25 Mart 2008

İlk Şeker Hamurlu Pastam

İlk Şeker Hamurlu Pastam

İLK GÖZ AĞRISI :)
Fotoğrafını görmüş olduğunuz şahane güzellikteki, ince detayları göz kamaştırıcı, pürüzsüz dış kaplaması olan pasta :) benim ilk şeker hamurlu pastam.
Size ordan bakınca nasıl görünüyor bilmem ama bana "Kargaya yavrusu zümrüt-ü anka kuşu görünürmüş" misali harika görünüyor. Baktıkça bakasım geliyor :)
Üstelik bu pastamı alıp, sevgili Özlem'in ev sahipliğini yaptığı Pastakolik etkinliğine gidiyorum, eminim benim pastam oradaki birbirinden şahane sanat eseri gibi pastaları gölgede bırakıp, en beğenilen pasta olacak:)

Neyse, bu kadar şımarıklık yeter değilmi, biraz gerçekçi olalım. Pasta ilk şeker hamuru kaplamalı pastam olduğu için çok sade. Nedenlerini anlatacak olursam biraz uzun:)
Şeker hamurunu, Gülriz ve Yasemin ile birlikte bizim evde hazırladık.
Gülrizcik hazırladı daha doğrusu ben yoğurdum ve bu işin ne kadar zor olduğunu anlayıp, bir daha şeker hamuru ihtiyacım olursa hazır almaya karar verdim.
İnanılmaz yorucu ve zahmetli bir işmiş, özellikle benim gibi her işin kolayına kaçan, bilinen tüm tariflerin yalancı olanını yapan :) birine göre hiç değilmiş.
Üstelik, bekleyince sertleşen şeker hamurunu yoğurmak ve açmak da çok zormuş. Bu noktada eşimden yardım istedim, o bile zorlandı:) İkimizde bitap düşünce pastayı zar zor kaplayıp, bir miktar şeker hamurunu elimle ufalayarak kenarlarına serptim.

Yanlız bu konuda, anlatmam gereken ASIL NOKTA şu; dün gece kalan bir miktar şeker hamuru ile 6-7 adet kurabiye kaplamak istedim ve o an aklıma gelen bir fikir ile şeker hamurunu 30-40 sn. kadar mikrodalga fırında ısıttım.
Sonra da avuçlarımı yumuşak margarin ile yağlayarak yoğurdum. Yumuşacık, harika bir hamur oldu. Oynadıkça oynayasım geldi:) Keşke pastayı kaplarken de böyle yapsaymışım dedim. O zaman süslemek için dermanımda kalırdı. Bir dahaki sefere artık.
Gülrizciğin şeker hamuru tarifini de sizlere şiddetle öneririm, aradan aylar geçmesine rağmen kıvamı, lezzeti hala ilk günkü gibiydi.
Aranızda benimkine benzer anıları olan varsa, yararı olur diye paylaşmak istedim.

20 yorum:

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Sayfayı ilk açtığımda gözüme çarpan, pastanın başlıktaki pembe çiçekle ne kadar uyumlu durduğu oldu :) Pasta bundan sonra sabit kalabilir bence çok yakıştı.
Kaplama 10 üzerinden 10. Pembe rengin canlılığı, sadelik de öyle. Devamını merakla bekliyorum Mügeciğim.
Senin ve Gülrizciğimin ellerine sağlık.

Delfina ; dedi ki...

Mügecimm,

Harika olmuş,çok beğendim ellerine sağlık.

Ben şunu iyice anladım ki pasta e kadar sade olursa o kadar sevimli görünüyor.şeker hamuru ile zaten çok zaman kaybediliyor üstelik üzerindeki herşey yenmiyor tadından dolayı.aşağıda linkini verdiğim pasta da çok hoşuma gitti,ne kadar sade ve güzel değil mi.
Ellerine sağlık canım
Sevgiler
delfina

dekoekjesfee

Unknown dedi ki...

Bence gayet güzel olmuş Mügecim.. Benimde ilk yaptığım şeker hamuru pastama dair ilginç anılarım var aslında, hani anlatmaya başlasan lafın sonu gelmez diye korkuyorum :))) Ellerine sağlık canımcım inan ilkini atlattıktan sonra edindiğin tecrübeyle çok daha şık pastalar ortaya çıkıyor öptüm canım...

GANNE dedi ki...

Mügecim bir önceki yazındaki fotografta ilgimi çekmişti zaten bu guzel pastan. Şimdi yakın plan görmek daha bir etkileyici oldu. Pembe delisi biri olarak renkler tam benlik olmuş. Şekerim pasta için söylediklerin az bile olmuş. Bence hem çok güzel hem de çok şık bir pasta. İlk denemeye göre bir hayli başarılı bence. Acaba ben de denesem bu kadar güzel bir pasta yapabilir miyim? Senin ayrıntılı anlatımlarından aldığım destekle bir gün denerim belki. Opuyorum. :)

Nezaket dedi ki...

Muge, ilk denemede yaptigin buysa, pratik yaptikca kimbilir nasil guzel pastalar ortaya cikacak? ellerine saglik, sevgilerimle

Adsız dedi ki...

Ellerine sağlık, çok güzel olmuş, pembenin tonu da çok tatlı. Yeni şeker hamurlu tariflerini bekliyorum.
Sevgilerimle.

Gönül dedi ki...

mügecim harika olmuş canikom ellerine sağlık..bende bu hafta gdiip şeker hamuru alıcam beşiktaştan.....ay şeker hamuru denemeden gidersem gözüm açık gidicek valla:))sevgilerimle öpüyornum cancanım......

Hülya dedi ki...

Müge'ciğim,
Çok zarif bir pasta olmuş ellerine sağlık.
Bak bu güzel pastadan sonra sonra ne şeker hamurlu denemeler gelecek.
Sevgi ile kal

Aybike Ceylan dedi ki...

Harika bir manzara ellerine saglik, cok guzel olmus. Hic ilk deneme gibi durmuyor Muge'cigim, tekrar ellerine saglik.

Sevgiler ve selamlar.

ebruli pastalar dedi ki...

Müge'ciğim,
İlk şeker hamuru pastan çok şık..
Sadeliğin zerafeti de her zaman başka oluyor.
Ben de ilk şeker hamuru pastamda çok zorlanmıştım ama emin ol, sonrası çok kolay geliyor. Üstelik de bir arkadaşımın kızının doğum günü için hazırlamam gerekiyordu. Hediye olacağı için, çok panik olmuştum.
Ellerine sağlık canım, devamını bekliyoruz.
Sevgiler..

♥ Suzi ♥ dedi ki...

Ellerine sağlık,bence tam bahar pastası olmuş.Canlı canlı iç açıçı...

uygarimizlahayat dedi ki...

Sayfana girer girmez içim açıldı renklerin uyumu, canlılığı hepsi birbirinden güzel görünüyor, ilk şeker hamurlu pasta deneyimi de çok başarılı, herşey çok güzel görünüyor, ellerine sağlık...

Yemekbahane dedi ki...

Kaplama kusursuz, renk cezbedici...Şeker hamurundan ayrılma sakın..Gelecek senin :)

Naçizane bir pastasever :)

Müge

Müge Hüner dedi ki...

Burçin şekerim;
Senden 10 almak benim için ne kadar değerli!
Çook teşekkür ederim, ayrıca krokan tarifin içinde. Öperim.

Arzucuğum;
Söylediklerine aynen katılıyorum, yenmiyor üzerindekiler, bir süre hatıra olarak saklanıyor belki, sonra doğru çöpe. Bende sadelikten yanayım. Verdiğin linke de baktım, hepsi sanat eseri, inşallah bende bir gün böyle şeyler yapabilirim. Sevgilerimle canım.

Zerrincim;
Moral veren sözlerin için çok teşekkür ederim, bence sende anlat ilk maceranı, kimbilir o hikayedede ne ortak yanlarımız çıkacak. Sevgilerimle canım.

Gannecim;
Dene tabi, ben yaptıysam sen hayde hayde yaparsın, hatta çok daha güzelini. Çok teşekkürler bu güzel sözlerin için canım.

Sevgili Nezaket;
Senin gibi tecrübeli bir ustadan bunları duymak çok keyifli, çok teşekkürler. Her zaman beklerim, ben geliyorum hep:) Sevgiler.

Sevgili Pınar;
Çok teşekkür ediyorum bu güzel ve cesaret verici sözler için. Sevgiler.

Gönülcüm;
Allah korusun! Dene tabi, çok zevkli insanın bütün stresini alıyor. Eminim sende harika şeyler yaparsın. Öperim canım.

Hülyacım;
İnşallah, senin kadar olmasada bende yapmak istiyorum bir şeyler, bakalım. Sevgilerimle gönül dostum.

Aybikeciğim;
Valla, ilk deneme:)) ama beğenmene çok sevindim, yorumlar bana çok cesaret verdi zaten. Bakalım neler yapıcam bundan sonra. Sevgilerimle canım.

Ebrucum;
Bende senin gibi çok heyecanlanırdım herhalde, birde özel bir gün için yapıyor olsaydım, ben acemiliğimi atmak adına arkadaşlar için yaptım bu pastayı. Ama bu kadar yorumdan gelen cesaretle artık bende hediye pasta yaparım herhalde:) Sevgiler canım.

Suzicim;
Çok teşekkür ederim, sevindim beğenmene cicim.

Sevgili Uğurböceği:)
Çok teşekkürler, hem sayfayı hemde pastamı beğenmene çok sevindim. Sevgiler.

Hocam;
Zehiri verdin bir kere, girdik bu işlere :) ne yaparım bundan sonra bilmem, ikide bir soru sorarsam şaşırma:)
Senden bu kelimeleri duymak bu arada...Ne demek efendim, utandım bak şimdi. Öperim.

Adsız dedi ki...

Mügecim canım şeker hamurunun sertleşmesi kötü olmuş ama pastan çok güzel görünüyor.Sade şık işte daha ne olsun.Bazı pastalar bir ton malzeme ve bir ton emek de harcansa güzel olmuyor.
Ellerine sağlık şekercim umarım daha sık şeker hamurlu pasta yapar işin zevkine iyice varırsın.
Öpüldün!

Müge Hüner dedi ki...

Sevgili Burcu;
Çok teşekkür ederim, bu güzel ve beni teşvik eden yorumlar için. Sevgilerimle canım.

Adsız dedi ki...

merhaba dikiş ve örgüyü sevdiğim kadar mutfağıda seviyorum yiyecekler hepsi güzel görünüyor iştahın açıdı sizi ve yorumlarınızı bekliyorum

Adsız dedi ki...

selam müge pandispanyalar harika bende yoğurlu sade olanını deneyacağim bana bir konuda yardımcı olmanı istiyorum benim
35*40 lık 10cm yüksekliğinde bir kalıbım varbu pandispanyayı kaç katı yapmam gerekir yardımcı olabilirmisin tşkrlr

Müge Hüner dedi ki...

Merhabalar;
Kalıbınız oldukça büyük. Bu nedenle ölçüleri iki katına çıkartmanızı öneririm.
Rahatlıkla üçe ayrılan bir pandispanyanız olacaktır.
İkiye ayrılsın yeter derseniz, yüzde elli oranında da arttırabilirsiniz.

Sevgilerimle.

Unknown dedi ki...

tek kelimeyle mükemmel sayfanıza bayıldım günlerdir baka baka bitiremiyorum. yarın annemin doğumgünü bende denicem seker hamurlu pastalardan. çalışmalarınızın devamını bekliyorum.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin