KOKOSTAR KURABİYE :)
Bizim evde hazır puding pek sevilmez açıkçası. (Bu lafı duyan da dört çocuklu, dedeli, babaanneli bir köşkte yaşıyorum sanır :) Ev derken, eşim ve beni kastediyorum, anladınız siz onu :)
Puding, klasik pişirme şekli ile sevilmez ama ben yinede çeşit çeşit Dr.Oetker pudingleri evden eksik etmem. Acil durumlarda lezzeti garanti kurabiyeler yapmak yada pasta ara kreması olarak kullanmak için.
Kurabiyeleri bayramda kayınvalidemin misafirleri için yaptım. Her zamanki gibi ilk yapışımda fotoğrafı çekilmedi. En az dört kişi tadına bakıp, onay vermez ise ve mutlaka en az iki kere denenmeden, bir tarif "hünerlibayanlar"'a eklenmiyor, biliyorsunuz...
İşte bu kurabiyeler o gün, yaklaşık on beş kişi tarafından test edildi, tarif için, önüme balya balya peçeteler serildi ama kabul etmedim, "yayınlarım okursunuz" dedim.
Nasıl sanatçı kaprisi yapıyorum ama ? :)
Kurabiyeler çok beğenilince, bayramdan sonra, ikinci kez yaptım. İyiki de yapmışım, çünkü bazı değişiklikler ile daha iyi oldu.
& İlk yaptığım da, fındık aromalı kek un kullandım ama içindeki kabartma tozu nedeniyle, şişip kocaman kocaman oldular ve dokusuda yumuşaktı biraz.
Bu nedenle ikinci yapışımda hem fındık aromalı kek un hem de beyaz un kullandım. Kesinlikle daha derli toplu :) ve kıtır oldular.
& Yine ilk yaptığım da; iç dolgusunu farklı hazırladım. Bir yumurta akını kar haline getirdim, bir yemek kaşığı şeker ve bir buçuk su bardağı hindistan cevizi ekleyerek bir karışım hazırladım. Yanlız bu şekilde karışımın yarısı arttı ve ben içinde yumurta olduğu için bekletmeye korktum, ziyan oldu anlayacağınız.
İkinci kez yaptığımda, yumurta ve şeker koymadım, yanlızca hindistan cevizi koydum içlerine, tadında hiç bir fark olmadı bana göre. Hem de ihtiyaç kadar kullandığım için, ziyan da olmadı.
Tarifi, bu ikinci yaptığım gibi veriyorum o nedenle.
Sizler, biraz daha yumuşak kurabiye seviyorsanız, tamamen kek unu yada kıvamlı bir iç dolgu isterim derseniz, yumurta akı ile hazırlanmış iç malzeme ile doldurabilirsiniz kurabiyeleri.
Daha önceki pudingli kurabiye denemelerinde de söylediğim gibi, puding çeşidinde özgürsünüz, aynı tarifi muzlu, çilekli vs. yapabilirsiniz.
Tecrübelerime göre en iyi sonucu; Dr.Oetker'in, bitter çikolatalı ve portakal aromalı gurme pudingi veriyor.
Malzemeler
- 1 Paket (Dr.Oetker) Bitter Çikolatalı Puding
- 1 Paket (250 Gr.) Margarin (Sana-hamur işi)
- 3 Yemek Kaşığı (tepeleme) Pudra Şekeri
- 1,5 Su Bardağı Fındık Aromalı Kek Un
- 2 Su Bardağı Un
- 1 Su Bardağı Hindistan Cevizi (yaklaşık)
Yapılışı
- Margarini oda sıcaklığında iyice yumuşatın.
- Margarinin üzerine, toz halindeki puding, pudra şekeri, fındık aromalı kek un ve 1 su bardağı beyaz un'u birlikte eleyin.
- Yoğurmaya başlayın. Hamur toparlanıncaya kadar azar azar beyaz un eklemeye devam edin. Yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
- Hamurun üzerini örterek, buzdolabında yarım saat dinlendirin.
- Hamurdan cevizden biraz iri parçalar koparıp, elinizde yuvarlayın. Baş parmağınız ile içli köfte yapar gibi çevire çevire içini çukur yapın.
- 2 çay kaşığı hindistan cevizini ekleyin ve ağzını büzerek kapatın. Nazikçe yuvarlayın ve üzerine hafifçe bastırın.
- Yağlı kağıt serili tepsiye, 2-3 cm. aralıklar ile dizin.
- Önceden ısıtılmış, 180 derece fırında, 20-25 dk. pişirin.
- Kurabiyeler fırından çıktığında yumuşak olacak, bir süre sonra sertleşecekler.
41 yorum:
Ellerine sağlık Müge. Güzel açıklamaların içinde teşekkürler. Bu arada pandispanya tariflerini arşivledim ve ilk yaptığım pastamda kullandım. Blogda yayınlarken de seni andım. Gerçi hep anıyorum kulakların çınladıysa nedenlerden biride benimdir :) Sevgilerimle...
Harika gözüküyor, ben de Dr. Oetker malzemelerinden yaralanıyorum, bu tarifi hafta sonu deneyeceğim, ellerine sağlık..
Ellerine saglik... Ilk firsatta deneyecegim insallah.
Hayirli cumalar...
Tarifi yazarken fark ettim, bitter puding hangi aşamada ilave ediliyor?
Mügecim ellerine sağlık kurabiyen harika görünü
yor.Bir tanesini aldım öpüyorum...
Bu tarifte puding nerdeeee??? :)
mımm..ağızlara ziyafet resmen..hindistan cevizli değil diğer tarifi seçicem herhalde..dün havuçlu kekini denedim mügecim.kek kalıbım küçük olduğu için yarım ölçü uyguladım ama pişmek bilmedi nedense..kek kalıbımdan olma ihtimali de var..borcam küçük kek kalıpları var ya onu kullandım ilk defa..tadı güzel oldu ama çok daha güzel bekliyordum..senin kekinde pişerken böyle oldu mu?sevgiler canım..
mugeeee bana kurabiye yaap!!! :):)
aramıza döndüğüne sevindim canım . hoşgeldin . bu kadar ayrı bırakma bizi. ee tabi herkes sana benim gibi msnde ulaşamıyo olabilir dimi. eline sağlık. sevgilerimle
Pudingi hangi aşamada eklediniz?
Harika olmuşlar, ellerinize sağlık, hemen deneyeceğim. Sevgiler
Canım çok güzel olmuşlar. Çok ta güzel anlatmışsın:))))
Ellerine sağlık canım
sevgilerimle
Merhaba Müge hanım,
her zamanki gibi çok çok güzel bir tarif; haftasonunda 4 yaşındaki kızımla bu kurabiyeleri denemek keyifli olacak! Size sorum resimdeki renkli renkli süslerle ilgili olacak: nereden temin ediyorsunuz ve hangi aşamada koyuyorsunuz? Teşekkürler,
Hatice
Çok güzel bir görüntüsü var kahverengi ve beyazın uyumu muhteşem.Ellerine sağlık,afiyet şeker olsun size.
Sevgiler
Ellerine Sağlık enfes gözüküyorlar,ayrıca açıklamalı anlatımın için'de teşekkürler akşam çayın yanına ne yapsam diye düşünüyordum buldum bile:))
Kurabiyeler şahane!ama ben ne yazarsanız yazın sizi okumayı seviyorum, içten ve abartısız:)
Bu tarifi de çok sevdim denediğimde yorum yazarım!!!
çok lezzetli gözüküyor...
ellerine sağlık
Muhteşem olmuşlar Mügeciğim.Ellerine sağlık.Kayınvaliden çok şanslı :))
Sevgili Müge.. çok güzel görünüyor kurabiyelerin.. çok severim ben hindistan cevizini ve bu kurabiyelere de çok yakştığı ekranın bu tarafından belli oluyor :)
ellerine emeklerine sağlık.. ve fotoğraf yine çok güzel.. bunun için de eniştemizin emeklerine sağlık..
Sevgiler..
Şenay
HARİKASINIZ çok teşekkürler bu kadar özenli bir site hazırladığınız için. Tarifleri deneyip onay aldıktan sonra yayınlamanız çok önemli. Tarifi artısı ve eksisi ile açık açık yazdığınız için TEŞEKKÜRLER...........
Mügecim ne cici olmus kurabiyelerin....Ellerine saglik...Bunun bir benzerinede ben yaptim...Üzerine renkli sekerleri koyman kurabiyeleri dahada güzel yapmis....SEVGILER
Müge hanımcım merhaba...Bloğunuza ramazanda rastladım,o günden beri sürekli takip ediyor,bir çok tarifinizi deniyorum,hakikaten çok güzel sonuçlar alıyorum,sağolunuz.Bu kurabiyede pudingten bahsetmişsiniz,ama yapılış aşamasında göremedim,pudingi ne zaman kullanıyoruz?Teşekkürler...
Sevgili Arkadaşlar;
Her yazdığım tarifi, yayınlamadan önce ve yayınladıktan sonra defalarca okuyorum, bir imla hatası var mı? eksiklik var mı? diye...
Bu kadar büyük bir hata nasıl yaptım, kendime inanamıyorum !
Evet, yapılışında "puding toz halinde eklenir" demeyi unutmuşum :(
Hemen düzelttim.
Tekrar tekrar özür dilerim.
Bu hatanın beni sevindiren yanı ise, çok dikkatli okunduğumu bilmek oldu :)
Çok teşekkürler, iyiki varsınız.
Sevgili Hatice Hanım;
Pasta süslerini, pastacılık malzemeleri satan dükkanlardan, Eminönü'nden ve büyük marketlerden temin edebilirsiniz.
Benim kullandıklarım, fırında erimedikleri için, fırına vermeden önce, çiğ kurabiyenin üzerine serpiyorum.
Alırken, fırına uygun mu değilmi? sormak lazım.
Sevgilerimle herkese...
çok leziz gözüküyorlar.ellerine sağlık
merhaba blogun cok gûzel, yemekler enfens gôzüküküyor ama sormadan edemicem, acaba bu gûzel fotograflari hangi fotograf makinesiynen aliyorsun , markasi ne acaba? Cok kaliteli harhalde.. Cevaplarsan cok sevinirim :)
Mügeciğim ellerine sağlık canım ...
Müge'cim ellerine sağlık çok güzel görünüyor, hemen deneyeceğim canım
sevgiler
Sevgili Müge,
Kurabiyeleri akşam çayına giderken arkadaşlara yapıp götürdüm.harika oldular.herkes çok beğendi.sadece içine hindistacevizi koyup kapatmak biraz daha vakit istiyor.ama sonucunada değiyor.mükemmel bir tarif.ellerine sağlık.hergün sayfanı tıklıyorum yeni bir şeyler varmı diye...
sevgiler
merhaba müge, ellerine sağlık yine güzel bir tarif, ben senin tarifinle pudingli kurabiye yapıyorum ama onun içinde kabartma tozu olmuyor, yanlış mı biliyorum? bu tarifte kek unu kullanmışsın onda kabartma tozu oluyor değil mi? kek unu yerine normal un koyarsak ne kadar un ve ne kadar kabartma tozu kullanmam gerekir? bir de buna benzer bir tarifte hindistan cevizini ıslanmasına yetecek kadar az sütle ( isteğe bağlı pudra şekeri de konabilir) karıştırıyorum. kurabiyenin içine koyması daha kolay oluyor, buda benim tavsiyem. cevabın için şimdiden teşekkürler , sevgiler zeynep rana...
Sevgili Zeynep Rana;
Önerin için çok teşekkürler aklımın bir köşesinde bulunsun :)
Pudingli kurabiyede; normalde kabartma tozu yok evet.
İlk yaptığımda kekunu ile yaptım ve kabartma tozundan dolayı çok yayıldılar.
İkincisinde karışık kullandığım için, şekilleri daha düzgün oldu.
Sen tamamını beyaz un ile yapabilirsin ve kabartma tozu eklemene gerek yok. Gayet güzel olacaktır.
Ben fındık aromalı kekununu daha lezzetli olsun diye ekledim ama pudingin yoğun bir aroması var zaten.
Sevgilerimle.
Merhaba Müge!
Tarifinizi denedim gelen misafirlerimiz için. Herkes çok beğendi hatta tarif isteyenler bile oldu hem diğer arkadaşlara tavsiyede bulunmak hemde yorumlardan memnun olduğunuzu düşündüğüm için geri bildirim yapıyorum. Tarif ve teferruatlı anlatım için teşekkürler!
Sevgili Adsız;
Asıl ben teşekkür ederim, bu yorum için.
Afiyet olsun :)
Merhaba, sizi her zaman ilgiyle izliyorum ve ilgimi çok çeken bir nokta var; bulyonu devamlı kullanmak ya da zaman zaman da olabilir ne kadar sağlıklı acaba? Hiç araştırdınız mı? Bazı tadları çok sevseniz bile; - ki benim gibi, hazır çorbayı çok severim ama zararlı olduğu söyleniyor- bulyon sağlığa zararlı mıdır acaba?
Sevgiyle kalın.
Vildan
Sevgili Vildan;
Haklısınız, zararlı olduğu söyleniyor.
Açıkçası internetten etraflıca araştırmadım zaten çok sağlıklı bir bilgiye ulaşacağımı sanmıyorum.
Eminim çok yanlı, taraflı bilgiler olacak ulaştığım :(
Ben bulyonu da, margarini de ve diğer tüm hazır ürünleri dozu kaçırmadan, mutfağımın baş köşesine yerleştirmeden, azar azar kullanıyorum.
Sonuçta İstanbul'da yaşıyoruz ve tamamen organik yaşamamız çok mümkün değil.
Sakınan göze çöp batar der büyüklerimiz :)
Çok sakınmadan ama dikkat ederek, abartmadan her ürünü kullanıyorum.
Sevgilerimle.
mügecim izninle tarifini yayınladım(tabiki linkini vererek)
yine de haber vermek istedim, biz çok beğendik inan, ellerine sağlık canım..
sevgiler
merhabalar ben sitenizi yeni keşfettim ve gerek fotoğraflarla gerek site tasarımıyla ve tabi ki iştah açıcı tüm tariflerle,benzer siteler arasında parlıyosunuz..
Gelelim denediğim bu tarifinizle ilgili sorucağım soruya.ben bunu içi puding dolgulu yaptım gayette güzel kapattım ve şekil verdim ama pişince hemen hemen hepsinin üstü baya bi çatladı ve bu yüzden pudingler kurudu..ama ona rağmen çok lezzetli oldu:)çatlamaması için bi öneriniz varmı?
Sevgili Adsız;
Güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim, çok mahçup oldum :)
Kurabiyeleri kek un ile yaptığımızda (içinde kabartma tozu olduğu için) ya da normal un ve kabartma tozu kullandığımızda pişerken büyüdükleri için çatlama yapıyor.
Benimkiler de hafif çatladı ama içinde hindistan cevizi olduğu için sorun olmadı.
Bu tarz sıvı dolgulu kurabiyelerde hamuruna kabartma tozu katmadan ya da kek unu kullanmadan denemenizi öneririm.
Şimdiden afiyet olsun :)
Sizin önerdiğiniz şekilde (pudingli) bende yapacağım, çok hoşuma gitti. :)
Sevgiler...
ellerinize sağlık müge hanım ben bu tarife bayıldım içine ben biraz marshmallow koymayı düşünüyorum nasıl olur sizce yapınca tekrar yorum yazıcam teşekkürler
yasemin
bu tarifte yumurta eksik gibi geldi bana.deneyecem ama cesaret edemedim.
muge hanım elinize sağlık şimdi deneyecemçok nefis gözüküyor
hindistan cevizini sevmem ama bu kurabiyeler o kadar yap beni diye bağırıyordu ki dayanamadım yaptım ve beni yine yanıltmadınız çok güzel oldu denemek isteyenlere tavsiye ederim. ben fındıklı unu bulamadım fındık aromalı puding koydum ayrıca bitter etkisi:) yaratmak için bir kaşık kakao koydum şimdi puding çeşidinde özgürsünüz dediğime pişman oldum diyorsunuzdur özür dilerim amaaa iş yerinde herkes beğendi çok teşekkür ederim:)
Yorum Gönder