23 Şubat 2008

Reçelli Kurabiye

Reçelli Kurabiye

BOL SÜSLEME SEÇENEĞİ OLAN BİR KURABİYE...
Kayınvalidemin misafirleri için hazırladıklarımı yayınlamaya devam ediyorum. Bu şekilde kurabiye yapmayı istiyordum ne zamandır, bloglarda dolaşırken farklı farklı modellerde görüp özeniyordum. Hafta sonu hazır kalabalık bir grup varken, artarak ziyan olmayacağını bildiğim için yaptım. Müge'ciğimle birlikte Yasemin için hazırladığımız Bebek Kurabiyeleri'ndeki tarifi kullandım, yanlız şeklinin bozulmaması için karbonat eklemedim, limon kabuğu ve zencefil yerinede fındık ekledim. Bu tarif bundan sonra benim temel kurabiye tarifim olacak. Çok rahat çalışılan, kıtır kıtır bir kurabiye.
Ben iki kurabiyenin arasına böğürtlen reçeli sürerek hazırladım, siz istediğiniz bir çeşit reçel ile yada nutella sürerek hatta çok az süt ile birlikte erittiğiniz çikolata sürerek hazırlayabilirsiniz. Şekilleri ise evinizdeki kalıplara ve hayal gücünüze kalmış.

Malzemeler
  • 1 Adet Yumurta
  • 150 Gr. Tereyağ yada Margarin (Oda sıcaklığında yumuşamış)
  • 1 Su Bardağı Un
  • 1 Çay Bardağı Mısır Nişastası
  • 1 Su Bardağı Pudra Şekeri
  • 1 Çay Kaşığı Tarçın
  • 1 Yemek Kaşığı (çok ince çekilmiş) Fındık

Yapılışı

  • Margarin ile pudra şekerini (ben 100 gr. tereyağ, 50 gr. margarin kullandım) yoğurun. Yumurta ekleyip yoğurmaya devam edin. Diğer malzemeleride ekleyip iyice özleşinceye kadar yoğurun. Hamurunuz yumuşak ise toparlamak için un yerine nişasta ekleyin.
  • Sert olmayan, yumuşak bir hamur yoğurun. Buzdolabında 30 dk. bekletin. (Hamurunuz bu sırada biraz daha sertleşip, kendini toplayacak)
  • Nişasta serptiğiniz tezgahta 1/2 cm. kalınlığında açın. Eşit sayıda kapalı ve ortası delik kurabiyeler hazırlayın. 180 derece ısıtılmış fırında 15-20 dk. üzerleri hafif turuncu olana kadar pişirin. Fırından çıkınca ızgara tel üzerine alarak soğutun.
  • Kurabiyeler soğuyunca, ortası delik olmayan kurabiyenin üzerine reçel sürün ve ortası açık olan kurabiyeyi üzerine kapatın. Reçeli kenarlarından taşma yapmaması için, kenarlardan 1 cm. boşlık kalacak şekilde sürün.

19 yorum:

Feyza Fidan dedi ki...

Mügecimm,
Enfes bir görüntü..Harika olmuşlar, tam çay saatine uygun valla,
Ellerine sağlık,
Çok öpüyorum..

Adsız dedi ki...

Cok lezzetli görünüyorlar,ellerinize saglik.Sevgiler.

~Semra Mutfakta~ dedi ki...

süper çok seviyorum böyle kurabiyeleri,ayrıca çokda şık duruyorlar.tıpkı seninkiler gibi:)müge'cim ellerine sağlık.

Selcen Şenocak dedi ki...

Ellerine sağlık Müge'ciğim kurabşyeler çok güzel.

Sevgilerimle iyi pazarlar...

emineninemekleri dedi ki...

Merhaba Müge, kurabiyeler olsun profiterol olsun her ikiside nefis görünüyorlar, ellerine saglik canim.


Görüsmek umuduyla....
Emine

Unknown dedi ki...

Mügecim ellerine sağlık kurabiyeler çok şık duruyor...

Müge Hüner dedi ki...

Feyzacım;
Çok teşekkür ederim canım. Sevgiler.

Kızılcık şurubu;
Çok teşekkür ederim yorum ve ziyaretiniz için. Sevgiler.

Semracım;
Bende senin kurabiyelerine bayıldım, üstelik kenarlarıda süslü. Seninde ellerine sağlık canım. Sevgilerimle.

Sevgili Selcen;
Çok teşekkür ederim canım.

Sevgili Emine;
Çok teşekkür ederim canım, çok naziksin her zaman. Sevgilerimle.

Zerrincim;
Çok teşekkür ederim canım.

gamze dedi ki...

merhaba
öncelikle mutfakta harikasınız kutlarım kurabiyeleriniz de çok cici . kurabiyelere sürülen reçel akmıyor mu ? ben bunu daha önce yaşamıştım ve hevesim kırıldı . cevaplarsanız beni mutlu edersiniz.

Müge Hüner dedi ki...

Sevgili Gamze;
Çok tesekkür ederim güzel sözlerin için.
Kurabiyelerin üstüne reçeli çok az sür, bir çay kaşığı kadar. Birde sadece ortasına, kenarlara gelmemesine dikkat etmelisin.
Üzerine diğer kurabiyeyi yapıştırdıktan sonra yatay şekilde muhafaza edersen daha iyi olur, ben sadece fotograf çekimi sırasında onları hafif dikey dizdim, daha net görünsün diye, sonrasında düz olarak servis yaptım, yoksa reçel akabilir.
Umarım bu bilgiler işe yarar.
Sevgilerimle.

Adsız dedi ki...

merhaba.harika bir siteniz var maşallah bu ne hamaratlık öyle!kurabiyen şahane duruyor .peki reçel akmıyor mu ? lütfen cevap yazınız . ben yaptım sizinkinin yanından bile geçmedi....

Müge Hüner dedi ki...

Merhabalar;
Güzel sözlerinize çok teşekkür ederim.
Reçelin akması ile ilgili sorunuza bir üstteki yanıtın aynısını vereceğim:)
Aklıma başka bir şey gelmiyor çünkü.
Sevgilerimle

Adsız dedi ki...

merhaba bu kurabiyeden sizin yaptığınız şekilde toplam kaç adet çıkıyor.yarın akşam misafirlerime yapmayı düşünüyorum.tşk ederim şimdiden cevabınıza

Müge Hüner dedi ki...

Merhaba;
Kurabiyeler yanlış hatırlamıyorsam 10 adetti, yani fotoğraftakiler pişenlerin hepsi.
Boyutları biraz büyüktü yanlız (çokoprens boyutunda) birde iki kurabiyenin yapıştığını göz önüne alırsak toplam 20 adet kurabiye çıkıyor.

küçük beyaz ev dedi ki...

Tamamen tarife sadık kalarak hazırlamaya çalıştığım kurabiyelerin sonu malesef çöpe gitmek oldu. Hamur çok cıvık oldu, katılaştırmak için yaklaşık olarak 1,5 paket nişasta eklememe rağmen katılaşmadı ve sonuç olarak o kadar malzeme ve zaman boşa gitti.

Müge Hüner dedi ki...

Sayın Küçükbahçe;
Defalarca yaptım ve hiç bir sorun yaşamadım bu kurabiye hamurunda.
O yüzden yorumsuzum :(
Malzemelerinizin boşa gitmesine de inanın çok üzüldüm.

Adsız dedi ki...

kabartma tozu kullanılmıyormu

Müge Hüner dedi ki...

Adsız;
Kurabiyenin şeklinin bozulmaması için kabartma tozu eklemedim.

Sevgilerimle.

Adsız dedi ki...

merhabalar;
soğuk kurabiyeler birbrine yapışıyor mu kolaylıkla?

Müge Hüner dedi ki...

Adsız;
Evet reçel sayesinde kolaylıkla yapışıyorlar.
Sevgiler...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin