07 Mayıs 2007

Mayanalı Kahke

Anasonlu Kurabiye

KİLİS'TEN ANASONLU KURABİYE...
Kilis mutfağından anason sevenler için çok lezzetli bir kurabiye. Kilis'te anasona "mayana" deniyormuş, bu yüzden kurabiyeninde orjinal adı Mayanalı Kahke.
Tarifi; Filiz Yengenin annesi sevgili Emine Teyze'den, ilk yaptığında hepimiz çok severek yemiş ama ölçülerini göz kararı yaptığı için tarifini alamamıştık. Sağolsun kendisi Kilis'e dönmeden bir kez daha ölçüleri alarak yapmış, benimde yöresel tariflerim arasına bir lezzetli kurabiye daha katılmış oldu.

Malzemeler
  • 1 Su Bardağı Anason
  • 1 Su Bardağı Susam
  • 8 Su Bardağı Un
  • 1 Su Bardağı Süt
  • 1 Su Bardağı Şeker
  • 2,5 Su Bardağı Sıvı Yağ
  • 1/2 Çay Kaşığı Tuz

Yapılışı

  • Anasonu, robotta çekerek, ufaltın.
  • Susamı, teflon tavada hafif rengi dönünceye kadar kavurun.
  • Tüm malzemeleri karıştırıp, kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun.
  • Minik halka şekli vererek 180 derece ısınmış fırında 25-30 dk. üzerleri iyice kızarana kadar pişirin.

NOT: Bu malzemeler ile oldukça fazla kurabiye çıkıyor, siz isterseniz ölçüleri yarı yarıya azaltarak deneyebilirsiniz.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Elinize sağlık çok güzel bir site olmuş. Kilis yemeklerini bu kadar güzel tanıttığınız için ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Afınıza sığınarak küçük bir yanlışlığınızı düzeltmek istiyorum; mayana anason değil, rezenedir.
Saygılarımla

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin