YALANCI İŞKEMBE ÇORBASI...
Kilis mutfağından nefismi nefis, benim gibi bir sarımsak düşkününü bile sarımsağa doyuran :) bir çorba.
Eğer sizde sarımsak, soğan olsunda ne şekilde olursa olsun diyenlerdenseniz, eminim bu çorbaya bayılacaksınız.
Birde ben bu çorbanın tadını, terbiyeli ve hafif mayhoş oluşu, yoğun sarımsak tadından dolayı, işkembe çorbasına çok benzettim. İşkembe çorbasını evde yapmak pek mümkün olmadığından, canınız istediğinde bu çorbayı deneyebilirsiniz.
Tarifimiz genellikle olduğu gibi yine, Siretciğim yengeciğim'den.
Malzemeler
- 1 Kg. Taze Sarımsak
- 1/2 Kg. Taze Soğan
- 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
- 1/2 Kg. (Orta Yağlı) Kuşbaşı Et
- 1 Kg. Yoğurt veya 5 Kaşık Basma Yoğurt
- 1 Yemek Kaşığı Un
- 1 Yemek Kaşığı Zeytinyağ
Yapılışı
- Öncelikle, sıvı yağın yarısı ile, etleri 3-4 dk. kavurun, 1 çay bardağı kadar su ve tuz ekleyerek pişirin. (Etler pişerken, arada suyunu kontrol edin, etler pişene kadar suyunu çektikçe bir miktar ekleyin)
- Başka bir tencerede 2 cm. uzunluğunda doğradığımız soğan ve sarımsakları sıvı yağın geri kalanı ile hafifçe kavurun.
- Etler pişince, 1lt. su, soğan ve sarımsakları ekleyin ve 1-2 dk. kaynatın.
- Bir kasede zeytinyağ ve un ile iyice çırptığınız yoğuru, çorbaya azar azar karıştırarak yedirin (Bu işlemi yapmazsanız, yoğurt kesilir) 10 dk. kadar daha kısık ateşte pişirin.
5 yorum:
elıne saglık canım cok guzel olmus
sayfan hayırlı olsun darısı basıma bende bıktım sorunlardan cok ıyı dusunmussun.fılızınmutfagı.
sarımsak aşını kadıköy çiya da yedim.gerçekten müthiş bir tadı vardı.acaba aynı yemek mi
Sevgili Hayzer;
Muhtemelen aynı yemek ten bahsediyoruz, Çiya yöresel lezzetleri mükemmel yapan bir lokanta. Ama sarımsak aşı yemedim hiç orda. Taze sarımsak tan yapılmış ve terbiyelenmişse, evet o sarımsak aşıdır.:)
sarımsak aşının üzerine yağda hafif kızartılmış nane dökmek gerekirmi?
Adsız;
İsteğe bağlı.
İsterseniz naneli kızgın yağda gezdirebilirsiniz.
Çok sevgilerimle.
Yorum Gönder