YAZ SOFRALARI İÇİN PRATİK VE DOYURUCU BİR LEZZET...
Mantar salatasını; ilk kez çok sevdiğim bir arkadaşımın elinden tatmıştım. Hazırlaması çok kolay olmasına karşın, çok lezzetli ve doyurucu bir salata olduğu içinde yıllardır hep aklımda. Hani bazı lezzetleri, o anki ruh halinize göre çok sever hafızanıza kaydedersiniz ve yıllar geçse bile unutmazsınız, hatta farklı yerlerde, farklı çeşitlerini, çok daha güzellerini de yersiniz ama bir türlü o lezzeti yakalayamazsınız ya, işte bu salata da benim için öyle :)
Pelin'ciğim, bu salatayı hazır konserve mantar ile yapardı, diğer malzemelerinde hazır olduğu düşünülürse yapımı gerçekten çok kolay, tam bir yaz akşamı seçeneği...
Ben mutfak merakım ve en önemlisi blogum sayesindeki gelişimim nedeniyle, mantarları kendim pişiriyorum artık çok da güzel oluyor, siz zamanınız var ise, tarifteki gibi kendiniz hazırlayabilir yada hazır konserve mantar kullanabilirsiniz.
Damak zevkinize göre içine bir taze soğan da ekleyebilirsiniz, hatta bir iki yaprak göbek salata, geliştirmek size kalmış :)
Mantar salatasını; hafta sonu akrabalarımızı ağırladığımız, kalabalık akşam yemeği sofrası için hazırladım.
Siret yenge; "gün sofralarında kısır, çiğ köfte yada mercimek köftesi gibi çeşitlerle harika olur" dedi. Aklınızda bulunsun :)
Malzemeler
- 1 Paket (500 gr.) Mantar
- 10-12 Adet Kırmızı Biberli Yeşil Zeytin
- 3 Yemek Kaşığı (haşlanmış) Mısır
- 7-8 Adet Kornişon Turşu
- 7-8 Dal Maydanoz
- Zeytinyağ
- Limon
- Tuz
- Mantarları musluğun altında, hafifçe ovarak, üzerindeki siyahlıklar gidecek şekilde yıkayın. İnce ince dilimleyin. (Çok ince olmasına gerek yok, pişerken küçülüyorlar)
- 1,5 Lt. kaynar suya, 1 adet limonun suyunu sıkın ve mantarları 20-25 dk. orta ateşte, bu limonlu suda haşlayın. Suyunu süzüp, çok az sudan geçirin ve iyice süzülmesi için biraz bekletin.
- Turşu ve zeytinleri ince ince dilimleyin, kıyılmış maydanoz, mısır ve mantarları karıştırın.
- Damak zevkinize göre zeytinyağ, tuz ve limon suyu ekleyin.
- Çok fazla bekletmeden servis yapın.
Mantarları önceden haşlayıp, suyu iyice süzülünce, bir buzdolabı poşetine yada saklama kabına koyarak, buzdolabında bir kaç gün saklayabilirsiniz.
Sadece salata için değil, güveçte tereyağlı mantar, mantarlı pilav gibi herhangi bir mantarlı tarifi yapacaksanız ve mantarlarınızın pişerken kararmasını istemiyorsanız, aynı şekilde önce haşlayıp, sonra kavurma işlemini yapabilirsiniz.
Benzer Tarifler;
22 yorum:
Yeni yemekyedim ama acıktığımı hissettirdiniz bana müge hn. Mantara bayılırım . Ellerinize sağlık. www.sagliklimutfak.blogspot.com
Esasında bende öle sürekli yorum yazan biri değilim . ama aynı duyguları hissetmişiz demek ki. Çok sevindim . kolay gelsin
ellerine saglık.mantar en sevdigim tatdır.
Of ekşi ekşi ne süper olmuştur. Tam yazlık sofralara göre. Elinize sağlık.
harika bir salata gerçekten bende severek yapıp yiyorum farkı ben üzerine kaşar rendeliyorum denemnizi tafsiye ederim ellerinize salık.
Mügeciğim ben denemedim ama kayınvalidem bir yöntem bulmuş senin de aklında olsun belki denemek istersin. Mantarları limonlu suda 3-4 saat bekletip öyle pişirmiş. Mantarlar o zaman hiç küçülmedi dedi. Sote tarzı pişirmişti gerçi o normal haşlamada farklı olur mu bilmiyorum ama ben de yedim o yemekten gerçekten hiç küçülmemişti.
sevgiler..
Sevgili Müge,
Tariflerin çok güzel. Ben senin pandispanya ve krema tariflerini kullanarak oğlumun doğumgünü pastalarını hazırladım. Çok lezzetliydiler, çok teşekkür ederim.
www.gozdepastalar.blogspot.com
Bende çok sık yaparım,nefis olmuş.Ellerine sağlık...
Sevgiler..
Mügecim ellerine sağlık.Çok hafif ve lezzetli bir salata..
sevgiler
Çok güzellllllll,şu ana neden o tabak yanımda değil:(((
SEVGİLİ MÜGE
GÜZEL EMEĞİN İÇİN ÖNCELİKLE ELLERİNE SAĞLIK.
*
DİKKATİNE SEVİNDİM.
BAHSETTİĞİM KONUNUN DAİMA !! ARKASINDAYIM ELBETTE.
DONDURMA BENİM TERCİHİM DEĞİLDİ. SADECE YEĞENİM GETİRDİĞİ İÇİN ,
BU KONUDAKİ FİKRİMİ DE BİLMEDİĞİ İÇİN RESİMLEDİM.
YANILMIYORSAM TEK RESİM O OLMALI.
ÖYLE BİR GECEDE ZAMANIMIZ KIYMETLİYKEN, BU KONUYU AÇMAK DOĞRU OLMAZDI.
GENÇLER İSTESEMDE , İSTEMESEMDE TERCİHLERİNİ YAPIYORLAR.
DİĞER TÜM İNSANLARINDA OLDUĞU GİBİ.
YANİ BEN FİKRİMİ CİDDİ BİR ŞEKİLDE SAVUNMAYA DEVAM EDİYORUM.
HAZIR GIDA VE TÜKETİMİNE ŞİD-DET-LE KARŞIYIM !!
BU BENİM ÇERÇEVEMDİR.
KİMSENİN ÇERÇEVESİNE GİRMEM.
TERCİHLERİNE KARŞI ÇIKMAM ( SORULMADAYSA HELE HİÇ )
BU TAVRINI KESİNLİKLE ONAYLIYORUM :)
ÇÜNKÜ BLOGLARDA KÖRLER-SAĞIRLAR ... OLAYINDAN ÇOK YAPICI- UYARICI ELEŞTİRELERDEN YANAYIM.
HARİKASIN BU KONUDA YANİ.
KEŞKE DİĞER ARKADAŞLARIMIZ SİZLER KADAR DİKKATLİ OLABİLSE..
BAZEN BİLİYORUM İNCİTMEK- KÜSTÜRMEMEK ADINA ETLİYE- SÜTLÜYE DOKUNULMUYOR.
ASLINDA DETAYA GİRMEDEN BENDE KISA ZİYARTELER YAPIP NEZAKET ÇERÇEVESİNDE AYRILIYORUM SAYFALARDAN..
BU EN UZUN YORUM OLDU SANIRIMM :))
ÇOK SEVGİLER... GÜZELLİKLER.
Merhaba Müge hanım. Mantar çok sevdiğim bir sebze. Değişik şekillerde nasıl yapılır diye araştırırken "Mantar Çıntırı" tarifini bulmuştum. Çok lezzetli oluyor, tavsiye ederim. İşte mantarla yapılabilecek değişik bir tarif daha... Yarın akşam İnşallah deneyeceğim... Ellerinize sağlık...
Mügecim benimde çok severek farklı şekillerde yapmaya çalıştığım bir salata sunumda harika ellerine sağlık kocaman öpüyorum...
Benimde çoook sık yaptığım salatalardan biridir hatta çokm sevdiğim için bana göre salataların şahıdır. Ellerine sağlık canım. Çok güzel ve katkısız :))) yani doğal olmuş.
Sevgiler
http://www.lezzetibol.com
Ben bu mantar salatasına aslında mantara bayılırım. Biz biraz farklı yapıyoruz. Alternatif olsun derseniz içine sadece garnitür koyun. Mantarı haşla garnitür ekle zeytinyagı ve biraz limon işte şahane ve kolay bir salata.
Mantara bayılırım, ellerine sağlık canım harika görünüyor...
HAYIRLI KANDİLLER
mantar sevmem hatta nefret ederim ama bu salatayı yemek istiyorum.bi gün beni davet edinde yiyeyim olmaz mı?:D
resimleriniz harika çıkıyor ya (eminim yemeklerin harikalığında bunun büyük payı vardır)fotoğraf makinanızın markası nedir acaba öğrenebilirmiyim:D
Denedim. Harika bir salata oldu.
Hem de ilk kayınvalidem yemeğe geldiğinde yaptım.
Tarifini istedi:)
Kendi sitemde de yayınlayacağım.
Sevgiler
Müge Hanım blogunuzu ilk defa gezdim bugün.Yemek tarifleriniz güzel.Herşeyden önemlisi sizin sabırla ve bu işi severek yapmanız takdire şayan.Yemek konusunda pek iyi değilim o yüzden Size imrendim inanın.Yemek ve pasta yaparken tariflerinizi deneyeceğim sevgilerle..
bu muhteşem lezzeti biraz önce yaptım,misafirlerime ikram edicem.mantardan neredeyse nefret eden ben bile bayıldıysam,mantar sevenleri düşünemiyorum.olağanüstü güzel.çok teşekkürler
hmmm bizde denicez bakalım yarın ağır misafirlerimiz geliyo..inş güzel olur.
Yorum Gönder