MİS KOKULU ANNE KURABİYELERİ...
Kurabiyelerin tarifini, daha doğrusu ölçülerini Portakal Ağacı'ndan aldım:)
Neden derseniz, bu kurabiye annemin sıklıkla yaptığı, üç dört klasik tarifinden biridir ve tahmin edeceğiniz gibi ölçüleri de göz kararıdır :)
Ben özellikle, pişerken evin içine yayılan kokuya bayılıyorum, inanın kurabiyelerin kendisinden daha güzel :)
Sizde benim gibi bazı şeylerin, örneğin kahvenin, kendisinden çok etrafa yaydığı kokuyu sevenlerdenseniz, bu kurabiyeyi öneririm.
Malzemeler
- 3 Adet Portakal
- 6 Yemek Kaşığı Toz Şeker
- 2 Adet Yumurta Sarısı
- 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
- 1 Paket (250 gr.) Margarin
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1 Paket Vanilya
- Un (Aldığı kadar)
Yapılışı
- Öncelikle portakalların kabuklarını rendeleyip, bir yemek kaşığı şeker ile karıştırın.
- Portakalların suyunu sıkıp, tüm malzemeleride katarak yumuşakça bir hamur yoğurun. (Hamuru; üzerini örterek yarım saat kadar dinlendirebilirseniz iyi olur)
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayın. Arzu ederseniz tepsiye dizdikten sonra, üzerlerine hafifçe çırpılmış yumurta akı sürün ve toz şeker serpin.
- 180 derece ısıtılmış fırında, 25-30 dk. kadar pişirin.
2 yorum:
acaba bu kurabiyede buzluğa girip istediğimiz zaman çıkarsak güzel olur mu?
Dilek Hanım;
Kurabiyenin hamurunu çiğ olarak buzluğa koyup, istediğiniz zaman çözüp, şekil verip, pişirebilirsiniz.
Yada pişmiş şekilde buzluğa kaldırıp, yiyeceğiniz kadarını çözdürebilirsiniz.
İki şekilde de olur.
Yorum Gönder