21 Haziran 2007

Çikolatalı Kirazlı Pasta

Çikolatalı Kirazlı Pasta

MUTLU SON...
Sonunda başardım...!
Böylelikle bir kez daha ispatlanmış olduki, insanın, emek ederek, araştırarak ve en önemlisi heves ederek yapamayacağı bir şey yok.
Farkındayım, giriş cümlesi bir pasta için çok iddialı oldu, görende moleküler tıp alanında, insanlığa faydalı bir buluş yapmışım falan zanneder ama olsun, insanlık için küçük, benim için çok büyük bir gelişme bu :)
Son zamanlarda başarılı pasta yapmak adına bazı çalışmalarım oldu, özellikle
kirazlı pasta çalışmaları :)
Pastalarım ikram ettiğim kişiler tarafından beğenilmesine beğenildi ama benim içime sinmedi, çünkü bildiğimiz kek hamuru pişiriyordum pasta için ve de pastadan çok browniye benziyorlardı.
Geçen hafta
Pınar ile sohbet ederken, pasta yapma aşkımdan bahsetmiş ve hayalimdeki pastayı tarif etmiştim, Pınar'da bana Pastacı Burcu'dan bazı linkler göndererek, okumamı önerdi.
Daha önce defalarca Burcu'yu ziyaret etmiş ama her seferinde sadece fotoğraflara bakıp, hiç bir zaman böyle pastalar yapamayacağımı düşünerek iç geçirmiştim.
Bu sefer
Pastalar ve Krema Çeşitleri yazılarını neredeyse satır satır okudum ve sevgili Burcu'nun pasta yapımını nasılda aşama aşama her detayı ile anlattığını görüp şaşırdım, yazıları okumayı bitirdiğimde ise kendimi mini bir kursa gitmiş kadar bilgili hissettim.
Pastayı ikram edip, heyecanla herkesin yüzüne bakarken, gelen iltifatlar ile yüzümün aldığı şekli görmeliydiniz. Pınar'cığım linkleri gönderdiğin için sana ne kadar teşekkür etsem az ve Sevgili Burcu sen sitene gelen tüm övgü dolu yorumları ve iltifatları kesinlikle sonuna kadar hakediyorsun, zaten var olan başarılarının artarak devam etmesi dileğimle...
Sevgiler ve teşekkürler...

Malzemeler
  • 4 Adet Yumurta
  • 1 Su Bardağı Un
  • 1 Su Bardağı Şeker
  • 1 Su Bardağı Yoğurt
  • 1/2 Su Bardağı Sıvı Yağ
  • 80 Gr. Sütlü Çikolata
  • 80 Gr. Bitter Çikolata
  • 2 Yemek Kaşığı Kakao
  • 1 Paket Vanilya
  • 1 Paket Kabartma Tozu
Yapılışı
  • Yumurtaları ve şekeri krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Sırayla yoğurt, sıvı yağ ve erimiş çikolataları ilave edin. Ayrı bir kapta toz malzemeleri eleyin ve sıvı karışımı ekleyerek çırpma teli ile karıştırın. (Karışım gözünüze biraz sıvı gelebilir ama kesinlikle un eklemeyin) Katı yağ ile yağlayıp, unladığınız kalıba (ben 22 cm. olduğunu tahmin ettiğim, borcamda pişirdim) karışımı dökün ve 180 derece de kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin. (Kürdanı mutlaka ortasına batırın, çünkü kenarları pişmiş olması sizi yanıltabilir, ortası daha geç pişiyor.)
  • Pasta soğuyunca üçe bölün ve katları vişne suyu ile ıslatın. (ıslatma işleminide kaşık yerine, Burcu'nun söylediği gibi yumurta fırçası ile yaptım.
  • Dr.Oetker'in pasta kremasını üzerindeki tarife göre hazırlayın, pastanın ara katlarına sürün ve üzerini kaplayın. Krema bütün bu işlemler için bol bol yetiyor.
  • Pastanın arasına ben çekirdeklerini çıkarıp, ikiye böldüğüm kirazlar koydum.
Bundan sonraki pastalarımda (eminimki artık sık sık yapacağım) beyaz krem şantili, vişneli, damla çikolatalı ve antep fıstıklı çeşitleri deneyeceğim. Eminim hepsi de çok yakışacak.

13 yorum:

Pınarın Kulubesi dedi ki...

İlk yorum benden:)
Azmin elinden hiç bir şey kurtulmazmış, sen de bunun en büyük örneğini gösterdin. Güzel pastalarının devamı dileğiyle, hüsranlar hiç olmasın hep daha güzeli olsun:)
Kiraz mevsimini kapatıyoruz artık yavaş yavaş, vişne mevsimi kapılarını açıyor...
Sevgiler

Adsız dedi ki...

Azminin başarısını kutluyorum Müge'ciğim. Eminim yeni pastalar yaptıkça daha da lezzetli tariflerini oluşturacaksın.

Müge Hüner dedi ki...

Pınarcığım,
Kiraz mevsimini sen açtın ben neredeyse gözünü çıkarttım, vişneyi sen başlat bakalım ben neler yapacağım :)Güzel dileklerin için çok teşekkür ederim, sevgili arkadaşım.
Naileciğim,
Kutlaman ve güzel dileklerin için çok teşekkürler canım,inşallah bundan sonraki pastalarımda hep güzel olur. Sırada sende gördüğüm şeker hamuru çalışmaları var bakalım :)

Adsız dedi ki...

nefis görunuyor ellerıne saglık canım cok begendım..

Müge Hüner dedi ki...

Sevgili Banu,
beğenmene çok sevindim. Tadı da nefisti gerçekten.Sevgiler.

Tuba dedi ki...

Sen yapmayacaksin da kim yapacak Muge'cigim? O kadar guzel tariflerin var ve o kadar beceriklisin ki. Devamini da bekleriz. Ama once su yaz bir bitsin. Ne yemek yapacak, ne yiyecek ne de blog gezecek enerjim kalmadi:)). Yaza gorusmek uzere:)) sevgilerle,

Burcu ÜNAL dedi ki...

Müge merhaba,

Az önce senden aldığım yorum üzerine hemen sitene girip yazını okudum..çok çok teşekkür ederim yazdığın tüm güzel sözler için..

İnan daha önce görmemişim, bazen çok yoğun olduğum dönemlerde cevap yazamayabiliyorum..lütfen yanlış anlama..


sana sevgilerimi gönderiyorum ve ellerine sağlık diyorum...

sevgiler

Burcu

Adsız dedi ki...

Sevgili Tuba,
Güzel sözlerin beni çok mutlu etti, teşekkür ederim canım,bu sıcaklar burda bizide mahvediyor, mutfaga girdigimde nefes alamıyorum sanki. Ama yinede mutfak aşkı galip geliyor çoğu zaman :)
Sevgili Burcu;
Bir büyüğümüzün çok sevdiğim bir sözü var "Geç Hiçten İyidir" ...
Yoğunluğunu tahmin edebiliyorum, eminim bizleri gezmeye çok vakit bulamıyorsun, ama suç senin çünkü çook başarılı ve tatlısın.
Ziyaretine çok sevindim, sevgiler..

Hayattan Azıcık dedi ki...

Ben de aynı sekilde düşünüyorum senin pastalarını Burcunun pastalarını ve bir kac arkadaşın pastalarını gördükçe ben bunları asla yapamam diyordum ki bu yazıyı okudum. Ben de yapbilirim belki yarın malzeme alıp denemelere başlayacağım.

asuman dedi ki...

selam müge hanım tariifiniz çok güzel bende yapıp denemek istiyorum fakat toz malzemeleri eleyindemişsiniz nasıl elenecek onu izah ederseniz seviniirm allah emanet olun

Müge Hüner dedi ki...

Asuman Hanımcım;
Un kakao gibi toz malzemeleri önce tel süzgeçten geçirip öyle karışıma ekliyoruz topaklanmaması için...
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

merhaba müge hanım,sessiz takipçilerinizdenim :) denediğim tariflerinizin hepsinde başarılı oldum ancak bu pandispanya tarifinde kekim önce çok güzel kabarmasına rağmen,hiç dokunmadığım halde kendiliğinden söndü.benim kalıbım 28cmlik borcamdı,sizinkinden biraz büyüktü,o yüzden mi anlamadım.kalıpta yaptığım keklerim kabarırken borcamdakiler sönüyor nedense.kürdan testi için 35 dk bekliyorum bazen kapağı açınca sönüyor,siz kek pişene kadar sürekli kürdan testini nasıl yapabiliyorsunuz,nedir bu işin sırrı :)tariflerinizin her biri için ayrı ayrı teşekkürler,sevgiler :)

ayla

Müge Hüner dedi ki...

Merhaba Ayla hanım;
Öncelikle güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim.
Kürdan testi için acele etmeyin.
Ben büyüklüğü ne olursa olsun 45 dk dan önce fırının kapağını açmam
Hatta 24-26 cm lik pandispanyaları 1 saat pişiririm.
Sönmesinin nedeni muhtemelen budur.
Çok sevgilerimle...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin