15 Mayıs 2009

Ortaya Karışık Bir Yazı :)

Papatya

GECİKMİŞ TEŞEKKÜRLER BUKETİ...
Neredeyse her üç yazıdan birinde, zamanın ne kadar hızla akıp gittiğinden sözediyorum. Aylar hafta gibi, haftalar gün gibi geliyor sanki.
Bir bakıyorum; "oo, daha çok var rahat rahat hazırlanırım" dediğim, özel günler, düğünler, doğum günleri bir bir gelip çatmış :)
Bu kuralı, daha doğrusu döngüyü bozan, ters yüz eden, tek bir şey var; bloguma yazı yada tarif eklemek. Söz konusu blog olduğunda, zaman daha bir yavaş akıyor sanki.
Son yazının üzerinden yanlızca bir hafta geçmesine rağmen, sanki haftalardır bloguma bir şeyler ekleyememenin huzursuzluğu vardı içimde, çok ihmal ettim diye kızıyorum kendime :)
Geçtiğimiz haftanın, oldukça hareketli geçmesi de, benim için zamanın yavaşlamasına etken oldu...
Öncelikle pazar günü, bir yılı daha yolcu ettim hayatımdan, yolun yarısına kaldı bir yıl :)) Hayırlısı...
Hem doğum günüm, hem anneler günü olması çok hoş bir rastlantı oldu. Birde bu yıl artık yaşlanmaya başladığımı hissettim sanki. Bu güne kadar hiç bir özel kutlama olmasa dahi, sabah uyanır uyanmaz her yerimi saran heyecandan eser yoktu, gözüm sürekli telefonda değildi :) Doğum günlerini, sıradan günler gibi geçiren ve hiç heyecanlanmayan insanları çok garipserdim hep ama bu yıl bende öyle oldum.
Üstelik; hediyeler, sürprizler ve sevdiklerimle birlikte, daha bir çok güzelliğin yaşandığı bir doğum günü yaşamama rağmen.
Evet, evet yaşlanıyorum sanırım :)

Dondurma :)

DONDURMACI MÜGE :)
Benim gibi, bir yıl boyunca toplasan üç top dondurma yiyen birini, her akşam televizyonun karşısında dondurma yiyen biri haline getiren, Carte d'Or'a teşekkürmü etmeliyim? yoksa sitem mi? :)) Sanırım teşekkür, çünkü yediğim diğer abur cubur ve tatlılara göre, dondurma çok masum :)

Carte d'Or Hediye

EN ANLAMLI HEDİYE...
Evet, geçtiğimiz haftanın benim için en anlamlı ve en mutlu eden hediyesi Carte d'Or sayesinde geldi. Onlar anneler günü niyetiyle hazırlamışlardı ama benim için, doğum günümde olması nedeniyle, çifte mutluluk veren bir hediye oldu. Değeri maddi hiç bir şeyle ölçülemeyecek, evimde en çok zaman geçirdiğim yer olan :) mutfağımın, en görünür köşesine yerleştirdiğim, baktıkça gözlerimi dolduran, bu mis kokulu hediye için ne kadar teşekkür etsem de, sanki yetersiz kalıyor. Çok beğendim çook, teşekkürler Carte d'Or ....

Tamek Hediye

TEŞEKKÜRLER TAMEKIDS...
Cuma günü, her kapıyı açtığımda adıma gelmiş kocaman bir paket ile karşılaştım neredeyse :) Hafta sonu, evin içi hediyeler ve çiçekler ile doldu, telefonlar çaldı durdu, e ben niye heyecanlanmadım ? "Bu sorunun yanıtını üstte vermiştin Müge hanım !" yaşlanıyorsun :) Tamek'in özenle hazırlanmış hediye sepeti, en çok, tam bir Tamek sevdalısı eşimi mutlu etti.
Her market alışverişinde, kasa görevlisi Tamek meyve sularını görünce, bizi bir bakkal yada büfe sahibi sanıyor desem, sanırım sevgisini biraz ifade etmiş olurum :)
Tamek, yepyeni bir projenin heyecanı içinde; Tamekids. Bunun için çok da güzel bir web sayfası hazırlamışlar. Zaten varolan başarılarını, çok daha iyi yerlere getireceklerine eminim. Bende kendi adıma bir kez daha başarılar diliyor ve teşekkür ediyorum Tamekids'e...

Kurabiye Yarışması

YARIŞMA HEYECANI...
Madem, sadece doğum günüm olması beni çok heyecanlandırmıyor, bende ekstra bir heyecan katayım dedim o güne. Kendi kendime heyecan hediye ettim yani :)
Cevahir alışveriş merkezinde düzenlenen, kurabiye yarışmasına katıldım. Perşembe günü yapılan ilk finali geçerek, pazar günkü büyük finale katılma hakkı kazandım. Pazar günü dereceye giremedim ama :(
Bu duruma üzülmedim desem yalan olur, tabiki üzüldüm.
Ama hayatımın her döneminde olduğu gibi hızlıca bir artı-eksi listesi yaptım o gün için...
Kaybetmenin üzüntüsü listede sadece bir madde iken, mutlu olmam gereken maddeler o kadar fazlaydıki...
Öncelikle, dergilerdeki yazılarını ve tariflerini, tv programlarını zevkle takip ettiğim, birbirinden değerli kişiler ile (Sahrap Soysal, Elif Korkmazel, Hayal Demirkol, Ayşe Tüter, Eyüp Kemal Sevinç) yüzyüze tanışma fısatım oldu.
Sahrap hanım, yarışma sırasında görüşü sorulduğunda; "ben en çok Susamlı Kurabiye'yi beğendim" dedi, Hayal hanım; gönderdiği mail'de; "benim birincim sendin" dedi ve Elif hanımda; kurabiyeyi çok beğendiğini ve tv programında yapacağını söylediği bir mail gönderdi. Bütün bunlar da beni en az birincilik kadar mutlu etti.
Yarışma sponsorlarının, her iki günde de dağıttığı kucak dolusu hediyeler, Yeşim hanımın sıcacık ilgisi de çok güzeldi..
Sonra, doğum günümde yanımda olmak ve bana destek olmak adına; eşim, annem, babam, kayınvalidem, amcam, yengem, kuzenlerim oradaydı. Ben yarışmanın heyecanı ile vaktin nasıl geçtiğini anlamadım ama onlar saatlerce ayakta kalıp beni izlediler, hareketsiz öylece durmaktan nasılda yoruldular ama bir an olsun gitmeyi düşünmediler. Onlara her baktığımda, gülümseyerek el salladılar. Benim için bundan daha güzel bir hediye olabilirmiydi ?

& Yarışma sırasında, eşimin çektiği fotoğraflardan bazılarını bir albümde bir araya topladım. Son zamanlarda Flickr'ı, hiç bir zaman üye olmadığım, Facebook gibi kullanmaya başladığımın da farkındayım :)
Zaman zaman, "seni çok merak ediyoruz, neden bir fotoğrafını bloga eklemiyorsun?" şeklinde yorum ve mailler alıyorum. Sizde öyle düşünüyorsanız; buyrun "KURABİYE YARIŞMASI FOTOĞRAFLARI" galerisine...

& Evet, zaman zaman tarif içermeyen, çeşitli haberler içeren yazılar yazdım. Ama bu yazı benim bu güne kadar yazdığım; kendimden ve teşekkür etmek istediklerimden sözettiğim, en kişisel :) yazı oldu... Şimdiden söz veriyorumki, bol tarifli yazılar yakında :)

13 yorum:

Ordanburdanhayattan dedi ki...

Mügecim harika fotoğraflar,çok keyifli bir organizasyonmuş. Keşke haberim olsaymış önceden çok isterdim orda olmayı.sonuçta birincilikten ziyade keyifli anlar bunlar.senin adına sevindim.hediyelerini de güle güle kullan canım.
bu arada geçmiş doğumgününü de kutlarım,sevgiler

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Aaa o kadar konuştuk hiç farkında değildim doğum günün olduğunu :(
Kusura bakma ne olur...
Kutlu, mutlu, neşeli nice yaşlar dilerim!
Ayrıca yarışma için de çok tebrik ederim Mügeciğim.

bonbonbutik dedi ki...

birincilğiniz derecelendirilmese de biz yaptıklarınızın farkındayız :)
zevkle izlediğim bloglar arasında ....emeklerinize sağlık...
sevgiler

Adsız dedi ki...

Merhaba Mügecim, Çok şeker bi yüzün varmış ben henüz 1 yıllık evliyim ve çalışıyorum. Boş olduğum her an sitene girip tariflerini takip ediyorum ve yorumlarıda ve o kadar sıcaksınki sanki uzun zamandan beri tanınıyomuşsun hissi katıyosun insanlara en azından kendi adıma konuşayım bana. hafta sonu misafirlerim gelicek 2 saattir bakıyorum hangisini yapsam acaba diye bencede yarışmayı kazanamadığına hiç üzülme baksana bu kadar insanın kalbini kazanmışsın daha ne.. Saana Uzun Mutlu ve Huzurlu Yıllar Diliyorum Tüm Sevdiklerinle Birlikte.. Sevgiler..

zarpandit dedi ki...

öncelikle nice senelere:) benm gibi unutkan biri fotografı gondermezse nolur:) carte dore dan mahrum kalır :D:D:D

bu arada şimdi anlayamadıgım durum su madem senin kurabiyeyi beğendiler niye baskası birinci oldu ? :S:S:S:S
birincinin ne farkı vardı cok merak ettim :S

Limonlu Kek dedi ki...

Mügeciğim yani yaşını çok çok tebrik ediyorum, sağlıklı ve mutlu geçecek pek çok yıl da diliyorum senin adına. Umarım şu meşhur kurabiyelerden tadarım bir gün :) Sevgiler...

Yasemin dedi ki...

mugeeeeemmmmmmmmmmmmmmm, iyikiiii ddoogggdduuuun seeeeennnnnnnnnn, iyyiiikiiii ddooogggddununnnnnn iyikiiii doggdduunnnn iyiikkiii doggddunnn seeeenn!!!

zerrin-misss dedi ki...

canım Mügem, tekrar mutlu mutlu senelere...

seni tanıdığıma çok memnunum...

öperim seni

reyyan dedi ki...

Mügecim geciktim kusura bakma.
İYKİ DOĞDUN İYKİ VARSIN CANIM.
SENİ SEVEREK İZLİYORUM.
MÜKEMMELSİN.


KEŞKE SENİNLE GERÇEK HAYATTADA GÖRÜŞME İMKANIM OLSAYDI.

SEVGİLER...

reyyan dedi ki...

KURABİYE YARIŞMA FOTOLARINA BAKTIM.
SENDE O RESİMLER ARASINDA VARMISIN?
VARSAN HANGİSİSİN:=)
MERAK ETTİMDE:=)
SEVGİLER MÜGECİM.

Müge Hüner dedi ki...

Arkadaşlarım;
Yorumlarınız ve doğum günü kutlamalarınız için çok çok teşekkür ederim.

Özellikle bonbon ve adsız;
çok duygulandırdınız beni, inanın...

Reyyancım;
Fotograflarda ki beyaz gömlekli olan benim :)
İnşallah bir organizasyonda tanışma şansımız olur bende çok isterim.

Hepinize tekrar tekrar teşekkürler, sevgilerimle :)

reyyan dedi ki...

Demek beyaz gömlekli olan sensin öylemi.
Oy oyyy maşaallah çok sevimli ve GÜLER YÜZLÜSÜN.

SEVGİLER MÜGECİM BENİM:=).

Pınarın Kulubesi dedi ki...

canım benim geçmiş doğum günün kutlu olsun.
o kadar çok heyecanı birarada yaşamışsın ki artık eşik düzeyini aşmış durgunluğa geçmiş o yüzden heyecanını hissetmemişsindir. Hani kulak belli bir noktadan sonra duymazmış ya onun gibi. Yaşa filan bağlama o yüzden:)
Ayrıca kurabiye güzeli olmuşsun, bu konuda 1. sensin:)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin