26 Temmuz 2007

Kakaolu Elma Kurabiye

Kakaolu Elma Kurabiye

KOMŞU BLOGLARDAN DENEMELER...
Gün içinde gezdiğim bloglardan fırsat buldukça defterime notlar alıyorum, kimi zaman tarifleri, kimi zamanda farklı sunumları, hem defterimde, hemde hafızamda biriktirmeye çalışıyorum.
Örneğin; sevgili
Şaziye'nin blogu benim için tam bir mayalı tarifler cenneti, onun meşhur Katmer Poğaçası'nı bilmeyen, hatta denemeyen kalmadı sanırım. Bende sıklıkla yapıyor ve sayesinde bolca övgüler alıyorum.
Sevgili
Safran'ın sitesinden de iki kurabiye seçip yaptığımı söylemiştim.
Tatlı Pastane Kurabiyesi ve Ahşap Desenli Kurabiye .
Bake Shop gezimizde, Ayşem
'in birbirinden güzel kalıpları arasından çok zor seçim yapmış ve elma ile lale kalıpları almıştım. Hatta yeşil saplı, kırmızı elmalar ve yeşil saplı kırmızı laleler yapacağım diye, gıda boyasıda aldım ama baktım hediye kurabiye götürebileceğim bir davet yok, yaz nedeniyle gelen giden de olmayınca, renkli kurabiye fikrini erteledim. Bir yandan kalıpları kullanmayı da çok istiyordum, bende Ahşap Desenli Elma'lar yaptım :)
Son zamanlarda bir çok yazımda, "Aslında şunu yapacaktım ama bu oldu.", "Böyle yaptım ama sonradan düşündüm, şöyle olsa daha iyi olurdu." cümlelerini ne kadar da çok kullanmışım. Sonuç olarak, benim için mutfağa girişteki düşünceler ile çıkan sonuçlar hep farklı oluyor.

Bu konuda sizden önce ben bir özeleştiri yapmak istedim.
Kurabiyelerin yapılışını,
Safran çok detaylı bir şekilde anlatmış, bende onun gibi rulo yapıp, fazla burkmadan, iki hamuru renkleri karışmayacak şekilde, nazikçe yoğurarak alaca desenini elde ettim, birde tadı benim damak tadıma göre az tatlı geldi, sizde tatlı kurabiye seviyorsanız şeker miktarını biraz arttırın derim.

Malzemeler
  • 100 Gr. Margarin yada Tereyağ
  • 4 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
  • 2 Yumurta
  • 4 Yemek Kaşığı Süt
  • 2 Yemek Kaşığı Kakao
  • 1,5 Çay Bardağı Şeker
  • 3 - 3,5 Su Bardağı Un
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilya
Yapılışı

  • Kakao hariç diğer malzemeler ile hamur yoğurun (unu azar azar ekleyin) hamuru ikiye ayırıp, yarısına kakao ekleyin. Hamurları rulo yaparak, burkun ve oklava ile açın.
  • Kalıpla şekil vererek, 170 derece de ısınmış fırında 20-25 dk. kadar pişirin.

10 yorum:

kuzine dedi ki...

Günaydın,
Sık sık güncellenen bloglara bayılıyorum, acaba bu gün neler yapmış heyecanı ile izliyorum.

Mutfak Güncesi Şaziye'nin bloğunda ki bir çok tarifi bende sırası ile denedim, katmerli poğaçasını sıklıkla yapıyorum. Yaptığım pastaların yanında bir kutuda sıcak sıcak, tereyağlı katmerli poğaçadan gönderiyorum, her defasında tarif isteniyor. Hem görüntüsü hem de lezzeti çok güzel.

Bu arada elma kurabiye kalıbın çok beğendim:)

Sevgiler.

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Ellerine sağlık Müge'ciğim iki tarif de çok lezzetli görünüyor. Pikniğe gelip bu güzelim lezzetlerden tatmak vardı aaah ah
Sevgiler,

Adsız dedi ki...

Mügecim ellerine sağlık..İştahtan kesilen benim iştahım açıldı sayenizde...
Vatana millete hayırlı olsunnnn

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Müge seni kıskanıyorum itiraf ediyorum:) Yapıyorsun yeniliyor ki hemen yenilerini yapıyorsun. 3 tane kocaman çocuk var tabi, sabah öğle akşam yemek bekliyorlar üstelik:) Benim gonca pantolonlarının artık dar gelmesi sebebiyle yaptıklarıma resti çekti, yemiyor artık. Bende buzluğa atılabilecekleri buzluğa attım. Ben de yemiyorum hamur işi. Ne olacak şimdi:((( ühü ühü ühü... Neyse cumartesi pikniğimiz var da birşeyler yapabilicem:))

Müge Hüner dedi ki...

Kuzineciğim,
evet mümkün olduğunca sık güncellemeye çalışıyorum blogu.Teşekkür ederim.Katmer poğaça artık hepimiz için bir klasik oldu sorma..Sen iyisin değilmi artık, keyfin yerinde..Öpüyorum canım...

Sevgili Burçin;
Piknikte sadece bunlar değil,ortalama 30 çeşit olacak.Ben cuma sabahından itibaren yemek yemeyi keseceğim.:) Düşün artık.Seni kıskandırayım biraz daha :)

Sevgili Burçin;
Kalan keklerle nutellayı götüren sen değilmiydin canım, nasıl iştahdan kesilmek bu? Aman biraz daha iştahın açılırsa bu sefer ben kötü olurum yapma :)

Pınarcım;
evet, benim deneklerim olması açısından, çok şanslıyım:) Ne yapsam en geç iki gün içinde bitiyor ama benim de eşimin hali çok kötü, eniyle boyu bir olma yolunda hızla ilerliyor :)

pecete dedi ki...

Katmerli poğaçanın ben de yeri ayrıdır. O kadar doğru zamanda ve o kadar doğru bir insanın elinden çıkmıştı ki yapan farkında değil ama o gün hayatımı kurtardı. Kendisine çaktırmadan sohbetler esnasında min 3 adet yediğimi ve sona kalan 2 taneyi kimseye göstermeden sakladığımı burdan da itiraf ediyorum. Müge'ciğim o kalıplarla muhteşemler yaratacağını biliyorum. Ve hatta sana yeni süprizler hazırlıyorum. Hatta bu cidden sana süpriz olacak... Çok heyecanlıyım çokk... sevgiler pisicim...

sevdamavisi dedi ki...

Mügeciğim,
ellerine sağlık canım çok hoş tarifler. poğaçalara bayıldım puf puf görünüyor. sevgiler

Adsız dedi ki...

Merhaba sitenizi ilk ziyaretim.. herşey çok güzel.. sık sık gelicem anlaşılan :))
hamurişi tutkunu olarak poğaçalara bayıldım:)
görüşmek üzere..

Müge Hüner dedi ki...

Peçetecim, şekerim,
Afiyet olsun, yarasın.Ne kadar sevindim beğenmene.Sen beğen yeterki, ben yapıp yapıp getireyim sana.Kalıplar çok şirin evet, neredeyse yemekte pilavı bile kalıpla şekil verip koyacağım insanların önüne:) o kadar yani.Hedefim orada ne kadar kalıp varsa, bende de olması, ama yavaş yavaş,her gelişte 2 tane :)
Hatta kalıpla öyle bişey yaptımki süper, ısrar etme söylemem ! Seninki süprisse benimki de süpriss:)! Çook öpüyomm sanal olarak, yarın fiziki öpecem..

Sevgili Sevda Mavisi,
Çok teşekkür ederim, sevgiler.

Sevgili Ayşegül,
Siteyi beğenmene çok sevindim, her zaman beklerim.Sevgiler.

Adsız dedi ki...

Merhaba Müge hanım sitenizi ilk defa ziyaret ediyorum çok ama çok beğendim :) bende mutfak aşığı biri olarak değişik tarifleri denemekten tatmaktan çok hoşlanıyorum..Sitenizi sık sık ziyaret edicem ..görüşmek üzere saygılarımla..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin