19 Haziran 2007

Kakaolu Pudingli Kurabiye

Kakaolu Pudingli Kurabiye

PUDİNGLİ KURABİYE DENEMELERİNE DEVAM...
Kurabiye yapmasınıda, yemesinide, ikram etmesinide çok seviyorum.
Sevgili
Papatya ile pudingli kurabiye icat olduğundan beri, mertlik bozuldu :)
Artık öyle uzun uzun uğraşıp, bir sürü malzeme kullanıp kurabiye yapmaya gerek yok, seçiyorsunuz bir puding çeşidi, zevkinize göre süslüyorsunuz, tamam...
Bende sevgili
Ebru'da çileklisini görünce çok beğenmiş ve muzlusunu denemiştim. Geçen günde kakaolu fındık aromalı puding ile denedim, içine bir iki minik ilave yaptım.
Gerçekten çok lezzetli oldu, hatta muzlu olandan daha fazla iltifat aldı. Bende sizlerle paylaşmak istedim.

Malzemeler
  • 1 Paket Dr.Oetker Kakaolu Fındıklı Puding
  • 1 Paket Margarin (Oda sıcaklığında yumuşamış)
  • 4 Tatlı Kaşığı Pudra Şekeri
  • 2 Yemek Kaşığı Çekilmiş Fındık
  • Un (yaklaşık 3 su bardağı)
Yapılışı

  • Tüm malzemeleri (puding toz halinde olacak) unu azar azar ekleyerek hamur yapın. (muzlu pudingli kurabiye'yi yaparken, çok az un kullanmıştım, ama kakaolu da, hamurun toparlanması için yaklaşık 3 su bardağı un koymam gerekti)
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, toplar halinde ve aralıklarla (pişince yayılıyorlar çünkü) tepsiye dizin.
  • Önceden ısıtılmış, 180 derece fırında, yaklaşık 20-25 dk. pişirin.

22 yorum:

Unknown dedi ki...

allahım bu nee. şahane görünüyor, oooof of, aklımdan geçirince hemen karşımda oluverseydi bu kurabiyeler...ellerine sağlık...

Adsız dedi ki...

Seçilciğim;
Senin bir karış kabaran keklerinin yanında benim kurabiyemin lafı bile olmaz, gözün kapalı yaparsın sen bunu.
Sevgiler..

Adsız dedi ki...

Müge'cim gerçekten çok pratik, birde tadına bakabilseydim, ellerine sağlık, çok güzel görünüyor, sevgiler..

Selen dedi ki...

Evet evet ben de çok merak ediyorum kakaolusunu. Bu kadar övdüğüne göre gerçekten güzel olmalı. Kocişe de muzludan daha çok hitap edecektir sanırım :) Çikolata canavarı da kendisi biraz...

Adsız dedi ki...

Sevgili Ebrulitatlı;
İşte tarifleri paylaşmanın tek üzücü yanı bu, tadına baktıramamak.Teşekkür ederim, sevgiler...
Şirinem;
Helede çikolata canavarı ise, kesin bunu daha çok sevecektir, muzlunun tükenmesi uzun sürmüştü, bu çeşidi bir günde bitirdi ofistekiler düşün.

Adsız dedi ki...

ben yapacağım fakat nasıl toparlayacağım yumurta süt yada su yok..

Müge Hüner dedi ki...

Sevgili Gözde;
Bu hamuru toparlayan margarin. Yumurta, süt yada başka bir sıvıya gerek kalmıyor. İster yumuşamış, ister erimiş margarin kullan. Her şekilde çok güzel toparlanacak. eminim çok beğeneceksin, sevgiler.

Adsız dedi ki...

Müge Abla Merhaba... Elif ben. Dün akşam bu kurabiyeni denedim hamur çok güzel toparlandı tadıda enfesti ailecek çok beğendik. Benim kurabiyelerimin şekilleride güzel oldu ama seninki gibi olmadı:( Ben senin yaptığın kurabiye görüntüsündeki kurabiyelere bayılıyorum. Yani benimkiler yayılmadılar oldukları yerde koyduğum top şeklinde piştiler:(Acaba bi püf noktası varmı ? Merakımdan soruyorum yoksa gerçekten mükemmel bi tarif....Cevabını bekliyorum...

Sevgiler...

Müge Hüner dedi ki...

Sevgili Elif;
Bende üzülüyorum şekilleri bozuldu yayıldılar diye ilahi :)
Keşke benim kurabiyelerimde seninki gibi, şekil değiştirmese diyorum bende hep...
Hamura kabartma tozu eklemeyi denesen, sanırım o zaman yayılırlar.
Şimdiden afiyet olsun, güzel sözlerin için tekrar teşekkürler..

Adsız dedi ki...

Müge abla Elif ben tekrar:)
Öncelikle mesajıma cevap yazdığın için teşekkür ederim. Samimiyetine dayanaraktan bi sorum daha olacaktı:Tarifte'hamurun toparlanması için 1 buçuk su bardağı un koymam gerekti'demişsin. Yani bu kurabiye için toplamda bir buuk su bardağı unmu koydunuz?Ben 3 su bardağı kadar koydum. Anca toparlandı hamurum çünkü yani baya sertti zaten hamurum. Bundan dolayıda yayılmamış olabilirmi acaba diye düşündüm?
Kocaman Öpüyorum Müge abla....

Müge Hüner dedi ki...

Elifçiğim;
Hamura ne kadar un koyarsan yani ne kadar sert olursa o kadar yayılmaz.
Tahminimce senin kurabiyelerin ondan yayılmadı.
Sadece ele yapışmayacak kıvamda, yumuşak bir hamur yoğurursan daha iyi olur.
Buzdolabında beklerkende hamur baya toparlanıyor zaten.

Bende öpüyorum :)

Adsız dedi ki...

denedim,gerçekten çok guzel oldu.malzemeler eksık olup sinirlerım bozulmadı netten aldığım dıger butun tarifler gıbı.

Adsız dedi ki...

ya bende denemek istiyorum ama ya güzel olmazsa ilk denemem olacak inşallah güzel olur benm anlamadığım biz şimdi buna 3 su bardağı un mu koyacaz yoksa 1.5 su bardağı mı koyacaz lütfen yardımcı olun

Müge Hüner dedi ki...

Sevgili Adsız;
Yaklaşık 3 su bardağı gidiyor un.
Ama 1,5 bardaktan sonra çok azar azar, kontrollü eklemekte fayda var.
Hamur ele yapışmayacak gibi olduğunda un eklemeyi bırakın.

Not: Yazıda da gerekli düzeltmeyi yaptım, uyarı için teşekkür ederim.

Adsız dedi ki...

merhabaa :))
mükemmell bir blog hayran kaldım doğrusu..
yeni evliyim ve eşime yemek pişirmeyi çok sewiyorum. güzel yemek ve sunum yapabilmek benm için çok önemli... yaptığım lezzetler beğenildiğinde ve yüzlere yansıdığında çok mutlu oluyorum. ama sitenizi görünce oldukça eksiğim olduğunu farkettm.bugünden itibaren sıkı takipçiniz olarak bütün tarifleri denemeye başlayacağım :)


şimdi hemen markete gidip malzemelerden edineceğim...
yemeği bloğa ve fotoğrafçılığa dökmek mğthiş bir sanat. yemek yerken özellikle sunumları göze hoş gelenlerden tatmak benim için çok keyifli...
bayılıyorum wallahii güzel yemek yapan insanlara.. sevgi katmak diyorlar buna sanırım... insan nasıl mutlu olmasın böyle güzelliklerden tadıp...
sevgiler... başarılarınızın dewamını dilerim.

burçak yıldırım dedi ki...

biraz önce vanilyalı pudingle yaptım, annemle babamın yorumu artık kurabiye budur! oldu. nedenine gelince, içi kum kum yumuşacık bir kurabiye! vanilya aroması yedikçe yedirten cinstendi.bunlarla beraber tabii ki malzemenin azlığı ve kolay ulaşabilir olması.
kabartma tozu olmadan nasıl bu kadar kabardığına şaşırıp kaldık ve de :)

.... dedi ki...

Az önce denedim tarifinizi Müge Hanım:)Ama ben yuvarlayıp hafif yassı hale getirdikten sonra pişirdim ondan dolayı da koyduğum gibi kaldılar neredeyse. Çok kabarmadılar.

Annem de "bu tam bir diyet kurabiyesi" olmuş dedi ( Şekeri az geldi )

Kabarması dşında tadı tuzu gayet iyiydi.

Teşekkürler tarif için .)

Adsız dedi ki...

Bende Müge;
Ellerinize sağlık tariflerinizi yakından takip ediyorum bu kurabiyeleri denemek istiyorum.Size bir sorum olacak kurabiyeleri buzlukta saklayıp misafir geldiğinde çözdürsem tadında değişim olurmu yada bayatlar mı?

Müge Hüner dedi ki...

Müge Hanım;
Kurabiyeleri pişmiş olarak buzlukta aylarca saklayabilirsiniz.
Tadında hiç bir değişme olmaz.
Bende öyle yapıyorum.

Çok sevgilerimle..

Feride dedi ki...

Ellerinize sağlık gerçekten enfes bir kurabiye tarifi bu müge hanım. Bugün minik kızımla ben içine fındık koymadan üzerine damla çikolatalar koyarak kirpi şeklinde pişirdik. Abartmıyorum hayatımda yediğim en leziz kurabiyelerden oldu. Tarifinize blogumdan link verdim, umarım sakıncası yoktur.

feride

Yasemin dedi ki...

Kurabiye lezzet olarak şahane.mutlaka denenmesi gereken ve tarif defterinde yeri olması gereken pratik bir tarif...iki şekilde denedim biri kabartma tozu ekleyerek diğeri de eklemeden..kabartma tozu ile yaptıgım daha çok beğenildi.diğer türlü kabarmadı ve sert oldular..benim yaşadıklarım bu şekilde..;)

Neval dedi ki...

Ben de denedim, nefis oldu. Süslemek için ne yapabilirim? Tarif için çok teşekkürler, tam tuttu;)))

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin