12 Aralık 2007

Bulgur Pilavı

Bulgur Pilavı

BENİM İÇİN İKİNCİ ANA YEMEK :)
Bulgur pilavını çok severim. Yanında yoğurt ile başlıbaşına doyurucu bir yemektir benim için.
Kremalı Mantarlı Makarna yazısında makarna benim için ana yemek demiştim, "Müge hani makarna senin için ana yemekti?" demeyin diye, ikinci ana yemek dedim:) Son zamanlarda bulgur pilavını kahverengi bulgur ile yapıyorum, tadında çok fazla bir değişiklik olmuyor açıkçası ama ben en azından daha bir gönül rahatlığı ile yiyorum, doğal olduğu için sanırım.
Evde sürekli pişmesine karşın, bulgur pilavını şimdi yayınlama sebebim ise; blogumun son zamanlarda istatistikleri...
Ben her ne kadar bloga mümkün olduğu kadar farklı ve yapımı oyuncaklı şeyler koymalıyım diye düşünsemde en çok incelenen tariflerin en basit ve yayınlamakta en tereddüt ettiğim tarifler olduğunu gördüm.
Son on gün içinde hatırı sayılır derecede tıklanan tarifler;
Havuçlu Kek, Mercimek Çorbası, Revani ve Mozaik Pasta olmuş mesela.
Sonra benim Google'a ilk yazdığım ve bloglar ile tanışmama neden olan cümleyi düşündüm; "Mor lahanayı nasıl pembe yaparım?" Demekki, yemek sitelerini ziyaret eden herkes usta değil, çok basit ya da çok bilinen tariflerler aranıyor çoğunlukla.
Bu nedenle evimizde pişen, çok sevdiğimiz ama bloga koymakta tereddüt ettiğim tarifleride paylaşmaya karar verdim. İlk kez yapacak olanlara gönül rahatlığı ile önerir ve şimdiden afiyet olsun derim:)

Malzemeler
  • 2 Su Bardağı Pilavlık Bulgur
  • 3 Adet Sivri Biber
  • 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
  • 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası veya 1 Adet Domates
  • 1,5 Yemek Kaşığı Biber Salçası
  • 4 Su Bardağı Su

Yapılışı

  • Sivri biberleri ve 1-2 dk. sonra eklediğiniz, kabukları soyulmuş, doğranmış domatesi, sıvı yağda kavurun. Salçayı ekleyin ve 1-2 dk. daha kavurun.
  • Bulguru, salçalı karışıma ekleyip 1-2 dk. kavurun. İçine 1 adet tavuk bulyon attığınız kaynar suyu ekleyin ve karıştırıp, kısık ateşte bulgur yumuşayıp, suyunu çekinceye kadar pişirin. Tencerenin kapağının altına bir kağıt havlu koyarak 30 dk. kadar dinlenmeye bırakın.
  • Bulgurun cinsine göre su miktarı değişebiliyor, altını kapatmadan önce pilavdan tadın, eğer bulgur biraz diri ise 1/2 su bardağı kadar kaynar su ekleyerek 3-4 dk. daha pişirin. Çok yumuşayıncaya kadar pişirmeyin, demlenirken bir miktar daha yumuşuyor.

10 yorum:

Yasemin dedi ki...

ay bayilirim bulgur pilavina! benim de sitemde vardi tariflerimde.. vallahi ben pilavin her turunun tereyag ile yapilmasi taraftariyim o zaman lezzetine lezzet katiliyor :) siviyag ile ayni tadi alamiyorum bi turlu.
basit tariflerinde olmasi gerektigi konusunda kesinlikle katiliyorum. sonucda usta olan zaten ne arar sitelerde onemli olan basit tarifleri ogrenmek isteyenlere yol gostermek :) eferim kiz sana :D optummmmmmm

Adsız dedi ki...

Kesinlikle katılıyorum sana can can Mügecan..Benimde bloggerla tanışmam sıradan bir tarifi nasıl daha alengirli hale getiririmi araştırmakla başlamıştı..
Bende yayınladığım tariflerin denemek isteyenlerin tereddüt etmeden, aman bu malzemeyi bulamam es geç demeden ve hemde ne pratikmiş diye düşünerek denemeleri için mümkün olduğunca ulaşılabilir olmasına özen gösteriyorum.

Ayrıca bulgur pilavını kimseye kaptırmam , benim için 1.sırada yer alır kendileri..Ayyy akşam kayınvalidem yapmıştı ; yeşil mercimekli bol soğanlı ve kırmızı biberli , yanınada yoğurtt..Allaaa değmeyin keyfime

Çenem mi düştü gene..Tamam tamam kestim gidiyorum , birde öpüyorum

Ferah Gülşen dedi ki...

Müge'cim bende çok severim bulgur pilavını. Kızımda çok sevdiği için sık yaparım. Yanında da salatalık turşusuda iyi gidiyor. Hıımmm canım istedi şimdi. Eline sağlık,
Sevgiler,

Aybike Ceylan dedi ki...

Muge'cigim,

Yazdiklarina gonulden katiliyorum, bazen " bunu basmayayim nasil olsa herkes bilyordur' dememek lazim, bence de paylasmak ile cok iyi ediyorsun, o leziz tariflerini zevkle okuyorum, sevgiler.

Damak Tadı dedi ki...

Müge'ciğim kepekli bulguru bulmak çok zor.Bazen oluyor bazen aylarca ortadan yok oluyor Migros'un reyonlarında..))Bundan sonra gördüğüm yerde 5-10 paket alacağım..))
Ellerine sağlık canım,afiyetler olsun..

Sevgiler

Saliha dedi ki...

MÜGE SÖZLERİNE KATILIYORUM..ÇOĞU INSAN YAPABILECEGI PRATIK SEYLER ARIYOR..ELLERINE SAGLIK.KAHVERRENGI BULGURU DUYMUSTUM ARAYAYIM BAKALIM BIR NERELERDE BULABILECEGIM:)
DEVLETŞAHIN SAYFASINA YAKLASIK 1 HAFTADIR ULAŞAMIYORUM SUNUCU BULUNAMIYOR DIYOR?NEDEN ACABA MUGE?MERAK ETTIM EGER BANA DÖNUS YAPARSAN SEVINIRIM...SEVGILERIMLE..

Tijen dedi ki...

Eşine mutlu yıllar Müge'ciğim, eminim çok mutlu olmuştur o güzel sofraya...

Müge Hüner dedi ki...

Yasemin Kuşum;
Basit tarifler yayınlamak gerektiğine seninle konuşunca karar vermiştim zaten, statcounter tuzu biberi oldu:) Bende bulgur olsun, taştan olsun diyenlerdenim, sıvıyağlı, tereyağlı hiiç farketmez:)

Burçi şekerim;
Kayınvalidenin pilavı bizde (eşimin ailesinde yani) Müceddere diye geçer, ben onada bayılırım, bulgur bir nimet yahu:) Öperim.

Ferahçım;
Salatalık turşusu ilede severim, yoğurtla da, yukarda da dedim ya bulgur olsunda:)) Kızınıda öperim.:)

Aybikecim;
Evet, şimdiden tıklanmaya başladı pilav:) Kendimi güzel bir hizmet yapmış gibi hissediyorum, devam... :)

Gülcüğüm;
Bende Carrefour'dan alıyorum, orda oluyor hep. Zaten 1 kg. aldımmı epey gidiyor bize. Öperim canım.Teşekkürler.

Salihacım;
Senin yanıtlarını bizzati sitene gelerek yazdım cicim.Öperim.

Tijencim;
Çok teşekkür ederim, eşimde çok teşekkür ediyor tebriğin için. Çok naziksin canım sağol.

Adsız dedi ki...

Bulgur pilav tarifi harika..aslinda bu Hunerli Bayanlar Blog'u harika.Yeni kesfettim.Tam istedigim yemekler var ve tarifleri cok kolay.Kisir falan hpsi var..
Cok tesekkurler, yakindan takip ediyorum.
Tebrik ederim.
Huseyin

Müge Hüner dedi ki...

Hüseyin Bey;
Çok teşekkür ederim, nazik sözleriniz için. Çok mutlu oldum. Umarım dener ve beğenirsiniz.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin