02 Mayıs 2009

Tefal Actifry ile Çökertme Kebabı

Actifry ile Çökertme Kebabı

ACTIFRY İLE ZAHMETSİZ ENFES BİR YEMEK...
Actifry ile evimize ilk geldiği günden beri çok samimiyiz :) Kendisi mutfakta en büyük yardımcım...
Düşünüyorumda, aslında mutfakta kullandığım her alet; mikrodalga fırın, robot, rondo, su ıstıcı benim en büyük yardımcım. Bazen onların olmadığını ve her şeyi ellerimle yapmak zorunda kaldığımı düşünüyorum, basit bir yemek bile ne kadar çok vaktimi alırdı.
Oysa işten gelince, altı yedi dakikada buzluktaki eti çözdürüyor, kaynar su ile pirinci ıslatıyor, rondoda domatesi ve soğanı çekip, en fazla bir saatte iki üç çeşit hazırlayabiliyorum. Ya minik aletlerimiz olmasaydı ? Düşünmek bile istemiyorum, tekrar tekrar teşekkürler bilim insanları :)
Tamam aletlerin hepsi muhteşem, ama Actifry gerçekten yüzyılın icadı :) Siz başka şeylerle uğraşırken, etraf bir gram yağ ve koku olmadan, lezzetli kızartmaların, nefis yemeklerin hazır olması gerçekten büyük rahatlık.
Actifry etkinliklerinin ilk ev sahibi benim biliyorsunuz. Kendi etkinlik tarifim olarak başından beri "Kırmızı biberli tavuk sote" düşünüyordum aslında. Ama geçtiğimiz hafta sonu Bodrum Restoran'da yediğim çökertme kebabı fikrimi aniden değiştirdi :) Orjinal tarifte, patatesler yağda kızartılmıştı. Lezzetli ama oldukça kalorili bir yemekti. Aklıma Actifry'ın mükemmel et pişirdiği geldi ama patatesleri rende halde güzel kızartıp kızartmayacağını merak ediyordum...
Geçtiğimiz hafta üç dört kez yaptım ve her seferinde de ikram ettiğim kişilerden, özellikle eşimden tam not aldım. Pişmesi; kırk beş dakika civarında süren ama hazırlık aşamaları çok zahmetsiz olan bu yemeği, son anda geleceğini haber veren misafirleriniz için hazırlayabilir ve sunum olarak çok iltifat alabilirsiniz :)
Bu arada Actifry etkinliğinde tarif göndermek için son gün; 04 Mayıs 2009... Hatırlatayım :)

Malzemeler
  • 2 Adet Patates (rendelenmiş haliyle 1,5 su bardağı)
  • 300 Gr. Dana Antrikot yada Kuzu Külbastı
  • 1 Diş Sarımsak
  • 1 Tatlı Kaşığı Elma Sirkesi
  • 3 Actifry Kaşığı Sıvı Yağ
  • 1 Yemek Kaşığı (tepeleme) Biber Salçası
  • 1 Çay Bardağı Su
  • 1 Tatlı Kaşığı Sıvı Yağ
  • Tuz, Kekik

Yapılışı

  • Patatesleri makarna süzgecine rendeleyin. Bol su ile nişastası gidene kadar yıkayın. Elinizle iyice suyunu sıkıp, actifry'a koyun. İki actifry kaşığı sıvı yağ ekleyin. 20 dk. arada sırada kapağını açıp karıştırarak pişirin.
  • Etleri ince uzun (jülyen şekilde) doğrayın. Üzerine bir actifry kaşığı sıvı yağ, elma sirkesi ve ince ince doğradığınız sarımsağı ekleyin.
  • Patatesleri başka bir tabağa alın ve etleri actifry'a koyun. (bu aşamada, etleri hazneyi temizlemeden koyabilirsiniz.)
  • Actifry'ı 8 dk.ya kurun.
  • Bir kasede salça, su ve bir tatlı kaşığı sıvı yağı çırpma teli ile çırpın. (Karışım ketçap kıvamında olmalı)
  • 8 dk. sonunda, salçalı karışımı etlere ekleyin ve actifry'ı 4 dk. daha kurun. Süre sonunda etler tamamen pişmiş olacak ama siz yinede tadına bakın :)
  • Süre sonunda 2 çay kaşığı kadar kekik ve tuz ekleyip, 1 dk daha pişirin.
  • Etleri patateslerin üzerine alın ve sıcak sıcak servis yapın.

Not: Orjinal tarifte; patateslerin üzerinde (patates ile et arasında) 1 yemek kaşığı kadar sarımsaklı yoğurt vardı. Ben bu şekilde de çok beğendim, İskender kebap gibiydi ama eşim o şekilde sevmediği için, evde yaptıklarımda yanına bir kaşık yoğurt ekleyerek servis yaptım.

İlgi Yazılar;

24 yorum:

Selma - DUSBAHCESI dedi ki...

Super olmus, o kadar guzel gorunuyorki insan yemeye kiyamaz:) Ellerine saglik. Hollandadan selamlar.

beyaz mendil dedi ki...

Çok nefis görünüyor,ellerine sağlık.Afiyet olsun.Sevgilerimle

ipek dedi ki...

Bu Actifryleri çok kıskanıyorum. Geniş mutfaklı bir eve geçersem ilk iş almak olucak.

Adsız dedi ki...

ELLERNE SAĞLIK CANIM ÇOK LEZZETLİ GÖRÜNÜYOR..SUNUMDA HARİKA...

Yasemin dedi ki...

himmm fon beyaz degil :D guzel guzel :D::D

pembetatlar.blogspot.com dedi ki...

Nefis gözüküyor canım
Ellerine sağlık:))

PAPATYA SOFRASI dedi ki...

Merhaba..
Gerçekten çok leziz görünüyor..
Bu aletin maharetlerini duydukça, gördükçe, almak için daha çok hevesleniyorum açıkcası..

Ellerinize sağlık.SEVGİLER..

HÜLYA dedi ki...

en kısa zamanda tefal ectifry almak şart oldu. artık çatlayacam meraktan kendi gözlerimle görmem lazım bu yaratıcı aleti...öyle gzüel bahsedip yaptıklarını öyle harika sunuyorsun ki insanın almaması imkansız. tefalin sana reklam ücreti ödemesi lazm valla :))

ellerine sağlık canım gerçekten sunum ve anlatım harika..

nice güzel tariflere...sevgiler

Ayşe'nin Mutfağı dedi ki...

MERHABA NEFİS OLMUŞ TEFALİN ÜRÜNLERİNE BAYILIYORUM BİRAZDA FİYATLARI DAHA UYGUN OLSA İYİ OLACAK

SEVGİLER

Disalce dedi ki...

gerçekten harika bir yemek olmuş...

çok beğendim canım..ellerine sağlık...

Unknown dedi ki...

Nefis bir tarif.Bende Actifry istiyorum.ÜHÜÜÜÜ :))
Ellerine sağlık.

made in funda dedi ki...

ben de actifry almayı düşünenlerdenim.şüphem vardı ama yazdıklarınızı okuyunca şüphem uçtu gitti.yemeğiniz enfes enfes..en kısa zamanda deneyeceğim.ellerinize sağlık..sevgiler...

GIA dedi ki...

Actifry'la ilgili bir sorum olacaktı: Acaba her yemek pişiriminden sonra, nasıl bir bulaşık çıkıyor?

Müge Hüner dedi ki...

Sevgili GIA;
Actifry'in yemekleri pişirdiğimiz saplı bir tavası ve içinde yiyeceklerin dönerek pişmesini sağlayan (pervaneye benzeyen) bir aparatı var.
Her ikiside, bulaşık makinesinde yıkanabiliyor.
Ayrıca üst kapağıda çıkıyor ve bulaşık makinesinde yıkanabiliyor.
Ben üst kapağı her seferinde yıkamıyorum, 3-4 kullanımda bir yıkıyorum.
Etrafı kesinlikle kirletmediği için, her kullanımdan sonra cıkarttığı tek bulaşık, söz ettiğim iki aparatın bulaşık makinesinde yıkanması, hepsi bu.

Sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

ACABA PİLAV YAPILIYORMU

Adsız dedi ki...

Actifry inanılmaz bir alet... işten yorgun argın gelenler için tam bir kurtarıcı.. pratik ve yemekler çok lezzetli oluyor.. Özellikle Çökertme Kebabı tarifnizi sıksık yapıyorum..

Teşekkürler.

Adsız dedi ki...

öncelikle tşk böyle bisayfa hazırladığınız için ama ilk defa baktım bu sayfaya işime yarayacak tarifler buldum hele de aşkımın gelecegine yakın ne yapsam diye düşünürken süper oldu valla birde eger etli yemekleri daha fazla paylaşırsanız sevinirim çünkü sevgilim sadece et yemeklerine bayılıyor eee kalbindeki yerimin devamı için bunlarada ihtiyacım var:)

sevda dedi ki...

oldukça güzel bir site yeni başladım bu siteyi okumaya tüm arkadaşlarıma tavsiye ediyorum

ferhunde dedi ki...

gerçektende çok güzel bir site emeği geçenlere teşekkürler bu sitenin yeni müdavimi oldum

Adsız dedi ki...

harikasiniz actifryim bugun geldi ogluma hemen patates yaptim okullar tatil malum bayildi...disarda mcdonads yemegiz herhalde artik ne koku ne bisey...temizlenmesi dahada kolay..simdi sira cokertme kebabinda ..misafirler icinde super olucak..yalniz kafama takilan sey sanirim karniyarigin patlicanini kizartamayiz dogrumuyum?musakka da harika olur patlicanli pilav da no problem...londradan sevgiler...

Müge Hüner dedi ki...

Merhabalar;
Güle güle iyi günlerde kullanın.
Actifry sadece patateste değil, et ve tavukta da en büyük yardımcınız olacak :)
Kullandıkça daha çok seveceğinize eminim...

Tek kusuru; patlıcan pişirmemesi... Her şekilde denedim olmuyor :(
Patlıcanlı bir şeyler yapacaksanız, yine kızartarak ya da fırında yapmalısınız.

Sevgilerimi gönderiyorum :)

FUNDA dedi ki...

Merhaba ben bu ürünü yeni aldım patates kızartması çok başarılı oldu gerçekten diğer tarifleri denemeye başladım dana bonfileli mantarlı bir tarif vardı kitabında etler pişmediği için süreyi uzattım sonunda hem kuru hem de az ğişmiş etlerim oldu:( kabak ve havuç kızartması deneyeyim dedim çok şaşırdım 30 dakikadan fazla pişirmeme ve ince jülyen doğramama rağmen kıtırlık hala vardı büyük hüsran yaşıyorum.Neden benim pişirdiklerim çiğ kalıyor?bazı yorumlarda sebze kızartmalarına su ekleyin diyolar acaba ne yapmalıyım tıpkı sizin gibi yaptım en basit sebze kızartması bile çiğ kaldı tavuğu ön pişirmeden hayatta bu üründe kızartmaya ceraretim kalmadı..Lütfen beni aydınlatır mısınız

Müge Hüner dedi ki...

Sevgili Funda Hanım;
Tavuk eti ve kırmızı eti önceden pişirmenize gerek yok. Actifry da gayet güzel pişiyor.
Ben püf noktası olarak actifry ı önceden yağlayıp 3-4 dk boş olarak çalıştırıyorum ve sonra etleri ekliyorum. Böylelikle etler mühürleniyor.
13-14 dk.da pişiyor.
Sebzeleri ise jülyen doğramak yerine verev şekilde ince ince dilimleyin.
Havucu en geç 25 dk.da pişiriyor böylelikle.
Kabak da aynı şekilde hatta daha kısa sürede pişiyor.

Umudunuzu kaybetmeyin en kısa zamanda tekrar deneyin :)

Sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

Tarifinizi denedim ama ben etlerde pişirme süresini biraz uzattım ilk 10 dk pişirdim sosu dökünce ki ben baharatları da sosa ekledim 6 dk daha pişirdim ben sosa biraz da yaz domatesi kattım falaca bir sos kullandım çok az sulu güzel bir et yemeğim oldu ama ne yazıkki patatesler hiç sizin fotodaki gibi olmadı açıkçakası neden anlamadım rendeledim güzelce yıkadım iki aktifry kaşık yap ekleyip pişirdim hatta suyunu güzelce sıkmama rağmen 25 dk sonunda bile sizin resmin yanından geçemedi benim patatesler ama etler harika oldu çok teşekkür ediyorum aktifry farklı tarifler de bekliyoruz Müge Hanım sevgiler iyi günler:)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin