellerine sağlık.masa çok güzel.orda olmak varmış:))ilk şeker hamurlu pastam benide çok heyecanlandırmıştı.seninkinide sabırsızlıkla bekliyorum.sevgiler.

Feyza Fidan dedi ki...

Canım Mügem, harika bir sofra gerçekten, benim yerimede bol bol yiyeydin :))))
Şeker hamurlu pastanı merakla bekliyorum ayrıca kısırın bu hali süper olmuş valla,
Hepinizin ellerine sağlık,
Sevgiler...

Gönül dedi ki...

mügemm canım benim kerevizin hparika görünüyor ellerine sağlık....esma sultanın ellerine sağlık harika hazırlanmış...sizlere afiyetler olsun şekercim....sevgilerimle öpüyorum canum:))

Yemekbahane dedi ki...

Harika..Demek ilk şeker hamurlu pastanı yaptın.sabırsızlıkla bekliyorum :)

Ellerine sağlık canım ..

Sevgiler
müge

gülriz dedi ki...

Gördüm gördüm, meşhur pastayı gördüm :))))))))))

Selcen Şenocak dedi ki...

Arkadaşının ellerine sağlık canım.
Şeker hamru pastan güzel görünüyor bekliyorum:)

Sevgiler...

Müge Hüner dedi ki...

Zerrincim;
Seninle ortak noktamız saymakla bitmez zaten, siteni ve tarzını çok beğeniyorum. Öperim seni çok.

Fulyacım;
Öncelikle teşekkür ederim. İstatistikler için www.statcounter.com adlı bir siteden yararlanıyorum. sende üye olup, oradan takip edebilirsin. Sevgilerimle.

Ebrucum;
Çok teşekkür ederim güzel sözlerine. Pastam yayında:)

İsimsiz;
Çok çok teşekkür ederim, ne mutlu bana, elimden geldiğince hem kendim hemde çevremdeki dostlarımın tariflerini sizle paylaşıyorum. Aynen devam bundan sonra da:) Sevgiler.

Feyzam, fidan şekerim;
Çok teşekkür ederim nazik ve vefalı bayan. Aslında sizin son çalışmaları gördükçe ben pastayı yayınlamayı erteliyorum sürekli ama nereye kadar:) Yayınladım valla, öperim.

Gönülcüm;
Hem kendim hem Esma adına çok teşekkür ederim, masadaki lezzetlerin hepsini yayınlıycam sırayla. Çok öperim seni şeker kız.

Adaş üstad;
Valla yaptım bir kendini bilmezlik bakalım sonu nereye gider:) Senden daha çoook öğreneceğim şey var şekercim.Öperim.

Gülrizcik;
Göör görde, bu dedikoducu dan nefret et:) İlk görüşmemizde sen beni dizine yatırıp döv:) Anladın sen ne demek istediğimi:)) Öpüldün.

Sevgili Selcen;
Çok teşekkür ederim, pasta yayında:) Sevgiler.

Adsız dedi ki...

çok güzel tarifler var tşkrler

Adsız dedi ki...

çok güzel tarifler

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin