23 Mayıs 2012

Dukan Diyetinde Ben Neler Yapıyorum? :)

Peçete Halkası

YA DA NELER YAPMIYORUM? :)
Aslında bir diyet yapıyorsanız ve bunun hakkında sohbet etmeye kalkıyorsanız, sohbet daha çok ne yemediğiniz ve ne yapmadığınız üzerine oluyor.
Bir önceki yazıda sizlere Dukan Diyeti ile ilgili daha detaylı bir yazı yazacağımı söylemiştim.
Aslında az sonra okuyacağınız gibi kayda değer, tavsiye verecek bir şey ne yazık ki yapamıyorum ama son zamanlarda blogum ile ilgili o kadar çok söz verip, yalancı çıktım ki, bu kez öyle olmasın istedim. :)
Tarifler vermek yerine, diyet üzerine düşüncelerimi anlatmak, sohbet etmek istedim.

Dukan diyetine, daha önce de söylediğim gibi bir anda, Nilay'ı görür görmez karar verdim. :)
Öncesinde açıkçası biraz kendimi kandırıyordum. İşte artık yaşımda kemale erdi, metabolizmam eskisi gibi çalışmıyor, su içsem yarıyor, herkes kadar yiyorum ama kilo veremiyorum vs. vs. ...
Ama bugün yani diyetimin on altıncı gününde anlıyorum ki ben bu işi daha önce beynimde bitirmemişim.
Belki bilirsiniz alkol sorunu olanlar, tedavi için hastaneye yattıklarında doktor onları şu şekilde bilgilendirir; "burası sadece sizin kanınızı temizleyecek, psikolojinizi düzeltecek, daha sağlıklı bir hale getirecek ama alkolü tamamen bırakmak isterseniz, bunu önce beyninizde bitirmelisiniz. Yoksa buradan çıktığınızda ilk uğrayacağınız yer bir içki büfesi olur."
İşte kilo problemini de ben aynen böyle tanımlıyorum. Gerçekten kilo vermek istediğinizde yeme-içme olayını daha doğrusu abartılı ve kalorili beslenmeye son vermeyi beyninizde bitirmeniz gerekiyor.
Ben hayatımda ilk defa bu diyette bunu başardım.

Peki bu diyetin mucizesi ne, diğerlerinden farkı ne? yıllardır değişmeyen düşüncem, neden birdenbire değişti.
Elbette bu Dukan diyetinin tek başına yaptığı bir şey değil.Yani bu diyetin mucizevi bir diyet olduğunu söylemek değil anlatmaya çalıştığım.
Dukan diyetinin en önemli başarısı; ortalama beş gün süren ilk atak evresinde, vücudu deyim yerinde ise sersemletip, sarsarak çok hızlı iki üç kilo verdirmesi.
Sonrasındaki evrede yani seyir evresinde her şey normale giriyor yani haftada ortalama bir bir buçuk kilo veriyorsunuz. Tam da bütün sağlık uzmanlarının tavsiye ettiği gibi.
İşte o ilk etapta hızlıca verilen bir kaç kilo sizi sonraki evre için inanılmaz motive ediyor, seyir evresine heyecanla istekle devam ediyorsunuz, üstelik özlediğiniz sebzeler de işin içine giriyor.
Diğer diyetlerde ki, yavaş kilo verimi bu diyette de var ama dediğim gibi ilk etapta hızlıca verince sonrası da "aman veremiyorum ben bu kiloyu" deyip minik kaçamaklara başlamanızı engelliyor.
Bir anlamda diyetinize sahip çıkıyorsunuz. :)

Dukan rejimine başladığımdan beri pek çok mail ve yorum alıyorum. Bazıları "aman diyor, sakın yapma" bazıları diyeti kötüleyen çeşitli gazete yazıları gönderiyor. Hepsini sevgi ve saygı ile kabul ediyorum.
Çünkü sadece iltifatları değil bana gelen eleştiri yorumlarını ve önerileri de aynı keyifle okuyorum.
Ancak bu uyarılara tek bir yanıtla geri dönüş yapıyorum; "lütfen kitabı okuyun"
Kitap gerçekten her anlamda çok başarılı, içinde mantıksız tek bir cümle yok.
Neden tuz alımını azaltmalıyız?, neden diyette çok su içmeliyiz, karbonhidratlar ne yapar, proteinler ne yapar, neyi yapmazsak, ne olur gibi tüm soruları sayfalarca, bilimsel açıklamalar ile anlatıyor.
Zaten bu diyeti milyonlarca insanın yapmasının da bence asıl nedeni bu, kitabın çok mantıklı olması...
Evet içindeki yemek tarifleri bize uygun değil, malzemeler deyim yerinde ise garip, bulması zor, yapsak damak tadımıza uyması zor.
Ama bunları uygulamak zorunda değiliz ki, çok mu zor et, balık, yumurta ve süt ürünleri ile kendi tariflerimizi hazırlamak? :)
Kitabın; Türk beslenme kültürüne uymadığını iddia eden kişilerin sırf kendi kitaplarının pazarlaması için bunu sürekli gündeme getirmesi de bana manidar geliyor... :)

Bu diyetin ikinci motive eden özelliği; vermiş olduğunuz kilodan daha zayıf görünmeniz. :)
Diğer diyetlerde ilk verilen kilolar su kaybı iken, Dukan'da ilk kilolardan itibaren yağlarınız gitmeye başlıyor.
Bu da gözle görülür bir incelme, daralma sağlıyor.
Ben mesela bugünlerde karşılaştığım herkesten inanılmaz zayıflamış olduğumu duyuyorum, oysa verdiğim miktar; sadece dört kg.!
Ve inanın sırf bu iltifatları duymak için bile bu diyete başlanır. :)

Gelelim ben neler yiyoruma :), bugünlerde bu konuda da çok fazla mail alıyorum. bir yemek blogu yazarından herkes doğal olarak Dukan diyetine uygun tarifler bekliyor. :)
Bu konuda ne yazık ki kendimden bekleneni veremiyorum, çünkü çalışma tempom, bırakın mutfağa girip yeni tarifler keşfetmeyi, bloggerların keşfedip paylaştığı harika tarifleri denemeye bile uygun değil.
Son derece klasik bir şekilde yapıyorum diyetimi. :)
Ama olur da benim durumumda olup, bu diyete başlamak isteyenler, "ne yapıp, ne yiyeceğim ki ben" diye düşünenler var ise kısaca paylaşmak isterim.

Ben yeni tarifler yerine mevcut yediklerimi diyete uygun hale getirmeye çalışıyorum.
Örneğin; sebzeleri kızartmak yerine ızgara ya da buharda haşlama şeklinde tüketiyorum.
Zaten çok sık kullandığım Tefal Nutricook ve Actifry, bu diyette neredeyse elim ayağım oldu, birde tost makinesi. :)

  • Havuç, mantar ve brokoliyi buharda haşlayarak, kabakları incecik dilimleyip, tost makinesinde ızgara şeklinde pişirerek tüketiyorum.
  • Et ve tavukları yağ eklemeden sadece çok az soya sosu (fazlası tuzdan dolayı sakıncalı) defne yaprağı, sarımsak ile marine edip yağsız tavada kızartıyorum.
  • Yağsız kıymadan ekmeksiz köfteler hazırlayıp derin dondurucuya koydum, işten gelince birebir. 
  • Yağsız ton balığı ile kıvırcık, nane, maydanoz, fesleğen, domates ve salatalık ile ton balıklı salata yapıyorum. Sos olarak sadece balzamik sirke kullanıyorum. Balzamik sirke Dr.Dukan'ın da önerisi. Salataya hem tatlı, hem tuzlu, hem de ekşi bir lezzet veriyor. :)
  • Yulaf kepeğini ara öğünlerde acıkınca diyet yoğurda karıştırarak tüketiyorum. Bir kaç kez krep yapmayı denedim ama lezzeti damak tadıma uymadı :( en güzeli yoğurtla yemek.
  • Klasik havuçlu meze de çok tüketiyorum. Havuçları yağ yerine çok az su ile pişiriyorum, sarımsaklı diyet yoğurt ile karıştırıyorum. (eskiden kıvam vermesi için mutlaka mayonezde eklerdim!)
  • Yumurtayı haşlanmış, sarımsaklı yoğurt ile çılbır şeklinde ya da light peynir ve maydanoz ile omlet ve menemen yaparak yiyorum.
  • Tatlı krizlerinde ise favorim; Sütaş'ın light meyveli yoğurtları. Özellikle kayısılı olanı şahane. Çay kaşığı ile ağır ağır yiyerek, kendimi mutlu ediyorum. :)
  • Bol bol yeşil çay içiyorum, özellikle yaseminli yeşil çay favorim. 
  • Dr.Oetker'in light pudingini de denedim tavsiye üzerine. Yağsız süt ile pişirdim, tatlı krizleri için güzel bir seçenek ama içinde bulunan tatlandırıcı ve nişasta nedeniyle diğer paketi pişirmedim. Belki güçlendirme evresinde pişirebilirim.
Aklıma gelenler bunlar. :) demiştim çok kayda değer bir şey yok diye. :)
Yani sonuç olarak; benim niyetim; bu diyet bitip istediğim kiloya geldiğimde de yaşam şeklimi değiştirmiş olmak.
Her şey yiyeceğim ama azar azar. Açık büfelerde tüm çeşitlerden patlayıncaya kadar değil, her şeyden biraz yemek niyetim.
Kocaman bir dilim pasta yerine, yarım dilim yiyeceğim.
Havuçlu mezeyi yağda kavurup, mayonezli yoğurtla değil, suda pişirip normal yoğurtla yiyeceğim.
Dizi izlerken koca bir kase kuruyemiş ve cips yemek yerine biraz meyve ya da meyveli yoğurt yiyeceğim.
Yani kısaca, bir yiyeceğin daha hafif şekilde pişirme-tüketme seçeneği var ise bunu tercih edeceğim.

Kalori hakkımı gereksiz yerlerde harcamak yerine hafif bir yemeğin ardından güzel bir kadayıf yemek için kullanacağım. :)
Ve elimden geldiğince günlük yürüyüşümü ihmal etmemeye çalışacağım.

Şimdilik benden bu kadar, arayı açmadan tekrar yazabilmeyi yeni tarifler deneyip sizlerle paylaşmayı çok ama çok arzu ediyorum. Merak ettiklerinizi, sorularınızı, lütfen yorum olarak yazmayı ihmal etmeyin, biliyorsunuz sorularınızı yanıtlamaktan her zaman keyif duyarım.
Önerilerinizi de eksik etmeyin lütfen, hepsi çok işime yarıyor...
Ne diyelim hadi bana ve tüm diyete başlayacaklara kolay gelsin. :)

41 yorum:

Adsız dedi ki...

yazılarını görmek o kadar güzel ki:)yüzümde kocaman bir gülümseme ile başladım ve bitirdim yazını:)
diyet harika gidiyor anlaşılan.Allah daim etsin.istediğin kiloya ulaş inşallah ablacım:)
muhabbetle.

mavii dedi ki...

müge hanım merhaba böylesine güzel bir yemek blogunun sahibesini azminden dolayı çok tebrik ediyorum
bende yaklaşık 6 aydır diyettim diycemde harfiyen uyduğum birşey yok açıkcası yaklaşık ayda 1 kilo verebiliyorum
eskisi gibi münkün degil yemiyorum bence önemli olan neyi nası yediğini anlamak
farkında olmak aman diyip boşvermemek
mesela mayonezin tadını unutmak üzereyim gazlı içecek ve meyve sularının da beyaz ekmegi de hepten kestim sayılır yavaş yavaş istediğim kiloya inmek istiyorum hepimize kolay gelsin:)

Nesrin dedi ki...

Ben de başlasam mı başlamasam mı modundayım hala. Yani 2 ay kadar bir süre boyunca tatlı, börek yemeden yaşayamam gibi geliyor :D

Kitabı okudum, diyetin kesinlikle mantıksız hiçbir yönü yok. Kitap çok satınca, tabi birileri rahatsız oldu; millet şok diyetleri, hapları unuttu bir anda, Dukan düşmanı oldu.

Elmas dedi ki...

Merhaba,
Dukan diyetiniz hayırlı olsun. Umarım azminiz bu şekilde devam eder. Ben 25. gündeyim ve 6 kilo verdim. Şu an haftada 1 kilo vermeye devam ediyorum. Belki çoğu insan zararlı diyor ama ben bunca zamanda bir zararını görmedim. Tam tersine oldu. Hipoglisemi hastasıyım yani düşük şekerim var. Açlık ve tokluk kan şekerim 50 ile 60 arasındadır. Yaklaşık 2 yıldır 1000 mg.lık bir hapı yutmadan tek bir öğün bile yemek yiyemedim. En son kan şekerim 30 lara inince korkumdan diyete başladım. Hastalığıma tek uyan diyet buydu. İlk 10 gün şekerim 70 lerde son 15 gündürde 80 lerde dolaştı buna bende şaşırdım. Artık kullandığım ilaç yan etki göstermeye başlayınca önce azalttım son bir haftadırda kullanmamaya başladım. 2 yıldır görmediğim şeker değerlerini görüyorum. Çünkü insülün salgılanmasına neden olacak bütün yiyecekler bu diyette yasak.ne karbonhidrat tüketiyorum ne şeker, ne nişastalı yiyecekler. Karaciğerin ve böbreklere destek vermek için sürekli su içiyorum. Belki vücuduma bir şekilde bilmediğim bir zarar veriyorum ama bir yandanda en büyük sorunumda kurtuluyorum. Sırf kan değerlerim yeniden bozulacak korkusuyla da diyeti bozamıyorum. Ben sağlığıma kavuşacağıma inanıyorum. Tek şikayetim bir ara yüzümde çıkan sivilceler oldu. Bunlarda protein dönemine denk geldi. Şu an 5#5 uyguluyorum. Haziran sonuna kadarda bu şekilde devam edeceğim. Yıllardır uygulayabildiğim ilk diyet. Bu sefer başaracağım sanırım. Sizede başarılar diliyorum. Vazgeçmeyin.

tarih84 dedi ki...

Ağzınıza sağlık, ben de dukan diyeti yapıyorum hayatımda hiçbir şeyi bu kadar savunmak zorunda bırakılmamıştım insanlar kitabı okudupunu ya da okuduğunu anladıklarını idda edip asılsız haberlerle bir asıl ilan etme derdinde ben ömrü hayatımda kendi bilincimle sporumla bu kadar keyifli bir dönem yaşamamıştım. Kitap beni çok değiştirdi.

Handan dedi ki...

Anlattiklarin ilgimi cekti ve yedilerin hic de zor bir yani yok...kitabi almaya niyetliyim simdi :)

Kolay gelsin :)

Saliş Butik Pasta dedi ki...

Gecen metroda kitabı elime aldım sonra almaktan vazgeçtim yapamam diye daha önce farklı sitelerden okuyup araştırmıştım ama şimdi senin yazını okuyunca cesaretlendim belki kitap diyete başlamayı beynimde de başlatmaya yardımcı olur... Ben ipimin ucunu cooookktaaaan kaçırdım ama yakalamam lazım kendimi aynada görmek istemiyorum nasıl böylesi çok kilo aldım bunu kendime nasıl yaptım diye çok kızıyorum aynada kendime bakınca ... 16 günde 4 kg çok ciddi bir rakam.. İradeni tebrik ediyorum umarım dilediğin kiloya kadar başarıyla inersin....

cemile dedi ki...

24.Mayıs Sabahı bir yandan sizin blogunuza bakarken TRT 1 de birden isminizi duydum.ÇOk şaşırdım.Akrabamı görmüş gibi sevindim.Çok Hoştu.Sizi tebrik ediyorum.

beste dedi ki...

selam müge..tebrik ederim önce seni..gayet güzel gidiyosun..bende aralık ayında başladığım dukan diyetimde şu an 17 kilo vererek 3. ewredeyim..hiç zor olmadı inanki..tam bana göre bu beslenme tarzı..bişey söylemek istiyorum..havuç ve patates bu ewrede çok önerilmiyo..kitap bendede var..2. evrede bile olsan önceliğin protein olsun..protein hep önde olsun sebzeye göre..yoğurtta bile olsa meyve yasaklar listesinde bu evrede..ufak ayrıntılar belki amam inan çok farkediyo..tecrübeyle sabittir.bende olumlu olumsuz çok yorum aldım çevremde..herkese sevgilerimi yolladım:)başladığım hafta tam kan sayımı yaptırdım..10. kiloyu verincede yaptırdım..ayrıca 17. kilomda böbrek karaciğer herşeye baktırdım ve herşey gayet yolunda..tek tip bir beslenme değil asla..tarifler banada uymadı hiç..ben çok farklı arayışlara girmedim..yulaf ezmesiyle içli köfte bile yaptı bi arkadaşım..yulafıfa tek sefer yerine ben 2 seferde yemiştim..gündüz yoğurtla 1 kaşık..akşam sütle 1 kaşık..ayrıca bol bol kefir içtim..çok faydasını gördüm..kışın çok soğuk olduğundan dukan dahilinde çok güzel çorbalar keşfettim..yeni başlayan olduğun için heyecanlandım biraz çok şey yazdım..yolun açık olsun diyorum..kaçamak yapmayıp..küçük ayrıntılara dikkat ettiğin zaman herşey iyi gidiyor..birde kitabın sonlarında 4 temel egzersizler var.ben onlarıda çok düzenli yapıyorum..2. evrede başlamıştım..sarkma olmadı bu kadar kilo vermeme rağmen..onlarada başla derim...neyse çok uzattım..sevgiler..

Nilay dedi ki...

Canım benim harika bir yazı olmuş :) Verdiğin kilolar hayırlı olsun, umarım ilerleyen günlerde de hiç takılmadan tıkır tıkır gider kilolar.

Çok çok öpüyorum :)

Adsız dedi ki...

Merhabalar, Dukan Diyetini 6 gün atak diyeti yaptıktan sonra 7. gün seyir evresinde sebze dahil ettim müthiş bir gaz,mide bulantısı ile kıvranarak gece hastane acil servisine gitmek durumunda kaldım.Kalp krizini tetikleyen bir diyet olduğunu dr dan öğrendim.Bence dikkatli olunmalı:(Suna

Müge Hüner dedi ki...

Hanımlar;
Tatlı yorumlarınıza çok teşekkürler.
Hepsini müthiş bir keyifle, yüzümde bir gülümseme ile okuyorum.
Lütfen yaşadıklarınızı yazmaya devam edin, hem benim, hem de bu yazıyı okuyan herkes için. :)

Beste Hanımcım;
Önerileriniz, uyarılarınız için çok teşekkür ederim.
Aslında benim için pek "kaçamak yapıyor" denemez. :)
Patates kesinlikle tüketmiyorum, aynı şekilde bezelye, mısır vb. nişastalı ve bakliyat ürünleri de tüketmiyorum. (restoranda gelen salatanın üzerinden mısırları bile ayıklıyorum:) )
Havucu da sebze günlerinde haftada en fazla iki öğünde tüketiyorum.
Ben zaten seyir evresini 2+5 şeklinde yapıyorum.
Yani beş günde en fazla 2 öğün havuç. :)
Yaptığım tek kaçamak meyveli yoğurt daha doğrusu meyveli yoğurdun içindeki minik meyveler. Dukan diyetinde normalde meyveli yoğurda izin var biliyorsunuz.
O kadarını da açıkçası kendime bir hak, bir ödül olarak veriyorum, bunca tatlıya böreğe dur diyebilmemin bir ödülü. :)
Önerileriniz için tekrar teşekkür ederim.

Herkese çok çok sevgilerimi gönderiyorum...

YeMeK vAkTi dedi ki...

Mügem krebi yap içine kıyma kavur az soğan acı biber ekle ayranla ye o zaman uyar damak tadına :)

Sütaş meyveli yoğurtlara azcık normal yoğurtla splendada ekle çoğalsın öyle :)

Birde ben 4-5 günde bir 1 su bardağı süt ,1 ttalı kaşığı mısır nişastası ,yağı azaltılmış kakao, splenda ve dr outker vanilya esansı ile puding yapıosum serbest bu ölçüde mısır nişastası.

Birde tavuk kıyamsından köfte yapabilirsin lezzetli oluyor hatta onları yulaf kepeğine bulayıp airfryerde kızaratabilirsin ,yada köftenin içine yulaf kepeği katabilirsin.

Belki bunları biliosundur ama ben yinede sölemek istedim ,öperim :)

Unknown dedi ki...

Mügecim Dukan bizim burda Bir fransiz doktor, ve haberlerde SIK SIK onun diyetlerini uygulamayin diye abs bas bagriyorlardi. Ve geçen hafta Dukkan'nin lisansini elinden aldiklarini okudum. Tehlikeli bence, en dogrusu saglikli beslenme. Yinede sen bilirsin , ben yazmak istedim. Saglicakla kal

gülşen sedef dedi ki...

müge hanım yulaf ezmesinin içine yağsız süt elma minik doğrayın birazda tarçın çok daha lezzetli oluyor...ufak bir tavsiye

denizmelissa dedi ki...

Merhaba,
benim bir kac arkadasim dukan diyetine basladi.hepsi birakmak zorunda kaldi.herseyden önemlisi dukan diyetini öneren doktorun lisansi elinden alindi bunu bilmezizi isterim.Bu cok önemli bir olay.
sevgilerle
nurten

filizceyemekler dedi ki...

Merhabalar
Bende 3aydir dükkan diyeti yapıyorum, bu hafta birazkacamaklarim fazla oldu ama haftaya daha düzenli yapacagım:)
Sizin dükkan diyetini yaptığınız gibi yapıyorum bende, yulaf kepeğini light yoğurtla daha çok sevdim, arkadaslarımda daha cok kilo verdigimi sanıyorlar ama ben henüz 7kilo verdim, belki 3aya göre az ama ben kendimden memnunum, kacamaklarimi azaltmam gerek:))
3 arkadas birlikte yapiyoruzbirbirimizi motive ediyoruz ve cok iyi gidiyor
Dükkan diyeti yapan herkese bol yürüyüşler.......:))))

Adsız dedi ki...

Merhaba,
Herkes dukan demis ama ben farklı bir sey sormak istiyorum, acaba bu lokum kutularını ve ustune yapmıs oldugunuz etiketleri nasıl yaptıgınızı anlatabilirmisiniz, lütfen, tsk Defne

Emirlehayatguzel dedi ki...

Merhaba Müge Hanımcığım,
Verdiğiniz kilolara çok sevindim,arzu ettiğiniz kiloya kısa zamanda kavuşursunuz inşallah,ben de yaklaşık 4 aydır diyetteyim ve 7 kg. verdim.Yazınızda bu iş beyinde bitirilmeli demişsiniz,gerçekten katılıyorum size,Dukan vb.diyetler ise bir yol gösterici,bilinçlenmemize neden oluyorlar.Ben Canan Karatay'ın "Karatay Diyeti"kitabıyla beynimde bitirdim diyet olayını,size de tavsiye ederim.Sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

bende yeni doğum yaptım.daha önce bu diyetı yapmıştım ve cok guzel kilo vermiştim.acaba şimdi başlaya bilrimiyim yeniden.emziriyorum.nekadar kısıtlyabilirimki kndimi..varmı emzişripte bu dşyetı yapan..

Adsız dedi ki...

Az önce İyi bir fikir programının videosunu izledim ve size bir kez daha bayıldım :) o nasıl güzel bir ses maşallah:)
bende size küçük bir fikir versem diyorum ayıp mı olur bilmiyorum ama hani yazmışsınız ya yoğurtlu havuçlu meze artık haşlayarak yapıyorum diye bir kez de çiğden rendeleyip yoğurtlayın gerçekten de bayılacaksınız hem çok lezzetli hemde bütün vitaminleri içinde ben öyle yapıyorum :)
Bursadan sevgiler
Bahar :)

Adsız dedi ki...

Cok guzel postların bende modadakankan.blogspot.com burdayım:)

fuly dedi ki...

dukanın ünvanı elinden alındı diyen arkadaşlara söyleyeyim bende kafa karışıklığı olmasın dukanın doktorluk ünvanı diyet üzünden değil sınav sisteminde uygulanmasını istediği puanlama sistemi etik olmadığı için iptal edildi.

Zayıflara daha çok puan verilsin gibi bir söz söylemişti... Dukan diyeti ile hiç bir alakası yok yani

Adsız dedi ki...

ben de bugün başadım diyete. krep yaptım ama pek sevmedim. yarın ekmek yapmayı deniycem bakalım..

Adsız dedi ki...

Yulaf kepeğini nereden temin ettiniz acaba? Marketlerde falan var mıdı?

Müge Hüner dedi ki...

Sevgili ozlemceannelikhalleri;
Yulaf kepeğini tüm aktarlarda ve Carrefour gibi büyük marketlerde bulabilirsiniz. Ben kapalı kutuda satılanı kullanıyorum, açık olanı almadım.

Sevgili Defne hanım;
Kutuları hazır olarak Eminönü'nden satın aldım. Üzerindeki tasarımı internetten bulup, photoshop ile istediğim gibi düzenledim ve ozalitçide bastırdım. :)

Sevgili hanımlar;
Önerileriniz için çoook teşekkürler hepsi de çok işime yarıyor.
Özellikle meyveli yoğurtla light yoğurdu çoğaltıp yulaf kepeği ile yemek fikri süper! kaç gündür öyle yapıyorum :)
Eleştiri önerilerine de teşekkür ediyorum ve Dukan ile ilgili ne duyarsam duyayım, çok etkilenmediğimi diyetimi büyük bir hevesle uygulamaya devam ettiği söylemek isterim. :))

Hepinizi kocaman öpüyorum. :)

Adsız dedi ki...

merhabalar,
sayenizde bende başladım.15 günde 2,5 kilo verdim.ve şuan devam ediyorum.benim sorunuz YULAF KEPEĞİ.ne şekilde yersem yiyim midem inanılmaz bulanıyor.lütfen bana öneride bulunun.çok rica ediyorum.yada yemesem olmaz mı?birde verdiğiniz kiloları sürekli yazarsanız ne güzel olur.motive oluruz.verdiğiniz kilolar için ise ayrıca tebrikler...durmak yol yola devam hep birlite inş. Seval !

Müge Hüner dedi ki...

Seval hanımcım;
Size vesile olduysam ne mutlu bana! :)
İnşallah kısa sürede istediğiniz kiloya gelirsiniz.
Yulaf Kepeği Dukan'ın olmazsa olmaz şartı yani yiyeceğiz.
Özellikle kan şekerini yükselttiği, açlık hissini yok ettiği ve tokluk hissi verdiği için.
Ben pek çok şekilde denedim ama sevmedim.
Uzun zamandır her gün light yoğurt ve bolca tarçın ile splenda ekleyerek tüketiyorum. Gayet güzel oluyor.
Bezende bu karışıma meyveli yoğurt ekliyorum.
Bu şekilde tavsiye ederim.

Not: Bu arada ben bugün itibariyle (1 ayda) 7 kg. verdim. 5 Kg fazlam kaldı. Onu da verip, güçlendirmeye geçeceğim inşallah :)
Çok sevgiler...

ozlem dedi ki...

Çok güzel ve çok doğru anlatmışsın. Tüm yazdıklarına, eleştirilere cevaplarına katılıyorum.
Ben de bir arkadaşımının tavsiyesiyle başladım Dukan Diyetine şu anda 4. haftamı tamamlamak üzereyim ve 7,5 kilo verdim. Aynı senin gibi artık yaşım ilerledi, metabolizmam yavaşladı ondan veremiyorum heralde diye ümidi kesmiştim. iki üç tane diyetisyenden sonra herseferinde biraz daha fazla kilo aldım. Şu anda kendimi inanılmaz zayıf ve mutlu hissediyorum. Vermem gereken 4,5 kilo daha var. Azimliyim devam ediyorum. Sana da başarılar diliyorum

Bak Bu Harika dedi ki...

Annemde yapıyor bu diyeti. Bende bloğuma beklerim.

Görüşmek üzere
www.bakbuharika.blogspot.com

didejan dedi ki...

bloguna ve sana bayıldım, huzur veren bir düzen, sunum ve anlatım tanışmak nasip olur inşallah, sevgiler. didejan

Merve Nur dedi ki...

Merhaba Müge hanım dukan diyetini duyalı henüz 3 gün oldu ve kitabım 1saat önce geldi :) sizinde yorumunuzu okuyunca inanılmaz heyecanlandım kitaba hızlıca göz attım ne yapacağımı hala bilmemenin verdiği endişede var klasik diyetler gibi sabah öğle akşam şuanlar yenecek gibi şeyler bulamadım.Birde karides hardallı tavşan falan gibi şeyler var hayatımda böyle birşey yemedim karşılaşmadımda bunları sülbanse edip farklı şeyler yiyeceğiz siz neler yapıyorsunuz günlük yada haftalık listeniz nedir çok merak ettim onları görünce ben bir anda hayal kırıklığına uğradım :(

Müge Hüner dedi ki...

Sevgili Mervenur Hanım;
Öncelikle diyetinizde başarılar dilerim.
Ben çok memnun kaldım bu diyetten inşallah sizin içinde öyle olur:)
Neler yediğime gelince; hem bu yazıda hem de "Dukan Diyetimde Son Durum" yazılarında bunu uzun uzun anlattım.
Sorularınızın yanıtlarını bulabilirsiniz...
Kitaptaki tarifleri hiç yapmadım ben izin verilen yiyecekler ile kendime göre bir düzen uyguladım size de onu tavsiye ederim.
Çok sevgilerimle...

Unknown dedi ki...

Dukan diyeti karnım tok açlık hissetmeden zayıflıyorum diyebileceğimiz nadir diyetlerden bence.Ama ben malesef bir hafta yapabildim.Nedeni de iradesizlik değil,aile baskısı oldu.:) ama verdiğim 3 kiloyu da hala geri almadım.Yani hızla verilen kilolar öyle hemen geri dönmüyor en iyi yanlarından biride bu. Size başarılar diliyorum..Azminiz hiç bitmesin inşallah :)

Adsız dedi ki...

günaydın
Herhangi bir yorumunu bile okumadan dukan diyetinin bir anda yapmaya karar verdim. şuan ikinci günündeyim. bu siteyi sürekli takip edecem ve kilo hareketlerimi bende bildirecem. yorumlar beni çok motive etti. hepimize kolay gelsin.

Adsız dedi ki...

merhaba ben 12 şubatta 2013 tarihinde başladım atak evresine.7 gün atak yaptım.76 kg.167 boyundayım.8.gün sabah tartıldığımda 73 kg idim.şimdi seyir evresine devam ediyorum.ama hiç bir lokma bile kaçamak yapmadım.umarım kg kaybım devam eder.yürüyüşümü yapıyorum,yulaf kepeğini yiyorum.ve de herşeyim light ve yağsız.gitsin artık kilolar :)

Adsız dedi ki...

mrb ben 22 nisanda başladım bugün 3 günüm atak evresinde fakat yulaf kepeği bulamadım henüz ayrıca yoğurtu normal yoğurttan tükettim çok bir etkisi olurmu.yazılanları okuyunca daha bir iteğim arttı.72 kg la başladım ve ancak 10 günün sonunda tartılcam söz verdim kendi kendime inşallah hepimiz ulaşırız istediklerimize.

Adsız dedi ki...

Meraba ben atak evresinin 3.günündeyim biraz zorlandım 7 gün atak yapıcam ama halsizlik ve baş dönmesi oluyor sizde de oldumu?

Adsız dedi ki...

Benim merak ettiğim birşey var. Ben de dukan diyeti yapıyorum, henüz iki hafta oldu, uzel gidiyor. Ancak ben bazen canım tatlı çekince içim markasının meyveli yurdundan tüketiyorum, içinde yağ oranı biraz mevcut tabi, bu ne kadar doğru, benim kilo vermemi etkilermi?

Müge Hüner dedi ki...

Adsız;
Bende herhangi bir sorun olmamıştı, ben 5 gün atak yaptım.

Adsız;
Ben seyir evresinde light meyveli yoğurt tükettim çünkü buna izin veriyor.
Ama normal meyveli yoğurtta aynı zamanda şeker olduğu için vermiyor diye biliyorum.
Sevgiler..

Unknown dedi ki...

Çok memnunun ben 4 aydır bu diyeti uyguluyorum, güzelliğim değişti daha sağlıklı hissediyorum cidden dukan diyeti ürünlerini de burada buldum tavsiye ederim :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin