02 Temmuz 2007

Krem Şantili Kek

Krem Şantili Kek

KREM ŞANTİ İLE YENİ DENEMELER...
Benim kek yapma merakım ne zaman biraz hız kesecek çok merak ediyorum, her seferinde "hmm, bundaki şu malzeme çok değişik, hem belki bu sefer daha çok kabarır." diyerek yeni bir kek deniyorum.
Sanırım son zamanlarda çok fazla hamur yoğurduğum için elim çok ağrıdığından, kek yapmak bu açıdanda daha cazip geliyor.
Bu keki de hafta sonu kahvaltısı ve sonrasında gelecek minikleri düşünerek yaptım, başta krem şantinin pişme fikri bana biraz tuhaf geldiğinden çekinerek yaklaştım ama sonuç gerçekten mükemmeldi.
Kek inanılmaz derecede yumuşak ve lezzetli oldu, çok hafif nemli olması nedeniyle pandispanya olarakda kesinlikle çok hoş olur diye düşünüyorum. Gönül rahatlığı ile tavsiye ederim.
Tarif, Dr.Oetker krem şanti paketinin arkasından, ben damla çikolata ekledim ve bir dahaki sefere mutlaka limon kabuğu rendesi de ekleyeceğim.

Malzemeler
  • 4 Adet Yumurta
  • 1,5 Su Bardağı Toz Şeker
  • 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
  • 3 Yemek Kaşığı Ceviz (Ben fındık kullandım)
  • 2,5 Su Bardağı Un
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 2 Yemek Kaşığı Damla Çikolata
  • 1 Paket Krem Şanti
  • 1 Su Bardağı Süt (Krem şantiyi hazırlamak için)

Yapılışı

  • 1 paket krem şantiyi, 1 bardak soğuk süt ile hazırlayın.
  • Aynı kaba unu ve kabartma tozunu eleyin ve damla çikolata ile cevizi (veya fındığı) ekleyin, çok az çırpın.
  • Ayrı bir yerde, yumurta ve şekeri krema kıvamına gelinceye kadar çırpın ve yağı ekleyin.
  • İki karışımı birleştirin ve çırpma teli ile hafifçe karıştırın, 170 derecede ön ısıtma yapılmış fırında, 35-40 dk. batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.

21 yorum:

pecete dedi ki...

bacım, hangi arada yaptın da yedin ve yedirdin? Ve hatta yedirdiklerinin arasında ben niye yokum? Bu olayların gerçekleştiği sırada biz nerdeydik? Seni de çok sevdimm... Nasıl bağladım ama cümleyi??!!

Müge Hüner dedi ki...

İlahi Şekerim,
Pazar kahvaltısı için yaptım, ne zamandır denemek istiyordum merak ediyordum. Sen o sırada dino ve bebi ile birlikte, kahvaltı yapıp, onlara bizi anlatıyor, "dün kızlar geldi tukkana hele içlerinde bir Müge vardı, görsen nasıl tatlı, nasıl şeker" diye anlatıyordun.
Cümleyi nasıl mı bağladın? Ehh işte:))!

Neslihan dedi ki...

Müge bende çok sevindim sizlerle tanıştığım için, tekrar biraraya gelmek üzere diyorum ve kekine geçiyorum. Kekini çok beğendim ve haftasonu için yapmayı düşünüyorum çünkü evde kullanım süresi kısalan krem şanti var:)
Kurabiyeler için güzel yorumuna ayrıca teşekkür ederim.
Sevgiler

Adsız dedi ki...

Müge'cim kekin çok güzel görünüyor, denemek isterim. Ellerine sağlık, benimde yaptığım kekte kayısılar dibe çökmedi gayet güzel bir kek oldu, tşk. sevgiler..

Pasta Cafe dedi ki...

Mügeeee, ellerine sağlık. Şu krem şantili kekleri ben de denemek istiyorum ne zamandır. Ayrıca seni tanıdığıma da memnun oldum.
Sevgiler

Müge Hüner dedi ki...

Sevgili Neslihan ve Özlem;
Keki deneyin kesinlikle pişman olmazsınız, çok güzel.Sizi tanıdığıma bende çok mutlu oldum, umarım en kısa zamanda tekrarlarız.Sohbetin tadı, damağımda kaldı resmen...
Ebrucum,
Madem dibine çökmüyor diyorsun, bende en kısa zamanda senin keki deneyeceğim, beğenmene çok sevindim canım.
Sevgiler...

ayseyaman dedi ki...

SEvgili Müge,
canım senden de yeni fikirler almamak mümkün değil! Kekler, pastalar ve mini tartlar nefis nefis. Sabah öğle akşam abur cubur yiyesim geliyor. :)
Kilo almak gibi bir sorunum yok ama yinede gidişat iyi değil. :)
Güzel ellerine sağlık canım, bu arada buluşmalarınızı keyifle izliyorum canım, adınıza çok seviniyorum, benim yerimde gezin sohbetler edin oldu mu? :)
öptm sevgilerle

Adsız dedi ki...

canım merhaba,
çok beğendim tarifi. çokta güzel olmus ellerine sağlık..

Adsız dedi ki...

selam....ya arkadaşım bizleri bırakıp nereye gittin sen ya...bak özlerim ben seni.hem buraya rahat yorum bırakılmıyor...

Müge Hüner dedi ki...

Ayşecim, yamanım,
teşekkür ederim yaptıklarımı beğendiğin için, her şey sizler için valla şekerim.Buluşmalar çok keyifli sorma, sende İstanbula geldiğinde inşallah, buluşur hep birlikte gideriz bake shop a...
Sevgili Banu,
beğenilerin için çok teşkkürler.
Sevgili Ebru,
Siteni yazmamışsın çıkaramadım seni canım, yorum bırakmak bence burda daha kolay, üstelik blogspotun o kadar iyi özellikleri varki hiç pişman değilim geçtiğime, sen ziyaretlerini yap yine canım ama siteni yazki bende sana iadei ziyaret yapayım.

paprika dedi ki...

Çocuklarım bugün kek istediler.Evde krem şanti yumurta un şeker vs.. vardı.Krem şantili keki okuyunca deneyeyim dedim.Kuru meyve ve damla çikolata yoktu ben limon kabuğu rendesi ve toz tarçın kattım süper oldu.Hİç bu kadar kabarık kek yapmamıştım.Üstelikte yumuşacık oldu :) Çocuklar bayıldı tarif için teşekkürler.

Gamze Konuk dedi ki...

Sevgili Müge Hanım...Bu keki sizden öğrendiğimden beri benim favori kekim oldu.Sık sık yapıyorum, ve de bayılıyoruz ,her seferinde de kulağınızı çınlatıyorum.Ama size bir sorum olacak , ben sadece damla çikolata katıyorum içine ( eşimin isteği üzerine)ama çikolatalar dibe çöküyor ya , bunu önlemenin .ikolatanın keke homojen bir biçimde dağılmasının bir yolu var mı?

Müge Hüner dedi ki...

Gamze Hanımcım;
Bu keki ne zaman yapsam bende aynı sorunu yaşıyorum :(
Bakın aklıma ne geldi, aynı keki kuru meyveler ile yaptığımda, kuru meyveleri iyice unlayıp öyle karışıma ekliyorum, belki çikolatada da işe yarar bu yöntem bir deneyin.
Yada çikolataları hamura karıştırmak yerine, fırına vermeden önce üstüne serpin ve iyice ısınmış fırına verin.
Buda işe yarayabilir.
Çok sevgilerimle.

Adsız dedi ki...

merhabalar :)

kek'i biraz önce yaptim ve gercekten hos oldu, yalniz tek sorunum yumurta kokusu ve tadi fazla sanki. sizde'de mi öyleydi? tarif icin tesekkürler.
slmlar

Küçük Sofra dedi ki...

Canım hayırlı akşamlar,
Şuan kek fırında, umarım sonuç iyi olur. Yani benden kaynaklanan birşey olmazsa tabi :))

Bana da beklerim, izlememdesin,

www.kucuksofra.blogspot.com

Adsız dedi ki...

müge abla ben tarifi denedim gerçekten çok güzel oluyor kek o kadar yumuşuyor ki hayatımda bu kadar leziz ve yumuşacık bir kek yememiştim ama senin sayende yemiş,tatmış ve öğrenmiş oldum çokkk sağol
elerine sağlık...

Adsız dedi ki...

ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYO

Adsız dedi ki...

nerhaba müge hn.kekinizi denedim fakat fırından sonra kabarıklıgı gitti.. ve bırazda hamur oldu :((

riky dedi ki...

müge hanım kekinizi denedim ve sonuç mükemmel..cok tesekkür ederim bu nefis tarifi bizimle paylaştığınız için...

Adsız dedi ki...

keki yaptım hiç bu kadar güzel olacağını tahmin etmemiştim teşekkürler

Hayatın Tatları dedi ki...

Bayıldım bayıldım ! Gercekten bende bu kadar lezzetli olacağını düşünmemiştim . Ufak tefek aksiliklerim olmasına rağmen lezzeti harika. En kısa zamanda bende yayınlarım inşallah. Sizi cok öpüyor ellerinize saglık diyorum .

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin