08 Ocak 2009

Kabak Tatlısı

Kabak Tatlısı

MEVSİMİN EN GÜZEL TATLISI...
Kabak tatlısını oldum olası çok severim, aslında bütün meyve tatlılarını çok severim. Hem besleyicidirler hem de hamur olmadığı için vicdanımı biraz olsun rahatlatırlar. Annem her şeyi olduğu gibi bu tatlıyı da muhteşem yapar, ben blogda yayınlamak için tarifini isteyipte malzemeler listesini görünce önce ufak çaplı bir şok yaşadım, "en sevdiğin tatlı nedir?" diye sorsalar, hiç düşünmeden adını söyleyeceğim bu tatlının malzeme listesi bu kadar kısamıydı ? :)
Yanlıca kabak ve şeker...
Ben her ne kadar anneme sonsuz güvensemde, kendimde aynı malzeme ve ölçüler ile test ettim :) ve sonuç gayet başarılı...
Kabak tatlısının, akşamdan şekerin içinde bekletilmiş halini seviyorum ve bu şekilde yaptım, eğer aceleniz var ise -yapılışı 2- şeklinde yapabilirsiniz.
Muhtemelen bir çok hamarat ev hanımı bu tatlıyı gözü kapalı yapıyordur ama ben, hem arşivimde bulunsun hem de belki bilmeyenler vardır diye yayınlamak istedim.

Malzemeler
  • 2 Kg. Bal Kabağı (Kabukları soyulmuş, dilimlenmiş)
  • 3 Su Bardağı Toz Şeker (750 Gr.)
Yapılışı (1)
  • Ayıklanmış kabakları bol su ile yıkayın.
  • Kabakları yıkarken hafifçe silkeleyip, karnıyarık tenceresi diye bildiğimiz yayvan bir tencereye dizin. (Kabağın üstünden ve elinizden süzülen su miktarı bu tatlı için yeterli)
  • Toz şekeri üzerine serpin ve tencerenin kapağını kapayarak, bir gece bekletin.
  • Ertesi gün, kabak ve erimiş şekerleri orta ateşte, tencerenin kapağı hafif aralık olacak şekilde, kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Yapılışı (2)
  • Ayıklanmış kabakları bol su ile yıkayın.
  • Kabakları yıkarken hafifçe silkeleyip, karnıyarık tenceresi diye bildiğimiz yayvan bir tencereye dizin. (Kabağın üstünden ve elinizden süzülen su miktarı bu tatlı için yeterli)
  • Toz şekeri üzerine serpin ve tencerenin kapağı hafif aralık olacak şekilde, çok kısık ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Benzer Tarifler;

& Ayva Tatlısı

& Kuru İncir Tatlısı

& Kuru Kayısı Tatlısı

19 yorum:

Aynur dedi ki...

Bende gecenlerde yapdim. Eger kabak guzel cikarsa seviyorum ama guzel cikmazsa pek yiyemiyorum:)

Ben ikinci seferinde kabuklu pisirdim cok guzel oluyor denemenizi oneririm. Soymaya ugrasana kadar :) buyuk dilimler halinde dilimlerin icine seker koyarak pisirdim. kasikla yedik :)

eline saglik
selamlar

Özlem dedi ki...

Ellerine sağlık, çok severim, ben de benzer şekilde yapıyorum ama içine bi de portakal rendesi koyuyorum, çok güzel bir tad veriyor, tavsiye ederim,
sevgilerimle...

Betül dedi ki...

elerinize sağlık.... muhteşemmm

amati dedi ki...

Tatlını fotoğrafı da çok güzelmiş!:p

Unknown dedi ki...

kabak tatlısını severim ellerine sağlık çok güzel görünüyor:)bide kabağı kireçte yapıyolar ve kabak çıtır çıtır oluyor bilmiyorum daha önce yedinmi ama tadı muhteşem oluyor.

Selcen Şenocak dedi ki...

Ellerine sağlık nefis görünüyor. Bende bekleterek yapmayı seviyorum kendi suyu ile daha lezzetli oluyor.
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Muhteşem bir sunum olmuş Sevgili Müge.Ellerine sağlık.Ben de ziyarete beklerim.
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

mügecim ellerine saglık bende kabak tatlısını çok severim içine ben 3-4 tane karanfil atıyorum o da güzel oluyor birde pastası var tabi o daha da güzel öpüyorum kendine iyi bak

Adsız dedi ki...

nefıs gorunuyor canım elerıne saglık ıyı hafta sonları sevgıler..

Adsız dedi ki...

müge abla merhaba ben sizi yeni keşfettim kabak tatlınız çok hoş görünüyor. keklerinizi denedim gerçekten müthiş oldu. fakat sizden yeni börek tarifleride istiyorum hamur işleri yani çünki size güveniyorum ne yaptıysam bugüne kadar tuttu teşekkürler

FİLİZ'CE dedi ki...

ellerinize sağlık..yine çok güzel bişey çıkmış ortaya..buradan bile ne kadar lezzetli olduğu anlaşılıyor..sevgiler..

dilek deryasi dedi ki...

merhaba,
cok guzel bir göruntu olmus kabak tatlisini pek sevmem ama bu tabak yanimda olsaydi seve seve yerdim herhalde ellerine saglik.

GELİNCİK MUTFAK dedi ki...

kabak tatlısını çok severim... bir tabak gönderirmisin canım? ellerine sağlık ...çok güzel görünüyor...

IŞILCA TATLAR dedi ki...

Müge'ciğim,

Bazen çok zor diye düşünerek,bazen de hazır yapıp getirenler varken girip yapmamışızdır pek çok yemeği.Ama işte senin bu örneğinde de olduğu gibi bütün mesele yapmak istemekte.Belki çok şaşıracaksın ama ben de ilk kez dün aşure yaptım. Şimdiye kadar hep annem yaptığından hiç yapma isteği duymamıştım ve bana da çok zormuş gibi gelirdi. Yaptığımda hiç de zor olmadığını görüp ben de senin gibi sevindim.
Ellerine sağlık canım, çok da güzel yapmışsın.
Ben ikinci yöntemi tercih ediyorum genellikle. Çünkü 1.yöntemde şekerin içinde bekleyen kabak çok su bırakıyor. Belki çok kuru kestane kabağında bu şekilde pişirilebilir.
Kestane için teşekkür ediyorsun. Rica ederim canım. Bildiklerimizi, gördüklerimizi paylaşmak değil mi bu günlüklerin amacı zaten. Aksi halde kendi kendimize çalıp söylüyor oluruz.Umarım çok kişi okur da zaman zaman kabusa dönen bu işten kurtulur.

Sevgilerime,

SİBEL - engüzeltatlar dedi ki...

Sunumu çok güzel olmuş... Ellerinize sağlık.. Tatlıyı piştikten sonra hafif fırınlarsanız da çok güzel oluyor..
Sevgiler..

Adsız dedi ki...

çok severim bu tatlıyı. çok iştah açıcı görünüyor ellerine sağlık canım.
bu arada pandispanya tariflerin süper oluyor her çeşit pasta yapımında kullanıyorum artık.teşekkürler

Adsız dedi ki...

Mügeciğim kabak tatlın harika gözüküyor. Tadının da bir o kadar güzel olduğunu, senin evinde daha önce yediğim için biliyorum. Ellerine sağlık. Sevgilerimle...

Tarif dedi ki...

Elinize sağlık çok güzel görünüyor
bu da benim kabak tatlısı tarifim

Ankara Boyacı dedi ki...

iyi bir site teşekkürler.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin