28 Haziran 2011

Ceviz Tabanlı Çikolata Kremalı Pasta

Ceviz Tabanlı Çikolata Kremalı Pasta

ÇAKMA CHEESECAKE :)
Ben ne zaman bir cheesecake yaparım bilinmez ama zor olan her tarifin bir adet çakması blogda bulunmalı derim :) İşte buda onlardan biri…
Öncelikle biraz benden haberler vereyim. :) Taşınma telaşında artık son aşamadayız, aylardır süren inşaat, parke seçimi, taş seçimi derken son düzlüğe girdik.
Kısmetse bu hafta sonu taşınıyoruz. Tamamen yerleşmemizde, Ağustos ayını bulacaktır sanırım…
Bunun için; hem biz hem de çalışanlar insanüstü bir efor sarf ediyoruz desem yalan olmaz :)
Ağustosta hazır olmak benim için iki kat daha önemli. Açıkçası evimde sofralar kurmayı, misafir ağırlamayı inanılmaz özledim, aşeriyorum resmen :)
Üstelik Ağustos ayı; Ramazan ayı…
Yani şu anda en büyük hayalim; yeni evimizde arkadaşlarımıza, akrabalarımıza iftar sofraları kurmak. Bol bol misafir ağırlamak :) Normalde, yaz geldi mi bloglara bir rehavet çöker ama ben kışın bu hakkımı fazlasıyla kullandığım için yazın daha çalışkan olmayı planlıyorum :)
Bakalım kısmet…

Gelelim pastamıza… Tarifi, internette truf ile ilgili videolar izlerken tesadüfen gördüm. Şef Jean Pierre, olağanüstü sevimli bir şekilde anlatıyordu. :)
Tamda ceviz ile ilgili denemeler yaptığım günlere denk gelmesi de çok iyi oldu.
Orijinal tarifte fındık kullanılıyordu ama ben ceviz ile yaptım, siz evdeki stok durumuna göre fındık, ceviz ya da badem ile yapabilirsiniz.
Yine orijinal tarifte damla çikolatalı, bol tereyağlı ev yapımı kurabiyeler kullanılıyordu.
Bu kurabiyeler ve fındık birlikte robotta çekilince fındığın ve kurabiyelerin yağı ile karışım bıçakla kesilecek kıvama geliyordu.
Ben kurabiye pişirmeye üşendiğim için hazır Hanımeller bisküvisi ile yaptım. Bu yüzden tarife bir miktar tereyağ ekledim. Çünkü ilk denememde taban kum gibi dağıldı. Tereyağ eklemesi ile gayet güzel oldu.
Yine ilk denemede üst tabanı truf olarak yaptım ama normalde de tadını çok ağır bulduğum ganaj bu sıcak günlerde daha bir ağır geldi bana.
Bu yüzden ikinci denemede bitter çikolatalı pastacı kreması ile yaptım. Sonuç; son derece leziz... :)
Aynı tabanı kullanarak beyaz bir krema ve üzerinde çilek ya da vişne sosu ile de deneyeceğim ama o ayrı bir yazı konusu olsun derim :)

Pastaların hiç birinin dilimli fotoğrafı yok. Çünkü hepsi de inşaata rüşvet amaçlı yapılıp, götürüldü :)
Bir blogum olduğunu öğrendiklerinden beri elimde bir kutu yoksa kapıdan içeri sokmuyorlar beni… :)
Bunun en iyi yanı her birini bir sürü kişinin test etmiş ve onaylamış olması…

Malzemeler

  • 1 Büyük Paket (190 gr.) Damla Çikolatalı Hanımeller Bisküvisi
  • 1,5 Su Bardağı Ceviz
  • 2 Yemek Kaşığı Tereyağ
  • 2,5 Su Bardağı (500 ml.) Süt
  • 1 Çay Bardağı Un
  • 1 Çay Bardağı Şeker
  • 1 Yemek Kaşığı (tepeleme) Kakao
  • 2 Yemek Kaşığı (tepeleme) Mısır Nişastası
  • 200 Gr. Bitter Çikolata
Yapılışı
  • Bisküvileri ve 1 su bardağı cevizi robotta kum gibi incecik oluncaya kadar çekin.
  • Tereyağını eritin ve karışıma ekleyin, bir kaşık ile karıştırarak yağ ve cevizli karışımın iyice özleşmesini sağlayın.
  • Düz bir tabağa 18 ya da 20 cm.lik çember kalıbı koyun.
  • Karışımı tabana yayın ve elinizle sıkı sıkı bastırarak düzleştirin.
  • Tabanı buzdolabına koyun ve siz kremayı hazırlamaya başlayın.
  • Krema için; süt, un, şeker, kakao ve nişastayı bir tencereye koyun. Sürekli karıştırarak pişirin.
  • Kaynamaya başlayınca ateşi kapatın ve doğranmış çikolataları ekleyin.
  • Muhallebinin sıcaklığı ile çikolatalar eriyinceye kadar sürekli karıştırın.
  • Kalan cevizi iri iri doğrayın ve kremaya ekleyin.
  • Kremayı ara ara karıştırarak, soğutun.
  • Buzdolabından bisküvili tabanı çıkarın ve üzerine kremayı yayın.
  • Tekrar buzdolabına koyun ve en az bir gün bekletin.
  • Pastayı çemberinden çıkarın ve bekletmeden soğuk servis edin, kalan pastayı da bitene kadar buzdolabında saklayın.

Ceviz Tabanlı Çikolata Kremalı Pasta

Pastayı eğer evde var ise; minik pasta çemberleri ile tek kişilik pastacıklar şeklinde de yapabilirsiniz.
Üzerini krem şanti ve vişne taneleri ile de süsleyebilirsiniz. Servisi çok daha kolay, sunumu çok daha şık olacaktır.

Ceviz Tabanlı Truf Pasta

CEVİZ TABANLI TRUF PASTA
Pastanın tabanının ve kremasının kalınlığı çemberin büyüklüğü ile doğru orantılı. Pastacı kreması ile hazırladığım gün, 18 cm.lik bir çember kullanmıştım ve yüksek bir pasta elde ettim. Ama yukarıda fotoğrafını aşağıda tarifini gördüğünüz truf pasta için 24 cm.lik çember kullandım.
Bu şekilde çok ince bir pasta oldu ama truf pasta ağır bir pasta olduğu için ince yapmanız daha iyi olur derim…

Malzemeler
  • 1 (büyük) Paket Damla Çikolatalı Hanımeller Bisküvisi
  • 1,5 Su Bardağı Ceviz
  • 2 Yemek Kaşığı Tereyağ
  • 1 Paket (200ml.) Krema
  • 350 Gr. Bitter Çikolata
Yapılışı
  • Bisküvileri ve 1 su bardağı cevizi robotta kum gibi incecik oluncaya kadar çekin.
  • Tereyağını eritin ve karışıma ekleyin, bir kaşık ile karıştırarak yağ ve cevizli karışımın iyice özleşmesini sağlayın.
  • Düz bir tabağa 22 ya da 24 cm.lik çember kalıbı koyun.
  • Karışımı tabana yayın ve elinizle sıkı sıkı bastırarak düzleştirin.
  • Tabanı buzdolabına koyun ve siz kremayı hazırlamaya başlayın.
  • Kremayı minik bir sos tenceresinde kaynatmadan ısıtın.
  • Ateşi kapatıp, minik minik doğradığınız çikolataları ekleyin ve sürekli karıştırarak çikolatanın erimesini sağlayın.
  • Kalan cevizi iri iri doğrayın ve kremaya ekleyin.
  • Karışımı ara ara karıştırarak, soğutun.
  • Buzdolabından bisküvili tabanı çıkarın ve üzerine kremayı yayın.
  • Tekrar buzdolabına koyun ve en az bir gün bekletin.
  • Pastayı çemberinden çıkarın ve bekletmeden soğuk servis edin, kalan pastayı da bitene kadar buzdolabında saklayın.

37 yorum:

Arzuuu dedi ki...

Merhabalar,

bir ara sizi takip ediyordum, sonra yogunluktan dolayi baya ara vermek zorunda kaldim. Simdi de elimden geldigince sizi takip etmeye calisiyorum :)

Insallah en kisa zamanda "ÇAKMA CHEESECAKE'inizi deneyecegim.

Selâmlar

Eya dedi ki...

Yasasin Ramazan ayinda Hünerli sölenler bizi bekliyor... valla cok özledik be Mügecigim...ama ben gelip bir civi caksam bana da böyle bir görüntü ile görünürmüsün... sahanesin...ellerine saglik, sevgilerimle

fikir projeleri dedi ki...

tam istediğim pasta çok iyi oldu ellerinize sağlık bu arada ev içinde kolay gelsin diliyorum :)

Fatoş dedi ki...

Müge hanım

Çakmada olsa bir harika görünüyor cheesecake niz

Adsız dedi ki...

elinize sağlık Müge hanım.. yeni evinizdeki sofralarınızı merakla bekliyorum.. zevkinize hayranım (:


Esma

Pembe Tatlar dedi ki...

Güneşim pembeliğiyle doğan, saflığuyla süzülen, herkese nasip olmayan mutluluk denen o en güzel duygu hep sizinle olsun...
Kandiliniz Mübarek Olsun...

Mutfaktan mis kokular dedi ki...

Sevgili Mûgecim,

Yeni evinde huzurlu ve agiz tadiyla oturmaya nasip eder yüce Allahim. Pastalar beni benden aldi. Resmen gözlerimi pörtledi bakarken. Ellerin dert görmezsin. Mutlaka deniyecegim. Bu ara kandilin mubarek olsun, ve tasinma olayina Allah kolaylik versin, zor istir bilirim. Sevgiyle kal..

LEYLA'nın KAHVE DÜKKANI dedi ki...

Nefis görünüyor fotoğraflar. Ne denebilir ki harika olmuştur eminim. Ellerinize sağlık sayın hünerli bayan :)Sevgiler..

Adsız dedi ki...

Mügecim merhaba
Herşeyden önce tekrar buradan teşekkür etmek isterim misafirperverliğin için: Benim için çok güzel bir gündü:)İyiki de gelmişim bu işi Eylül'e bırakmamışım. Seni tanıdığım için ayrıca çok mutluyum:)
Her ikisi de mükemmel görünüyor, ellerine sağlık:) Ben de elimdeki cevizleri kırmaya başlayayım en iyisi:)
Sevgilerle
BİRSEN

Adsız dedi ki...

Oyyyy ooyyy oyyy diyorum vee haftasonunu iple çekiyorum. hemen denemem lazım :)
Ellerinize sağlık yine muhteşem görünüyor.
Sevgiler...
Pınar Y.

annemineli dedi ki...

Canım,ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor.Sevgimle öptüm.....

Gizem dedi ki...

Cevizi severim ama aramızdaki mesafe belli bir yere kadardır, sadece şerbetli tatlılarda ve çikolatalı şeylerde vee bu da hem görüntüsüyle büyüledi hem de senin pastacı kremanın koliklerinden biri olduğum için, muhteşem lezzetini hissettim fotoğraflara bakınca kuzucum...
Elceğizlerine sağlık bidenem...

Ayrıca, ev için de tüm temennilerimi biliyorsun zaten ;) Sadece, "bak, çok şükür geldi o cici gün" diyorum veee dee seni öpüp kaçıyorum :)

Birdemliksohbet dedi ki...

mügecim ne kadar zaman oldu sana uğrayıp yorum yazmayalı telefonda konuşamayalı konuşamayalı canım yeni evine hayırlısı ile taşın ve biran önce yerleşmeni diliyorum. Biliyorsun ben yeni atlattım arkadaşım çok zor bir durum rabbim yardımcın olsun nereye taşındın. Bana yakın gelseydin ne güzel olurdu. Yapabileceğim birşey olursa araman yeter biliyorsun.
Canım benim rabbim hakkında hayırlısını eylesin.

Chesecake gelince valla şahane olmuş hatta her ikiside harika olmuş ellerine sağlık
maden inaşaattakiler tattı bu kadar rüşvete ellerini çabuk tutsunlar ve en güzelini yapsınlar :)
Sevgiyle en güzele emanet ediyorum seni

memolininannesi dedi ki...

çakma olayı çok hoşuma gitti..
sanki çok uğraşı isteyen tarifleri parmak şıklatarak hazırlamak gibi bir büyü var bu söyleyişin içinde...
bu arada lensin özellikleri nedir..
f 1.8 mi 1.4 mü...
eline koluna sağlık tekrar...

Turta Tadında Yaşamak dedi ki...

kesinlikle bu pastayı denemek istiyorum :) üstelik yapımını bizim iiçin oldukça kolaylaştırmışssınız, teşekkürler hünerli bayan :)

Adsız dedi ki...

ya siz ne kadar harikasiniz... Agustosda Türkiyeye gelice misafir olmak istiyorum size :))) olar miiiiii

Adsız dedi ki...

herzamanki gibi yine süper olmus

sezen

Mutfaktan mis kokular dedi ki...

Sevgili Mügecim,

Yine benim :) Bugün bu pastayi yaptim yarin arkadasim geliyor. Bir sorum olucakti, kremayi hazirlarken baya koyu oldu. Bitter çikolatayi eritirken mesela içine, kasikla baya zorlandim, o derece yani :)Normal bir durum mu? Gerçi sonucunu yarin görebilirim 1 gûn bekleyecegi için. Sizin yaptiginiz pasta kenarlari daha islak görûnüyor ona sasirdim. Acaba, çemberden çikartirken, islak biçak yardimla mi oldu derseniz? Sorularima umarim cevap verirsiniz. Kendinize iyi bakin

Müge Hüner dedi ki...

Sevgili Aylacım;
Bu krema oldukça sert oluyor ama böyle olması da lazım.
Çünkü ertesi gün bıçakla kesilen bir kıvama gelmesi gerekiyor.
Çikolatayı eritirken bazen bende zorlanıyorum o zaman 1-2 yemek kaşığı süt ekliyorum daha rahat karıştırabilmek için.
Ganaş kıvamında sert ama daha hafif bir krema elde ediyoruz böylelikle.

Pastanın kenarlarındaki ıslaklık terlemeden kaynaklanıyor.
Buzdolabından çıkarıp, fotoğrafını hemen çekip, yola çıkmamız gerekiyordu haliyle sıcak ortama çıkınca terledi :)
Bu yüzden servis dışında pastayı hep buzdolabında tutun diye not yazmıştım.

Umarım lezzetini beğeneceksiniz.

Sevgilerimle...

yildiz dedi ki...

Bu görüntüler karsisinda ne denebilir ki,Emeginize saglik

Mutfaktan mis kokular dedi ki...

Cevabin için çok tsk ederim. Demek ki asamalari dogru yapmissim ! Pasta çok lezzetliydi, yogun kakaolu, ama bana gôre biraz fazla kati oldu, biraz daha kremali olsa daha iyi olurdu. Pastanin kirintisi kalmadi bu ara, hepsi yendi :) Tekrar çok tsk ederim tarif için. Sevgiyle kal canim

Deniz dedi ki...

Merhaba, herşey çok güzel görünüyor ellerinize sağlık:)
www.LensMarket.Com

cennetailesi dedi ki...

merhaba muge hanim sitenizi bir kac aydir takip ediyorum tariflerinizi cok net anlatiyorsunuz cakma chees kek super gozukutor en kisa zamanda denemeyi dusunuyorum

Aylin dedi ki...

Denedim.Muhteşem oldu.Evde devamlı yapmam için baskı var.Teşekürler, elinize sağlık

sJ dedi ki...

çok güzel bir blog ama br türlü izlemye alamıyorum :(((

ESRA dedi ki...

hemen yaptım tabi. kayınvalideme giderken götürdüm. çok beğendiler. üzerine böğürtlen sos yapıp bisküvi ile süsledim. harika oldu Müge ellerine sağlık..

Tülin dedi ki...

Mügecigim, tariflerin birbirinden güzel, ellerine saglik,
sevgiyle selamlar

Adsız dedi ki...

merhaba müge hanım uzun süredir yoksunuz bişey mi oldu inanın merak ettim. tariflerini sabırsızlıkla bekliyorum ve umarım iyisinizdir. bir de ana yemek tarifi rica edicem sizden tatlılarla pek aram yok :)

GÜLSÜM dedi ki...

selam sizi çok beğeniyorum merakla yayınlarınızı izliyorum.... gece bloglarda gezerken bir bloga rastladım... bir bakın sanki sizin resimleriniz tarifleriniz izinsiz yayınlnıyor gibi http://bizimmutfaktansesler.blogspot.com/2010_04_01_archive.html

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Hayirli Ramazanlar dilerim,sevgiler...

GÜLSÜM dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK HERŞEY HARİKA...

Müge Hüner dedi ki...

Sevgili Gülsüm Hanım;
İlginize çok çok teşekkür ederim.
İnternet ortamındaki hırsızlık artık önü alınamaz bir şekilde ilerlemiş durumda.
Ben önceleri bu kişiler ile iletişime geçip, uyarıda bulunuyordum.
Ama artık yoruldum :(
Uyarılarım sonucunda aldığım cevaplar öyle sinir bozucu oluyor ki inanamazsınız, sanırsınız suçlu benim!
O nedenle bu kişileri kendi vicdanları ile baş başa bırakıyor ve ben yoluma devam ediyorum...

Sevgilerimle...

sinem dedi ki...

müge hanım bir sorum olucak ben tatlıyı denedim tadı mükemmel de oldu fakat benim kremamda bir kıvam sorunu vardı biraz akışkan bir kıvamda oldu 1 gün dolapta bekletmeme rağmen sebebinide anlayamadım malzemedede eksik yoktu tekrar denemek istiyorum acaba bitter çikolata dan kaynaklanabilirmi ben bildiğimiz marketlerde satılan bitterlerden kullandım yardımcı olursanız sevinirim

Müge Hüner dedi ki...

Sinem Hanım;
Bu krema aslında çok koyu oluyor, ganaş gibi.
Hatta bazı yorumlarda da dikkat ederseniz katı olduğundan söz edilmiş.
Belki sizin ölçüleriniz ile unu ya da nişastası az gelmiş olabilir.
Market çikolatası olması fark etmez kıvamında...

Sevgilerimle...

mine dedi ki...

fotoya bakarken böyle bir pasta hediye almak istiyorum diye geçirdim içimden hadi hayırlısı : )

MELIS dedi ki...

MUGE HNM SLM SANA HAMURISLERINDE ILK 100 GIRENLER ICERSINDE 94 SIRADA CILEKLI PASTAYLA SIZI GORDUN AMA SITENIZDE YOK CILEKLI PASTA SIZIN YERINIZE TARIFMI KOYDULAR ACABA

Müge Hüner dedi ki...

Merhaba Melis hanım;
Hayır tarif bana ait ve ben gönderdim.
Ancak blogumda aynı tarifi yayınlama fırsatım olmadı.
Sevgiler:)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin