21 Haziran 2012

Dukan Diyetimde Son Durum :)

zayiflama-kolaj

BEFORE AND AFTER :)
Blogumda; bugüne kadar her türlü paylaşımda bulundum. Ağırlıklı yemek tarifleri, sofra görüntüleri, püf noktaları, faydalı bilgiler vs...
Evet, kabul ediyorum çoğu zaman tarif vermeyerek sadece dertleştiğim, mutlu ve hüzünlü anlarımı paylaştığımda oldu, amma velakin hiç bir zaman, bir "öncesi - sonrası fotoğrafı" paylaşacağımı düşünmemiştim sanırım yayınla tuşuna basana kadarda inanmayacağım. :)
En çok kararsız kaldığım noktada kolajdaki ilk fotoğraf oldu, göz zevkinizi bozmak istemedim açıkçası hele yeni yazı yazma aralığının ortalama bir ay! olduğu şu günlerde böylesi bir görüntünün haftalarca en üstte durması kafamda çok soru işareti yarattı.
Ama sonra kendime dedim ki; Müge bu senin gerçeğin, sadece bir kaç ay önceki halin. Kurslarda eşim fotoğraf çekerken "sakın beni çekme" dediğim halim, "madem çekeceksin, dur yan durayım da daha zayıf çıkarım" dediğim halim :)
"Kendinle barış Müge" dedim, o fotoğrafa bakmaktan korkma! Hatta bunu bir adım daha ileriye götürüp, bu fotoğrafın bir çıktısını buzdolabına yapıştırmaya karar verdim. O derece! :)

Efendim biliyorsunuz 7 Mayıs'tan beri Dukan diyeti yapıyorum. Hedefim; 12 kg. idi. Dün itibariyle 11 kg. vermiş bulunuyorum.
Ve Pazartesi günü itibariyle; diyetin 3.evresi olan güçlendirmeye geçiyorum.
Seyir evresinde neler yaptın? neler yedin? derseniz sözümün arkasındayım derim. :) Yani bir önceki yazıda da uzun uzun anlattığım gibi öyle çok özel bir şey yapmadım.
Bunu her platformda söylememe rağmen, abartısız her gün onlarca mail ve mesaj alıyorum, hepsinin ortak noktası; "özel bir şey yapmasınız da lütfen ne yediğinizi yazın, fikir verir" :)
Benden günah gitti o halde yazıyorum... :)

Öncelikle ben beş gün Atak Evresi yani saf protein günleri yaptım.
Sonrasında Seyir Evresi'ne yani protein+sebze kısmına geçtim. Bu aşamayı da 5+2 şeklinde uyguluyorum. Pazartesi ve Perşembe günleri saf protein yapıyorum, diğer günler sebze+protein yapıyorum.
Kahvaltıda; protein günlerinde; haşlanmış yumurta, peynirli omlet, light peynir, pastırma, dana jambon, salatalık turşusu, sınırsız çay.
Protein+sebze günlerinde; yağsız, sadece su ile hazırladığım menemen, mantarlı omlet,  light peynir, pastırma, dana jambon, domates, salatalık, biber, nane, maydanoz gibi otlar ve çay.
Öğle ve akşam yemeklerinde; protein günlerinde; haşlanmış tavuk, ızgara et, balık, ekmeksiz köfte.
Protein+sebze günlerinde; taze fasulye, ızgara kabak, közlenmiş patlıcan, biber, domates, haşlanmış ya da ızgara tavuk, et, balık, ekmeksiz köfte, ton balıklı yeşil salata, buharda haşlanmış brokoli, mantar, yoğurtlu havuçlu meze, çılbır, cacık, vb.


Dukan diyetinin en önemli özelliği sınırsızlık yani izin verdiği her şeyi sınırsızca tüketebiliyorsunuz ama bir şartla; her öğünde tüketmemek.
Mesela sabah kahvaltıda domates, salatalık yediysem akşam ton balıklı salatama sadece kıvırcık, maydanoz, nane havuç vs. koyuyorum gibi...
Her salataya mutlaka kuru soğan ekliyorum, hem de bolca. Zaten severim soğanı, sarımsağı ama bu diyette özellikle öneriliyor.
Salatalara limon yerine balzamik sirke koyuyorum, balzamik sirkenin hafif yağlı gibi bir yapısı olduğu için yağ isteğimi de azaltıyor.
Zaten Dr.Dukan da diyor ki; "balzamik sirke sevmiyorsanız çok yazık, çünkü hem tatlı, hem ekşi, hem tuzlu hissi veren ender yiyeceklerdendir." Ben buna "yağlı gibi" özeliğini de ekliyorum. :)
Protein günlerinde zorlanıyorum açıkçası çünkü eti, tavuğu tek başına yemek çok eğlenceli değil ama sebze günleri çok rahat, çok fazla seçeneğiniz oluyor.
Mesela zeytinyağlı taze fasulye yemeğini aynı malzemeler ile yalnızca 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile pişiriyorum. Zeytinyağlı yemekleri çok tatlı sevdiğim içinde, şeker yerine tatlandırıcı (splenda) ekliyorum. :)
Havucu su ile pişirip, light yoğurt ve sarımsak ile, kabağı ise tost makinesinde ızgara yaparak tükettiğimi söylemiştim.
En çok sevdiğim şeylerden biri de; patlıcanı közleyip, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ve biraz limon ile tatlandırdıktan sonra közlenmiş biber, köfte ya da et ve üzerine azıcık pişirdiğim domates sosu ekleyerek yaptığım Dukan kebap. :)
Aynı şekilde kabakları da ızgara yaptıktan sonra üzerine köfte ya da et ve üzerine çok az sarımsaklı yoğurt ve  domates sosu gezdirdiğim Dukan İskender. :)
Gördüğünüz gibi işin içine sebzeler girince uydurmalar da çoğalıyor haliyle :)

Yulaf kepeğini krep halinde sevemediğimi söylemiştim. Her gün akşam üzeri; 2 yemek kaşığı yulaf kepeği, 2 yemek kaşığı light yoğurt, bir küçük light meyveli yoğurt ve 1 splenda ile kocaman bir kase karışım yapıyorum. Hem serin bir tatlı yiyormuş hissi veriyor, hem de tok tutuyor.

Çayı zaten şekersiz içtiğim için sorun yok, kahveme de bir splenda ekliyorum ve havaların ısınmasıyla birlikte çok abartmadan diyet limonata ve kola tüketiyorum, özellikle diyet kolayı tadını çok sevmesem de tatlı krizlerine önlem olarak içiyorum, yarım bardak bile içsem bütün gün ağzımda şekerli bir tat bırakıyor. :)
Ve tabi ki; diğer içeceklerin miktarı ne olursa olsun her gün mutlaka 2 lt. su içiyorum.

Diyetimde beni vicdan azabına sürükleyen, aslında ben bu işi adam gibi yapamıyorum, tam düzgün yapsam eminim daha çok verirdim, ne kadar iradesiz bir insanım ben şeklinde kendimi acımasızca hırpaladığım tek bir konu var; Erik!...
Evet, şaşırmayın aynen öyle. Kendime atmadığım fırça, etmediğim acı söz kalmadı belki utanırım da erik yemem diye ama yok bir kulağımdan girdi ötekinden çıktı. :(
Seyir evresinde meyve yok ama ben erik raflarda göründüğü andan itibaren her gün biraz arttırarak son zamanlarda bir kaseye çıkartarak erik tükettim.
Neyse ki zamanı geçiyor yavaş yavaş ve bende güçlendirmeye geçiyorum zaten, olan oldu yapacak bir şey yok. "Yemeseydim ne kadar zayıflardım acaba?" sorusu hep aklımın bir köşesinde ama kısa zamanda istediğim kiloya inebildiğim için kendimi biraz olsun rahatlatıyor, eriği kendime verdiğim bir ödül gibi kabul ediyorum. :)


Ben bu diyette kitaptan farklı olarak çok az zeytinyağı da tükettim. Normalde kesinlikle yağ yok hatta "teflon tavaya bir kaç damla yağ damlatın, sonra peçete ile silin" diyor, o derece.
İlk zamanlar böyle de yaptım ama bağırsak sistemim ile ilgili ciddi sorun yaşadım. Ayrıca okuduğum pek çok makale de bazı yiyeceklerin özellikle sebzelerin, bir miktar yağ ile çok daha rahat sindirildiğini ve vücuda faydalı hale geldiklerini okudum.
Bu nedenle salataya 1 tatlı kaşığı, et pişirecek isem tavaya 1 tatlı kaşığı gibi ölçülerde zeytinyağı ekliyorum. Bu şekilde herhangi bir bağırsak sorunu da yaşamıyorum.

Gelelim tatlı krizlerine; ilk zamanlar light meyveli yoğurtlar ile gayet güzel idare ettim ama orucun son günlerde bünyeyi zorlaması gibi son zamanlarda yetmemeye başladı. :)
Bende Dr.Oetker'in light pudinglerini devreye soktum. Light süt ile pişiriyor, sabah kahvaltıdan sonra çay ya da kahve ile keyif yapıyorum. :)
En yakın zamanda Tefal dondurmacım ı kullanarak diyet dondurma tarifi deneyeceğim valla söz en kısa zamanda :)

Son olarak diyetin başından beri her gün mutlaka 30 dk. tempolu yürüyüş yaptığımı söylemeliyim. Bu da mutlaka listenizde olması gereken bir detay. Spor; bilirsiniz, yaptıkça yapmak istenen bir şey. :) Ben ilk günlerde banttan yirmi dakikada nefes nefese inerken, şimdilerde 35 dk. 3 km. yürüyor ve her seferinde 550 kalori yakıyorum. :)


VE 3.AŞAMA; GÜÇLENDİRME EVRESİ...
Başta da söylediğim gibi, Pazartesi itibariyle güçlendirme evresine geçiyorum. Aslında güçlendirme evresi istediğiniz kiloya indiğinizde geçtiğiniz ve olduğunuz kiloyu sabitlemek için uygulanan bir dönem.
Hesaplaması da; verdiğiniz kilo başına 10 gün. Yani diyelim ki 12 kg. verdiniz; 120 gün güçlendirme diyeti yapıyorsunuz.
Kitapta her evre olduğu gibi bu evrede çok detaylı şekilde anlatılıyor. Ne yiyip, ne yiyemeyeceğiniz yine harfiyen belli :)
Aslında ben henüz istediğim kiloya inmedim, dukandiet.com sitesindeki anket; "58 kg. olmalısın" dediği için kendime 12 kg. hedefi koymuştum. Asıl hayalim; 55 kg. olmak...
Ve bu kiloya gelene kadar da seyir evresi yapmam lazım normalde. E peki ben neden geçiyorum güçlendirmeye? :)
Ana sebep şu; her ne kadar kilo veriyorum, çok mutluyum, çok rahat yapıyorum ben bu diyeti, süperim, harikayım, traylaylaylom diye kendi kendime gaz versem de ben bu diyet işinden hafiften sıkılmaya başladım.
Yani son bir kaç gündür "şunun ucundan azıcık yesem ne olur ki" kıpırdanmaları başladı. :)
Ki kanımca bu çok tehlikeli bir dönem. Hafta sonu dayanamayıp, iki tane İzmir lokması yedim mesela! :)
Sonra vicdan azabı içinde kitabı elime aldım ve güçlendirmeyi bir kez daha okudum.


Güçlendirme evresinde işin içine meyve giriyor, her gün iki dilim tam tahıllı ekmek, peynirler, nişastalı sebzeler, hafta da iki gün hamur işi ve hafta da iki gün -sınırsızca yediğiniz- ödül yemeği var.
Birden kafamda bir ampul yandı. :) Hafiften sıkılmaya başladığım bu dönemde sabahları yapacağım kaşar peynirli bir tost, domates soslu bir makarna ya da dışarıda istediğimi yiyebileceğim bir ödül yemeği bana çok güzel bir moral olur ve diyetimi eskisi gibi bağlılıkla devam ettirmemi sağlar diye düşünüyorum.
Üstelik bu evre kendinizi bıraktığınız bir evre değil, şeker yine yok, yağ yine yok. Pasta, tatlı, börek, çörek abur cubur ve kuruyemişte yok.
Üstelik her perşembe saf protein günü olacak, yulaf kepeği yenecek ve yürüyüşe de devam edilecek...
Yani sözün kısası; diğer iki evredeki kadar hızlı olmasa da ben bu evrede de yavaş yavaş kilo vermeye devam edeceğimi düşünüyorum.
Yanılıyorsam da bunu zaman gösterir ve ben seyir evresine yine geri dönerim. :)

Güçlendirmeye geçmenin bir diğer nedeni de, daha doğrusu küçük bir kısmı; Pazar akşamı tatile çıkıyor olmamız. :)
Kısmetse önümüzdeki hafta canım memleketim Erdek'te olacağız, zaten orada -kıymalı börek gibi, sahilde hamburger, patates kızartması ve çekirdek gibi- :) burnumda tüten ama yiyemeyeceğim pek çok lezzet var, hiç değilse tam buğday ekmeği ve mihaliç peyniri ile çay bahçesinde kahvaltı yapar, ödül yemeği olarak; bir akşam, geçen yıl tadına doyamadığım cantıktan yerim diye düşündüm. :)
Yani tatil dönüşü; "o kadar uğraştım 11 kg. verdim ama tatilde dayanamayıp 3-5 kg. aldım yine" şeklinde bir cümle kurmak istemediğim için geçiyorum güçlendirme evresine...

Umarım bu yazı, Dukan diyetine başlamayı düşünen ya da başlamış ama kafasında soru işaretleri olanlara , her ne kadar değişik bir tarif ya da menü içermese de ufak tefek püf noktaları anlamında yararlı olmuştur. Yazıda unuttuğum herhangi bir konuda sorularınız için yorum bırakabilirsiniz, tatil nedeni ile çok hızlı yanıt veremesem de mutlaka dönüş yaparım biliyorsunuz.
Tabi sadece soru değil, altın değerindeki önerilerinizi de bekliyorum. Geçen yazıda ki önerilerin hepsi inanılmaz işime yaradı. :)
Hepinizi sevgiyle kucaklıyor, bir sonraki yazıya kadar kendinize iyi bakın ve beni unutmayın diyorum efendim... :)

30 yorum:

nily21 dedi ki...

tebrik ediyorum seni...11 kg çok ciddi bir rakam hem de neredeyse 1,5 ayda..Dukan diyetinin mucizelerine ben de tanığım ama son günlerdeki haberler biraz moralimi bozmuştu..en iyisi bu haberlere kulakları tıkayıp diyete devam etmek galiba..sevgiler
www.trendyandfriendly.blogspot.com

Nesrin dedi ki...

Ben de tatlısızlığa bir derece dayanabilirim belki ama yumurta yemiyorum, bu durumda protein günlerinde hep et yemem gerekir. Onu da yanında salata, ekmek falan olmadan yiyemem ki.. O yüzden hala erteleyip duruyorum..

Sizi tebrik, ne kadar azimlisiniz
Sevgilerimle :)

DERYA kombigaz.com dedi ki...

MÜGECİM
SENI TEBRİK EDİYORUM İNANIRMISIN 11 KG KENDİM VERMİŞ GİBİ SENİN ADINA ÇOK SEVİNDİM SANA BOL EGLENCELİ TATİL DİLİYORUM

daimamutfak dedi ki...

Sevgili Müğe çok samimi içten ve hayat dolusun.Seni çoö tebrik ediyorum.Kutlarım azmini.Lütfen devam et ve sakın alma.Yıllar çok hınzır oluyor kilolar geliveriyor anlamadan.Aman dikkat.Hele şimdi yaz geldiki dahada zor.Bu seni korkutmasın zaten önlemini almışşın ben sana bu konuda güveniyorum.Mutlu bir yaşam dilerim sana..sevgilerle..

naz deniz dedi ki...

Müge Hanım başarınız takdire şayan kaç kilodan geldniz bu noktaya ??
Bende 68.5 kg yum hedefim 55 ama motivasyona ihtİyacım var sanırım..

SKINNY dedi ki...

tebrikler.Aslinda tatil oncesi diyeti iyice birakip butun kilolari geri almak yerine 3ncu evre gecmek iyi fikir. Ben aslinda 3ncu evrenin hayat boyu saglikli yasamak adina yapilmasi gerektigini dusunuyorum.

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Müge hanim ne kadar zor bir isi basrdiniz bence az daha gayret edin ve devam edip biraz daha verin harika olur,mutlukluktan ayaklariniz yere basmaz! Ayni sekilde bende sizin gibi yapiyorum suan,ben kendim 3 haftalik bir tabiri caizsse diyetisyen yardimi aldim,ama direkt olarak bana degil,herkesle beraber bir "KUR" olayina girdim ve orada spor yaptim,3 haftada göbegimin (3 dogum!)resmen skilasmasi cok sevindircii ve inanilmazdi! ama hocalar hem cok kibar hemde skiydilar! bu cok önemliydi yoksa amaaan deyiverebilecek biriydim,fakat suan evdeyiz ve ben sadece sabahlari 20 dakikalik güzel bir jimnastik hareketi ile kendimi dinc tutmnaya calisiyorum ama yeterli olmadigi yavas yavas ortaya cikmakta..

Benim kur da ögrendiklerim kisaca söyle,nacizane ciddiye alirsaniz...

Her yedigimiz tam undan olmali,kesinlikle beyaz un yok!

pirinc,patates makarnadan uzak durmak gerekiyor,yada cok cok az!

her türlü yag cok cok az,hatta yemeklerde zeytinyagi orani 3 yemek kasigi!

seker yok!

Yumurta haftada bir kez!

Istediginiz kadar salata az yagla yeniliyor,her türlü sebze ya cok pismis yada cig serbest.

Eger niyetimiz gercekten kilo vermek ise bunun adi saglikli beslenmek olmaliymis,diyet gibi degil adi...

Günde dört bes kez yiyoruz...

Kesinlikle su sisesi elimizden düsmüyor yaklasik iki kilo veya daha fazla su tüketiyoruz...

Süt az yagli olarak tercih ediliyor kesinlikle cok veya tam yagli icilmiyor...

Hazir ürünlerde kutunun arkasindaki seker ve veya karbonhidrat oranlarini mutlaka kontrol ediyoruz,

dolayisiyla hazir dondurmalar,hazir icecekler,meyveli yogurtlar kesinlikle yemiyoruz.

En Önemlisi sekeri tamamen hayatimizdan cikariyoruz!

Herseyin kendine ait sekeri var ama sekeri haddinden fazla olan(üzüm karpuz kavun gibi) meyveleri cok az tüketiyoruz!

Yagli meyvelerde mesela avakado gibi cok az yada o günkü yag kapaitesini onunla doldurup baska yag almiyoruz vücuda...(ben cok seviyorum ama korkumdan yiyemiyorum simdi!

Her türlü susam cekirdek ici cok saglikli yemeklere yogurda müsliye koyabiliyoruz,azicik kuru üzümle tatli ihtiyacimiz giderilebiliyor...

Alkol zaten yasak...

Kesinlikle ve kesinlikle hatfada iki gün kalp hizinizin sizin ne kadar kilo vermeniz gerektigini ögrenerek o dercede ter dökerek spor yapiyoruz!

Bunlar sadece evde yapilan jimnastik hareketleriyle kalmayacak,yüzülecek (aqua),walking(yürüme) bisiklete (ergometer)binme ve jimnastik!

Bunlar benim aklimda kalanlar,kagitlarimi suan bulamadim ama liste halindede yaziyordu hersey,bunlar benim orda düzenli olarak yaptiklarim,simdi uygulauyorum bes kilo vermis ve forma girmek üzereyim,ki daha 12 kilom var verilecek!

Ama bunu basaracagima ianiyorum vede kendimi ödüllendirirken kesinlikla abartiya kacmadan devam etmeyi ümit ediyorum!

Unuttugum önemli bir sey olursa yazmak isterim,cok tuttum sizi,Erdekì bir kez gördüm,4 gün denizinde kaldim,tadi hala damagimda cok sririndi o zamanlar,bizdende selam götürün,iyi dinlenmlere iyi tatiller olsun efendim,sevgiler.

www.birteraziningunlugu.blogspot.com

Adsız dedi ki...

Ne güzel nihayet yeni bir yazi görmek. Yemek tarifi olmasa da paylasimlariniz keyifli oluyor. Tebrikler, kisa sürede ne kadar cok vermissinidz! Devami icin de kolayliklar dilerim. Sevgiler, Feyza

Adsız dedi ki...

Bir ara baslicaktim sonra sagliksiz haberleri duyunca vazgecmistim.
bu yazidan özeliklede bu resimden sonra mutlaka denicem.
sizi tebrik ederim darisi basima :)

Buket dedi ki...

Tebrikler Müge Hanım,gerçekten kısa sürede,çok güzel zayıflamışsınız,maşallah...Bu diyeti benim bir tanıdığım da yaptı,20 kilo verdi,1 yıl oldu,yaşam biçimi halin geldi,korumaya devam ediyor.İlk zamanlarda hızlı kilo veriliyor,sonra yavaşlıyor ama dikkatli uygulayınca mutlu sona çabuk ulaşılıyor.Size sağlıklı,mutlu günler ve iyi tatiller diliyorum.Gerçekten o kadar güzel yiyecekleri hazırlayıp, onları yemeyip,azimle böyle zayıflamak gerçek bir zafer:))))) Tekrar tebrikler,harika görünüyorsunuz...Erdek'e sevgilerimle...Yakında ben de gideceğim,gezmek için:)))

Müge Hüner dedi ki...

Hanımlar;
Her zamanki gibi süpersiniz! :)
Moral veriyorsunuz, iltifat ediyorsunuz, öneri getiriyorsunuz.
Çok çok teşekkürler, zaman ayırıp bu değerli yorumları yaptığınız için, hepsi benim için çok değerli...

Bir terazi kızı;
Size ayrıca teşekkür ederim hem güzel sözleriniz hem de bu sağlık dolu, uzun yorum için.
İnanın dikkatlice iki kez okudum ve çok faydalandım. :)

Naz hanım;
Ben 69.8 ile başladım ve benimde hedefim 55.
Bakalım hayırlısı :)
Dukan diyeti size istediğiniz o motiveyi sağlayacak emin olun :)

Sevgilerimle...

füsun dedi ki...

merhaba müge hanım azminizden dolayı sizi tebrik ederim kilo herkesin sorunu malum amayapılan diyetler dış görünüm için değil tamamen insanın kendi sağlığı için ve kişiye öze yapılmalı bende yaklaşık iki aydır diyetisyen yardımıyla oniki kilo verdim üstelik hiç spor yapmadan ne yiyorum derseniz aşağı yukarı sizin yazdıklarınızla aynı ama benim size nacizane bir tavsiyem olacak tatlandırıcı kullandığınızı yazmışsınız ben size sweet wia tavsiye edeceğim hem sıfır kalori hemde insan sağlığını bozacak hiçbir etkisi yok ayrıca spor yapmayı düşünürseniz bence o da kişiye özel olmalı ve benim tercihim reformer plates hem vücut sıkılaşıyor hemde kaslarınız kuvvetleniyor unutmadan meyve tüketiminde ananası öneririm ki gerçekten hem tok tutyor hemde yağ yakıyor şimdilik aklıma gelen nacizane tavsiyelirm bunlar izmirden sevgiler....

Adsız dedi ki...

Mügecim bu diyetle çok kilo veren arkadaşlarım oldu ama çok sağlıksız bir diyet olduğunu söylemek istiyorum. Hatta diyeti yapan arkadaşlardan biri böbrek yetmezliği yaşadı. Ben Amerika da yaşıyorum ve hiçbir doktor tavsiye etmiyor. Böbrekleri tamammen öldürüyormuş. Kadim okuyucun olarak uyarmak istedim. Azmin için tebrikler.

ozlem dedi ki...

Harika görünüyorsun, tebrik ederim.
Çok mantıklı bir karar vermişsin güçlendirme için. Benim de hedefim 12 kg, dukanın sitesine göre. Birkaç kilom daha kaldı. Sonra güçlendirmeye geçip tekrar kendi hedefim için yeniden başlamak istiyorum.Seni tekrar tebrik ediyorum, darısı başıma...

Müge Hüner dedi ki...

Füsun hanımcım;
Tüm önerileriniz için çok çok teşekkürler. Ben Dukan'ında önerisi olan splendayı kullanıyorum tamamen bitkisel olduğunu okudum her yerde.
Ama sizin öneriniz de aklımın bir köşesinde olsun tabi ki.

Sevgili kadim okuyucum; :)
Uyarınız için çok teşekkürler. Ben bu diyette herhangi bir sağlık sorunu yaşamadım çok şükür.
Farklı bir konu için, geçtiğimiz ay yirmiye yakın kan testi yaptırdım, -troidler dahil- hepsi temiz.
Böbreklerim ile ilgili de düzenli kullandığım bir ilaç var ve o konuda da düzenli test yaptırıyorum.
Yani şimdilik her şey normal.
Zaten güçlendirme evresi tüm diyetisyenlerin, uzmanların önerdiği bir sistem. İçinde pek çok yiyeceği barındırıyor.
Ama üzerine basarak söylemek isterim ki önerileriniz, uyarılarınız benim için çok önemli.
Bu bana değer verdiğinizi gösterir, sağ olun...
Çok teşekkür ederim yorumunuz için.
çok sevgilerimle...

Özgen dedi ki...

Tebrikler çok sabırlı ve iradeliymişsiniz,güzel kilo vermişsiniz, İnşalah bir daha geri gelmezler.Yalnız anlamadığım bir nokta var sanki bu diyetle kafa sürekli ne yemeliyim ne içmeliyimle meşgul yorucu yani.Bence herşeyden küçük porsiyonlarla tüketmek çok daha sağlıklı.Üstelik bu Dukanın doktorluk lisansı da iptal edilmiş söyliyeyim sevgiler...

Seda Gürsoy dedi ki...

Oooo Müge ablacım fıstık gibi olmuşsun ya :) Maşallah diyim :) Biz seni her haline seviyorduk da sen böyle daha mutluysan biz de mutluyuz :)

Bu arada kendime bi blog açtım. Daha tanışma yazımı yazdım ama arada bir göz atsan fikirlerini söylesen nasıl mutlu olurum :)
http://craftanddecorate.blogspot.com/

Aa bu arada Seda ben, sedergine seda hani :))

Adsız dedi ki...

öncelikle sizi tebrik ederim müge hanım koşu bandında 35 dakika yürüdüğünüzü ve 550 kalori yaktığınızı söylemişsiniz bende koşu bandında yürüyorum ama sizin gibi kalori yakamıyorum kaç kilometre hızla yürüdüğünüzü benimle paylaşırsanız sevinirim :)

özge esk dedi ki...

müge abla sizden yeni yazılar görmek çok güzel..yemek tarifi olmasada yazılarınızı okumak acaba yeni yazı varmı diye sitenizi açmak çok keyifli benim için.çok güzel kilo vermişsiniz tebrik ederim resminiz süper inanılmaz bi fark var.azminiz için tebrik ederim müge abla kalan kilolarınızda kolaylıklar dilerim.iyi tatiller sevgilerimle...

deniz dedi ki...

Merhabalar, dukan diyetiyle 5 kilo verip devam ettirememis biri olarak sizi cok takdir ettim. Ne guzel bir iradeniz var. Kitapta bu diyetin sadece iki kez yapilacagi yaziyor ya ben 3. Kez denemeye baslayamiyorum. Bir de ramazan var. Ondan sonra bende kararli uygulayacagim. Fotograf koymaniz cok motive edici oldu. Tesekkurler

tubitos dedi ki...

tebrik ederim harika bir yazı olmuş ben de sizin uyguladıklarınızı uygulamaya başlıyorum. hem de hemen bugün :) sevgiler..

Unknown dedi ki...

diyetlerle ilgili genel bir şeyler arıyordum, burada çok ayrıntılı bilgi buldum : ) elinize sağlık

http://www.lookbookunlimited.com/

Unknown dedi ki...

gayet güzel ve formda görünüyorsunuz diyete biraz daha devam süper bir form...

Adsız dedi ki...

Müge Hanım merhaba,
Dukanla 3ayda 17 kilo verdim. Güçlendirme içerisinde de devam etti kilo verme halim.Güçlendirmeye şubat ayına kadar devam edeceğim.Kitapta da geçen bir ifade var kafamı karıştıran.Siz yukarıda da bahsetmişsiniz. Alıntılıyorum aynen:"Güçlendirme evresinde işin içine meyve giriyor, her gün iki dilim tam tahıllı ekmek, peynirler, nişastalı sebzeler, hafta da iki gün hamur işi ve hafta da iki gün -sınırsızca yediğiniz- ödül yemeği var." Şu bahsi geçen hamur işi nasıl olmalı, börek çörek değilse nedir bu :)

Müge Hüner dedi ki...

Merhaba;
Benim bu hamur işinden anladığım makarna oldu. :)
Yağsız, kremasız soslarla -mesela domates sosu- hazırlanmış makarna yiyorum ben arada.
Birde tam buğday unu ile hazırlanmış, pizza, lahmacun türü şeylerde olabilir. :)

Melda dedi ki...

Tebrik ederim muge harika gorunuyorsun. Azmine hayran kaldim.Ben zoraki anca 1ay dayanabildim dukan dietine, pek bana gore degildi meyvelerden uzak durmak. Bir haftadir weight watchers'la devam ediyorum daha saglikli ve eziyetsiz. Benim gibi dukan'dan haz etmeyenler belki denemek isterler.

Adsız dedi ki...

Merhaba müge hanım öncelikle sitenize tavukl karnıyarık tarifini ararken buldum, sonrası diğer tariflere bakayım derken kendimi dukkanın içinde buldum:), yapmak isteyipde yapamadığım dukkan , dukkan da kiloyu çabuk veriyoruzya acaba vücutta çatlak oluyormu veya tam tersi çatlak görünümü sıkılaşan bir vücut olduğu için azalıyormu Çok merak ediyorum, sitenizdeki yorum ve cevaplarınızdan dolayı gerçekten çok iyimser bir yapıya sahip olduğunuzu düşünüyorum sevgiler ve başarılar diliyorum

Müge Hüner dedi ki...

Merhaba;
Öncelikle güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim.
Ben dukan diyetini yaptım ve çok memnun kaldım.
Çok aşırı bir kilo fazlam olmadığı için sanırım çatlak oluşmadı.
Birde Dukanda kiloyu olması gerektiği gibi ağır ağır veriyorsunuz, ayda max. 4-5 kilo o nedenle de çatlak oluşmamış olabilir.
Ama yine de ben konunun uzmanı değilim, sanırım bir diyetisyen sorularınızı daha doğru yanıtlayacaktır. :)
Çok sevgilerimle..

hcgecin dedi ki...

Müge hanım, merhaba

Dukan diyetini inceliyorum ve kitabını okuyorum. Bu arada olumsuz fikir verenlerde oluyor. Arama motorlarında bilgi ararken sizin yazılarınızı gördüm. 2012 Haziran ayından sonra güçlendirme evresine geçmeye karar vermişsiniz. Şu anda 2014 Ocak ayındayız. Beslenme alışkanlıklarınızı değiştirdiniz mi ? Hafta da bir gün perşembeleri saf protein uygulamasına devam ediyor musunuz ? Şu anda kilo durumunuz , özellikle vücutta yağ durumunuz nasıldır diye bilgi almak istemiştim.

Saygılar

Hilmi Geçin

Adsız dedi ki...

Merhaba, öncelikle kendim gibi sizide tebrik etmek istiyorum. Ben geçen yıl 3 Mart 2014 tarihinde başladım dukana ve 1,5 ay içinde 15 kilo verdim. Sonrasında güçlendirme evresi başladı ve güçlendirmede de 3 kilo daha vererek 63 kiloya düştüm. Seyir evresinde kaçamağım sadece eti karam gofret oldu, kahveyle birlikte çok güzel gidiyordu :) güçlendirme evresine geçtiğimde artık yemek yeme isteği kalmamıştı bende, çok az yemek yiyebiliyordum ve küçük porsiyonlarda doyuyordum. Aslında çok fazla tatlı tüketen bir insanım fakat atak ve seyir evresinde tatlı isteği diye birşey yaşamadım. Sadece özel günlerde istek duyuyordum ve onuda gofret ile bastırabiliyordum. Gofretin tamamını yemedim hiç küçük parçalara ayırdım ve hergün bir parçayı kahvenin yanında ufak ısırıklarla tükettim. çok yardımcı oldu bana. Yaklaşık bir yıl olacak ve geriye 5 kilo aldım. Aslında dikkat etseydim bu kiloyuda almazdım. Koruma evresindeki saf protein günlerini uygulamadım hiç sanırım ondan kaynaklandı geri kilo almamda. Yinede kilomdan memnunum. Dukan testinde en fazla 68 kiloya düşebileceğim çıkmıştı ama 63 e düştüm ve aldığım kiloyla şuan 68 kilodayım. Mutluyum iyiki dukan yapmışım diyorum. Hiçbir yan etkisini yaşamadım. Hiç aç kalmadım. Uygulamak isteyenlere tavsiye ediyorum ve herkezede başarılar diliyorum.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin