29 Mayıs 2007

İstanbul'un Fethinin 554.Yılı Kutlamaları

  • Sevgili arkadaşlar, kutlamalar bu akşam Haliç te yapılacak ve ücretsiz.
  • Eşim dün akşamki provaları izledi ve fotoğrafladı. Ben resimlerden bile çok etkilendim, eğer İstanbul'da yaşıyorsanız ve imkanınız var ise mutlaka gitmenizi tavsiye ederim. Dünya şehri İstanbul'a yakışan görüntüler.

• Bu görsel şölene, 29 Mayıs 2007 Salı günü, saat. 21.00’de tüm İstanbullular davetli.









İ.B.B. 'den alınan resmi bilgiler;
• Haliç üzerinde 3 adet şat kullanılarak oluşturulacak Deniz Su Perdesi Sistemi bugüne kadar Avrupa’da kullanılmış en büyük sudan görüntü perdesi olacak.
• 29 Mayıs için özel olarak hazırlanan Fetih Filmi, , (3D) tekniği kullanılarak perde üzerine yansıtılacak.
29 Mayıs 1453 günü, Fatih Sultan Mehmed tarafından fethedilen İstanbul’un Fetih yıldönümü, genellikle temsili olarak gemilerin karadan Haliç’e indirilmesi şeklinde kutlanıyordu.
Bu yıl 200x25 metre ebadında deniz üzerine kurulacak su perdesine 3D tekniğiyle hazırlanmış Fetih Filmi yansıtılarak Fetih, geçmiş kutlamalardan farklı olarak su, ses, ışık efektleriyle birebir yaşatılacak. Filmin ardından deniz yüzeyinde duran, müzikle senkronizeli dans eden fıskiye sistemleri ve ışık boyama sistemleri ile Haliç’te rengarenk özel bir şov yapılacak.
21:30-22:00 saatleri arasında Eski Galata Köprüsü üzerinde Askeri Mehteran Takımı konser verecek.
Konserin bitimiyle deniz üzerinden yapılacak havai fişek, lazer ve ışık gösterisiyle Haliç’te Fetih kutlamaları tamamlanacak.
Deniz Su Perdesi Sistemi: Haliç üzerine 3 adet şat kullanarak platformlar kurulacaktır.
Bu platformların üzerine 25 metre yüksekliğinde 200 metre eninde bir görüntü perdesi oluşturulacaktır. Oluşturulan bu perde bugüne kadar Avrupa’da kullanılmış en büyük sudan görüntü perdesi olacaktır.
29 Mayıs için özel olarak hazırlanan Fetih Filmi, , (3D) tekniği kullanılarak perde üzerine yansıtılacak. Filmin bitişiyle birlikte deniz yüzeyinde duran dans eden fıskiye sistemleri ile müzikle senkronizeli, ışık boyama sistemleri ile kombine bir biçimde çalışan renkli özel şovlar yapılacaktır.
Bu görsel şölen, 60 fıskiye, 40 jet nozel sisteminden oluşmaktadır.
Müzikle dans eden sistemin daha uzak mesafelerden de izlenebilmesi için genişliği 100 metre olacak ve fıskiyeler 30 metre yükseğe fışkırabilecektir. Lazer Sistemleri ve Renkli Gökyüzü Tarayıcıları: 14 adet 40 watt gücünde özel lazer sistemleri Koç Müzesi çevresine, su perdesi
arkasına ve Eski Galata Köprüsü üzerine yerleştirilerek özel ışık gösterileri yapılacaktır. Bu sistem, 50 km uzaklıktan görülebilme özelliğine sahip olduğundan Haliç lazer ışıkları ile kaplanabilecektir.
Video Projeksiyon Sistemleri: 50 metre uzaklıktan görüntünün yansıtılmasını sağlayabilen 24,000 ‘ansilümenlik’ 8 adet ‘christie’ sistemi kullanılarak su perdesi üzerine görüntüler yansıtılacaktır.
Alev Efekti: Su perdesi üzerine yansıtılan görüntülerde filmin içeriğinde bulunan özel alev efektleri, 7-8 metreye kadar alev verebilen, 6 adet alev makinesi ile canlı olarak yapılacaktır.
Ses Sistemi: Kule dizaynı yapılarak şovda kullanılan ses efektlerinin tüm alana yayılması sağlanacaktır. Eski Galata Kulesi’nde düzenlenecek olan Mehteran Konserinde de bu ses sistemi kullanılacaktır.
Havai Fişek: 3 adet tekneden ‘timecode’ sistematiği ile havai fişek gösterisi ve top patlama efektleri yapılacaktır.

10 yorum:

Devletsah dedi ki...

Remen auroraborealis gibi gözüküyor. Ben de görmek istiyorum.... Ağlayacağım şimdi...

Belma Budakçı dedi ki...

Resimlerden de anlaşılacağı gibi muhteşem bir gösteri olsa gerek..Yanınızda olmak isterdim bu gösteriyi fotograflarla değil de canlı olarak izlemek isterdim :( Ama benim sınavlarım varr :((

gezicini dedi ki...

çok etkileyici çok. ama ne yazık ki görmek için gitmek mümkün değil.
olsun, resimleri de güzel!
sevgiler
gorki

Selen dedi ki...

Sevgili Müge,
Merhabalar, tanışmaya geldim :) Aslında cevizli çıkınlara övgü yağdırmaya gelmiştim ki taşındığını gördüm. Hayırlı olsun, hoşgeldiniz blogspot'a... Kurabiyelerin üstüne ne de çok ve güzel tarif yayınlamışsın ellerine sağlık. Bu akşam ki gösterilerin fotoğrafları da harika. Eşine çok teşekkürler. Gitmeye çalışacağim. Çok sevgiler

Adsız dedi ki...

Devletşahcım,
Sen İstanbula geldiğinde de inşallah daha ne gösteriler olur ve hiç birini kaçırmazsın eminim.
İpekçim,
sen derslerine çalış bakim.Ne gösterisi hı :)
Sevgili Gorki,
Sitenizi devletşaha yazdığınız yorumlar ile tanıyımıştım, fırsat buldukçada gelip geziyorum,sizin gibi zevkli bir profesyonelden böyle övgü dolu yorumlar almak çok çok teşekkürler.
Sevgili Selen,
bende tanıştığımıza çok memnun oldum,ilk fırsatta seni ziyaret edeceğim.Yorumun,kelimelerin beni inanılmaz memnun etti.Çok teşekkürler. Her zaman beklerim.

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Ahh ahh
evimize bu kadar yakın olan etkinlikten haberimiz yoktu:( Bende bu havai fişekler neyin nesi diyordum. Keşke haliçe inip seyretse imişiz:(( çok pişmanım çoook dün sayfanı ziyaret edemediğime:((
sevgiler

Adsız dedi ki...

BEN DUN BIR ARKADASIMIN EVINE GITMISTIM KENDISI SENIN SITENIN YAKIN TAKIPCISIDIR BILGISIYARINI ACINCA FAVORITE GIRDIM VE SAYFANI ACTIM
BU HABERI GORUNCE COK MUTLU OLDUM AMA ICIMDE BIR HUZUN OLDU VE HABERI ARKADASIMA ESINE VE ANNESINE OKUDUM ONLARDA KESKE TURK TV MIZ OLSAYDI DA BIZDE GOREBILSEYDIK DIYE BURUKLANDILAR.
COK SANSLISINIZ BOYLE GUZEL ETKENLIKLER GOSTERILER OLUYORDA BIZLER BURADA ANCAK BU SEKILDE DERGILERDEN VE INTERNET ARACIGI ILE HABERDAR OLABILIYORUZ BIRSEY SORUCAM ACABA YAPILAN GOSTERI GORUNTULERINI INTERNETTEN IZLEME GIBI BI OLAY VARMI VARSA NERDEN INDREBILIRIZ YADA SEYREDEBILIRZ BILGINIZ VAR ISE BIZLERLE YANI GURBETCILERLE PAYLASIR ISE COK SEVINICEZ...

yemek dedi ki...

Sevgili Müge, resimler ve bilgiler harika bir paylaşım. Ahh orada olmak vardı. Bir osmalnı ve Fatih hayranı olarak o güzel etkinliği seyretmek çok güzel olurdu.
Selamlar canım...

Müge Hüner dedi ki...

Sevgili Asya,
ziyaretine çok teşekkür ederim.Gurbetçilik çok zor bilirim,ama iyiki bloglar var da dünyanın her yerinen birbirimizle iletişim kuruyoruz.
Senin için küçük bir araştırma yaptım ama sadece 1 adet haber videosu buldum,kısada olsa güzel görüntüler var.Her zaman beklerim.
Sevgiler...

http://www.tv8.com.tr/scripts/klip/default.asp?page=videoklip&KlipID=12213&CatID=1

Müge Hüner dedi ki...

Pınarcım,
ders olsun sana :) ihmal edersen beni böyle olur işte. Sende benim gibi her sabah gelince ilk iş arkadaşlarını ziyaret et bundan sonra :)..
Sevgili Lavantin,
Biz istanbulda birazcık daha şanslıyız evet,organizasyonlar açısından. Sizin gibi her gün müthiş kebaplar yiyememenin bir teselli ödülü bence bu :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin