27 Mayıs 2007

Firikli Bulgur Pilavı

Firikli Pilav

BULGUR SEVERLERE :)
Ben bulguru çok seviyorum, herhalde bir tek çiğ bulgur yemiyorum desem yeridir :)
İçinde bulgur olan her yemek benim için güzel, ama Çiğ Köfte,
Kısır ve Bulgur Pilavı listemin en başında gelen asla hayır diyemeyeceğim lezzetler.
Firikli Bulgur Pilavı'nın tarifi Filiz Yenge'den. Sadece Firikli Pilavda duymuştum ama henüz yeme fırsatım olmadı. Bu pilav, gerçekten nefis oluyor, denemenizi tavsiye ederim.

Malzemeler
  • 1 Su Bardağı Firik (*)
  • 2 Su Bardağı Pilavlık Bulgur
  • 1 Su Bardağı Haşlanmış Nohut
  • Et Suyu
  • Tuz
  • 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ

Yapılışı

  • Firik, bulgura göre biraz daha geç piştiği için, öncelikle bir miktar su ile haşlayın, yumuşayınca bulgur ve haşlanmış nohut ekleyin ve üstünü bir parmak kadar geçecek kadar et suyu ekleyip, pişirin.
  • Suyunu çekince, bir tavada kızdırdığınız sıvı yağı (arzu ederseniz tereyağ) üzerine döküp, karıştırın. 10-15 dk. dinlendirip, servis edin.
(*) Firik, Gaziantep yöresine ait bir bulgur çeşididir. Buğday başakları tam sararmadan toplanıp ateşte yaprakları yakılarak taneleri ayrılır. Acur dolması ile Firik pilavında kullanılır.

6 yorum:

Adsız dedi ki...

mügecim çiğ köfte ve kısır benim içinde en güzel lezzetler ve asla hayı diyemem.Bulgur pilavınıda çok severim.ellerine sağlık canım nefis olmuş sevgiler.

Adsız dedi ki...

merhaba, bende çok severim, pilavın her türlüsünü... Firik pilavınıda kebapçılarda tanıştım.. :) Evde de denemeli. Sizlere afiyet olsun.

sımmsıcak sevgiler...

yemek dedi ki...

Ellerine sağlık, Antep'li olarak bilirim firiğin kavruk muhteşem tadını.
Selamlar sevgiler buralardan...

Tuba dedi ki...

Muge, yeni siten cok guzel olmus. Sayfa duzenine bayildim. Firikli pilav cok guzel gozukuyor ama Amerika'da firik bulmak biraz zor olacak gorunuyor:)) sevgilerle,

serinmavi dedi ki...

Merhabalar canım,firik pilavını annem çok güzel yapar,en son adana gezimde ayşegül ablamda nefis yapmıştı.Kilis ile alakan nedir? Kilislimizin? Ben Kilisliyim de :)))

Selam ve sevgiler....

Adsız dedi ki...

Oyacım
ben Kilis'li değilim,Erdek'liyim. eşim ve baba tarafı Kilis'li. Ben zaten güneydoğu mutfağının tam bir hayranıyım. Ne yapsalar bayıla bayıla yiyorum. Ailedeki tüm bayanlarda (kayınvalidem,yengeler) çok marifetli. Bu yuzden sitenin adı da Hünerli bayanlar. onların lezzetlerini sizlerle sıkça paylaştığım için.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin