08 Mayıs 2007

Etli Nohutlu Yayla Çorbası

Etli Nohutlu Yayla Çorbası

ÇOK ZENGİN BİR YAYLA ÇORBASI...
Sevgili Nagehan annemin mükemmel yaptığı bir yayla çorbası.
Malzeme bakımından çok zengin olması nedeniyle, bir ana yemek kadar doyurucu neredeyse.

Ben özellikle hasta olduğum zamanlar sanki bu çorbayı içince iyileşip, kendime geliyorum.
Mutlaka denemenizi öneririm.

Malzemeler

  • 300 Gr. Haşlanmış Et
  • 1 Su Bardağı Haşlanmış Nohut
  • 1 Su Bardağı Pirinç
  • 1/2 Kg. Süt
  • 1/2 Kg. Yoğurt
  • 2 Yemek Kaşığı Un
  • 3 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
  • 1 Yumurta
  • Tereyağ (1 Yumurta Büyüklüğünde)
  • 1 Tutam Tuz
  • 3 tutam Nane
Yapılışı
  • 1 lt. su veya etsuyunda pirinci haşlayın.
  • Ayrı bir yerde derin bir kasede, süt, yoğurt,un, yumurta ve sıvı yağı iyice çırpın.
  • Karışımı, ağır ağır haşlanmış pirince karıştırarak ilave edin, 5 dk. kadar kaynatın.
  • Haşlanmış nohutu ve didiklemiş olduğunuz eti ekleyin.
  • Bir tavada tereyağını eritip, kızınca altını kapatın ve nane serpin.
  • Naneli yağı çorbanın üzerine gezdirip, sıcak sıcak servis yapın.

NOT 1 : Çorba ertesi güne biraz koyulaşır ise kaynamış su ilave edebiliriz.
NOT 2: Eğer evde süzme yoğurdunuz varsa, yoğurt ölçüsünün yarısını normal, yarısınıda süzme olarak yapın. Çok daha güzel oluyor.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin