03 Mart 2008

Akşam Yemeği Davet Sofrası

Davet Sofrası

İLK AKŞAM YEMEĞİ DAVET SOFRAM :)
Blogumu takip edenler bilir, ben yemek yapmayı çok bilmem, çünkü yemek yapmaktan değil, pasta, kek ve kurabiye yapmaktan zevk alırım.
İçine sevgi katmadan yapılan hiç bir şey güzel olmadığı için, beceremeyeceğimi düşünüp, pek yemek kısmına girmedim bu güne kadar. Ama patates kızartması ve makarna da bir yere kadar değilmi, biraz sebze yeme vakti geldi diye düşünüyorum:)
Hafta sonu arkadaş grubumuzu bize akşam yemeğine davet ettim, bu duruma en çok eşim şaşırdı; "yanlış duymadım değilmi? akşam yemeği, sabah kahvaltısı yada beş çayı değil" dedi :) Bende bu konuda kendimi artık geliştirmek istediğimi söyledim.
Yemekleri hazırlarken tabiki can simidim, canım annem yanımda idi, başımda durdu, gerekli yerlerde müdahele etti, püf noktaları söyledi, bende bu sayede misafirlerin çok beğendiği birbirinden güzel çeşitler hazırladım.
Geriye eşimin ve arkadaşımız Ahmed'in çektiği, Selahattin Abi'nin kompozisyon desteği verdiği güzel fotoğrafları sizlerle paylaşmak kaldı.

Davet Sofrası

Yemekte; çorbayı, ana yemeği ve pilavı sıcak servis ettiğimden fotoğrafta sadece zeytinyağlılar yer aldı, arşivimin düzenli olması açısından yemekleri ayrı ayrı yazılarda yayınlayacağım.

Soframızda nelermi vardı ?

Davet Sofrası

Sofranın yemekler konulmadan önceki halinide sizlerle paylaşmak istedim. Ben sofrayı yemekten en az 3-4 saat önce kurarım. Annemin deyimi ile iskeletini hazırlarım. Salataların ve diğer yemeklerin tabaklarını, hatta ekmek sepetini bile boş olarak masaya yerleştiririm. Hangi tabağın masada ne kadar yer kaplayacağını belirler ve hiç bir çeşidi de masaya koymayı unutmamış olurum. Bunu neden mi yaparım; hem son dakikaya bırakmadan sakin sakin masayı hazırlamak için, hemde soğuk kalması gerektiği için buzdolabında beklettiğim zeytinyağlıyı yada hazırlayıp buzlukta sakladığım börekleri kızartmayı unuttuğumu, misafirler gittikten sonra hatırladığım günler çok olduğu için :) hatta yemek bitmek üzere iken "aa ekmek kesmeyi unuttum" dediğimde olmuştur. Sizde benim gibi unutkan biriyseniz bu yöntemi öneririm.

Salata

Yemek çeşitlerini ayrı yazılarda yayınlayacağım ama salatanın tarif edilecek bir yanı olmadığı ve sadece süsleme kısmı fikir verebilir diye düşündüğüm için paylaşmak istedim. Salatayı, kıvırcık, maydanoz, taze nane, salatalık ve havuç ile hazırladım, üzerini mısır, turp ve kiraz domates ile süsledim.

25 yorum:

Eya dedi ki...

Sevgili Müge...ne hoş bir sofra olmuş.Ellerine sağlık...güzel bir hafta diliyorum...

zehra

Adsız dedi ki...

mmm...şahane bir sofra ellerinize sağlık...

Adsız dedi ki...

Sevgili Müge ne kadar derli-toplu, şık bir sofra olmuş, hele ki salatada ki detayları çok sevdim, yakında benim blogumda da görürsen hiç şaşma:)Herşey çok güzel olmuş, ellerine sağlık. Sevgiler...

NiNo dedi ki...

ayyy sofraya bak supperrrrrrrrr

Aynur dedi ki...

ooohoo yapamaman buysa :) bide yapabilsen dusunemiyorum::))


ellerine sahlik
muthis bi sofra

selamlar

www.aynurdantarifler.blogspot.com

Unknown dedi ki...

Mügecim nedense bende senin gibi yemek konusunda iyi olmadığımı ama iş kek ,börek ,pasta olunca gerçekten iyi şeyler yapabileceğime inanıyorum...Buda benzer bir başka yönümüz sanırım...Sofra gayet şık görünüyor menüde çok hoş ellerine sağlık...

Adsız dedi ki...

Ne kadar sevimli bir sofra olmuş böyle! Ellerine sağlık, harika görünüyor...

gülriz dedi ki...

Mügeciğim, vallahi başlığı görünce şaşırmadım desem yalan olur :))) Ellerine sağlık canım; elinden hiçbirşeyin kurtulmayacağına eminim. Misafirler gittikten sonra yaptıklarını hatırlamak konusunda annemin üzerine tanımam; hele bir keresinde mini minnacık sardığı etli yaprak dolmalarını unutması var ki; suratındaki ifadeyi hatırladıkça hala güleriz :)))) Ellerine sağlık canım; kocaman sevgiler

Adsız dedi ki...

Ben bu sofranın renk cümbüşüne bayıldım çok zevklisin hayatım ellerine sağlık.Sevgiler

Hülya dedi ki...

Sevgili Müge,
Çok şık ve zarif bir sofra olmuş ellerine sağlık.

Geçen yıl, çaya gelen arkadaşlarım için hazırladığım böreği fırında unutmuştum.
Misafirlerim giderken hatırladım:((

Selcen Şenocak dedi ki...

Çok şık bir sofra olmuş yemeklerde çok leziz görünüyor (özellikle salata süslemene bayıldım)ellerine sağlık canım, Sevgiler...

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Ne güzel, ne iç açıcı bir sofra buuu. Ellerine ve zevkine sağlık hünerli arkadaşım.

daimamutfak dedi ki...

İştah açıcı renklerle hazırlanan bir sofrada herşey güzel gider..ellerinize sağlık..

SEDA dedi ki...

Renkli tabaklarla çok şık ve iştah açıcı bir sofra kurmuşsun. Valla böyle bir sofrada keyifle yenir yemekler. Ellerine sağlık. Sevgiler

Aybike Ceylan dedi ki...

Harikasin Muge'cigim,

Ellerine saglik, hic de yemek yapmayi sevmiyor gibi degil sofran, eminim ki hersey enfes olmustur.

Sevgilerimi gonderiyor, guzel bir hafta diliyorum.

ab-ı hayat dedi ki...

Ellerine sağlık Müge!

Harika,şık ve çok sevimli bir sofra olmuş,düzenlemeler çok hoş...

Eminim yemekler de nefis olmuştur.

Senin sofra düzenini ve resimlerini çok beğendiğimi söylemişmiydim...



sevgiler...

Gönül dedi ki...

mügemmm canım benim ellerine sağlık harika hazrlanmışsın hemmmeeeennn tariflerini yayınla hatta cips tabağındaki soteden başlayarak:)) onu çok merak ettim bebişim...hade öpüyorum sevgilerimle

Müge Hüner dedi ki...

Zehracım;
Çok teşekkür ederim, bende senin yaptıklarına bayılıyorum, sevgiler.

Nalan;
Çok teşekkür ederim, sevgiler.

Limonlu Kek;
Çok teşekkür ederim canım, blogunda görürsem sadece çok memnun olurum, sonuçta fikir vermek ve sizlerle paylaşmak için var bu blog. Sevgilerimle.

Nino;
Çok teşekkür ederim, sevgiler.

Aynurcum;
Evet, yapamam deyip, böyle hazırlanınca sorumluluk altına girdim aslında, şimdi yaparım dediğim günlerde çok şey beklenecek benden:) Öperim.

Zerrincim;
Seninle ortak yönlerimiz uzun bir liste oldu artık :) Ne güzel, Çok teşekkür ederim canım, sevgiler.

Meldacım;
Çok teşekkür ederim canım, çok sevdim bu sevimli tanımlamasını sevgiler.

Gülrizcik;
Aşıyorum kendimi sorma, birde şeker hamurunun hakkından gelsem:) Unutma anıları bende çok, ama yanlız değilim demekki:) Öperim seni.

Ayşecim;
Çok teşekkür ederim canım, sadece beyaz sofralar da çok asil oluyor ama ben böyle çok renkli seviyorum, beğenmene çok sevindim. Sevgiler.

Sevgili Hülya;
Çok teşekkür ederim, dedim ya unutma hikayeleri çok bende. Boş tabak yöntemini öneririm sanada:) sevgiler.

Selcencim;
Çok teşekkür ederim canım, salata deyip geçmemek lazım, iyiki yayınlamışım diyorum, bu güzel sözleri duyunca, sevgiler.

Burçin şekerim;
Çok teşekkür ederim canım, senin gibi usta apladan iltifat almak ruhumu okşuyor, öperim, sevgiler.

Sevgili Neriman;
Çok haklısınız kesinlikle, sunum önemli, çok teşekkür ederim, sevgiler.

Sedacım;
Çok teşekkür ederim, bende öyle düşünüyorum, sevgiler.

Aybikeciğim;
Artık sevmeye karar verdim, yemek yapmak çok pratik ve zevkliymiş, bir pasta yapana kadar bir sürü yemek yapılabiliyor:) Bu konuya daha bir ağırlık vereceğim artık. Bende sevgilerimi gönderiyorum canım.

Sevgili Abıhayat;
Böyle sözler beni bloguma daha bir bağlıyor ve çok motive oluyorum. Çok teşekkür ederim canım, sevgiler.

Gönülcüğüm;
Senden yorum geldiğinde, ben "Et Sote"yi yazmış ve yayınla diyordum tam. O kadar hoş bir tesadüf olduki, çok güldüm. Merakınız giderilmiştir, sevimli bayan. Öperim.

Ferah Gülşen dedi ki...

Müge'ciğim sofran harika olmuş. Sadece seyretmek bile lezzetli geliyor buralardan:). hepsi çok güzel ama çıtır çanakta et sote muhteşem. ellerine sağlık canım. Sevgiler,

Adsız dedi ki...

Bu peçeteleri yaparken MügMüg ne dedi acaba :) Cevap ben bilmem beyim bilir dediğini duyar gibiyim... Ne dediğin konusunda da ben yazmayayım reklama girmesin sadece seni sevdiğimi bil yeter renkli kişilik. Unutmadan playsation ve boncuk günü anımsat beyine muck

Müge Hüner dedi ki...

Ferahçım;
Çok teşekkür ederim, bu güzel sözler için, et sote baya bir sükse yaptı evet:) Sevgilerimle canım.

Edacım;
Bu peçeteleri, salon perdelerinden kalma iplerle bağlarken, Müge dediki "çok edasuner gördüm kendimi canım" :)) beyimde pek güldü bu duruma:))

Boncuk ve playstation günü en yakın zamanda canım, öperim seni çok.

Adsız dedi ki...

Çılgın kadın ya yazmış da alemsin sen ee ne duruyorsun yeni yazı bekliyorum huhuu

cennebazz dedi ki...

müge hanım çook şık rengarenk bir sofra olmuş.ellerinize sağlık.
sevgilerimle duygu...

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Sevgili Müge, siteni yeni keşfettim,ellerine sağlık, her şey çok güzel.. Hazırladığın sofraya da bayıldım, özellikle de peçeteler ve porsiyon salatalar.. Ben de davet sofrası kurmayı çok severim..

Müge Hüner dedi ki...

Sevgili Duygu;
Çok teşekkür ederim, beğendiğin ve yorum bıraktığın için. Sevgiler.

Sevgili Aslı;
Çok teşekkür ederim. Bende senin siteni keşfetmiş oldum ve tek kelime ile bayıldım. Sürekli geleceğim artık. Sevgilerimle.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin