11 Nisan 2007

Öcce



KİLİS MUTFAĞINDAN FARKLI BİR MÜCVER...
Tarif çoğu zaman olduğu gibi yine Siret yenge'den. Öcce görünüş ve tat olarak, bildiğimiz mücvere benziyor ama içinde kabak ve dereotu yok.
Gerçekten çok lezzetli hem çayın yanında, hemde akşam yemeğinde, ister sıcak, ister soğuk meze olarak yenilebilir.

Malzemeler
  • 1 Bağ (10-12 Adet) Taze Soğan
  • 1 Bağ Maydanoz (ince ise 2 bağ)
  • 1/2 Bağ Taze Nane
  • 3 Yumurta
  • 3 Yemek Kaşığı Un
  • 7-8 Diş Sarımsak
  • Kimyon
  • Tuz
  • Toz Kırmızı Biber

Yapılışı

  • Tüm yeşillikler robotta incecik çekilir, yada elde çok ince doğranır.
  • Yumurta ve un çırpılır, baharatlar ve yeşillikler ilave edilerek karıştırılır.
  • Bol yağda, yağın içine kaşıkla bırakılarak kızartılır.
  • Peçete serdiğimiz bir tabağa alınarak yağın fazlası süzdürülür.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhabalar,
Sitenizi çok beğeniyorum. Bende galiba size biraz benziyorum, pek yemek yapmayı sevmeyen daha çok atıştımalık şeyleri yapmayı ve yemeyi severim. Dün Öcceyi yaptık kızımla, ilk tadına bakan o oldu ve çok beğendi, bizde. Çok kolay ve çok lezzetli bir tarif. bu arada mahlepli kurabiyelerini de yaptım, unum yetmediğinden, biraz mısır unu ekledim, çok lezzetli oldu. Sık yapacağım bir tarif daha.
Ellerinize sağlık

Adsız dedi ki...

Sevgili defne zeynep;
Sitemi beğenmenize çok mutlu oldum her zaman beklerim. Tahmininiz çok doğru, büyük çaplı yemekler yapmayı değil daha çok çay sofrasında yenilebilecek şeyler yapmayı ve yemeyi seviyorum.Öcce benim soğan sarımsak düşkünlüğümden dolayı favori mezelerimden beğenmenize çok sevindim.
Mahlepli kurabiye ise istek üzerine nerdeyse haftada bir yaptığım bir kurabiye, mısır unu katılmış halini çok merak ettim açıkçası, bir dahaki yapışımda hamurdan bir miktar ayırıp mısır unlu deneyeceğim. Hatta yayınlarımda..
Sevgiler

seyabb dedi ki...

Antakyaya misafirliğe gittiğimde Hataylı olan ev sahibi yapmıştı.Tadı mücver gibi ama adı çok hoş.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin