02 Şubat 2014

Minik Sinan'ın Aslan Temalı Hastane Odası Hazırlıkları

blog1

VE BENDEN SON HABERLER :)
Herkese kocaman, yürekten bir merhaba!
En son kahvaltı sofrasını yazarken, sizlere; "sanırım bir sonraki yazı hastane odası olmayacak, farklı tarifler ya da yazılar olabilir, çünkü önümüzde bir ay var var benim evde bolca zamanım olacak" demiştim. :)
Ama hep denir ya, hayat siz plan yaparken akıp giden birşeymiş diye.
Bizim minik epey aceleci çıktı ve beklenen tarihten tam üç hafta önce geldi.!:)
Boyu, kilosu, sağlığı her şeyi yerinde çok şükür, sanki zamanında gelmiş gibi.
Anne olanların tahmin edeceği üzere on beş gündür hayatım üç aktivite üzerinde dönmekte; emzirme, alt değiştirme ve uyutma :)
O uyuduğunda ya da izin verdiği zamanlarda ise ben kısa kısa uyumaya çalışıyorum.
Bu yazıyı hazırlamam bile tam üç gün sürdü. :)
Ve yine anne olanların yakinen bildiği üzere :) dünyanın en zor ama hiç şikayet edilmeyen işiymiş annelik. Mesela bazen emzirmek öyle acı veriyor ki, sanki kalbimi söküyorlar ama ben sürekli; "oh annecim ne güzel emiyorsun" diyorum :)
Ve annemin yıllarca söylediği ama o zamanlar benim için çok fazla bir şey ifade etmeyen sözü kulaklarımda; "Anne olunca anlarsın beni"... Kesinlikle dünyanın en doğru sözüymüş bu.!
Doğumdan sonraki süreç içinde facebook, twitter ve instagramdan yüzlerce mesaj yollayan, arayan, güpgüzel, samimi, sıcacık dileklerde, dualarda bulunan herkese canı gönülden, yürekten teşekkür ediyorum.
Emin olun tüm mesajları, gözlerim dolarak, amin, amin diyerek ve içimden dua ederek okudum.
Hamilenin ve lohusanın duası kabul olur diyorlar, emin olun mesajlarında; "bana dua eder misin?" diyen herkes için ismen dua ettim, inşallah Rabbim kabul eder, hiç kimseyi evlat hasreti ile sınamaz inşallah.

blog2

Sizlere birazcık doğum yaptığım hastaneden, çok sevdiğim Anadolu Sağlık Merkezinden söz etmek isterim.
Sakın abartıyorum sanmayın, ben bu hastaneye resmen aşığım!
Bana göre her anlamda, Adan Zye, Türkiye'nin en iyi hastanesi...
Hikayem tüp bebek bölümü ile başladı, orada dünyanın en şeker, en babacan doktoru Prof. Dr. Aydın Arıcı ile tanıştım. Bana göre Allah'ın bizlere bir lütfu O!.
İlk başta özgeçmişine baktığınızda büyüleniyorsunuz zaten, inanılmaz başarılar ile dolu, müthiş bir kariyeri var.
Kendisini tanıdığınızda ise bu kadar dolu bir insanın nasıl bu kadar mütevazi ve sıcakkanlı olmasına şaşırıyorsunuz resmen. :)
Önce Rabbim sonra Aydın bey sayesinde yıllarca süren evlat hasretimiz sona erdi.
Asm Tüp Bebek Bölümü; doktorundan, hemşiresine, personelinden, embriyologuna kadar herkesin konusunda inanılmaz uzman ama bir o kadar sevecen ve yardımsever olduğu müthiş bir yer.
Kesinlikle tüm kalbimle tavsiye edeceğim tek adres.

Hamile olduğunuzu öğrendikten bir süre sonra, üzülerek de olsa tüp bebek bölümü ile ilişkiniz kesiliyor, artık normal bir hamile olduğunuz için kendinize yeni bir doktor seçmeniz gerekiyor, ben epey bir süre direnip, yakalarından düşmedim ama sonunda doktorumu seçerek, sevgili Doç. Dr. Fatih Güçer'de karar kıldım.
Bu kararımızdan da inanılmaz memnun kaldık. Doktorumuz; her anlamda çok ilgili ve bilgili idi.
Doğumu; tüm şartlar bunu gerektirdiği için, sezeryan ile yaptım. Hem doğumu hem de doğum sonrasını inanılmaz kolay bir süreçte geçirdim, neredeyse hiç ağrı hissetmedim ve ilk günden itibaren hastaneye gelen konuklarımın yanında oturarak sohbet ettim.
Hastanede kaldığım dört günlük süreçte de; memnuniyetimi anlatmaya kelimeler yetmez.
Gerçekten dört dörtlük bir memnuniyet ile ayrıldık hastaneden. Temizlik ve yemek personelinin güler yüzü ve kibarlığı, yemeklerin beş yıldızlı otel sunumu ve lezzetinde olması, halkla ilişkiler personelinin her gün düzenli ziyaret ile hatırımızı sorması, benim doktorumun ve çocuk doktorunun düzenli ziyaretleri, kontrolleri, en saçma sorularımıza bile sıkılmadan, güler yüzle yanıt vermeleri harika idi.
En çok da hemşireler! Allah'ım o hemşireler. Şimdi düşünüyorum da ben hemşire onlar hasta olsaydı ve benim yaptıklarımı bana yapsalardı, ikinci gün isyan bayrağımı çekerdim herhalde!
Bebeğimi emzirme sürecinde, her çağırdığımda yanıma koşan bir süre sonra sürekli gelmekten yorulup!:) artık yanımdan hiç gitmeyen, saatlerce iki büklüm benimle birlikte süt vermek için uğraşan ve ağızlarından bir kez olsun, "hadi artık sizi de bebeği de yormayalım, mama verelim" lafı çıkmayan, "asla mama yok" deyip, sütümü verdirmeye uğraşan fedakar hemşireler. İsim vermek özellikle istemiyorum, çünkü birinin bile adını yazmayı unutursam sonra kendimi affetmem. :)
Hastaneden ayrılırken, sadece teşekkür değil, dilimin döndüğünce dua ettim onlar için, tüm muratları kabul olsun inşallah diye ve hala da ediyorum. :)
Kısaca öyle bir hastane düşünün ki, ayrılırken, her şey iyi güzeldi de bir tek şu kişinin davranışı şöyle olsaydı iyiydi, ya da şurası şöyle olaydı tam olacaktı diye bir cümle kuramıyorsunuz, izin vermiyorlar. :)
Herkese canı gönülden tavsiye ettiğim, edeceğim, harika bir hastane; Anadolu Sağlık Merkezi...

blog3

Gelelim hastane odası hazırlıklarına; bu noktada aynen Baby Shower Parti'mde olduğu gibi kendimi, Pembe Mavi Şekerler'in güvenli kollarına bıraktım. :)
Ve iyi ki de öyle yapmışım dedim. :)
Yine tüm aklımdakileri fazlasıyla hayata geçirdiler ve keşke cümlesini kurmamamı sağladılar.
İşe her zaman olduğu gibi temayı belirlemekle başladık, bu kez eşimin fikri olan ve benimde duyar duymaz çok sevdiğim; Aslan temasında karar kıldık ve her detayda aslan teması üzerinden yürüdük.
Pek çok hazırlığı da önceden tamamladık. Sonuçta; çikolata, su, ahşap yazılar, altın yastığı, kapı süsü, etiketler, süsler, hiçbiri bozulacak şeyler değil. Erkenden hazır olsun dedik ve iyi ki de öyle yapmışız.
Nasılsa vakit var diye rahat davransaydık, hiç bir hazırlık olmadan geçirecektim hastane günlerimi :)
Şimdi detaylara geçelim. :)

blog7

Evet tüm hazırlıklarımı çok sevdim ama kapı süsümü çok bir ayrı sevdim! :)
Ahşap üzerine el boyaması çok kibar, çok cici bir kapı süsüm oldu, Pembe Mavi Şekerler sayesinde.
Üstteki bulutun arka tarafında sadece Sinan yazıyor ve bu haliyle şu anda bebek odasının kapısını süslüyor, yıllarca kullanacağımız, eminim Sinan'ında çok seveceği, şirin bir kapı süsümüz oldu diyebilirim. :)

blog8

Takı Yastığımızda pek cici oldu. Bu noktada açıkçası alışılagelmiş yastıklardan olsun istemiyor, farklı bir çalışma hayal ediyordum. Pembe Mavi Şekerler sayesinde sevgili Burcu ile tanıştım ve onun el boyaması yastıklarına tek kelimeyle bayıldım!. Aslan temamıza uygun şekilde çok cici bir yastık hazırladı ve açıkçası hayal ettiğimden bile güzel bir yastık oldu.
Üstelik hasta haliyle ve henüz vakit var sanıyorken, bir telefonumla sadece 36 saati olduğunu öğrenmesine rağmen!:)
Kapı süsünü olduğu gibi eminim bu yastığı da minik Sinan pek sevecek. :)
Kendisinin cici çalışmalarına instagramda @morcuburcudesign hesabı ile ulaşabilirsiniz ve sizde bu cici yastıklardan sipariş verebilirsiniz...

blog9

blog5

Ev yapımı limonatamız ve lohusa şerbetimiz...

blog12

Limonata ve lohusa şerbetini ikram ettiğimiz; kadehlerimiz...

blog4

Aslında su içmek isteyenler için hazırladığımız ama sonra kimsenin içmeye kıyamayıp, hatıra olarak eve götürdüğü sularımız...
Kayınvalidemin deyimi ile; vitrin suyu! :))

blog6

Temaya uygun, tek tek kutulanmış, aslan süslemeli çikolatalarımız. Görüntüsü şık olmakla birlikte, tadı da inanılmaz lezzetli idi.

blog11

Ve elbette süslü kurabiyelerimiz de Aslan temalı idi. :)
Kurabiyeleri annemin yardımı ile kendim hazırladım. Diğer hazırlıkları önceden hazırlamama rağmen, açıkçası kurabiyeler için acele etmiyordum. Daha vakit var, son hafta hazırlarım, taze olurlar diyordum.
Sonra bir gün içimden bir ses; "hadi Müge yapıver şu kurabiyeleri dedi, poşetli halde iki hafta kadar dayanır nasılsa, son dakikaya iş bırakma" dedi. :)
İyi ki de demiş. Kurabiyeleri hazırladıktan tam 36 saat sonra doğum yaptım, bir gün daha yapmasaymışım, kurabiyemiz olmayacakmış. :)
Harfli tuzlu kurabiyeler yapacaktım mesela, yapamadım. :)

  blog10

Bu mini kurabiyeleri de, atıştırmalık hazırladım. Büyük ve poşetli olanlar, genellikle yenmeye kıyılmayıp, hatıra olarak saklandığı için, bu atıştırmalıklar özellikle lohusa şerbeti ile pek iyi oldu. :)

blog14

Ve bendeniz :) Bu fotoğrafta tacımı görmeniz için :) Aslında Pembe Mavi Şekerler'in aklında çok daha süslü ve uğraşmalı bir taç modeli vardı ama ben onlara; "yarın doğuruyorum" diye telefon açınca bir gece de bunu hazırladılar.
Diğeri de eminim çok güzel olurdu ama ben bu tacımı inanılmaz sevdim, çok sade ve kibardı. Diğerinin yetişmediğine hiç üzülmedim. :)

İşte benim hastane odası hazırlıklarım ve doğum hikayem bu, a dostlar... :)
Darısı tüm evlat hasreti çekenlerin başına. Rabbim kimseyi evlat hasreti ile sınamasın, isteyen herkese, istediği zamanda, hayırlı, sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah.
Artık bir sonraki yazı ne zaman olur, ne olur bilemem, bir şey diyemem, rutinime geri dönüyorum ben şimdi.
Hepinizi sevgiyle, kucaklıyor, şimdiden gelmiş ve gelecek tüm güzel mesajlarınız için tekrar tekrar teşekkür ediyorum.

blog13

75 yorum:

shadoweyes_ontheway dedi ki...

Hayirli ugurlu olsun. İnşallah Her daim huzurlu mutlu bir anne olursunuz. Allah analı babalı büyütsün bebişinizi ;)

Adsız dedi ki...

Tebrik ediyorum.Allah anali babali saglikla buyutmenizi nasip etsin.Bebek partisi gibi bu hazirliklariniz da muhtesem.Hersey gonlunuzce olsun.Sevgilerimle Hulya

naylar dedi ki...

Allah hepinize huzur versin..

Adsız dedi ki...

Müge Hnm.
Geçmiş olsun,Allah analı babalı büyütsün.Sizin adınıza çok sevindim.Allah oğlunuza sağlıklı ve mutlu uzun bir ömür nasip etsin.Sevgi ile büyütün.Sevgiler güler

Unknown dedi ki...

ALLAH ANALI BABALI BÜYÜTSÜN herşey çok güzel olmuş harika bayıldım

Suzan dedi ki...

Müge hanım, bebeğiniz hayırlı olsun.Allah anneli, babalı , sağlıklı, mutlu büyütsün.

Hayat Mutfakta Güzel dedi ki...

Bebeğinize ve size sağlıklı ve mutlu günler dileklerimle :))

Adsız dedi ki...

Hayırlı uğurlu olsun . analı babalı büyüsün . vatana ailesine hayırlı bir evlat olsun inşallah:)))
Sibel

mihriban mutlu dedi ki...

Anali babali buyusun uzun saglikli omurlu olsun allah bagislasin insallah. sevgiler

Egeden Tarifler dedi ki...

Hazırlıkların hepsi birbirinden güzel ve özenli olmuş canım. Minik Sinan çok şanslı :) Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin. Gözünüz aydın :)

Adsız dedi ki...

Analı babalı büyüsün,bahtı şansı açık olsun:))Sağlıkla büyütün inşallah...Aysel G.

Adsız dedi ki...

Herşey harika... herzamanki gibi.. gözünüz aydın. ALLAH analı babalı buyutsun inşallah... bol bol koklayin, mis kokar o şimdi. :) gülsevin

eren dedi ki...

Tebrikler, Allah analı babalı büyütsün inşallah... Herşey herzamanki gibi çok zevkli, kibar..
Eren

Munisin evi dedi ki...

MÜGE ABLACIĞIM HERŞEY ÇOK GÜZEL OLMUŞ ALLAH SANA VE OĞLUNA UZUN SAĞLIKLI BİR ÖMÜR NASİP ETSİN..
SEVGİLER;

Adsız dedi ki...

sevgili müge:)
öyle bir yazmışsınki okurken sanki bende yaşadım harika bir anlatım..rabbim sana iki sinanla bir ömür mutluluk ,sağlık ve huzur nasib etsin.o kadar sevindimki :)hele hastane hazırlıkları mükemmell..seni ve bebişini çok öpüyorum.allah analı babalı büyütsün.

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Güle güle sağlıkla büyütün bebeğinizi .Sağlıkla sevgiyle yaşasın Sinan bebek.Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Başarılar Dilerim...

Serpil EGE dedi ki...

Müge Hanım sizi yıllardır takip etmekteyim.Bütün yazılarınızı eksiksiz okurum.Tariflerinizin tamamını denedim diyebilirim.Haliyle sizi yakından tanır gibiyim. Gözünüz aydın diyorum. Sağlıkla kalın
Sevgiler Serpil EGE

Adsız dedi ki...

Merhaba Müge Hanım

Tebrik ediyorum sizi, Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah. Sizinle tanışmış olmak beni çok mutlu etti. Bir gün takip ettiğiniz bloğun sahibiyle tanışmak.. çok hoş...
Hastanemizle ilgili bizimle ilgili yazdığınız düşündüğünüz herşey için çok teşekkürler.
Sevgiyle kalın...
Nagehan (ASM)

mutlumutfak dedi ki...

Sizin devamlı takipçilerinizdenim. Hamile olduğunuzu öğrendiğimde ben de çok memnun olmuştum. Sonunda muradınıza erdiğinize çok sevindim. Hastane ile ilgili yazdıklarınız bir doktor ve eski Ana Çocuk Sağlığı Hekimi olarak beni çok mutlu etti. Maalesef günümüzde anne sütünü bu derece savunan hastaneler gün geçtikçe azalıyor. İnsanları kolay olana yönlendiriyoruz diye hemen mama vermeye çalışıyorlar. Bu konudaki çalışmalarından ötürü hastanenizi tebrik ediyorum. Size de tavsiyem asla vazgeçmeyin, ileride bebeğinizi emzirdiğiniz için siz ve en çok da bebeğiniz kazanacak. Geçmiş olsun dileklerimle sizi kutluyorum.

derya dedi ki...

Müge hanım tekrar tebrikler.Allah analı babalı büyütsün,hayırlı bir evlar olsun...Herşey gerçekten çok güzel olmuş.Göğüs acınızdan bahsetmişsiniz göğüs kalkanı kullanmanızı tavsiye ederim.Yaşadığınız acı gerçekten çok büyük,yaşadım biliyorum.2 gün kalkanı kullanırsanız göğüs ucu yaranız da iyileşmiş olur.
Kendinize ve bebişinize çok iyi bakın :)
Artık ilerde sizden bebek yemek tarifleri de alırız inşallah:):)

Adsız dedi ki...

yaaa çok güzel olmuşşş :) birde erkeklerde mavi renginden çok sıkılmıştık sizin temanız da şahane görünüyor:) sinan beyler de hoşgelmişler rabbim analı babalı hayırlı uzun ömürler versin inşallah :*

Sibelce dedi ki...

Çok sevindim sizin adınıza. Sinan bebek tüm ailenize hayırlı uğurlu olsun.Allah sağlıcakla uzun ömürler versin.

Adsız dedi ki...

Merhaba,
Allah analı babalı büyütsün. Çok sevindim , Allah isteyen herkese nasip etsin.
Herşeyin çok güzel geçmesine çok sevindim, hamilelik, doğum ve doğum sonrası.
Ben de Doğumumu ASM'de yapmıştım. Yorum yapmadan geçemeyeceğim. Doktorlar konusunda olumsuz hiçbirşey söyleyemem. Ancak doğum öncesi anestezi uzmanından tutun her noktada ilgisizlik vardı. Sizi sosyal ortamda tanıdıkları için bu şekilde bir ilgi göstermiş olabilirler ya da hastane değişti. Doğum ebesi ve son gün ayrılırken yardımcı olan ebe dışında hiç ilgi ve bilgilendirme yoktu. Bu sadece benim için geçerli değil son iki senede farklı zamanlarda doğum yapan arkadaşlarımı da kapsyıor. Hepimizin hikayesi birbirinden kötü. Bu nedenle kimseye tavsiye etmiyorum. Lohusa olmasam uzun bir şikayet mektubu hazırlayacaktım.
Sizin mutluluğunuz arkasından bu şekilde yorum yapmak istemezdim ama bunlar da bir gerçek.

Adsız dedi ki...

bu kadar özenle beklenen Sinan bebek ve sizi güzellikler bulsun hep.sağlıkla,sevgiyle büyüsün miniğiniz.
ben de yastığımızla konuk olmuş oldum minik Sinan'ın odasına:))güzel günler de kullanmasını dilerim..sevgiler,öpücükler..
@morcuburcudesign

birsence dedi ki...

Allah analı babalı büyütsün. İyi insanlarla karşılaşsın...sağlıklı ve çok mutlu olsun bebeğin sevgili müge... Sende yavrunu güle güle büyüt inşallah...

Adsız dedi ki...

gözünüz aydın Allah analı babalı büyütsün inşallah sevgiler sevim

İlknur Demrcan dedi ki...

Sevgili Müge Hanım,

Allah analı-babalı büyütsün. Hayırlı evlat olsun.

Tüm hazırlıklar harika olmuş. Bütün hayatı böyle kusursuz geçsin inşallah.

Adsız dedi ki...

Sevgili Müge Hanım, öncelikle çok geçmiş olsun ve Allah sağlıkla, mutlulukla oğlunuzu nüyütmryi nasip etsin.Vatanına, milletine hayırlı bir evlat olur inşallah. Bende doğumumu ASM de yapmıştım ve önce Allah sonra da Aydın bey sayesinde yavruma kavuştum.Sizin yaşadıklarınızı bende yaşamıştım ve şu an okkuyunca tekrar yaşadım sanki.Duygularınızı kelimelere o kadar güzel dökmüşsünüz ki! Allah evlat isteyen herkese nasip etsin inşallah.Size ömür boyu sağlık ve mutluluklar diliyorum.
Sevgilerimle...
Yeşim

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Anali babali saglicakla büyütün oglunuzu,cok sevindim bu haberi okuyunca,kolayliklar dilerim size,miniginizi uzaktan öpüyoruz!

Adsız dedi ki...

Müge Hanım,
Gözünüz aydın.Çok sevindim.Allah hayırlısıyla sağlıkla sıhhatle büyütmeyi nasip etsin.Herşey gönlünüzce olsun.Sevgilerle.Işık

Zeliha dedi ki...

Müge Hanım;
Yıllardır sizi takip ederim ve sizin adınıza çok sevindim.
Allah'ım hayırlı evlat etsin inşallah.
Size ve evladınıza sağlıklı uzun ömür dilerim.

IŞILCA TATLAR dedi ki...

Mügeciğim,

Allah senin muradını verdi, minik Sinan'ına kavuştun.Senin adına çok sevindim. Allah herkesin de muradını versin. Güle güle büyüt miniğini. Sağlıklı, mutlu bir bebek olsun.
Annelik de çok yakışmış sana. Hazırlıklara gelince, çok farklı, zarif ve güzeller. Ellerine sağlık Mügeciğim.
Çok sevgi ve selamlarımla...

Nur... dedi ki...

Sevgili Müge hanım,

Allah analı babalı büyütsün. Sünnetini ve de evlenmesini de görürsünüz inş. :) Benim için de dua edin inş.

Fatma Nur dedi ki...

Sevgili Muge, Allah minik prensinizi saglik huzur bereket ve mutluluk icinde buyutmeyi nasip etsin. Sizi ve esinizi tebrik ederim.

Adsız dedi ki...


Anne olmak çok farklı birşey Allah bu duyguyu isteyen herkese nasip etsin......
Sinan'a analı babalı ve sağlıklı bir ömür dilerim. Şansı bahtı açık olsun.
Sevgiler
Nilüfer

cemile basaran dedi ki...

Allah analı babalı büyütsün...Hayırlı evlat olsun inşallahh...Herşey çok güzel olmuş...Beklenilen gelecekse çekilen acılar kutsaldır diye klişe bir söz vardır,Müge Hanım,Sinan bebekle beraber tüm güzellikleri yaşayın inşallahh...

esera dedi ki...

Sevgili Müge Hanım,
Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almanıza çok sevindim, minik oğlunuz böyle zevkli ve hünerli bir anneye sahip olduğu için çok şanslı, acele etmekte haklı çocuk:)))
Benim oğlum sekiz yaşına girecek ama aynı hastane, aynı doktor, aynı memnuniyet:)))
Sevgiler

Unknown dedi ki...

Hayırlı olsun. Başka ne söylenebilir ki. Keyfini çıkartın bugünlerinizin. En kısa sürede sizi burada görmek dileği ile..

nymphea dedi ki...

Cok tebrik ederim, hersey cok sade ve guzel olmus, Allah anali babali buyutsun insallah;-) Bu arada emzirirken ben de cok agri cekmistim, kizim 1 aylikken avent in gogus kalkanini kesfettim ve hayatim kurtuldu, siddetle tavsiye ederim, kremlerden cok daha etkili, sevgiler;-)

Yeşim uruni dedi ki...

Bebeginiz hayırlı olsun benimde minik ayşenurum var emzirmek çok güzel bir annelik duygusu sakın pes etmyin sevgilerimlee

Emel dedi ki...

Sevgili Müge,

Tebrik ederim :)..Alhah analı babalı büyütsün. Sana ve oğluna sağlık sihat versin. Çok güzel Hastane odası olmuş. Sevgilerimle...

lezzettabağı dedi ki...

Sevgili Müge Allah analı babalı ömürler versin. gözünüz aydın olsun.onların o sevgisi olmasa zaten onca uğraşa katlanılmaz ki..

Adsız dedi ki...

allah analı babalı büyütsün çok güzel bir duygu minik aslancığı kocaman öpüyoruz umarım kaynar şerbetide içersiniz sevgiler:)
esra

Tijen dedi ki...

Sevgili Müge hanım,gözünüz aydın,Allah bahtını açık etsin evladınızın inşallah...

Herşey çok güzel olmuş,ömür boyu mutluluğunuz daim olsun...

Adsız dedi ki...


allah analı babalı büyütsün, hayırlı evlat olsun.
göğüs acısını benden iyi bilen yoktur bence. şimdi göğsünüz süt dolu, bebeğin emmek için fazla gücü yok.tam kavrayamadığı için etrafı yara oluyor.kalkan bende işe yaramamıştı. çok canım yanınca pompayla sağıp bibeonla bebeğe veriyordum. tabiki dayanabildiğim ana kadar emziriyordum. çok zorlanırsanız aklınızda bulunsun.
sevgiler ....

mutfakkimyası dedi ki...

Hayırlı uğurlu olsun Müge abla. Çok cici olmuş her şey. Rabbim kolaylık sağlık sıhhat versin.

Unknown dedi ki...

Güle güle büyütün. Hayırlı uğurlu ve şansı bol olsun...

Buket dedi ki...

Müge Hanım,minik Sinan'nı sağlıkla büyütün inşallah....

Adsız dedi ki...

Sevgili Müge, her anının tadını çıkaracağınız, keyifli, mutlu, huzurlu, sevinçli günleriniz olsun. Allah sağlıkla, analı babalı büyütsün inşallah.

Sevgiyle, sağlıkla
Sevil

zeynep dedi ki...

Müge Hanım;

Yazınızı okurken çok duygulandım. Dediğiniz gibi Allah hiç kimseyi boynu bükük, başkalarının çocuklarına bakıp üzülerek baktırmasın. İnşallah bunca yıl süren bekleyişiniz sonunda anneliği hayallerinizin de ötesinde çok mutlu yaşarsınız. Evladınızla eşinizle birlikte size sağlıklı mutlu güzel ömürler diliyor. İnşallah benim için hayırlı zamanda hayırlı evlat/lar bana da kısmet olur. Sevgiler.

Adsız dedi ki...

sevgili müge hanım Allah evladınızın gülücükleri ile geçecek bir ömür versin.küçük beyi sağlıkla büyütün.

Adsız dedi ki...

müge hanım çok yoğundum kaçırmışım.şimdi gördüm.çok mutlu oldum.Allah bahtını yolunu açık etsin.size hayırlı evlat Allaha hayırlı kul olur inşallah.ANNELİĞİNİZİ BİR OĞLAN ANNESİ OLARAK TEBRİK EDİYORUM.AŞKI ŞİMDİ YAŞAYACAKSINIZ EMİN OLUN.
D.TEKER.

zehra şahin dedi ki...

müge hanımcığım yıllardır takipçinizim inanın o kadar mutlu oldum ki sizin adınıza sanki kendim doğurmuş gibi :)) iki kız çocuğu annesi olarak o güzel duyguyu herkesin yaşaması gerektiğin inanıyorum ve anne olan birini duyunca ve görünce çook mutlu oluyorum.şükürler olsun ki allah sizide bu duyguyla tanıştırdı..allah analı babalı sağlıklı büytmeyi nasip etsin..hep beraber bir ömür mutlu huzurlu yaşamanızı diliyorum gözünü aydın olsun o güzel yüzünüz hep gülsün..sevgiler

Adsız dedi ki...

Sevgili Müge hanım,şu an benim için büyük bir sürpriz oldu.Sizi yıllardır takip ediyorum.Bir çok tarifinizi denedim.Detaylı anlatımlarınızı,özenli ve kibar sofralarınızı hep çok beğendim.Son zamanlarda Hünerli Bayanları ziyaretlerim seyrekleşti,bu yüzden bu güzel müjdeyi almamışım demek. Minik yavrunuz hayırlı ve uzun ömürlü olsun.Ne kadar sevindiğimi anlatamam.Güzel Rabbim minik Sinan'ın da,sizlerinde yüzünü hep güldürsün.Evlat hasreti çeken bütün aileler de, en kısa zamanda bu mutluluğu tadar inşaallah.

Adsız dedi ki...

Biz de Asm ye gidiyıruz dr umuz nuri bey. Kısmetse temmuzda doğum. Size de sağlıkla buyutmek nasıp etsin Allah. Odanız çok güzel olmuş. Darısı başıma :)

Mine Tozanlıoğlu dedi ki...

ne güzel bir haber ne tatlı kareler... mutluluk,sevgi,sağlık dolu nice güzel haberlerinizde birlikte olmak dileklerimle...

Adsız dedi ki...

Öncelikle aramıza yani annelik kervanına hoşgeldin.Allah mutluluğunuzu perçinleyecek ve güzel bir aile olmanızı sağlayacak Sinan Bebeğe sağlık,mutluluk ve başarılarla dolu bir gelecek nasip etsin.Annelik bir kadına hakikaten güzellik verir,sana da vermiş.Hastane odasındaki resmin çok farklı,pasta,kurabiye çalışmaları yaptığın öğrencilerinle yaşadığın mutluluğun kat be kat perçinlenmiş hali yüzüne yansımış.Mutluluğunuz daim olsun.Melekper Akkuş

hcr hobi atölyesi dedi ki...

Rabbim;hayirli,saglikli,mutlu uzun omur versin ins.
Bende 3. Bebegimi aldim kollarima:)

fatma artan dedi ki...

Allah sağlıkla,mutlulukla, analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah. Mutluluklar...

Unknown dedi ki...

Sevgili Müge Hanım, tebrik ederim, Allah oğlunuza sağlıklı ve mutlu bir ömür versin, analı babalı büyütsün inşallah. Ben de 6 aylık hamileyim, sizden bir ricam olacak; eğer fırsatınız olursa logusa geceliğini nereden aldığınızı öğrenebilir miyim? Tam aradığım gibi sade, şık, kullanışlı. Şimdiden teşekkür ederim. Sevgi ve saygılarımla,
Sibel Akşit

HepYazar dedi ki...

yeni doğacak yeğenim için benzer temalı bir şeyler yaptık,tabi bunlar daha özenli ve geniş çaplı, fikirlerinizden bir kısmını alırsam ayıp olmaz herhalde, hepsi çok şık olmuş,özellikle o sular (:

http://hayatin-puf-noktalari.blogspot.com.tr/

Adsız dedi ki...

Muge. Hanm öncelikle tebrikler..sözden ricam hastane odanzıdaki çikolata ve isim yazılımının nerden yaptınız bende yaptırcam iyi günler

TATESAL dedi ki...

Maşallah analı babalı büyüsün Sinan hayırlı evlat olsun hep sağlıkla hep huzurla...Blog dünyası eşiniz dostunuz herkes dua etti Sinan gelsin diye şükürler olsun,şimdi de hoşgeldin Sinan demek gerek... Mügecim kendine çokkk iyi bak,Sinanın gaz problemi varsa mutlaka kimyon kullan naçizane önerim...sevgiler...

Müge Hüner dedi ki...

Merhaba Sibel hanım;
Geceliğimi; annem Nşantaşında bir mağazadan almıştı, markası Nilüfer Collection.
Size de hayırlı doğumlar dilerim.

Adsız;
Diğer tüm hazırlıkları olduğu gibi çikolataları da www.pembemavisekerler.com a yaptırdım.
Sitelerinden iletişim bilgilerine ulaşabilirsiniz.
Sevgiler...

SOLMAZ dedi ki...

Küçük prensin sağlıklı uzun bir ömrü olsun . Sizin de hep mutlu keyifli gunleriniz. Tebrikler...

Ece'min gunlugu dedi ki...

Sevgili Muge Hanim,
Sizi sadece blogunuzdan taniyorum ama sanki gercekte de biliyor gibiyim. O kadar tatli dillisiniz ki, yazilarinizi okuyunca sizi tanimis gibi oldum. Yemekleriniz, pastalariniz, kurabiyeleriniz , sofralariniz,de bu guzelligi yansitiyorlar. Her yaptiginiz cok ozenli gercekten, ozenli yapilan hersey guzel ve ozeldir bence de.

Gelelim en onemli konuya, bebeginiz Sinan; gozunuz aydin olsun, dunyamiza hosgeldi Sinan. Allah anne ve babasiyla, sevenleriyle saglikli ,mutlu bir omur versin insallah.

Chicago'dan sevgilerle
Tariflerinizi denemeye devam ediyorum, mesela az once tahinli rulo corek'inizi yaptim yine, kizim ve oglum sevinc cigliklari atiyorlar onu her yapisimda :)

Tesekkurler
Sevgiler
Ayca Celme

ryhn dedi ki...

maşallah Analı babalı sağlıkla büyüsün inşallah Allah olmayan herkese bana da nasip etsin inşallah :)

Fatosca Tadlar dedi ki...

Merhaba Müge hanımcım,
Sinan bebeği sağlıkla sıhhatle büyütmenizi diliyorum. Şansı bahtı açık hayırlı evlat olsun inşallah. Hazırlıklara bayıldım. Tüm detaylar her zamanki gibi harika. Emeklerinize sağlık.
Çok öpüyorum sizi geçmiş olsun.
Kocaman sevgilerimi gönderiyorum size :))))

hatice yalçın Ekolpasta blogstop dedi ki...

Müge hanım Merhabalar,

Çok uzun zaman oldu , benim bloğumu düzenlemiş bana destek olmuştunuz, inanın sizin için çok dua ettim , bu görüntüleri görünce o kadar duygulandım ki tarifi yok, çok çok tebrik ediyorum, bebeğinizle eşinizle sağlıklı mutlu yıllar geçirmeniz dileğiyle,
Sevgiler

Nuray dedi ki...

Müge Hanım Merhabalar
Geçmiş olsun. Gözünüzaydın Alah analı babalı büyütmeği nasip etsin inşallah şansı ve bahtı açık olsun...
Sizi takip edebildiğim sürece gördüğüm kadarı ile çok zarif ve nazik birisiniz. Zaten bir şey söylemeye de gerek yok çünkü paylaşımlarınız sizi yansıtıyor.
Sevgi ve selamlarımla....
Nuray

İlkin dedi ki...

Allah analı babalı büyütsün. Hayırlı bir evlat olsun bebişiniz inş. .Herşey çok güzel olmuş. Tebrik ediyorum.

Adsız dedi ki...

müge hanım mrb allah analı babalı büyütsün bebeğinizi ben uzun süredir sizi sessiz takip ediyorum bebeğiniz olduğunu öğrenince yazayım istedim ayrıca hastane odanıza da bayıldım allah bebeğinizi sağlıkla sıhhatle büyütmeyi nasip etsin..

ben son olarak lohusa şerbetini servis yaptığınız siyah ayaklı fanusu nerden aldığınızı öğrenebilir miyim?

Merve..

Gamze İrez dedi ki...

Müge hanım uzun zamandır sitenize girmemiştim. Bu güzel habere çok ama çok sevindim. Allah analı babalı,sağlık ve mutlulukla büyütsün; yakışıklı prensinizin şansı açık olsun. Hamilelik ve de annelik çok yakışmış size, yaptığınız tüm hazırlıklar da çok güzel olmuş. Paylaşımlarınız için ayrıca teşekkür ederim. Anneliğin tadını çıkaracağınız keyifli günler diliyorum. sevgiler :)

Mucize Tasarimlar dedi ki...

Hayirli ugurlu olsun müge hanım sizin adiniza inanilmaz mutlu oldum rabbim insss bebeginizle mutlu saglikli uzun ömürler versin sizi uzun yillardir takip ederim ve blogunuza bayiliyordum dualarim bebrk icin hep sizinlleydi simdi bu yaziyi okuyunca inanilmaz mutlu oldum

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin