02 Ağustos 2007

Truff

Truff

HER EVİN TRUFFU FARKLI :)
Bloglarda gezerken sürekli truff tariflerine rastlıyorum ve neredeyse hepsinin yapılışı farklı.
Sadece çikolata şeklinde yada sevgili
Burçin gibi mozaik pasta şeklinde yapanlar var...
Bana göre truff elimizdeki malzemeleri değerlendirmek için yapılan, şık tadımlıklar anlamına geliyor.
Ben nedense, bire bir aynı malzemeleri kullansakta, her evde pişen kekin tadının farklı olduğunu, bu nedenle de her evin truff'ununda farklı olduğunu düşünüyorum. Geçen hafta yaptığım ve alt fotoğrafta görülen pastamın keki kalıptan çıkarırken parçalandı :( bu nedenle pastayı iki katlı yapmak zorunda kaldım.
Pasta iki katlı olunca kullandığım hazır kremada arttı, bende ikisini bir güzel yoğurarak kakao ve hindistan cevizine buladım.
Kakao ve hindistan cevizi karışınca rendelenmiş çikolata görüntüsü veriyor ve çok hoş oluyor.
Yemekten sonra kahve ile ikram ettim, pastadan daha çok ilgi görmesine ise sevineyimmi, üzüleyimmi bilemedim:)

Malzemeler
  • 1 Su Bardağı (parçalanmış) Kakaolu Kek
  • 3-4 Yemek Kaşığı Pasta Kreması
  • Kakao ve Hindistan Cevizi (süslemek için)

Yoğun Çikolatalı Pandispanya

9 yorum:

Adsız dedi ki...

Sevgili Mügecaaannnn !! Bacım kesinlikle haklısın ; her yiğidin yoğurt meselesi nasıl farklıysa her mutfağın truf tarifde birbirinden farklı..Mesela ben mozaik pasta hamuru ile yapmıştım :) Mühim olan lezzet kuşummm..seninkilerde yumuş yumuş bol çikolatalı ve enfes görünüyor.Ellerine sağlıkk

gülriz dedi ki...

Mügeciğim ellerine sağlık, bunlar da pek bir güzel görünüyorlar yaa :)) Yok yok senin niyetin kötü, beni kaldırıp yerimden truf yaptıracaksın. Bu arada kurbişlerin tarifi yayında canım. Sevgiler kocaman

Pembelinin Mutfağı dedi ki...

Artan kekleri bende buzdolabı poşetiyle buzluğa koyuyorum, kullanılacağı zaman keki ufalayıp içine biraz süt, biraz ezilmiş muz koyup yuvarlayıp içine bütün fındık koyuyorum, eritilmiş çikolata ve hindistan cevizine buluyorum, güzel oluyor. Sende çok güzel değerlendirmişsin. Bende artan kremayı bir dahaki sefere trufta kullanacağım. Ellerine sağlık.

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Müge'ciğim truffler çok güzel görünüyor. Bu güzellikler de kesmedi seni demek :)) Benim de hep bu ara aklımda dondurucudaki pasta keki kalıntıları ile truff yapmak var. Bakalım ne zaman olaak.
Sevgiler canım,

Müge Hüner dedi ki...

Burçincim;
Senin yorumdan sonra baktım sitene evet sende mozaiklisini yapmışsın, hemen link verdim sana.Beğenmene çok sevindim canım.Sevgiler.

Gülrizcim;
Evde artık ne varsa karıştır yap sende trufunu şekerim, hemen gelip tarifi alıyorum.

Nazifecim;
Senin yöntem çok hoşuma gitti, hala biraz kek var dolapta, muzda var, bu akşam deneyeceğim.Sevgiler canım.

Burçincim;
Sorma, bunlar bana kalmadıki kessin krizi :( Bu akşam biraz daha yapacağım, Nazifenin yöntem ile.Öpüyorum canım.

Adsız dedi ki...

Tatlı Müge'ciğim,
Sana katılıyorum canım.Herkes farklı ve ağız tadına uygun yapabilir truffları.))Senin yaptıklarında pek nefis görünüyorlar.Hele üzerinden 1 gün geçince dana bir başka lezzetli oluyor.Kaldıysa gelelim mi??
Canım o güzel ellerine sağlık.İyi ki senin gibi tatlı bir üstadı tanımışım.Sevgiyle kal.HARİKASIN!!

GÜL/D.TADI

Müge Hüner dedi ki...

Gül'cüğüm,
Yorumlarınla beni şımartıyorsun, çok teşekkür ederim canım. Kaldıysa ne demek, sen geleceğin zaman yenilerini yaparım.Ne zaman istersen.Sevgiler..

Adsız dedi ki...

Ben de parçalanan bir kek ile ne yapsam diye düşünürken rastladım tarifinize :) Kek yeni pişmişti ama parçalanıvermişti. Malzemelerini düşününce tamam dedim bu tan trufa uygun bir lezzet olabilir! Bu genellikle sevilen baharatlı (zencefil, tarçın, kakao) kekimdi nede olsa...
Evde krema da vardı. Hemen işe koyuldum. Ben de keki iyice ufaladıktan sonra içine biraz hurma dilimledim biraz da fındık ve kuru üzüm... Sonra kremayla iyice yoğurdum hepsini. Yuvarlayıp hindistancevizi ve kakaoya batırıp kaba koydum. Ve dolaba...
Tadı mı? Güzeldi :)

nurten dedi ki...

tarifi gercekten guzele benziyor ama tam anlayamadim biraz daha aciklayici yazarsaniz sevinirim.mesela pasta kremasini sulu mu yoksa kurumu katildigini anlayamadim..

bu arada profiterol tarifinizi denedim gercekten tam kivaminda oldu..cooook tesekkürler..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin