12 Şubat 2008

Bebek Kurabiyeleri

Sencer Bebek Kurabiyeleri

HOŞGELDİN SENCER KURABİYELERİ...
Bir önceki yazımda Sencer'in geldiğini size anlatmıştım. Bu yazıda da sadece kurabiyeleri anlatmak istedim. Kurabiyeleri adaş şekerim Müge ile yaptık cumartesi günü. Tahmin edeceğiniz gibi inanılmaz keyifli bir gün oldu benim için. Müge'ciğim yaptığı birbirinden güzel pastalar nedeniyle çok yorgundu aslında o gün, ama "Ben tek başıma bu işin altından kalkamam, hiç bir şey yapmasanda başımda dur" deyince beni kırmadı sağolsun. Çeşit çeşit kalıplarını, aletlerini, boyalarını önüme serdi, "istediğin şekilde kalıbı seç, istediğin renkte şeker hamurlarını oluşturalım, başlayalım" dedi. Benim o anki halim de görülmeye değerdi tabi :) Önüne rengarenk boyalar ve en sevdiği oyuncaklar konmuş anaokulu çocuğu gibiydim :)
Kurabiyeleri yapmaya saat 15.00 gibi başladık, bitirdiğimizde saat 20.00 idi. Eşim; "seni almaya geldim" diye aradığında zamanın farkına vardık:)
Kurabiyeleri aynı gece, hastaneye götürdüğümüzde ki tepkiler o kadar güzeldiki, hem kendim hem de Müge adına çok mutlu oldum. Güzel sözler karşısında bütün yorgunluğum gitti diyemeyeceğim, çünkü hiç yorulmadığım sadece çok keyif aldığım bir gün geçirmiştim.

Sencer Bebek Kurabiyeleri

Kurabiyeleri ilk yapmaya başladığımızda; "Müge, süslemeleri sen yap, ben beceremem, ben açma, kesme işlerini falan yapayım" demiştim. Ama zaman ilerledikçe, aldığım motivasyon desteği ile :) zıbına biyeli kollar, üç renkli çiçekler bile yapmaya başladım :) Bu konuda gelecek vaat ettiğimi düşünmekteyim.

Sencer Bebek Kurabiyeleri

Kimi uyuyan, kimi uyanık, kimisi tulum giymiş, kimi papyonlu ayıcıkları yaparken, çok ama çok eğlendik. Sencer marka biberon modelleri ise pek yakında seçkin mağazalarda :)
Kurabiyelerde, Müge'nin her zaman yapıp çok memnun kaldığını söylediği
hamuru kullandık, gerçekten çok lezzetli oldular. Ben arşivimde yer alması açısından kendi sayfama da yazmak istedim, sizler royal icing ile süslenmiş şirin ayıcıklar için Müge'nin sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Malzemeler
  • 1 Adet Yumurta
  • 150 Gr. Tereyağ yada Margarin (Oda sıcaklığında yumuşamış)
  • 1 Su Bardağı Un
  • 1 Çay Bardağı Mısır Nişastası
  • 1 Su Bardağı Pudra Şekeri
  • 1 Çay Kaşığı Karbonat
  • 1 Çay Kaşığı Tarçın
  • 1 Çay Kaşığı Toz Zencefil
  • 1 Limon Kabuğu Rendesi

Yapılışı

  • Tüm malzemeleri karıştırarak, çok sert olmayan bir hamur yoğurun. Hamurun toparlanması için, gerekirse bir miktar daha nişasta ekleyin. (Hamur gözünüze çok yumuşak ve daha un kaldırır gibi görünecek ama eklemeyin, buzdolabında 30 dk. kadar bekleyince çok güzel toparlanıyor)
  • Hamuru yarım cm. inceliğinde açın ve istediğiniz kalıplarla şekil verin. 180 derece de önceden ısıtılmış fırında, 13-15 dk. üzerleri pembeleşene kadar pişirin.
  • Kurabiyeleriniz iyice soğuyunca, ince bir şekilde açarak, aynı kalıplar ile kestiğiniz şeker hamurlarını, biraz bal sürdüğünüz kurabiyelerin üzerine yapıştırın.
  • Şeker hamurunu, kurabiyelere yapıştırmak için bal, iki şeker hamurunu birbirine yapıştırmak için su kullanıyoruz.
  • Biz yukardaki ölçüleri iki katına çıkararak 50-55 adet kurabiye elde ettik.

40 yorum:

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Sencer Hoşgeldiii
Güzel günler görsün, uzun ve sağlıklı bir ömrü olsun inşallah.
Teyzelerinin ellerine sağlık, döktürmüşler yine...

Yemekbahane dedi ki...

Adaş,
Ben o gün de söyledim...Sen de ciddi bir gelecek var ! Sencer marka biberonlar ise bence ciddiye alınması gereken bir yatırım :)
Sencercik tam vaktinde geldi.. Bizi bekledi gerçekten de :)
Ben de inanılmaz bir keyif aldım seninle geçirdiğimiz o gün boyunca.
En kısa zamanda görüşmek üzere..
Bu arada Sinan dar zamanda bile bizim kurabiyeleri janjanlı göstermeyi başarmış... Helal olsun !

Sevgiler
Müge

Naile dedi ki...

Mügeciğim nekadar ayrıntılı çalışmışsınız, harika şeyler çıkarmışsınız ortaya. Gerçekten çok beğendim. Ama olmadı yani çünkü Rabia ile birlikte benim için de hazırlamak istiyorduk ama sizinkileri görünce şevkim kaçtı, bizde o şekilleri yapacak malzeme yok çünkü :)

Adsız dedi ki...

ben ilk defa sitenize girdim çok içtensiniz.diger tarifler kolaya benziyoda bubebek tarifi biraz zor o yüz den denemicem ama mozoik pastanıza bayıldım ellerinize salık sevğililir günü eşime yapıcam buarada yeni evliyim

Cafe Gusto dedi ki...

Sevgili Müge
Sencer'e hoşgeldin sana ve Müge'ye de ellerinize sağlık diyorum.sevgiler...

~Semra Mutfakta~ dedi ki...

Müge'cim cnm harika kurabiyeler ellerine sağlık.Yanlız bir sorum olacak,kurabiyelerin üzerine yazıyı nasıl yazdın?özel bir kalıplamı?çok orantılı olmuş cnm o sebepten sordum.becerinden dolayı tebrik ederim seni.

Delfina ; dedi ki...

mügecim,aynı zamanda aynı heyecanları yaşamışız.ben de şeker hamuru ile tanışıp kurabiyeler yaptım nihayet...yaşadığım keyif aylarca yeter bana...

ellerine sağlık.

Müge Hüner dedi ki...

Burçin şekerim;
Çok teşekkür ederim canım, senin yanında lafımız olmaz, bişeyler yapmaya çalıştık işte. Öperim.

Adaş;
Sana ne kadar teşekkür etsem az, o yorgunlukla harikalar yarattın. Sen olmasan ben sepeti asla hazırlayamazdım, rengarenk elma kurabiyelerim olurdu sadece. Hakkını helal et diyorum başkada bir şey demiyorum. Sinan adınada teşekkür ederim canım. Öperim.

Nailecim;
Çok teşekkür ederim beğenilerin için, bende sanki yapan biz değilmişiz gibi arada resimleri açıp tekrar bakıyorum:) Kurabiyeler ile ilgili samimi teklifimi yaptım sana, haber bekliyorum. Sevgiler canım.

İsimsiz;
Çok teşekkür ederim bu güzel kelimeler için. Şimdiden afiyet olsun. Sevgiler.

Serpilcim;
Kendim, Müge ve Sencer adına çok teşekkür ederim canım.

Semracım;
Çok teşekkür ederim. Yazılar özel bir kalıp ile yazılıyor evet. Okey yada scrable'da kullanılan gibi bir tahta düşün ama parmak kadar, üzerine harfleri dizip yazıyorsun. Çok şirin bir şey. Satın almak istersen Bake Shop'ta var. Sevgiler canım.

Arzucum;
Sana katılıyorum kesinlikle, şeker hamuru ile oynamak terapi gibi:) ama senden bir farkla bana aylarca yetmez, bir bahane olsada tekrar yapsam diyorum:) Sevgiler canım.

Feyza Fidan dedi ki...

Mügecim, her ikinizinde elleri dert görmesin..Birbirinden güzel kurabiyeler yapmışsınız simit peynir eşliğinde...Afiyet şeker olsun...Sencerede koccaman bir hoşgeldin demek istiyorum :))
Sevgiler...

Aybike Ceylan dedi ki...

Muge'cigim,
Ne kadar sirin ve guzel olmuslar, ellerinize saglik.

Sevgiler

DİDEM ÖZCAN dedi ki...

Sevgili Müge,
Adaşınla ne kadar güzel kurabiyeler hazırlamışsınız, Sencer Bebek'e:)) Hoş gelmiş minik Sencerrrr....
Ellerinize sağlık,
Kocaman sevgiler.....

♥ Suzi ♥ dedi ki...

Valla harikasınız,çok güzel şeyler yapmışsınız.Ellerinize sağlık,sevgiler...

Nilay Cinisli dedi ki...

Allah uzun ömürler versin inşallah...Ellerinize sağlıkkk çok güzel olmuşlarr.
Sevgililer gününü kutlarım...Kucak dolusu sımsıcacık sevgilerimle

Müge Hüner dedi ki...

Feyzacım;
Aybikecim;
Rapunselcim;
Elticik;
Suzicim;
Nilaycım;
Kurabiyeler ile ilgili, harika sözleriniz için hem kendim hem de Müge adına çok çok teşekkürler.
Yasemin'de, Sencer ile ilgili güzel dileklerinizide kendisi okuyor zaten :)Çok teşekkürler, sevgiler.

Hülya dedi ki...

Bu şirin kurabiyelerin üzerine yazıyı ne ile yazdığınızı öğrenebilir miyim ?
Sanıyorum bir tür kalıp
Nereden temin edebileceğim konusunda yardımcı olursanız sevinirim.
Sevgiler

Müge Hüner dedi ki...

Sevgili Hülya;
Semra ya yazdığım yanıt ile belirtmiştim, Yazılar özel bir kalıp ile yazılıyor canım. Okey yada scrable'da kullanılan gibi bir tahta düşün ama parmak kadar, üzerine harfleri dizip yazıyorsun. Çok şirin bir şey. Satın almak istersen Bake Shop'ta, Ayşem'ciğimde var. Sevgiler.

Buda mail adresi, sana en iyi şekilde yardımcı olacaktır.

bakeshop.aysem@gmail.com

Hülya dedi ki...

Müge'ciğim,
Çok teşekkür ederim ilgin için.
Sevgi ile kal..

burcuu dedi ki...

merhabalar müge hanım, ben bugün sitenize rastladım ve bayıldım..gerçekten inanılmaz hünerlisiniz, sitenin ismi gibi :) gerçekten çok tebrik ederim..

benim de kurabiye, pasta tatlı hazırlama konusunda marifetim vard emeyelim ama oldukça fazla ilgim var.. hatta ilk iş olarak sizin belirttiğiniz adres olan bakeshop u açarak sipariş vermeye kadar verdim :)

size sormak istediğim bir iki soru var.. acaba kurabiyelerin üzerindeki süslemeleri hazırlamamız için sadece şeker hamuru siparişi vermem yeterli mi?? bir kaç tane de kalıp sipariş ediyorum:) kurabiye tarifini de sizin 'sencer' için yaptığınız kurabiye tarifiyle aynı yapsam olur mu?

umarım bana yardımcı olursunuz..tekrar ellerinize sağlık !

Müge Hüner dedi ki...

Sevgili Burcu;
Öncelikle geçmiş olsun diyeyim :))
Senide kattık klubumüze :)

Şeker hamuru ve diğer gerekli malzemeleri bake shop tan yada pastacılık malzemeleri satan dükkanlardan temin edebilirsin.
Ben genellikle eminönünden yada Abd Wilton mağazasından internet yolu ile aldım.
Tabi hepsi bir günde olmuyor. Zamanla yavaş yavaş oluşuyor malzemeler, ihtiyaç duydukça.

İlk etapta şeker hamuru, oklava ve uygun kalıplara ihtiyacın var (Bake shop'un kalıpları malzeme olarak çok kaliteli ama boyutları çok küçük bu açıdan, www.pastamalzemeleri.com'un kalıplarını öneririm.
Birde gıda boyası seti almalısın, şeker hamuru renklendireceğin için jel almanı öneririm. Şeker hamuru markası olarak ta FO yada Şeker Şugar.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar, daha detaylı soru sormak istersen bana mail atabilirsin.

Sevgilerimle...

Zeynep dedi ki...

Merhaba Mügecim,
Bu tarifi 2 kere denedim. İkisinde de olmadı. Acaba bir püf noktası mı var? çok cıvık bir hamur oldu şekil vermek çok zor ve pişerken yayılıp gitti. Diğer denememde un ekledim fazladan. O da hiç güzel olmadı. Sanırım tarifte bir eksik var.

Müge Hüner dedi ki...

Sevgili Zeynep;
Tarifte bir eksik yok.
Müge'nin (yemekbahane) yıllardır tüm siparişlerinde kullandığı tarif bu.
Hamur toparlanana kadar un değil nişasta ekliyoruz yanlız.
Birde ilk yapıldığında, biraz yumuşak oluyor ama buzdolabında yarım saat bekleyince kıvamını buluyor.

Çok sevgilerimle.

Adsız dedi ki...

slm tarifinizi bende denedim ama süslemeler için royal için biraz daha konsantre olmam lazım ve arkadaşlarıma getirdim tam not almıştı benimde hamurum yumuşak gibi olmuştu ben un ekledim azar azar oldu fakat bir daha tam tadını almak için tam un ölçüsü ile yapıp sizin dedğiğniz gibi dolapta bekleteyim .. sizi sürekli takip edenlerin arasındayımdır gerçektende harika ve denediğimizde pişman olmayacak tarifleriniz var elinize emeğinize sağlık .. nalan www.mugla48.blogcu.com

Unknown dedi ki...

Merhaba,
Çok yakın bir arkadaşım 1 ay önce doğum yaptı. Benimde hediye olarak hep aklımda bu fikir vardı. Fakat itiraf etmelim biraz işin kolayına kaçmak birazda KPSS'ye hazırlandığım için vakit darlığından satın almayı düşünüyordum. Çok şükür sınavı atlattığım için bebek kurabiyelerimi kendim hazırlama fırsatı buldum.
Hazırlık aşamasında biraz zorlandım fakat tarifiniz sayesinde güzel sonuç aldım. Çok teşekkürler...
Bu arada bir sorum olacak. Kurabiyeleri sardığınız o naylon poşeti nereden? hangi isim ile bulabilirim. Afyonda yaşadığım için bu tip şeyleri bulmakta malesef biraz zorlanıyorum.

Sevgiler...
İrem

Müge Hüner dedi ki...

Sevgili İrem;
Bahsettiğin poşetleri ambalaj malzemesi satan dükkanlarda bulabilirsin.
(Toptan kağıt, plastik tabak, bardak vs. satan dükkanlar vardır ya)
Eminim Afyon'da da vardır o tarz dükkanlar.

Sevgiler...

Adsız dedi ki...

sevgili müge;
mükemmel seyler bunlar .bende oglusumun dogum gunu ıcın yapacagım bu kurabıyelerden ellerınız dert gormesın.acıkcası benım asırı ılgım var mutfaga fakat pek zamanım olmuyor.yaptıgım seylerden acayıp zevk alıyorum.kendıne ıyı bak.

Adsız dedi ki...

müge hanım merhaba .şeker hamurlarının üzerindeki,papyon küçük önlük ya da yan biyeleri nasıl yapıyorsunuz teşekkürler

Müge Hüner dedi ki...

Adsız;
Elimdeki kalıpları kullanarak yapıyorum.
Mesela önlüğü, kalp kalıbını kullanarak yapmak gibi.
Papyonları tek tek kesip biçiyorum.
Biraz hayal gücü yeterli oluyor :)

Adsız dedi ki...

müge hanım ellerinize sağlık,hepsi çok hoş görünüyorlar.bende kurabiye,pasta yapan biri olarak bu tür sitelerden hergün yeni birşeyler daha öğreniyorum.tarifinizi denemeyi düşünüyorum.bilgilerinizi paylaştığınız için çok teşekkürler..

HÜLYA dedi ki...

SEVGİLİ MÜGE BENDE BEBEĞİMİN MEVLİDİ İÇİN KURABİYE YAPACAĞIM ANCAK KİŞİ SAYISI ÇOK OLDUĞU İÇİN KURABİYELERİ ÖNCEDEN YAPIP BUZLUĞA ATSAM ERTESİ GÜN ŞEKER HAMURU İLE BULUŞTURSAM SORUN ÇIKARMI?CEVABINI ACİL BEKLİYORUM ZİRA MEVLİD SALI:)

Müge Hüner dedi ki...

Sevgili Hülya Hanım;
1 gün için buzluğa koymanıza gerek yok.
1-2 gün taze kalırlar şeker hamuru ile kaplamadan önce.
Çok daha uzun süre bekleyecekse buzluğa koyabilirsiniz.

Sevgilerimle

Adsız dedi ki...

kesinlikle tarifte eksiklik var bende denedim hamuru kaldırmak mumkun olmadı un eklemek zorunda kaldım hem buzdolabında hem de buzlukta beklettim ama nafile un ile sekil verebildim umarım tadı bozulmaz..

www.annesininsekeri.com dedi ki...

Merhaba,

Bende tarifiniz deneyip başarısız olanlardanım. Pişerken yayıldı ve şekli bozuldu.Ölçüleri gram olarak vermeniz mümkün mü? Ayrıca kullandığınız başka bebek kurabiyesi tarifi varsa onu da ayınlarsanız sevinirim.

İyi Çalışmalar
Elif

Leyla H. dedi ki...

Merhaba,

Ben bu işte yeniyim. Tarifinizi denemek istiyorum ancak şeker hamuru nasıl yapılıyor onu bilemedim ve belki acemiliğimdendir sitenizde tarifi bulamadım yardımcı olursanız çok çok sevinirim. Emeğinize yüreğinize sağlık...

Saygılarımla
Leyla H.

Müge Hüner dedi ki...

Sevgili Leyla Hanım;
Şeker hamurunu bende yapmıyorum hazır kullanıyorum.
Özellikle Fo ve Şeker&Sugar markalarını tavsiye ederim.

Sevgilerimle...

Didem A. dedi ki...

Merhabalar Müge hanım
kurabiyeler gerçekten çok güzel
ben tarifinizi denemek istiyorum 15 gün sonra doğacak kızım için hazırlık yapıcaz :))
kurabiyeler bayatlamadan ne kadar dayanıyor öğrenebilirsem hazırlıklara başlamak istiyoruz..
İyi Çalışmalar

Adsız dedi ki...

MERHABA
bir sorum olacaktı yukarıda da benzer bir cevap yazmıssınız ama merak edıyorum. dıyelım kurabıye yaptık ve buzluga ladırdık 2-3 ay ıcın(hamılelık donemınde olan bırı ıcın)buzlukta sorun olurmu 2-3 ay ve cıkarınca nekadar bekletıp sonra suslemelıyız. yardımcı olursanz sevınırım. tesekkurler

Müge Hüner dedi ki...

Merhaba;
Kurabiye hamuru derin dondurucuda uzun aylar bekleyebilir.
Çıkarıp, oda sıcaklığına getirip kullanabilirsiniz.
Şimdiden hayırlı doğumlar dilerim. :)
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

bende tarifi birebir uygulayip buzdolabinda beklettim yarim saat fakat cok civik oldu daha sonr yavas yavas un ekledim lezzeti cok guzel oldu tesekkur ederim 7 dakika yeterli oldu yayilmamasi ve pismesi icin

Adsız dedi ki...

Bende ayaz bebeğe butik kurabiyeler hazırladım sizin tarifinizi kullandım kurabiyeler pişince biraz küçülüyor ne yapabilirim . Birde kurabiyeye limon rendeledim çocuklar çok beğendi .bilgilerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim

Unknown dedi ki...

Merhaba Muge hanım,yapmış olduğunuz kurabiyeleri çok beğendim.Bende çocuklarıma yapmak istedim.Tarifinizi iki kez denedim çok başarısız oldum:(( her ikis de fırında yayıldı.yorumlarınızı okudum ve ikinci denememde dediğiniz gibi nişasta ile hamuru toparladım.guzel olmuştu fırında pişirirken yine yayıldı. Acaba nerede problem olabilir?hamuru toplarken ve açarken buğday nişastası ile yapıyorum.
Yayılmasına takıldım. Başarısız olduğum için de motivem düştü.
Bebeğiniz hayırlı olsun.Allah sağlıklı,sıhatli büyütmeyi nasip etsin,inşallah.
Benimde bebeğim büyüyünce size kursa gelmeyi düşünüyorum.Allah nasip eder inşallah.
Teşekkur ederim.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin