31 Ekim 2007

Beyaz Çikolatalı Mozaik Pasta

Mozaik Pasta

SANKİ PARFE BÖYLE BİR ŞEY :)
Bu pastayı yapalı epey oldu ama yayınlanmak için sırasını bekledi:) Kayınvalidemin minik misafirleri için yapmıştım, aslında niyetim hem çok basit hemde onların çok sevdiği klasik mozaik pasta yapmaktı ama bu sefer bir değişiklik yapayım dedim, beyaz çikolata sosu kullanarak yaptım ve sonuç nefis oldu. Zaten bu aralar ne yapsam üzerine beyaz çikolata sos dökmek istiyorum, inanılmaz güzel bir tadı oluyor.
Pasta, mozaik pastadan çok bisküvili parfe gibi bir şey oldu, ben daha önce hiç parfe yapmadığım için cümlemi gibi diyerek bitiriyorum hep:) Sonuçta adını tam olarak koyamasamda sizlere gönül rahatlığı ile önerebileceğim güzel bir lezzet çıktı ortaya.

Malzemeler
  • 1 Paket (Dr.Oetker) Beyaz Çikolata Sosu
  • 2,5 Su Bardağı Süt
  • 1/2 Paket Kakaolu Pötibör Bisküvi
  • 1/2 Paket Sade Pötibör Bisküvi
  • 1/2 Su Bardağı İri Çekilmiş Ceviz yada Fındık
  • 6-7 Adet Kuru Kayısı
  • 6-7 Adet Kuru İncir
  • 1/2 Su Bardağı Damla Çikolata

Yapılışı

  • Çikolata sosunu, 2,5 su bardağı süt ile paketin üzerindeki tarife göre pişirin. Ben her zamanki gibi mikrodalga fırında pişirdim.
  • Sos ılınınca tüm malzemeleri katın ve karıştırın.
  • Yağlı kağıt serdiğiniz bir borcama veya pasta kalıbına dökün.
  • 1 saat kadar buzlukta, 3-4 saat kadarda buzdolabında bekletip servis yapın.

NOT 1: Bisküvileri, altına tepsi koyduğunuz bir makarna süzgecine kırın. Böylelikle tozunun akmasını sağlayın, bu şekilde pasta daha farklı bir kıvamda ve içinde bisküvi parçaları olan dondurma yiyormuşsunuz gibi oluyor.

NOT 2: Pastayı fındık ile yapacaksanız, fındığı (rengi kahveye dönünceye kadar) iyice kavurun. Bu şekilde içinde nutella varmış gibi bir lezzeti oluyor, ben çok fazla kavurduğum için üzüldüğüm bir kavanoz fındığı bu şekilde pasta ve kurabiyelerde kullandım, sonuç hep çok iyi oldu, artık özellikle çok kavuruyorum.

NOT 3: Kuru kayısı ve incirleri pastaya eklemeden önce mutlaka yarım saat ılık suda bekletin.

NOT 4: Bisküvi miktarı gözünüze az görünürse bir miktar arttırın, çünkü çikolata sosu puding gibi katılaşmıyor.

16 yorum:

Unknown dedi ki...

Mügecim merhaba
yine harika şeyler yapmışsın..Mozaik pasta herkesin severek yediği ve hayır diyemeyeceği birşey seninkide farklı ve güzel olmuş...Bu tür pastaların içerisine bezeleri kırarak eklediğindede çok güzel bir tat elde etmiş oluyorsun tavsiye ederim..Ellerine sağlık...

Bocuruk dedi ki...

Parfe de böyle birşey işte. Sahi ya, büyük kızımın ilk doğumgünü mönüsünde yaptığım bir parfe vardı. Ondan sonra da ara ara yaptım hep. Yiyen tarifini itedi. Bak onu hatırlattın bana. Yapıp sayfaya koymalı. Beyaz çikolata sosu denemedim hiç. Ama anlattıklarına bakılırsa denemeli. Üstelik senin bu tarifin de çok hoş. Eline sağlık Müge'ciğim:)
Sevgilerimle...

Binnur A. Ö. dedi ki...

Mugecigim bloga bıarktıgın son mesaj uzerine geldim yine.
dermişim ki aman ne iyi oldun da geldin, kesfettim seni :)
şaka şaka....
ama verdigin destek icin cok tesekur ederim.
evet emeklerinin karsılıgını gormek harika bir duygu umarım sen de emek verdigin tum konularda guzel sonuclara ulasırsın:)

Damak Tadı dedi ki...

Beyaz çikolata ile yaparak ne kadar farklı kılmışsın Mozaik pastasını.Güzel bir fikir Müge'ciğim.Sayfana her geldiğimde değişik tariflerle karşılaşmaktan büyük mutluluk duyuyorum.Ellerine sağlık bu hoş pastan için.

Sevgilerle

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Of amannnnn. Bu fotoğraftan lezzet fışkırıyor Müge'ciğim. Ellerine sağlık. Nefis bir görüntü...

