03 Nisan 2007

Çay Kurabiyesi



GÖRÜNÜMÜ ŞIK SADE KURABİYELER...
Siret yengenin çayın yanına yaptığı, fazla tatlı olmayan, yemesi hafif, kıtır kurabiyeler.
Kurabiyelerin şekillerini, tabanca ya benzeyen bir alet ile yapıyor. Siz hamuru oklava ile ince bir şekilde açarak, istediğiniz kalıplar ile şekil verebilirsiniz.
Şeker hamuru ile kurabiye yapacaksanız, pişince şekli değişmeyen, temel kurabiye hamuru olarak kullanabilirsiniz.

Malzemeler
  • 1 Paket (250 gr.) Margarin veya Tereyağ
  • 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
  • 1 Çay Bardağı Süt
  • 1 Su Bardağı Pudra Şekeri
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilya
  • 3 Su Bardağı Un
Yapılışı

  • Öncelikle, yumuşamış margarin ve pudra şekerini yoğurun.
  • Sıvı yağ ve sütü ekleyip yoğurmaya devam edin.
  • Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek, azar azar karışıma ilave edin ve yoğurmaya devam edin.
  • Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edip, yarım cm. kalınlığında açın, kalıpla istediğiniz şekilleri verin.
  • 180 derecede önceden ısınmış fırında, 15-20 dk. pişirin.

NOT: Siret yenge bu kurabiyenin en önemli püf noktasının unu azar azar yedirerek eklemek olduğunu söyledi, yoksa hamurun kıvamı istediğimiz gibi olmuyormuş, un miktarı ölçüden daha az yada daha fazlada olabiliyor, kulak memesi diye tabir edilen bir hamur elde ediyoruz.

1 yorum:

canikom dedi ki...

ellerinize sağlıkkkkkk

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin