17 Aralık 2008

Mini Kumpir

Mini Kumpir

AYRIŞTIRILMIŞ AMERİKAN SALATASI :)
Kumpir, eşimin doğum günü sofrasındaki çeşitlerden biriydi. Aslında yayınlanmasıda daha geç olacaktı, hem çok basit bir tarif olduğu için hemde baklava yufkası ile yaptığım kıymalı börek gecenin yıldızı olduğu için.
Ama gelen yorumlar nedeniyle kıymalı börek sırasını bu miniklere verdi :)
Tarif için Oktay Usta'nın sitesinden yararlandım, kendi eklemem sadece muffin kağıtları oldu.
Bundan sonra her kumpir gördüğümde beni gülümsetecek anıya gelince;
Doğum günü akşamı, yiyecek almak için masaya yaklaşan herkese rehberlik ediyordum :) Haliyle farklı görünen her yiyecek ve özellikle kumpir için, "bu nedir?" diye soruyordu arkadaşlar, bende, yorulmadan herkese; "İşte, patates salatası gibi bir şey, altında patates püresi, üzerinde garnitür, turşu, böyle ağzınızda birleşince amerikan salatası oluyor" diye uzun uzun anlatıyorum, sonra arkadan ilahi bir ses; "hayatım, tüketme kendini, kumpir bu kumpir" dedi :) Benim o an nasıl derin bir nefes aldığımı ve "evet yaaa, tabi kumpir" dememi görmeliydiniz, hepimiz kahkahaya boğulduk :)) Sonradan bu durumu benim sarışın olmama değil, doğum günü hazırlıkları için çok yorulmuş olmama bağladık :)
Kumpiri ılık olarak tüketecekseniz, patatesli harcını hazırlarken iki yemek kaşığı rendelenmiş kaşar eklemenizi öneririm, ama benim gibi önceden hazırlayıp, daha sonra soğuk servis edecekseniz, eklemeyin, sertleşiyor ve lezzetli olmuyor, ben son yaptığımda eklemedim.
Patatesli tabanın üzerine, kumpir ile ne yemeyi seviyorsanız (italyan salatası, kısır, vs..) eklemeler de yapabilirsiniz.

Malzemeler
  • 5-6 Adet (orta boy) Patates
  • 1 Çay Bardağı (haşlanmış) Bezelye
  • 1 Çay Bardağı (minik doğranmış, haşlanmış) Havuç
  • 1 Çay Bardağı (minik doğranmış) Kornişon Turşu
  • 7-8 Adet (halka halka doğranmış) Kırmızı Biberli Yeşil Zeytin
  • 1 Yemek Kaşığı (50 gr.) Tereyağ
  • Tuz - Karabiber
  • Mayonez (üzeri için)

Yapılışı

  • Patatesleri haşlayın, soğumasını beklemeden sıcakken rendeleyin. Üzerine, tereyağ, tuz ve karabiber ekleyip, iyice karıştırın. Ele yapışan bir hamur kıvamına geldiğinde, üzerini örterek soğumaya bırakın.
  • Havuç, bezelye, turşu ve zeytinleri karıştırın. (Daha renkli olmasını isterseniz, pancar turşusu da ekleyebilirsiniz)
  • Patatesli harcınız soğuyunca, bir yemek kaşığı kadar alın ve muffin kağıdının içine ortası boş kalacak şekilde yerleştirin. (Ben bu işlem için, 12li muffin kalıbımın bir gözünü kullandım, kağıdı içine koyup, harcı bastırarak kenarlarına yapıştırdım, daha sonra kalıptan çıkarıp, avucumda iç harcını doldurdum)
  • Harcı doldurduktan sonra, hemen servis etmeyecekseniz, buzdolabına kaldırın, mayonezi, kuruyup sararmaması için, servis etmeden önce ekleyin.

31 yorum:

Unknown dedi ki...

Mükemmelsiniz, birçok pratik kumpir tarifi gördüm ancak hemen hepsi borcama döşenmişti. Ama bu kişiye özel porsiyon fikri şahane. Bütün tarifleriniz çok güzel ellerinize sağlık

Adsız dedi ki...

Teşekkürler... tarif bu kadar hızlı geldiği için.ben kumpiri sıcak yemeyi sevdiğim için şu şekilde yapabilirim başlangıcı seninki gibi yapıp fırına verip sonra ketçap mayonez ekleyebilirim.Bu arada menüdeki tüm yiyecekler çok güzel görünüyor,çok emek harcandığı belli kumpir özellikle ilgimi çektiği için ona yorum yazdım.Hepsi için ellerine sağlık.Nazife

Adsız dedi ki...

SUNUM HARİKA,RESİM HARİKA,TADININ DA HARİKA OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM ELLERİNE SAĞLIK ÖZLEM ÇELİK KIRCA

Adsız dedi ki...

Çok lezzetli olduğuna eminim.Ben de haftaya eşimin doğumgününde yapmak istiyorum.Sevgilerimle...

Ateş Mutfakta... dedi ki...

Merhaba Mügecim,
Valla söylenecek söz bulamıyorum şuan..Doğum günü hazırlıklarına bayıldım..Herşey çok güzel, çok iştah açıcı gözüküyor buradan..Tariflerini hemen sunmanada çok sevindim..Böreğin tarifini dört gözle bekliyorum..Yılbaşı sofram sayende şekillenmeye başladı..Öperim seni..Byee..

eldivenlerim dedi ki...

bunlar çok şirin, sunum desen harika bide enfesmi enfes kısaca ellerine sağlık arkadaşım;)

müjde dedi ki...

Sevgili Müge,geçen seneki doğumgününde dergi bastırdığından söz etmiştin.Bana oranın adını ve varsa telefonunu vermen mümkün mü?Şimdiden teşekkürler..

Adsız dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK SUNUM HARİKA HELEKİ SONUNDA KUMPİR OLDUĞUNU ANLAYABİLMENİZ SÜPER BİR ESPRİ OLMUŞ.

Betül dedi ki...

ımmm ellerinize sağlık. Bayılırım kumpire. Sunum ise bir harika:)

Unknown dedi ki...

herşey çok güzel düşünülmüş sunum süper ellerine sağlık bayıldım en kısa zamanda bende yapıcam...pratik olan herşeyi seviyorum

Hülya dedi ki...

Kumpirler çok şirin olmuş , ellerine sağlık.

Selcen Şenocak dedi ki...

ELlerine sağlık ne şık bir kumpir olmuşşş ismine zor kavuşsada :)

Sevgiler...

Adsız dedi ki...

mügecim merhaba
Geçtiğimiz günlerde www.renklibloglar.com sitesi altında blogger bünyesinden çıkıp kendine alan adıyla daha profesyonel bir blog kurmak isteyenler için bir hizmet başlattık ,eğer sende düşünür isen yardımcı olmak isterim.Sitedeki iletişim kısmından bize kolaylıkla ulaşablirisin.

Referans bloglarımız
www.hayatintatlari.com
www.semraninmutfagi.com
www.kristalkelebek.com
www.pastardia.com

Hizmet bedelimiz 59 ytl dir.

Hatice dedi ki...

Mügeciğim harika bir menü olmuş, emeği geçenlerin ellerine sağlık... Kolay kumpiri bende yaparım, evdekiler de çok seviyor hele oğluşum, ama bu şekilde servisi hiç aklıma gelmemişti, çok şık bir sunum olmuş.
baklava yufkasından kıymalı böreği de merakla bekliyorum, evde hazır yufkam var, bizimkiler de börek istiyordu, aslında bir kaç tarif vardı elimde ama seninkine de bakayım diye erteledim:))

sağlık ve mutlulukla nice nice sofralarda buluşmanız dileğiyle...

sevgiler...

egeli dedi ki...

BEN BU TARİFİ BORÇAMA DÖKÜP YAPIYORUM ,AMA KAĞITLARIN İÇİNDE İYİ FİKİR ,HEM SERVİSİ KOLAY HEMDAHA ŞIK OLMUŞ,ELLERİNE SAĞLIK SEVGİLİ MÜGE...SEVGİLER.

Adsız dedi ki...

mügecim yazılarını okumakten büyük keyif alıyorum kumpire bayıldım bunu pazartesi misafirim gelecek mutlaka yapıcam :)))diger tarifleride bekliyorum kendine iyi bak öpüyorum

Adsız dedi ki...

Sevgili müge zeytinyaglı havucunu denedim akşam, feci tatlı geldi bayada yapmıştım şimdi bu yemeği nasıl kurtarabilirim. Sevgilerimle

Adsız dedi ki...

Gerçekten şahane bir fikir şekerim, ellerine sağlık:)

elma şekeri dedi ki...

Güzel tarifiniz ve fikriniz icin cok tesekkür ederim deneyip blogumda yayinlama firsati buldum.

Sevgilerimle......

Arzu dedi ki...

Harika görünüyor. Yemek sunumlarında sana çok imreniyorum, hiç aklıma gelmiyor böyle şık sunumlar :)

nursel dedi ki...

merhaba mügeciğim;ellerine sağlık,enfes görünüyo yalnız takıldığım konu şu:devamlı bahsettiğin arkadaşın yaseminin mutfak bloğunu gezdim dün,aynı tarif,aynı sunum şekli(kek kağıtlarında)ve o da aynı yorumu yapmış:"benim eklediğim yalnızca kek kağıtları oldu":))))şimdi kim kimden kopya çekti??=) ama kimkimden aldıysa ellerine sağlık,süperr olmuş,en yakın zamanda deneyeceğim ilk lezzet bu olacak=)

Müge Hüner dedi ki...

Nursel Hanımcım;
Dikkatiniz gülümsetti beni:)
Teşekkür ederim.
Tarifi 06.12.2008 de eşimin doğum günü sofrası için yapmıştım.
Her iki tarifinde zamanına bakarsanız, ilk kimin yaptığı şeklindeki sorunuz yanıtlanmış olur :)

Ayrıca dediğiniz çok doğru, kim kimden almış bahane , tarif şahane :))

duygu dedi ki...

muge hanim,
sitenize her ugradigimda bu harika goruntu gozume takiliyordu. sonunda bugun denemeye karar verdim ama malesef sinifta kaldim:((... oysa gozume ne pratik ve ne kolay gorunmustu:)) patates harcini kagitlarin duvarlarina bir turlu duzgun yerlestiremedim...oysa muffin kaliplarimin icine de yerlestirmistim... patatesler parmaklarima yapisip durdu, parmaklarimi yaglamak, su ile islatmak gibi careler denedim ama gene olmadi...muffin kaliplarindan cikardigim kagitlar yamuk yumuk, egri bugru oldular, bir de kagitlar cok nemlendi yerken kagittan ayrilabilecegine ihtimal vermedim...ic malzemelerini koymaya niyetlenmedim bile... dolaba kaldirdim, belki daha soguyunca toparlanirlar... acaba benim patateslerim cok haslandi ve cok mu yumusak oldu acaba... tesekkurler, sevgiler

Adsız dedi ki...

Yenı gelınım ben Cumartesı ılk kez mısafır agırladım sızın tarıflerınızle yaptıklarımdan bırı de bu küçük kumpirler herkes çok begendı ama ben küçük degısıklık yaptın ıçıne acılı salatalık ve havuc tursusu ekledım çok guzeldı tesekkurler

Adsız dedi ki...

bende bu tarifi denedim ama kağıtların içine oturmadı yamuk yumuk büzüldüler.bende borcama dizip yaptım oda güzel oldu ama ..kısacası kağıtların içinde nasıl düzgün durduklarını merak ediyorum.

Müge Hüner dedi ki...

Adsız;
Kağıt kalıpları 12'li metal muffin kalıpların için yerleştirdim önce.
Daha sonra patates püresi ile doldurup, süsledim.
Sonra kağıdı ile kalıptan çıkardım.
Bu şekilde denerseniz, sorun olmayacaktır.

Sevgilerimle

serap çağlar dedi ki...

neredeyse her tarifinize yorum ekler oldum napim tarifler harika:)yine kızımın diş partisine yapmayı düşünüyorum ama kumpirin içine kaşar peynirini yakıştırırım hep de yediğim kumpirlerde kaşar vardı ben bu tarife eklesem soğuyunca sertleşip çok mu katı olur kötü mü olur sizce eklemek mi eklememek mi mantıklıdır? gerçi bir bildiğiniz varıdr eklemediğinize göre:)

Müge Hüner dedi ki...

Serap Hanımcım :)
Teşekkürler öncelikle.

Kaşar eklemiyorum ben çünkü soğuyunca çok sertleşiyor.
Parti ortamında hemen yenmeyeceği içinde çok sağlıklı olmaz.
Yine de siz bilirsiniz...

Sevgilerimle...

serap çağlar dedi ki...

peki çok teşekkür ederim ilginiz için

Adsız dedi ki...

merhaba bız bes kız kuzen bıraraya geldık tarıfınız uzere kumpır yapıyoruz paylasımınız ıcın tesekkurler gercekten yaparken cok eglendık umarım tadı da en az sızınkı kadar guzel olur :)

Adsız dedi ki...

biz beş kız kuzeniz gerçekten çook güzel olmuş denedik harika

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin