05 Nisan 2007

Portakallı Kurabiye

Portakallı Kurabiye

MİS KOKULU ANNE KURABİYELERİ...
Kurabiyelerin tarifini, daha doğrusu ölçülerini
Portakal Ağacı'ndan aldım:)
Neden derseniz, bu kurabiye annemin sıklıkla yaptığı, üç dört klasik tarifinden biridir ve tahmin edeceğiniz gibi ölçüleri de göz kararıdır :)
Ben özellikle, pişerken evin içine yayılan kokuya bayılıyorum, inanın kurabiyelerin kendisinden daha güzel :)
Sizde benim gibi bazı şeylerin, örneğin kahvenin, kendisinden çok etrafa yaydığı kokuyu sevenlerdenseniz, bu kurabiyeyi öneririm.

Malzemeler
  • 3 Adet Portakal
  • 6 Yemek Kaşığı Toz Şeker
  • 2 Adet Yumurta Sarısı
  • 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
  • 1 Paket (250 gr.) Margarin
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilya
  • Un (Aldığı kadar)

Yapılışı

  • Öncelikle portakalların kabuklarını rendeleyip, bir yemek kaşığı şeker ile karıştırın.
  • Portakalların suyunu sıkıp, tüm malzemeleride katarak yumuşakça bir hamur yoğurun. (Hamuru; üzerini örterek yarım saat kadar dinlendirebilirseniz iyi olur)
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayın. Arzu ederseniz tepsiye dizdikten sonra, üzerlerine hafifçe çırpılmış yumurta akı sürün ve toz şeker serpin.
  • 180 derece ısıtılmış fırında, 25-30 dk. kadar pişirin.

2 yorum:

dilek dedi ki...

acaba bu kurabiyede buzluğa girip istediğimiz zaman çıkarsak güzel olur mu?

Müge Hüner dedi ki...

Dilek Hanım;
Kurabiyenin hamurunu çiğ olarak buzluğa koyup, istediğiniz zaman çözüp, şekil verip, pişirebilirsiniz.

Yada pişmiş şekilde buzluğa kaldırıp, yiyeceğiniz kadarını çözdürebilirsiniz.

İki şekilde de olur.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin