11 Eylül 2009

İftar Sofrası - 2009

Seda-Ender İftar Daveti (10.09.09)

SEDA & ENDER İFTAR DAVETİ...
Konuk olduğumuz iftar sofralarını da, eğer fotoğraflama şansım olursa, sizlerle paylaşacağımı söylemiştim. Cuma akşamı ve geçtiğimiz salı davetli olduğumuz iftar sofralarını malesef kayıt altına alamadım :(
Ama dün gece, diğer arkadaşlar trafiğe takılıp, biraz gecikince, ana yemekler olmasa bile sofranın genel görüntüsünü bol bol fotoğraflama şansım oldu.
Sizinde farkedeceğiniz üzere Seda'cığım dört dörtlük bir davet sofrası hazırlamıştı bizim için. Üstelik iki buçuk yaşındaki kızı Beren'le ilgilenmeyi de ihmal etmeden :)
Her şey çok lezzetli, çok şık ve çok özenliydi. Bir kez daha ellerine sağlık Seda'cım, kesene bereket Ender'cim...
Ayrıca bir önceki, dertleşme yazıma gönderdiğiniz yorumlar için de çook teşekkür etmek istiyorum. Beni çok mutlu ettiniz ve çok duygulandırdınız, sanal ortam da olsa, kendimi doğru ifade edebilmiş ve sizler tarafından böyle güzel düşünceler ile tanınmış olmak olağanüstü bir duygu... İnanın duygularımı tam ifade edipte toparlayıp yazamıyorum, kelimeler yetersiz kalıyor şu anda.
Bu arada, küçük bir açıklama; "bazı yemekleri bir gün önceden yapsaydın, bu duruma düşmezdin" şeklindeki yorumlar için; perşembe gecesi, iftara misafirlerim vardı (ve ben çok rahatsızlandım gündüz) cuma akşamı ise biz bir iftar davetine katıldık. Dolayısı ile hazırlanma şansım olmadı. Ama beni en çok yanıltan; "hafta içi işten gelince bir iki saatte misafir ağırlayabiliyorsam, cumartesi altı yedi saatte dünyaları yaparım" düşüncesi oldu :) Olmuyormuş, öğrendim :)

Seda-Ender İftar Daveti (10.09.09)

Seda'cığımın muhteşem sofrasında; süper salata çeşitleri ve çok şık bir ana yemek vardı. Hepsinin tariflerini aldım, özellikle ana yemek olan; tavuk sarmayı, ilk fırsatta deneyip, sizlerle paylaşmak istiyorum.

Soframızdakiler;
  • İftariyelikler
  • Domates Çorbası
  • Başamel Soslu, Tavuk Sarma (salam ve kornişon ile sarılıp, fırınlanmış)
  • Fırın Makarna
  • Yoğurtlu Havuç Salatası
  • Yoğurtlu Cevizli Taze Fasulye Salatası
  • Közlenmiş Patlıcan Salatası (soğanlı)
  • Nohutlu Gavurdağı Salatası
  • Barbunya Pilaki
  • Amerikan Salatası
  • Kurutulmuş Domatesli Mevsim Salata

Seda-Ender İftar Daveti (10.09.09)

Şık peynir tabakları ve hepimizin, bir kaç kez aldığı; yoğurtlu taze fasulye salatası.
Haşlanmış taze fasulye, salatalık turşusu, ceviz, yoğurt, mayonez ve sarımsaklı. Taze fasulye yemeyen, konuklarınıza yada çocuklarınıza bile yedirebilirsiniz, söylemeden :)

Seda-Ender İftar Daveti (10.09.09)

Seda-Ender İftar Daveti (10.09.09)

Seda'nın, Beren ile birlikte yaptığı şirin peçetelikler...

Pınar'ın Pastası :)

Gecemizin finalinde de çok duygu dolu anlar yaşadık. 09.09.09, Cici'nin doğum günü idi. Bir gün önce, eşi ile, dün gece de bizimle birlikte kutlamış oldu doğum gününü...
Doğum günü pastası da; artık her pastasında ayrı bir sanat eseri hazırlayan, Yaso'cuğuma sipariş verildi.
Tam bir ayakkabı delisi :) olan Pınar'cığım için, en uygun model seçildi, eşi tarafından. Yaso'cuğum da en güzel şekilde uyguladı.
Benim bücür makine pek yansıtmıyor ama muhteşemdi. Uzun süre kesmeyip, izledik :)
Ayrıca, pastanın görüntüsüne haksızlık etmem istemem ama, tadı görüntüsünden bile harikaydı ! Ölümüne çikolata bir pastaydı, öyle tarif edeyim :)

18 yorum:

ipek dedi ki...

Sofra ayrı güzel görünüyor pasta ayrı güzel. Yapanların ellerine sağlık.

Ayşe'nin Mutfağı dedi ki...

MERHABA GERÇEKTEN ÇOK ÖZENİLEREK HAZIRLANIŞ BİR MASA YEMEKLERDE ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR ELLERİNİZE SAĞLIK SİZİN YENİ YAZI EKLEDİĞİNİZİ GÖRÜNCE HEMEN BU SEFER NASIL BİR MASA HAZIRLAMIŞ DİYE MERAKLA AÇIYORUM

SEVGİLER

pembecikolata dedi ki...

Salatalar harika,Pasta Şahaneee!!!

lezzetli hayatlar dedi ki...

CANIMMMM BENİM YA UTANDIM VALLAHİ AMA HOŞUMA DA GİTTİ YORUMLARIN VALLAHİ..... DİLİNE SAĞLIK ÇOK GÜZEL BİR GECEYDİ BENİM İÇİN HEP BÖYLE GÜNLERİMİZ OLUR İNŞALLAH BERENKA SABAHTAN BERİ AÇ ANNE BAKALIM MÜGE PASTAYI KOYMUSMU DİYE 30 KEZ BAKTIRDI SİTENE EN SONUNDA GÖRDÜ ÇILDIRDI EVET EVET KOYMUŞ DİYE... YASEMİNİN DE ELLERİNE SAĞLIK GÖRSEL ŞÖLEN BİR YANA LEZZET TAM BENLİKTİ ÇİKOLATADAN PANDİSPANYA GÖZÜKMÜYORDU SÜPERDİ....

Adsız dedi ki...

müge ablacığımmm burası bizim ev ....yine gelin BERENKA...

Canan dedi ki...

Müge Abla, masan çok güzel ve özenli. Ellerine sağlık. Pastaya zaten bayıldım. Tam bir sanat eseri olmuş. Yasemin Hanım'ın ellerine sağlık.

Öpüldünüz,
Canan

Canan dedi ki...

Aaaaaa ben yazıyı okumadan sazan gibi direk atladım. Seda Hanım'ın ellerine sağlık. Süper bir sofra!

Adsız dedi ki...

merhaba müge,
bahsettiğin taze fasulye salatasında,fasulyeler haşlandıktan sonra iyice ezilmiş miydi yoksa dişe gelecek büyüklükte miydi acaba?

DENİZ

Müge Hüner dedi ki...

Sevgili Deniz,
Tam kıvamında yumuşamıştı, dişe gelmiyordu ama içinde belli oluyordu.
Seda'cım lezzeti kaybolmasın diye mümkün olduğunca az suda haşlamış fasulyeleri.

Sevil Şahin dedi ki...

mügecim öncelikle burdan seda hanımın ellerine saglık diyorum harika bir masa olmuş emegine saglık
cicinin dogum gününüde kutluyorum
ve tabi bu sahane pasta için az önce yasemine övgüler yagdırdık sitesinde ama yine burdanda bir kez daha yineleyim pasta super olmuş....
hepimizin ellerine saglık
sevgiler

http://mavienindunyasi.blogspot.com/ dedi ki...

hergün giriyorum blogunuza. yeni eklenen neler var diye.
güzel bir davet sofrası,çok hoş.
pasta çok güzel.tadını da çok merak ettim eminim çok güzeldir.
ayrıca

handan dedi ki...

harika bir sofra yemekleri hazırlayanın ellerine saglık bu güzel sofrayı bizimle paylastıgına çok sevindim pasta bir harika gözüküyor hımmmmm

http://www.lezzetibol.com dedi ki...

Canım misafiri güzel ağırlamakta bazen şans işi. Yani herşeyi alırsın yemek yapmaya başlarsın ama bir bakarsın ki elektrikler kesilmiş. Yani 2 saatte de hazırlasan 6 saatte de hazırlasan bir problem çıkabilir. Önemli olan biraz bniyette. Sen hazırlamak için elinde geleni yaptın. Olmuş veya Olmamış, önemli olan bir emek olması.
Gerisi hikaye canım.
Arkadaşın sedanın sofrasına ve yaso nun hazırlaığı pastaya bayldım. Herkesin ve özellikle minik berenin ellerine sağlık canım:))
Size de aifyet bal şeker olsun
sevgilerimle

müjde dedi ki...

Seda'nın sofrasına bayıldım.Herşey harika.:))

Ayşe'nin Mutfağı dedi ki...

merhaba yazılarınızın altında bunlarda ilginizi çekebilir diye bir bölüm var benimkinde ingilizce bir yazı oluyor sizinki türkçe nasıl türkçeye çevirebilirim yardımcı olursanız sevinirim

Ilker Erdem dedi ki...

Hersey cok guzel gorunuyor. Hazirlayanlarin ellerine saglik. Sevgiler

emine dedi ki...

sitenize bayılıyorum..hergün bakmasam uyuyamıyorum meraktan tam tiryakiniz oldum yani..emeğinize ellerinize yüreğinize sağlık....sevgimle..

durutarifler dedi ki...

Sofralarınız bereketli ve bol sohbetli olsun.
Pasta da muheteşmmmm görünüyor
İyi bayramlar.
sevgiler

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin