ÇITIR ÇITIR BİR LEZZET :)
Baklava yufkasına öyle bir alıştımki, diğer yufka gözüme çok kalın gözüküyor artık :) Tabiki klasik yufkanın yeri her zaman ayrı ama baklava yufkası da inceliği, çıtırlığı ile gönlümü fethediyor. Baklava yufkası deyip geçmeyin, onda da çeşitli markalar var, hele bir tanesi o kadar kötü ki, burada isim söylemeyeceğim ama firmaya bir mail yazmayı planlıyorum.
İlk defa alacaksanız, etrafınızda daha önce kullanmış ve memnun kalmış kişilere danışabilirsiniz, ben öyle yaptım :)
Baklava yufkası ile hemen her çeşit börek çok güzel oluyor ama ben en çok kıymalı üzümlü Karaköy tarzı olanı seviyorum. Peynirli de ben, eşim ve misafirler tarafından çok beğenildi.
Patlıcanlı da yaptım bir kaç kez ama fotoğrafı çekilemeden bitti :)
Peynirli börekte, beyaz peynirin yanısıra kelle (mihaliç) peyniri kullandım. Tek başına oldukça yoğun kokusu olan bir peynir, bu nedenle beyaz peynir ile karıştırdım. Çok güzel oldu. Siz daha hafif olsun isterseniz, beyaz peynire kaşar peyniri rendesi yada lor ekleyebilirsiniz. Beyaz peyniri tek başına kullanacağım derseniz yağsız, erimeyen bir peynir kullanmanızı öneririm.
Malzemeler (16 adet için)
- 8 Adet Baklava Yufkası
- 4-5 Yemek Kaşığı (ezilmiş) Beyaz Peynir
- 3-4 Yemek Kaşığı (rendelenmiş) Mihaliç Peyniri
- 7-8 Dal Maydanoz
- 1 Kase Yağlı Su
- 1 Adet Yumurta Sarısı ve Susam (üzeri için)
Yapılışı
- İki baklava yufkasını üst üste koyun ve üzerine fırça ile yağlı su sürün.(Yağlı suyu yarım su bardağı su 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ ile hazırlayabilirsiniz)
- Ezilmiş peynirleri ve kıyılmış maydanozu karıştırın.
- Yufkanın üzerine iki yemek kaşığı kadar harçtan serpiştirin.
- Yufkanın geniş tarafından başlayarak, çok sıkı olmayacak şekilde rulo yapın. Dört eşit parça halnde kesin.
- Hafifçe yağlanmış tepsiye dizin. (Baklava yufkasında pişirme kağıdı kullanmamanızı öneririm) Üzerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin.
- 180 derecede ön ısıtma yapılmış fırında, 25-30 dk. üzeri ve altı turuncu oluncaya kadar pişirin.
Benzer Tarifler;
44 yorum:
Ellerinize saglık, çok nefis görünüyor.sevgiler.
Mügecim ellerine sağlık harika olmuş sevgiler...
Muhteşem görünüyor elinize sağlık... Davet etsek bize katılır mısınız acaba, bu güzel tariflerinizle ve bilginizle bizi onurlandırsanız :)
http://www.YemekSeviyoruz.biz
Mügecim ne zamandır markette gidip gelip bakıyorum ama dediğin gibi bilemiyorum hangi marka alacağımı. bir ara seninle konuşalım da marka tavsiyesi alalım bari. ellerine sağlık enfes görüntü yine
Çok güzel olmuş. Çıtır,ağızda dağılan bir böreğe benziyor. Ellerine sağlık. Sevgiler...
harikasın canım,bende bu baklava hamurunu merak ediyorum.keşke marka ismi verseydin.denemek istiyorum.ellerine sağlık.kekcafe
süper görünüyor eline sağlık bende baklava yufkasını denemek istiyorum ama kararsız kalıyorum marka konusunda..
bence en guseli kiymali! ispanaklida yedim peynirlide! hicbiri kiymalinin yerini alamadi bende.. bak simdi sen aldiysan yufka elinde daha coook vardir, hadi yap bi tepside al gel "dukkan"da yiyeeekkk!
Bunlar sanırım kahvaltı sofrasındaki börekler.Baklava yufkası ile hiç börek yapmadım ama eminim ağızda dağılan güzel bir börektir.Ellerinize sağlık
Her zaman ki gibi çok güzel olmuş. Ben baklava yufkasıyla hiç börek denememiştim. En kısa zamanda deneyeceğim.
Sevgiler
http://www.lezzetibol.com
Ellerin dert görmesin hayatım,çok nefis görünüyor.Ben de baklava yufkasını kullanıyorum ve çok memnunum.Sevgiler
MUHTEŞEM GÖRÜNÜYOR GERÇEKTEN.AFİYETLER OLSUN...
Müge hanim, ellerinize saglik, kesenize bereket demeden gecemeyecegim,,, Sevgilerimle,,,
bende düşünüyordum baklava yufkası ile börek yapılabilir mi diye.işte hünerli bayanlar yapmış bende deneyeyim bari
çok da güzel görünüyor.
ya ben balkonnunuza bittim dogrusu balkon kahvaltısını çok severim.birazda esiyorsa ohhh degmeyin keyfime.
sevgiler
bu arada sen hangi markayı kullandın sonra hüsrana ugramayayım.
Mmmmhh harika olmuşlar, ellerine sağlık,
sevgilerimle
ellerinize sağlık..
baklava yufkası ile börek çok merak ettiğim bir lezzet...ellerinize sağlık nefisss görünüyor.
sevgiler
Daha önce de duydum baklava yufkasından börek ama niyeyse bulamadım baklava yufkası çok lezzetli olduğu belli etrafımda tecrübe eden olmadığı için mecbur markaysı size sorucam mutlaka denemek istiyorum
elinize sağlık
otomatikkepce hülya
Ellerinize saglık çok güzel tarifleriniz var.yanlız uzun zamandır irmik helvası tarifi bekliyorum.Annem yazlıktan dönsün yayınlıyam dediniz hala sabırsızlıkla bekliyorumm...sevgiler...
Nasıl canım istedi bilemezsiniz..
Diyetteyim de, gözüm dönmüş durumda artık..:)
Diyorum ki arkadaşlarıma ;diyet bittiği gün kendime ziyafet vericem, en çok özlediklerim;mercimekli köfte, burdaki gibi şöyle çıtır çıtır bir börek, tiramisu...:((
Ellerinize sağlık..Yarın diyetisyende randevum var, 1 öğünlük izin istiycem yetti canımaaaaaa...3 kilo vermek ne zormuş:)
sevgiler..
Bu arada baklava yufkası ile börek hiç denemedim, kesin denemem lazım..
Daha çıtır çıtır olur sanırım, böyle ağızda dağılır falan ımmm.....
Müge hanım merhabalar,
ben emel (yemekzevki)meldanın annesiyim sizle tanışmıştık.Bende baklava yufkası ile kuru baklava yaptım yakında melda siteye ekler inş.ancak börek yapmak için denememiştim.sizin böreklerde çok güzel görünüyor en kısa zamanda denerim inş.Ellerinize sağlık.
sevgiler
Sevgili Muge,
Siteni surekli takip edenlerdenim ama ilk defa yorum yaziyorum hersey cok guzel gozukuyor ellerinize saglik benim iki kizimda borek corek islerine bayiliyorlar ama burada (New York) yufka maalesef her zaman bulunmuyor ve genelde cok kuru oluyor. Sizin bu tarifi gorunce hemen marketten baklavalik yufka aldim ve yarin sabah kizlarim uyanmadan denemek istiyorum, eminim cok guzel olacaktir, daha once birkac tarifnizi denemistim ve cok memnun kalmistim. Size daha sonra nasil oldugu konusunda yorum yazmaya calisirim.
Saglicakla kalin,
Mine
Sevgili Muge,
Daha onceki mailimi aldinizmi bilmiyorum ama ben bu boregi bu sabah yaptim, cok super oldu, ici icin ispanak, zeytinyaginda kavrulmus bol sogan, beyaz peynir ve pecorino romano peynirini karistirdim kullandim, su anda kizlarim afiyetle yiyorlar. Citir citir cok guzel bir borek oldu. Bir dahaki sefere kiymali icle denicem insallah. Bu arada mirac kandiliniz mubarek olsun. Ellerinize kollariniza saglik.
Sevgilerimle,
Mine (NY)
Mine Hanım merhabalar;
Her iki mailinizi de bu sabah aldım.
Tariflerim için söylediğiniz güzel sözlere de çok memnun oldum, her zaman beklerim :)
Börek harcınızı okurken bile canım istedi, soğanın verdiği tatlılık, ıspanağın buruk lezzeti ve peynir. Mmm :) şahane olmuştur, bende bu şekilde deneyeyim en kısa zamanda :)
Çok sevgilerimle.
Merhaba Mügecimmm,
Kızımın doğum gününde hem peynirlisi hem kıymalısını yaptım. Herkes tadına bayıldı. Artık böreklerimi baklavalık yufka ile daha sık yapacağım. Ellerine sağlık!
Müge hanım merhaba,
ben sitenizin müdavimlerindenim.günde en az beş defa sitenize uğrarım.çok güzel bir site çok emek harcıyorsunuz çok teşekkür ederim.baklava yufkasından böreği dün misafirlerim için yaptım bayıldılar 7 çeşit ikram yaptım bu börekler kapışıldı çıtır çıtır enfes oldular tarif istediler, çok basit hem pratik lezzetide harika çok teşekkürler Müge,
sevgilerle......
Mügecim, bu börek için, neden yağlı kağıt kullanmamamızı önerdin? Yağlanmış tepsiye mi dizelim?
Ben daha önce tepsi böreği yapmıştım, ve aralara da tereyağlı su koymuştum. Valla çok acayip birşey olmuştu:) Şimdi tek tek börek yapmak istiyorum; hem de kayınvalidemlere. O yüzden en ince ayrıntısını bile öğrenmeliyim:) Hatasız olmalı:)
(Bu bahsettiğin marka, benim açık açık söylemekten çekinmediğim marka galiba:)
GIA cığım;
Yağlı kağıt kullanmamanızı özellikle önerdim evet.
Yufka o kadar inceki, kaldırırken kağıt yırtılırsa yada bir yerinden böreğe yapışırsa kağıdı ayırmak mümkün olmuyor.
Ben tepsiyi yağlayarak yapıyorum hep bu nedenle.
Aralara tereyağlı su sürme fikri şahane, ben sıvı yağlı su sürüyorum, yine de çok güzel oluyor, tereyağ hem aroma hem de ekstra çıtırlık verecektir. Kesinlikle öyle yapmalı :)
Erimeyen peynir kullanmak, hatta bir kaç çeşit peyniri karıştırmak çok iyi oluyor.
Baklava yufkası ile denemediğim börek kalmadı neredeyse ve kesin olarak söyleyebilirmki, peynirli ve kıymalı. Diğerleri hoş olmuyor.
Son olarak kullandığım baklava yufkası; YU-KA. Bence bu işi hakkıyla yapan tek marka da o...
Diğerleri kapıdan girmesin mümkünse :)
Sana şimdiden kolay gelsin, kayınvalidenin kapıdan girerken parmaklarını say, çıkarken tekrar say, eksilmezse ben de bir şey bilmiyorum :)
Hmm. Anladım. Doğru haklısın, ben de öyle yapayım. Tereyağ gerçekten çok güzel oluyor. Az yağlı bir peynir aldım, onu az yağlı kaşar rendesiyle karıştırmayı düşündüm. Böylelikle, tereyağı da koyacağımdan çok aşırı yağlı olmaz.
Ah şekerim, o YU-KA'yı hangi marketten alıyorsun? Migros'ta yok, sadece Seymen satıyorlarmış. Ankara'da Carrefour'dan almıştım ben; burada da Carrefour'a mı gideyim?
Ay inşallah memnun kalırlar onlar da; böteği çok severler genelde. Hem de kızartılmış börekleri. Eğer hakkını verebilirsem, bu böreğe bayılacaklarına eminim. Ama nedense, ben ne zaman fazla özensem, yaptıklarım o kadar az güzel oluyor. Çok ilginç! Bu sefer, sanki kendimize yapıyormuş havasında yapacağım:)
Al benden de o kadar.
Kendimize yaptıklarım yıkılır lezzetten, ama misafirler için binbir özenle hazırladıklarım o kadar güzel olmaz :)
"Kendimize yapar gibi" metodunu ben uzun zamandır uyguluyorum :)
Şekerim, bizim mahallenin yufkacısı satıyor şansıma. Özel bir araştırmaya girmeme gerek kalmadı.
İstersen bir internet sitelerine girip bak, satış noktaları ile ilgili epeyce bilgi var.
http://yu-ka.com.tr/bayi/index.php?sehir=34
Çok teşekkür ederim; bugün kafaya koyup üç çeşit market gezdim, hiçbirinde bulamadım.
Verdiğin siteden bakayım.. Olmadı arayıp sorayım. Mühim bir olay ayol, kayınvalidem geliyor :) Mutlaka bulmam gerek o yufkalardan:)
Yarısını da kıymalı yapacağım senin tarifinle.
Ben tarifi aynen uyguladım. Çoğunu iki yufka ile sardım, sonlara doğru (toplam 55 yufka ile yaptığım için:) üç veya dört kat da sardıklarım oldu. Çıtır çıtır, çok güzel oldu. Tereyağ-sıvıyağ-su karışıım ile ıslattım. İki katlılar çok incecik oldu; sanki fırında sigara böreği gibi. Yiyenler de öyle dediler.
Bu arada, 1 kiloluk yufka almıştım, hepsiyle börek yaptım. Kapaklı bir kutuda buzluğa koydum. Lazım oldukça indirip kullanıyorum. 10'ar tanelik paketler halinde koyarsanız, bir misafiriniz geldiğinde hazırcacık börekleriniz olur.
Merhaba Müge
Yeni evlendiğimde (gerçi hala yeni sayılır 1 yıl olmadı daha)panikle mesaj atmıştım nasıl olucak bu yemek olayı diye verdiğin tiyolar çok işime yarıyor ve herşeyde olduğu gibi bu da kilometre işiymiş ilk zamanlar mutfağı eşyaları bile yadırgıyordum ama şimdi hepsine alıştım ve çok seviyorum birde mutfağa televizyon aldım bana arkadaş oluyor, fena işlerde çıkarmıyorum :))Dün misafirlerime senin, baklava yufkasından peynirli böreğini yaptım.Seymen marka kullandım fena olmadı galiba,1 tane bile kalmadı ama yuka yıda merak ettim onlara email attım hangi marketlerdesiniz diye sana da çoooook teşekkür ediyorum iyiki varsın....
MERhaba.
tarifinizi az once denedim. insanın agzında buruk bir nişasta tadı kalıyor yerken. çıtır çıtır oldu fakat lezzetsiz. acaba yufkadan kaynaklanmış olabilir mi? siz hep aynı markayı mı kullanıyorsunuz? sizin böreklerinizde de kuru buruk bir lezzet oluyor mu
teşekkürler
Rüveyda
Rüveyda Hanım;
Ben hep aynı markayı kullanıyorum; YU-KA.
Çok da memnunum, diğer markalardan memnun kalmadım.
Bahsettiğiniz nişasta tadı hiç gelmedi bana ama damak zevki değişkendir, belki sizin damağınız daha hassastır, almış olabilirsiniz, bilemiyorum.
Çok sevgiler.
sevgili müge hanım bir yılı aşkın bir süredir sizin sıkı takipçinizim inanın verdiğiniz ölçüler birebir tutuyor ve beni denediğim hiçbir tarifiniz mutsuz etmedi sizi çok seviyorum çok doğalsınız başarılarınız daim olsun sevgiler nilüfer....patates çorbasıda süper oldu bu arada:)))
Selam muge hanim tarifinizi denedim ve sonuc mukemmel ellerinize saglik...sizin takipcinizim butun tariflerinizi deneyecegim:)basarilar
Dün yaptım bu böreği.Hem çok pratik hem de çok lezzetli oldu.Uzun zamandır yediğim en güzel börekti.Şimdiki sorunumsa kalan dünya kadar baklava yufkasını nasıl bitireceğim.Hemen tarif arayışına başlamalıyım :)
özlem
Baklava yufkasını hiç kullanmamıştım.Sitenizde görüp kızlarımın doğum gününde denemeye karar verdim. Misafirlerim tarafından çok beğenildi. Çıtır çıtır oldu. Ellerinize sağlık.
aylardır bu tarifinize bakıp duruyorum cesaret edememiştim yapmaya. nihayet dün akşam yaptım ve tek kelimeyle mükemmel ötesi, eşim inanamadı benim yaptığıma işyerine getirdim arkadaşlar inanamadı harika tad çıtır çıtır çok güzel oldu.
teşekkürler böyle güzel bir tarif için
kübra
börek kesinlikle muhteşem. üstelik geceden yapıp ertesi akşam yemek vakti piştikleri halde gayet çıtır çıtır ve lezzetliydiler. ellerinize sağlık :)
Su yerine sütle ıslatsak çıtır olur mu?
Adsız;
Hiç denemedim ben hep yağlı su ile ıslatırım böreklerimi.
Sizi de yanlış yönlendirmek istemem.
Sevgiler
Yorum Gönder