21 Mayıs 2007

Muzlu Pudingli Kurabiye

Muzlu Kurabiye

ETKİNLİK KURABİYE YE #22... BİR TARİF DAHA...
Kurabiye yapmayı zaten çok seviyorum, etkinlik konusu olunca daha bir hevesli oldum. Etkinlikteki kurabiyelerin hangisine bakacağımı, hangisini not alacağımı şaşırdım.
Etkinlik sayesinde yepyeni tariflerin yanısıra, tanımadığım bir çok blogu da öğrenmiş oldum, sanırım en büyük faydası da bu oldu.
Kurabiye'nin tarifini, sitesini çok beğendiğim, sevgili
Ebru'dan aldım, o çileklisini yapmıştı, ben muzlu denedim. Herkes tarafından çok beğenildi, hiç olumsuz eleştiri almadı, bu demek oluyorki, sırada kakaolu, fındıklı, bademli, hindistan cevizli olanları var.
Puding çeşitleri arttıkça kurabiyenin çeşitleride artacak demektir. Kurabiyenin ortasına çukurlar yapmıştım, piştikten sonra çikolata sos dökmek için, ama kabarıpta, çukurlar kaybolunca, bende Dr.Oetker'in dekor şekerinden (Tarçınlı olanından) serptim.

Malzemeler
  • 1 Paket Muzlu Puding (Dr.Oetker)
  • 1 Paket (250 Gr.) Margarin veya Tereyağ
  • 4 Tatlı Kaşığı Pudra Şekeri
  • Un (yaklaşık 3 su bardağı)

Yapılışı
  • Tüm malzemeler ile (puding toz halinde olacak) unu azar azar ekleyerek yumuşakça bir hamur yapın.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. (Çok bastırmayın, zaten bir miktar yayılıyorlar)
  • Önceden ısıtılmış, 180 derece fırında üzerlerini kızartmadan, yaklaşık 20-25 dk. pişirin.

9 yorum:

canan kufer dedi ki...

sevgili müge,

seni tesadüfen selende kesfettim ve ziyaretine geldim. sitende güzel tariflerin var, bilhassa kurabiyelerin hosuma gitti ellerine saglik.

sevgiler,
canan

Adsız dedi ki...

Sevgili Canan,
Ben siteni keşfedeli epey oldu, fırsat buldukça ziyaret ediyorum ama hiç yorum bırakamamıştım. Çok sevindim ziyaretine her zaman beklerim.

Adsız dedi ki...

benim merakettigim pudingli kurabiye toz hazırlanmamış olan pudiglerlemi yapılıyo lütfen beni aydınlatırmısınız çok begendim ve hemen yapmak istiyorum şimdiden teşşekkürler.

Müge Hüner dedi ki...

Merhabalar;
Evet, puding i toz olarak kullanıyorsunuz. Hamurunuz toz puding ve yağ ile çok yumuşak olacağından kulak memesi kıvamına gelene kadar da un ekliyorsunuz. Ben bütün puding çeşitleri ile denedim, en çok kakaolu olanı sevdik. Sevgiler.

Adsız dedi ki...

Merhaba Müge,
ben de siteni arkadaşlarımın bana hediye ettiği ACTİFRY ile ilgili tarifler araştırması yaparken keşfettim.Şu anda tek tek sayamayacağım ama epey tariflerinden de faydalandım. Şimdi ilk hedefimde muzlu puding kurabiye ile biskotti tariflerini uygulamak...
Tebrik ediyor ve başarılar diliyorum.(En kısa zamanda umarım bende bir blog ile sizlerin arasına katılırım....)
Aysun

thebard dedi ki...

merhaba,
bloğunuzu keyifle takip ediyorum ve hiç tereddüt etmeden deniyorum. bunu da denicem fakat merak ettim acaba dr.oetker in sakızlı muhallebisi ile de denenebilir mi bu tarif.

Müge Hüner dedi ki...

thebard;
Puding çeşitlerinden başka bir şey ile denemedim bu tarifi.
O yüzden sizi de yanlış yönlendirmek istemem.
Pudingli keki, supangle ile yapıp memnun kalan bir okuyucum olmuştu. Belki bu da olur :)
Ama dediğim gibi denemeden bir şey diyemem.

Çok sevgilerimle.

Adsız dedi ki...

MERHABA BEN İZMİRDEN FULYA SÜPER Bİ KURABİYE YAPTIM VE HERKES BEĞENDİ ÇOK TEŞEKKÜRLER
HERKEZ YAPSIN....

Kübra dedi ki...

Merhaba, bir anaokulunda danışmanım. Velilerimizden biri kurabiye getirdi. Isırınca aldığım muz tadı çok hoşuma gitti. Şimdi bende yapmak istiyorum ve bulduğum tarifler arasında en çok sizinkin beğendim. Yanlız kabartma tozu yazmamanız dikkatim çekti.
Birçoğunda kabartma tozu ve vanilya var.

Güzel tarifleriniz için teşekkürler, Saygılar.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin