14 Haziran 2007

Kayısılı Cevizli Kek

Kayısılı Cevizli Kek

İKİ KEK... BİR BULUŞMA :)
Ne zamandır komşu bloglarda tanışma ve buluşma haberlerini özenerek okuyordum. Özellikle
Devletşah'ın veda buluşmasını okurken, "Sanal ortamda başlayan dostlukların, yüz yüze aynı sıcaklıkla devam etmesi ne kadar güzel" dedim... Vee sadece kendi kendime söylemekle kalmayıp, hemen harekete geçtim. Pınar, Selen ve Yasemin'e teklifte bulundum. O kadar sıcak bir şekilde kabul ettiler ki, duygularımızın karşılıklı olduğunu anladım.
İlk buluşmamızı Pınar'cığım ile yaptık. Pınarcım, o kadar tatlı, içten ve güler yüzlü ki, vaktin nasıl geçtiğini anlamadık, sohbete doyamadık. Ortak zevklerimizi anlatmakla bitiremedik. En kısa zamanda tekrar bir araya gelmeyi, gruba eşlerimizide dahil edip balkon keyifleri yapmayı planladık. Selen ve Yasemin'i de alıp
Ayşem'in Bake Shop'una gitmeyi planladık. Fotoğraf gezileri planladık. Çok mutluyum çok.
Pınar'cım seni çoook sevdim. Tanışmayı teklif ettiğim için kendimi de sevdim... :)

Kayısılı Cevizli Kek


KURU KAYISILI ve CEVİZLİ KEK
Kekin adı kayısılı ve cevizli ama aslında kahve ve hindistan cevizide oldukça hissediliyor içinde. Yani gayet aromalı ve pufidik bir kek oldu kendileri :)

Malzemeler
  • 3 Adet Yumurta
  • 1 Su Bardağı Toz Şeker
  • 1 Su Bardağı Sıvı Yağ
  • 1 Su Bardağı Süt
  • 2,5 Su Bardağı Un
  • 1 Tatlı Kaşığı Türk Kahvesi
  • 2 Tatlı Kaşığı Hindistan Cevizi
  • 2 Çay Bardağı İri Çekilmiş Ceviz
  • 1 Su Bardağı (minik doğranmış) Kuru Kayısı
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilya

Yapılışı

  • Yumurtaları ve şekeri krema gibi oluncaya kadar çırpın.
  • Sırayla, sütü ve yağı ilave ederek çırpmaya devam edin.
  • Bir kaba bütün toz malzemeleri eleyerek, karıştırın.
  • Cevizi ve yıkayıp küçük küçük kestiğiniz kayısıları ekleyin.
  • Sıvı malzemeyide unlu karışıma ekleyip, çırpma teli ile karıştırın.
  • 180 derecede önceden ısıtılmış fırında, yaklaşık 40-45 dk. batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.

Not: Ben kayısıları kekin içinde biraz diri sevdiğim için, suda bekletmiyorum, siz daha yumuşak severseniz 1 saat kadar ılık suda bekletin.

Pınarın Kekleri

Pınar
'cığımın buluşmamıza getirdiği mini cheesecake'ler... İtiraf ediyorum ben dört tane yedim :) Tadını artık siz tahmin edin.

12 yorum:

Cafe Gusto dedi ki...

Sevgili Müge
Bloglar arası buluşmalar sonrası herkes mennun kalıyor.Neden mi?Çünkü hepimiz aynı zevklere sahibiz yemeği,gezmeyi,aileyi,insanı,hayvanı seviyoruz.Kısaca yaşamayı seviyoruz neden birbirimizi sevmeyelim ki.Çünkü hepimiz aynıyız.
Sevgiyle kal...

Bocuruk dedi ki...

Sevgili Serpil çok doğru söylemiş. Bir de yazışarak birbirimizi o kadar iyi tanıyoruz ki tanışınca sanki uzun zamandır görüşüyormuşuz gibi hiç yabancılık çekilmiyor. Dostluğunuz daim olsun.
Sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

Ne güzel olmuş bu buluşmalar. Çok sevindim. Ayrıca kekte, chescakete enfes görünüyor...

Sıcacık sevgiler...

Adsız dedi ki...

nefis görunuyor ellerne sağlık tariflerin çok guzel.

Adsız dedi ki...

Sevgili Serpil,
Söylediklerinin her kelimesine katılıyorum. Blog dünyasındaki komşularım ile o kadar ortak zevklere sahibiz ki, bir araya gelince konuşacak konular hep ortak ve zevklerde örtüşüyor.
Sevgili Bocuruk,
Çok haklısın, Pınar ile o kadar çok konuşup mailleştikki, birbirimizi gördüğümüzde sanki 3-4 gündür birbirini görmemiş iki eski arkadaş gibiydik.
Sevgili Zerrin,
Buluşma güzeldi ama keklerde çok güzeldi ne yalan söyleyeyim, keklerim içinde ençok bu son yaptığımı beğendim. Pınarinki de müthişti ben bütün tabağı yedim nerdeyse.:)
Sevgili Banu;
Çok teşekkür ederim beğenilerin için...

Adsız dedi ki...

Seni çok iyi anlıyorum Müge, ben de bu bloglar sayesinde tanıştığım arkadaşlardan gerçek hayatta Rabia(bebeklimutfak) ile görüştüm. Sıkı fıkı dost olduk, şimdi eşleri tanıştıracağız. Aslında başka tanışacağım arkadaşlarım da var ama daha kısmet olmadı. Çok güzel oluyor aynı dili konuşabileceğin insanlarla tanışabilmek. Çünkü günlük hayatta tanışabileceğimiz insan sayısı çok sınırlı ve bu şekilde daha fazla insanı tanıma imkanım oluyor. Bazıları ile senin de yaptığın gibi gerçek arkadaşlıklara dönüşebiliyor.

Berceste dedi ki...

Ben oralara gelince de isterim :P

Yasemin dedi ki...

canim muge valla hevesle bekliyorum bende gorusmeyi.. simdi yarin toplaniyorsunuz heralde :( bende 15 kisiyle artik sizin adiniza ugrasirim banada cok dua edin :) optum canim!!! en kisa zamanda gercekten gorusmek uzeree!!!

Adsız dedi ki...

Merhaba Müge pınarla tanışmanıza sevindim güzel dostluklara adım atmak gerek sonrası zaten geliyor.umarım diğer blogcu arkadaşlarlada buluşur görüşürsün senin adına çok mutlu oldum sevgiler.

Selen dedi ki...

Mügeciğim,
Evet en kısa zamanda buluşacağız inşallah. Bu yaz çok hain. Her haftasonu başka birine bir plan çıkartıyor. Pınar ile buluşmanızı online takip etmiş biri olarak çok heves ettim orada olmaya. Bir dahaki sefere inşallah. Öpüyorum

Müge Hüner dedi ki...

Nailecim;
Ben senin ve rabianın blogunda okumuştum, birlikte şeker hamuru ile pastalar yapışınızı, çok hoşuma gitmişti.Bloglar sayesinde bir çok ortak noktamızın olduğu arkadaslıklar ediniyoruz,çok mutluyum ben bu duruma.
Sevgili Berceste,
Geldiğinde mutlaka tanışacağız tabiki, Pınar la birlikte döktürürüz senin için.
Yasemincim,
Bu hafta sonu toplanamadık ama en kısa zamanda bir araya geleceğiz, sanırım temmuz ayında. Seni haberdar edeceğim mutlaka.
Sevgili Özlemcim,
Güzel dileklerin için çok teşekkür ederim.Senin buluşma haberlerinide keyifle okuyorum sitende.
Selencim, şirinem,
en kısa zamanda vuslata ereceğiz inşallah, bekle..:))

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Merhaba Müge
buraya ilk benim yorum yazmam gerekiyordu ama gel gör ki en son ben yetiştim:) Kendi sayfamda ki yorumlara daha cevap yazmadan önce sana yazayım istedim.
Eee yarın gene görüşüyoruz ne yazayım ki şimdi:) Çok sevmişiz demek ki:) Yarın akşam boğaz manzarası eşliğinde güzel keyifli vakit geçireceğiz inşallah:) Eşler de tanışsın bakalım:)
Sevgilerimle

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin