12 Temmuz 2007

Marmelatlı Beyaz Kurabiye

Pastane Kurabiyesi

TATLI PASTANE KURABİYELERİ...
Ne zamandır, çay ve kahve ile birlikte atıştırmak için tatlı ve tuzlu kurabiyeler bakınıyordum komşularda:)
O kadar güzel tarifler varki, insan hangisini yapacağını şaşırıyor.
Sevgili
Safran'ın Mutfağı'ndaki hepsi birbirinden güzel kurabiyeleri görünce içlerinden Tatlı Kuru Pasta ve Ahşap Desenli Kurabiyeleri seçip, dün akşam denedim.
Benim kuru pastalarım, krema sıkıcı ile sıkmama rağmen onun ki kadar güzel görünümlü olmadılar ama lezzet olarak çok güzel oldular.
Aralarına evde bolca bulunan,
Mini Tart yaparken de kullandığım, böğürtlen reçelinden sürdüm, siz istediğiniz bir çeşit reçel veya nutella sürebilirsiniz, ama tavsiyem mayhoş bir reçel ile denemeniz...

Malzemeler
  • 3/4 Su Bardağı Şeker
  • 2 Yumurta
  • 2 Su Bardağı Un
  • 4 Çorba Kaşığı Yumuşamış Margarin (Ben 150 Gr. Kullandım.)
  • 1 Paket Vanilya

Yapılışı

  • Şeker, yumurta ve margarini mikserde krema haline gelinceye kadar çırpın.
  • Elenmiş un ve vanilyayı ekleyip, yumuşak krema kıvamında bir hamur elde edin.
  • Hamuru krema sıkıcıya doldurup, 2 cm. aralık bırakarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıkın.
  • 160 derecede, kızartmadan yaklaşık 15-20 dk. pişirin.
  • Kurabiyeleri, tel ızgara üzerine alarak soğutun.
  • İki kurabiyeyi aralarına marmelat sürerek yapıştırın.

9 yorum:

Safran dedi ki...

Ellerinize sağlık, böğürtlen reçeliyle çok daha lezzetli olmuştur, sevgilerimi gönderiyorum...

Selen dedi ki...

Aman tanrım, yoksa şu anda kahveyle yenen güzel kurabiyeler bunlar mı?
Lezizzzzzzz....

Müge Hüner dedi ki...

Sevgili Safran,
Böğürtlen reçeli ile gerçekten çok güzel oldu, yarında ahşap elmalarım geliyor :) Bu gidişle senden çok tarif alıp uygulayacağım sanırım, ziyaretine teşekkürler.

Şirineciğim;
Evet şu anda neskafe ile yediğim, sensiz boğazımdan geçmeyen kurabiyeler bunlar, birde yarın yayınlayacağım ahşap elmalar. Sanada kırmızı elmalar yapacağım gelince, öpüyorum.

Adsız dedi ki...

Yeniden Merhaba!
Öncelikle söylemeliyim ki uzun bir aradan sonra yorumun beni çok mutlu etti. İş arama uğraşlarımdan pek ilgilenemedim blogumla ama dayanamadım tekrar başladım.
Taşınmışsın. Hayırlı olsun yeni blogun. Ben uğramayalı birçok şey yapmışsın ama pastaların çok hoş olmuş.
Kurabiyelerde çok güzel olmuş. Ellerine sağlık!

Neslihan dedi ki...

Mügecim maşallah hiç boş durmuyosun ne güzel şeyler yapmışsın, yazmışsın 2-3 günde daha da yazacakların var, valla bravo diyorum:)
Kurabiyeler gayet güzel görünüyorlar ellerine sağlık
Sevgiler

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Ahh senin şu böğürtlen reçelin yok mu, ekmeğin üzerine sürsen bile lezzetli:)
Şaka şaka, böğürtlen reçelini
bu kurabiyelerin içinde kullanmakla evhanımlığı yolunda büyük adımlar attın bence. Bir evhanımı evinde ki malzemeleri nasıl değerlendireceğini bilir. Hiçbir şeyi ziyan etmez. Etse de minimum düzeydedir( Bu madde de bizim gibi yeni şeyler denemeyi sevenler içindi:))
sevgiler

Adsız dedi ki...

Işılcığım,
Tekrar hoşgeldin, umarım istediğin gibi bir iş bulmuşsundur. Senin şık sunumlarını ve zarif yorumlarını gerçekten çok özlemiştim.Sevgiler.

Neslihancım,
Bu blog nedense garip bir sorumluluk duygusu uyandırıyor bende, bir kaç gün aynı yazı kalsa rahatsız oluyorum, ve hep bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Beğenmene çok sevindim, benim mütevazi kurabiyeleri. :)

Pınarcım;
Yarım kavanoz reçelin bende seni bekliyor, iltifatların içinde çok teşekkür ederim canım.

Adsız dedi ki...

Mügecim , bu blog ailesine katıldığım için şanslı olma şerefi kesinlike bana aittir :)
Yorumunla beni onurlandırdığın için çok müteşekkirim..
Bu reçelli kurabiyeleride kesinlikle deneyeceğim.

Sevgiler..

Müge Hüner dedi ki...

Sevgili Burçin,
Tekrar aramıza hoşgeldin, her zaman beklerim. Sevgiler..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin