11 Nisan 2007

Sebzeli Köfte

Sebzeli Köfte

ÇOK AMAÇLI KÖFTELER...
Bu tarifte Siret Yenge'den, zaten bir yemek blogu yapmaya karar verdiğimde, onun sayesinde hiç tarif sıkıntısı çekmeyeceğimi biliyordum.
Köfteler için çok amaçlı dememin nedeni de; isterseniz kızartıp, pilav, patates kızartması vb. ile birlikte servis edebilir, yada patates ve salçalı sos ile
İzmir Köfte şeklinde yapabilirsiniz.

Malzemeler
  • 1/2 Kg. Köftelik Kıyma
  • 1/2 Adet Havuç
  • 2 Adet Sivribiber
  • 1 Orta Boy Kuru Soğan
  • 1 Çay Bardağı Galeta Unu
  • 1 Yumurta
  • 9-10 Dal Maydanoz
  • Nane
  • Karabiber
  • Kırmızıbiber
  • Tuz
  • Köfte Baharı

Yapılışı

  • Havucu rendenin ince tarafıyla rendeleyin, sivribiber, maydanoz ve soğanı çok küçük doğrayın. Tüm malzemeleri karıştırıp, iyice yoğurun. İstediğiniz şekli verip, sıvı yağda kızartın.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Sevgili Müge,
Blog yazılarını ve tariflerini zevkle takip ediyorum.Çalışan bir bayan olduğum için pratik noktalar hakkında bilgi veriyor olman çok işime yarıyor gerçekten.

Bir konuda yardım istiyorum.
Yemeklerim güzel oluyor genelde ama köfteyi bir türlü tutturamıyorum:((
Eti mi fazla oluyor yoksa ekmek mi bilmiyorum..

Bu işinde bir sırrı var mı paylaşırmısın bizimle..

Sevgilerimle,
Kayseri'den Necmiye

Müge Hüner dedi ki...

Sevgili Necmiye;
Köfte konusu çok hassas:)) Şimdi ben bir konuşmaya başlasam, iki sayfa susmam:))
Bir kere en güzel köfte anne köftesidir, ne yapsak biz onlar gibi yapamayız :) Bende annemin köftesinin lezzetini hiç bir tarifte bulamıyorum, bende aynı şekilde yapıyorum, eşimde annemde; "tamam, olmuş işte aynı" desede ben yine "yok annemin ki olmamış" diyorum :)))
Sana annemin köfte tarifini, gözüm kapalı güvenle öneririm. Kıymayıda hazır almamaya, gözünün önünde çekilmesine dikkat etmeni, hatta içine bir miktar da kuzu eti çektirirsen süper olur.
Uygularsanda beğeneceğine eminim.

http://hunerlibayanlar.blogspot.com/2007/06/izgara-kfte.html

şimdiden afiyet olsun.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin