YUMUŞAK KURABİYE SEVENLER İÇİN...
Sevgili Münevver'ciğimin Hünerli Bayanlar için hazırladığı sofradan tüm tarifleri yayınlayacağımı söylemiştim.
Ama araya giren hastalığım ve doğum günü hazırlıkları bu süreyi birazcık uzattı. Ispanaklı Pasta'nın gördüğü yoğun ilgi nedeniyle gecikmeden kurabiyeyi de sizlerle paylaşmak istedim.
Kremalı kurabiye, kıtır kıtır bir kurabiye değil, yumuşacık...
Sanırım içindeki yoğurt veriyor bu yumuşaklığı, ben kurabiyeleri mümkün olduğu kadar sert ve kıtır sevdiğim için, kendim yaptığımda her zaman yaptığım kıtır kurabiye şeklinde ama içine Münevverin dolgu kremasından hazırlayıp koyarak yapacağım, biskrem gibi bir lezzet olur diye düşünüyorum:)
Kurabiyelerin fotoğrafına bakıpta, önce kurabiyeler pişiriliyor, sonra kesilerek içine krema koyuluyor sanmayın:)
Münevver'ciğim kremasını bol koyduğu için pişerken bazıları çatlamış ve bence hoş bir görüntü oluşturmuş.
Malzemeler
Kurabiye Hamuru için;
- 250 Gr. (1 Paket) Margarin
- 1 Çay Bardağı Yoğurt
- 1 Çay Bardağı Pudra Şekeri
- 3,5 Su Bardağı Un
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1 Paket Vanilya
İç Kreması için;
- 1,5 Yemek Kaşığı Un
- 1/3 Su Bardağı Toz Şeker
- 2 Yemek Kaşığı Kakao
- 1 Su Bardağı Süt
Yapılışı
- Öncelikle iç kremanın malzemelerini küçük bir tencereye koyun ve sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca 1-2 dk. kaynatıp altını kapatın ve ılınmaya bırakın.
- Kurabiye hamurunun malzemelerini yoğurun. (Margarin oda sıcaklığında olacak) Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde bir parça koparın ve avucunuzda açın. İçine bir tatlı kaşığı krema koyup, kapatın ve yuvarlayın. Üzerine hafifçe bastırarak yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin. 180 derece de üzerini çok fazla kızartmadan pişirin.
- Kurabiyeler biraz ılınınca üzerine pudra şekeri yada Dr.Oetker dekor şekeri serpin.
10 yorum:
Mügecim bu kurabiyeleri çok beğendim en kısa sürede deneyeceğim.Münevver hanımın ellerine sağlık diyorum...
ay ne gusel bunlar.. ben her turlu yerim, yumusak, kitir hic farketmez! kurabiye olsun camurdan olsun.. amaannnnn....
Ben, ben, ben isterim ve de cok severim yumusacik kurabiyeleri. Hani agizda dagilmasin lütfen, ellerine saglik canim. Kurabiyelerin nefis görünüyorlar. Benim muffinlerin ismi ile bir soru sormustun gecenlerd, hani "kalp" ne alaka diye? Hemen acikliyorum: Simdi almanca isminden bende aynen tercüme ederek yazdim ve ic dolgusunu hani deriz ya, ici veya yüregi gibisinden öyle yazmam gerekiyordu. Ay anlatamadim da güzel bir Türkce ile neyse sen anlamadiysan bana yine bir dönersin lüften. Uzun yorum seviyorum dedin bak kendiliginden upuzun oldu bu yazim.
Sana güzel bir hafta sonu tatili diliyorum ve öpüyorum canim..
canım yaa ne güzel özenerek yapmışın ellerine sağlık
İçi dolgulu kurabiye denememiştim hiç..Oldukça ilginç görünüyor. Ellerine sağlık canım
Sevgiler
Banu
Zerrinciğim;
Çok teşekkür ederim, dene tabi yumuşak kurabiye seviyorsan bayılacaksın:)Sevgiler.
Gülom;
Ay yerim ben senin bu iştahını, maşallah, nazar değmesin sana:))
Kevsercim;
Yorumun gayet açıklayıcı, ikna oldum bak şimdi:)) Benim için çok oyuncaklı ama denemeyi düşünüyorum bir ara:) Kısa, uzun.. Yorumlara devam:) Çok öperim canım.
Sevgili M.Akin;
Münevver özenerek yapmış evet:) Çok teşekkürler canım.
Banucum;
Bende Yemek.name nin ilk sayısında denemiştim, içine sadece çikolata koymuştum, çok güzel olmuştu. Denemeni öneririm her iki şekilde de. Sevgiler
dün akşam bu kurabiyeyi deneyeyim dedim içine kremaları dolduramadım bi türlü...
ama kremasızda sonuç mükemmeldi tadı harika oldu...sevgiler...
bende yeni tarifler denemeye bayiliyorum.simdi bunuda denicem,bakalim nasil olacak.
bayıldım bayıldım bayıldım az önce yaptım çok güzel oldu ben biraz yeteneksiz olduğum için:) kremadan korktum o yüzden 1,5 kaşık un yerine 1 kaşık un ve 1 kaşık nişasta koydum kapatırken zorlanmadım böylece biraz oyalayıcı ama tadı muhteşem teşekkürler müge ablacım ayrıca benim gibi acemiler için yaklaşık 20 dk da pişiyor(en azından benim gibi fırının önüne oturup beklemezsiniz:)
merhabalar..kurabiyenin içine vanilyalı puding koydum ben,çok leziz oldu.bir dahaki sefer de tarifteki kremayı deneyeceğim inşallah.hamuru yoğurunca yani sonucu görünce umudum kalmamıştı çünkü poğaça hamuruna benziyordu.ama pişirip soğumaya bırakınca herşeyin yolunda olduğunu gördüm:) gerçekten çok lezzeti bir kurabiye oldu.Kesinlikle denemelisiniz.Yalnız şunu da belirtmeliyim ki,biraz fazla zaman alıyor..ilk kez denediğim için de olabilir tabi..çok teşekkürler paylaşımlar için..hoşçakalın..ZEYNEP
Yorum Gönder