Yaren dedi ki...

Mozaik pastan cok güzel görünüyor.Sayfalarda cok raztladigim bir tarif,cok da güzel görüntüsü var,insal. bende bir gün denemek istiyorum.Ellerine saglik.

Saliha dedi ki...

mmmmmmmm mügecim sen naptın:) evde dr.oetker'in yenı cıkardığı gurme pudıng'i vardı(deneme amaçlı almıştım)şimdi denemek şart oldu dığer linklerinede bir bakayım:) ama emın ol beyaz çikolatalı olanına deneyeceğim..yumurtasız ! parfeyi severim:) sen bana gel ben sana parfe yaparım,börek açarım oooooooo neler yaparım:) yeter ki gel! çenem düştü:( sevgılerımleeeeeeeeee.....
(alttaki kaçırdığım yazılarını okuyayım:))

Aybike Ceylan dedi ki...

Muge'cigim,
Harika olmus, sizlere afiyet olsun, super gorunuyor.
Guzel bir hafta sonu diliyor, sevgilerimi gonderiyorum.

Müge Hüner dedi ki...

Zerrinciğim,
Çok teşekür ederim güzel sözlerin için, beze zaten tek başına çok sevdiğim bir şeydir, mutlaka deneyeceğim.

Elvancığım;
Parfe bir kaç kez yedim ama hiç yapmadım, baktım bu uydurduğum şey parfeye benziyor, buda benin parfem olsun dedim, senin tarifide merakla bekliyorum canım.

Binnurcuğum;
İnşallah diyorum bu güzel dileklerin için, insanın hobisinden kazanç elde etmesi ve takdir edilmesi çok zevkli bir şey olmalı, umarım bende bir gün bu duyguyu yaşarım.

Gülcüğüm;
Çok teşekkür ederim, bende senin bıraktığın her yorumda çok mutlu oluyorum, o kadar tatlısınki canım.

Burçinciğim;
Senin pastaların görüntüsünden sonra, bu yorumun için sadece kibarlık ediyorsun diyebilirim, nedir ki benim yaptıklarım? :) Çok öperim canım.

Sevgili Yaren;
Dene tabiki, yapması inanılmaz kolay ama tadı çok güzel. Beğenmene sevindim benimkinide, sevgiler.

Salihacım,
Ne şeker bir yorum bu böyle, bende sana geldim ve sofranı gördüm, davetini ciddiye alabilirim yani ona göre:) Sevgiler canım.

Nazlıcığım;
Evet, yapımı aşırı pratik ama ben zorlaştırmak için bisküvileri eliyorum filan, yoksa yapması 1-2 dk. sürecek:)) Sende dene eminim beğeneceksin.

Aybikeciğim;
Çok teşekkür ederim canım, hem ziyaretine hem tatlı yorumuna. Bende iyi hafta sonları diliyorum canım.

Adsız dedi ki...

şimdi bu mozaik pastada hiç margarin bişi yokk nasıl olcak çözemedim daha yeniyim dee

Müge Hüner dedi ki...

Merhaba;
Margarin olmadığı için size donmayacak gibi geldi değilmi ?
Merak etmeyin 3-4 saat buzlukta kalınca, harika oluyor. Ne taş gibi sert nede kesilmeyecek gibi yumuşak. Gönül rahatlığı ile deneyebilirsiniz.
Sevgiler.

Adsız dedi ki...

ben profeterole bayıldım harika oldu
herkes çoook beğendi teşekkkürlerrrr....

MELİS

Müge Hüner dedi ki...

Melisçim;
Bu içten ve neşeli yorum için asıl ben sana teşekkür ederim, afiyetler olsun.

Adsız dedi ki...

müge hanım ben de etinin kakaolu bisküisi ile krem şantiyi karıştırıp üzerine çikolata sos yapıyorum.en üste de damla çikolata.yiyenler bisküi olduğunu anlamıyor.sizce bu tatlının içine başka bişey katabilir miyim.kayısı, incir gibi.daha zengin olma açısından.bu mozaik pasta tarifiniz de tam benlik.yapılacaklar listesine girdi bile.sevgiler nermin C.

Müge Hüner dedi ki...

Sevgili Nermin Hanım;
Tarif önerisi için çok teşekkür ederim.
Deneyeceğim mutlaka...
Bu tatlının içine dediğiniz gibi, kayısı, incir gibi kuru meyveler eklenebilir, çokta hoş olur.
Fındık, ceviz gibi kuruyemişler de eklenebilir.
Şimdiden afiyet şeker olsun :)

Sevgiler.

Özge dedi ki...

Müge'ciğim, bu tarifi denedim bugün, yengeme götüreceğim. Şimdi buzdolabında:) Valla hiç donmayacak gibi duruyor, umarım becerebilmişimdir:)
Sitene bayıldım. Özgün, sevimli ve faydalı.
Kendi adıma teşekkür ederim.
Sevgiyle.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin