GALETA UNU İLE ÇITIR ÇITIR BİR LEZZET...
Bu poğaçalar Selçuğun Doğum Günü Menüsü'nde vardı, herkes tarafından çok beğenildi ve hem doğum gününe katılanlar, hemde Devletşah'a yorum yazanlar tarafından tarifi istendi.
Tarifi, sevgili Nagehan Abla'ya ait.
Poğaçaları; bir kaç kez yaptım, hamuru herçekten çok lezzetli oluyor ama içine kaşar koyduğunuz da kurabiye soğuyunca kaşarda sertleşiyor ve bu hali benim pek hoşuma gitmedi.
Zeytinli ve patatesli denedim, özellikle patatesli bir harika oluyor.
Beyaz peynir ile de güzel olur diye düşünüyorum ama henüz denemedim. Poğaçadan bolca yapıp, buzluğa da kaldırabilirsiniz, çıkarınca kısa süre fırında ısıtırsanız, yeni yapılmış gibi nefis oluyorlar.
Malzemeler
- 250 Gr. (1 Paket) Margarin
- 2 Çay Bardağı Sıvı Yağ
- 2 Çay Bardağı Yoğurt
- 2 Adet Kabartma Tozu
- 2 Çay Kaşığı Tuz
- 1 Yumurta Sarısı
- Un (yaklaşık 3 su bardağı)
Yapılışı
- Tüm malzemeleri (unu azar azar ekleyin) karıştırın ve yumuşak kıvamda bir hamur yapın. Hamuru oda sıcaklığında yarım saat dinlendirin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, içine bir tutam rendelenmiş kaşar koyun, kapatıp yuvarlayın.
- Üzerlerine yumurta akı sürüp, galeta ununa batırın. Yağlanmış yada yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
- 180 derecede ön ısıtma yapılmış fırında, üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin.
3 yorum:
selam muge abla,
bu tariften ne kadar pogaca cikar sence??
harika gozukuyor..
Selma
Sevgili Hülya ve Selma;
Çok teşekkürler :)
Bu tariften yaklaşık 15 poğaça çıkıyor.
Eğer hamurdan minik limon büyüklüğünde parçalar koparırsanız.
Şimdiden afiyet olsun.
Merhaba Müge Hanım;
Biraz önce poğaçalırınızı denedim verdiğiniz ölçülere 5 su bardağı kadar un koydum ve ancak bir hamur elde edbildim neden öyle oldu anlamadım.Birde pişerken poğaçalar çatladı ve kaşarlar dışına taştı.Fakat herşeye rağmen tadı harika ve yumuşacık çıtır çıtır zor oldu ama ben beğendim.
Tarifleriniz için teşekkürler yenilerini bekliyoruz çünkü güzel ve ayrıntılı yazıyorsunuz.
Yorum Gönder