28 Nisan 2008

Milföy Hamuru ile Çilekli Dilim Pasta

Çilekli Milföy Pasta

YİNE ÇOK SEÇENEKLİ BİR TARİF:)
Bu tarif uzun zamandır denemek için aklımdaydı ama bir bahane olsun diye bekliyordum. (aynı cümleyi en az elli defa kurmuşumdur:) Geçenlerde, eşim ve Ahmed'e ekmek arası köfte:) ziyafeti çekip, beklediğimin çok üzerinde bir iltifatla karşılaşınca, "yeni bir tarif deneyip, tattırmanın tam zamanı" dedim. Çünkü normalde "biz senin kobaylarınmıyız?" deyip, mızmızlanıyorlar:)
Tarif; gerçekten çok pratik, akşam yemeğinden sonra, çay demlenene kadar hazırlayıp, sunabilirsiniz. Üstelik çok seçenekli, arasına meyve olarak, çilek yerine muz, kayısı veya şeftali gibi meyveler koyabilirsiniz yada meyve yerine ceviz, fındık gibi yemişler yada damla çikolata serpebilirsiniz.

Her tarifimde olduğu gibi, bu pastacıklarda da sizlerle paylaşmam gereken çok önemli bir püf noktası var; milföy hamurunun tuzsuz olanını tercih etmeniz. Ben kahvaltıda, ekmeğin üzerine beyaz peynir ve reçeli aynı anda koyup yemeyi severim mesela bu yüzden bu hafif tuzlu-tatlı karışım beni rahatsız etmedi hatta hoşuma gitti. Ama siz de eşim gibi, bu tarz karışımlardan hoşlanmıyorsanız, bu pasta damak tadınıza uymayabilir.
Tuzsuz milföy bulamazsanız pastanın ara katına krema sürmeden önce, üzerinede krema sürdükten sonra, çay süzgeci yardımı ile pudra şekeri serpin. Tuz tadını çok iyi bastırıyor ve çok hoş oluyor.

Pastayı, mutlaka taze taze servis yapın, yemesi biraz zor oluyor :) ama lezzeti süper, eğer ertesi güne bırakırsanız, pudra şekeri serpmeseniz bile tuzlu tadı kayboluyor ama çıtırlığını kaybettiği için sanki günlerce beklemiş ve bayatlamış gibi oluyor.

Malzemeler (6 adet pasta için)
  • 6 Parça Kare Milföy

Kreması için;

  • 1,5 Su Bardağı (300 ml.) Süt
  • 1 Çay Bardağı Toz Şeker
  • ½ Çay Bardağı Un
  • 1 Tatlı Kaşığı Buğday ya da Mısır Nişastası
  • ½ Paket Vanilya
  • 1 Adet Yumurta Sarısı

Yapılışı

  • Öncelikle kare milföyleri, ortadan ikiye bölün. Bir tepsiye dizin (tepsiyi yağlamanıza gerek yok) üzerine çatalla delikler yapın. Önceden ısıtılmış, 180 derece fırında, üzerleri hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
  • Krema malzemelerini, vanilya hariç küçük bir tencerey koyun ve orta ateşte çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca (koyulaşıp, iri göbekler atmaya başladığında) altını kapatın, vanilyayı ekleyin ve arada karıştırarak ılınmasını sağlayın.
  • Milföyün üzerine pudra şekeri serpip, bir yemek kaşığı kadar krema koyun ve ikiye böldüğünüz, çilekleri dizin. Diğer milföyü kapatın ve üzerine krema sürün ve kakao serpin. Bütün çilekler ile süsleyin.

13 yorum:

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Müge'cim bayıldım bu tarife! Hem çok pratik hem de çok şık görünüyor.. Püf noktaları için teşekkürler, dikkate alarak deneyeceğim tarifini..

antepası dedi ki...

Belli basit ve lezzetli bir tarif.Çokta güzel görünüyor.Elinize sağlık..

Unknown dedi ki...

Mügecim kısa sürede hazırlanıcak bir lezzet,milföyle hazırlanan pek çok şey öyle aslında...
Bende bu minik tatlıları arasına çikolatalı dolgu krema ve muz koyarak denemiştim.Seninde dediğin gibi alternatiflerini çoğaltmak münkün..Sevgiler...

Ateş Mutfakta... dedi ki...

Hayatım ellerine sağlık..Ne harika bir görüntüsü var öylee..Benim ufaklık tam bir çilek canavarı..Bu tatlı tam onluk yani..Eve gider gitmez yapayım hemen..Öpüldün canım..

lezzetyolculugu dedi ki...

Çok güzel görünüyor ellerinize sağlık.Çokta pratik.Fotoğrafı öyle net çekmişssinizki uzanıp bir tane alasım geldi.

Adsız dedi ki...

mügecim misafir gelince hemen yapılabilecek güzel bir tarif canım tarif için teşekkürler

Ayşegül dedi ki...

Mügecim yazıya başlama cümlesi her zaman zor oluyor dimi benim de böle kalıp cümlelerim vardır kurtarıcı oluyorlar :))
pastacıklar çok güzel görünüyor canım, ne zamandır denemek istiyordum ben de milföylü pastaları.. deniycem mutlaka..
ellerine sağlık..

Neslihan dedi ki...

Mügecim, aynı tarifi, çok benzer bir şekilde dün de ben yazmıştım:) Ellerine sağlık
Sevgiler

Bir Dilim Düş dedi ki...

Ben çok severim milföyy pastayı çok güzel olmuş ellerine sağlık...

Sevgiler...

Müge Hüner dedi ki...

Aslıcım;
Antepası;
Zerrincim;
Kevsercim;
Emelcim;
Handancım;
Ayşegülcüm;
Neslihancım;
Bir Dilim Düş;
Hepinize bu tatlı yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Elleriniz dert görmesin. Tarifi denerseniz, kulaklarımı çınlatmanız dileğimle:)
Sevgiler.

Adsız dedi ki...

Sevgili Müge Hanım,
32 yaşında henüz evlenmemiş, ancak mutfağa çok meraklı, kırık burunlu bir bayanım. Tariflerinizi okudukça içim açılıyor. Bir gün inşallah evlendiğimde,kocama da sizinki gibi nefis tarifler yapmak ve yuvamı mutlu kılmak arzusundayım.
Umarım allah yüzümü güldürür.Bir de şey rica edicektim, fotograf makinası tadında bir tarifiniz olursa, ne olursenuz benlen paylaşın. Aksi taktirde izdivacım hiç mümkün olmayabilir.

Çok derin sevgilerimle Müge Hanımcım.
Eşinize selamlar
Bu arada pek güzel fotograflar çekmiş maşallah.

(Bilin bakalım ben kimim???:_)))

Unknown dedi ki...

öncelikle tarifiniz için çok teşekkürler. Uzun zamandır bu tarifi arıyodum. Ellerinize sağlık.bende çok yakın arkadaşımla bir blog açtım. ziyaret etmenizi çok isterim. teşekkürler. hoşçakalın. www.renkliimutfak.blogspot.com

Hayattan Azıcık dedi ki...

Bayılırım bu pastaya çok sık yaparım ama bloğa hiç koymadım :) sizden görünce aklıma geldi :) resim o kadar güzelki elimi uzatıp almak geldi içimden :) sevgiler bende beklerim...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin