18 Ağustos 2011

Ton Balıklı Meze

Ton Balıklı Meze

ÇOK PRATİK, ÇOK ŞIK VE LEZZETLİ…
Hafta sonu İftar Soframıza şıklık katan bu tarif için; yukarıda yazdığım altı kelime yeterli aslında. Pratik, şık ve lezzetli hepsi bu :)
Ama ben iyi tanıyorum kendimi “artık bunda da anlatacak bir şey yok, direk ver tarifi, kimseye kendini güldürme Müge” diye düşüneceğim yazmaya başlarken sonra her zaman olduğu gibi çenem düşecek yazacağımda yazacağım :)

Mezenin hikayesi biraz komik :) Eşim haftalardır, ne zaman misafir gelecek olsa, her seferinde bıkmadan, bu kaşık şeklindeki servisleri eline alıp; “bunların içine tek lokmalık ne yapabilirsin?” diye ısrarla sorar ve ben her seferinde; “ne bileyim, düşünmem lazım” diye geçiştiririm kendisini…
Bu hafta sonu kural değişmedi, kaşıkları eline aldı ve bu kez benden umudu kestiği için dolabın karşısına geçip kendisi bir formül bulmaya çalıştı :)
Tamam, tamam dedim, bu sofrada kullanacağım onları söz :)
Büyük olanları tek kişilik iftariyelik yapmaya karar verdim, küçük olanlar için ise düşünürken; birden salatanın üzerine serpmek için dışarı çıkardığım ton balığı göz kırptı bana. :)
Mutfak aşıkları bilirler, bazen olmadık bir anda bir yiyecek göz kırpabilir bize :)
İşte o andan sonrası toplam beş dakika!

Buzluktan bir paket közlenmiş kırmızı biber çıkarılır, mikrodalgada çözdürülür.
Aşağıda belirtilen malzemeler doğaçlama olarak içine eklenir, bitti gitti :)
Ton balığı zaten yağlı olduğu için ben ekstra yağ eklemedim, iftarda tadına bakınca da biraz daha ekşi olsa sanki daha iyi olurmuş dedim. Yani yağ, tuz, limon oranını siz damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz…
Haşlanmış mısır -renk olarak da çok yakışacaktır- ve sivri biber de ekleyebilirsiniz…
Bu mezeyi aynı zamanda kanape malzemesi olarak da kullanabilirsiniz.
Yağda kızarttığınız ya da fırınlayarak kıtır hale getirdiğiniz minik ekmeklerin üzerinde nefis olacaktır.

Malzemeler (ortalama 8 kişilik)

  • 1 Kutu Konserve Ton Balığı (160 gr.)

  • 2 Adet (iri) Kırmızı Biber

  • 5-6 Adet Yeşil Zeytin

  • 7-8 Adet Kornişon Turşu

  • 3-4 Adet Ceviz

  • 1 Diş Sarımsak

  • 1-2 Dal Maydanoz

  • Zeytinyağ, Limon, Tuz

Yapılışı

  • Kırmızı biberleri közleyip, kabuklarını soyun ve ince ince doğrayın.

  • Yeşil zeytinleri, turşuları ve cevizleri de minik minik doğrayın.

  • Sarımsağı ezin. Maydanozları ince ince kıyın.

  • Ton balığının fazla olan yağını süzdürün.

  • Damak zevkinize göre, limon, yağ ve tuz ekleyerek, tüm malzemeleri karıştırın.

İftar Sofrası - 2011 (1)-8

11 yorum:

Adsız dedi ki...

Güzel fikir. Özellikle kaşıklara bayıldımm.Fatma

Gülcan dedi ki...

GERÇEKTEN ÇOK ŞIK VE LEZZETLİ GÖRÜNÜYOR SİZİNDE DEDİĞİNİZ GİBİ

Ana dedi ki...

please google translate for blog, very nice . merci

Şehnaz dedi ki...

farzetki lezzeti güzel değil ama eminim çok lezzetli...am şu sunum var ya yemeyenide yedirtir..ellerine sağlık mügecim..

hilal hanım dedi ki...

paylaşım için teşekkürler çok şık bir sunum sevgiler

izmirli dedi ki...

merhaba müge hanım gerçekten şık ve pratik bir tarif sayfanızda görünce lezzetinden hiç şüphem olmadığı ve sizden görüpte uyguladığım her tarif büyük övgü topladığından hemen malzemeleri temin ettim yaptım akşam iftar sofrasında yerini almak için bekliyor ben sunumunu dometesin içini oyup yapmayı planlıyorum ama acaba olurmu bilmiyorum sevgiyle kalın izmirden sevgiler

Adsız dedi ki...

Elinize sağlık Müge Hanım, yine çk şık bir sunum olmuş. Domates içi sunuma gelince; herkesin damak zevki farklıdır ancak ton balığına domates pek yakışmıyor diye düşünüyorum. Ben salatasına da koymamayı tercih ediyorum...

Aylin TÜRKŞEN AYSEL dedi ki...

Pratik arkadaşım benim :)

sare dedi ki...

Güzel olduğuna inanıyorum, sunum da bir o kadar şık.

tuba dedi ki...

mügecim merhaba hazırladığın sofralar ve yemekler harika.bende hergün gibi bakıyorum acaba bugün neler var diye.mürver şurubunun tarifi sende var mı?yapıp bizlerle paylaşırsan çok sevinirim.kendine iyi davran.

Tugcee dedi ki...

Merhabalar.
Tarif ararken rastladım blogunuza. İstediğim tarife bakarken hoşuma giden benzer tarifler de oldu,birkaç tarif okuduktan sonra gerek tariflerinizi,gerek sunumunuzu,fotoğraflarınızı ve en önemlisi anlatım şeklinizi öylesine beğendim ki tariflerinizi sırayla okumaya başladım. Sanırım hem yemekleriniz hem de sizin hakkınızda kaçırdığım pek bir detay kalmadı:) Dediğim gibi,öyle çok beğendim ki özellikle anlatım şeklinizi, çok iyi bildiğim tarifleri bile satır atlamaksızın okudum:) Devamlı takip ettiğim bloglara bir yenisi daha eklendi,marifetlerinizi kutluyor,devamlı olmasını diliyorum:)

Keyifli günler.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin