30 Mayıs 2008

Muzlu Pudingli Muffin

Muzlu Pudingli Muffin

ÇOK SEÇENEKLİ BİR KEK...
Daha öncede pek çok tarifte aynı başlığı kullandım biliyorum, ama bu tarz tarifler için en doğru başlık bu gibime geliyor. İnternet ortamında yemek tariflerini ve yemek bloglarını takip edenler bilirler, pudingli kurabiyeler çok meşhurdur :) Hemen her çeşidi yapılmıştır. Bende bütün puding çeşitlerini kullanarak kurabiyeler yaptım bu güne kadar, muzlu, kakaolu, çilekli vs...
Pudingli kek tarifini ilk gördüğümdede "Ah, neden ben düşünemedim bunu" diye üzülmedim desem yalan olur :)
Tarif; Lezzet dergisi'nin verdiği Güzel Şeyler ekinden. Kitapta kakaolu puding ile yapılmıştı, bende kakaolu ile üç kez yaptım ve her seferinde çok beğenildi. Geçenlerde muzlu puding ile denedim, yine çok güzel oldu, şimdi sırada çilekli var:) Tarif, en güzel muffin şeklinde oluyor, ben bir kezde 24 cm.lik kalıp ile yaptım ama malzemesi çok fazla olmadığı için çok ince oldu. Tadı güzeldi ama görüntüsü beni memnun etmedi. Size önerim, eğer muffin şeklinde yapmak istemiyorsanız, çok küçük bir kalıp yada borcam kullanarak pişirmeniz.

Malzemeler (12 adet muffin için)
  • 3 Adet Yumurta
  • 2,5 Su Bardağı Un
  • 1 Paket (Dr.Oetker) Muzlu Puding
  • 1 Çay Bardağı Pudra Şekeri veya Toz Şeker
  • 1 Çay Bardağı Mısırözü Yağı
  • 1 Su Bardağı Süt
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilya

Yapılışı

  • Yumurtaları ve şekeri, 3-4 dk. şeker eriyinceye kadar çırpın. (vaktiniz var ise, yumurta aklarını cam bir kasede krem şanti kıvamına gelinceye kadar ve sarılarınıda şekerle birlikte çırpın, sonra birleştirin)
  • Yumurtalara, süt ve yağıda ekleyin, biraz daha çırpın.
  • Ayrı bir kapta toz malzemeleri (un, toz puding, kabartma tozu ve vanilya) birlikte eleyin ve harmanlayın.
  • Toz karışımı, sıvı karışıma ekleyin ve karıştırın.
  • 12 muffin kalıbına eşit olarak paylaştırın. (yaklaşık üçte ikisi dolacak şekilde)
  • Üzerine arzu ederseniz damla çikolata serpiştirin.
  • 175 derecede önceden ısıtılmış fırında 25-30 dk. batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.

Muzlu Pudingli Muffin

& Orjinal tarifte şeker yer almıyor ama ben hem kakaolu hemde muzlu haliyle ilk denemelerimde çok tatsız buldum. Kakaolu muffinlerin üzerine nutella sürmüştüm, muzlu olanların üzerine ise çikolata eritip sürdüm. Siz sadece kek olarak tüketmek isterseniz yukardaki tarifte verdiğim gibi şeker ekleyerek pişirmenizi öneririm. Küçük pastacıklar elde etmek isterseniz keki şeker eklemeden pişirip, 1 paket fındıklı sütlü çikolatayı eritip üzerine sürmenizi şiddetle öneririm. (Özellikle Eti'nin bütün fındıklı olanı şahane oluyor, böyle minik minik fındık tepecikleri olan nefis bir görüntü, en kısa zamanda o haliylede fotoğrafını ekleyeceğim)

& Kakaolu puding ile yapılan tarifte, içine 1 çay kaşığı tarçında ekleniyor ve çok güzel oluyor, ben kakaolu olanlarda ekledim ama muzlu yaptıklarımda eklemedim.

Puding kullanarak yapılan benzer tarifler;

25 yorum:

Adsız dedi ki...

MÜGECİM HIZINA YETİŞEMİYORUM MAŞALLAH DEMELİYİM NAZAR DEGMESİN :))CANIM ELLERİNE SAGLIK O KADAR GÜZEL GÖZÜKÜYORLAR Kİ BİR TANE ALIP YEMEK İSTEDİ CANIM:))TARİFİNİ BİZİMLE PAYLASTIGIN İÇİN TEŞEKKÜRLER ÖPÜYORUM SENİ

Yemekbahane dedi ki...

Ya ben neden bilmiyorum bu pudingle yapılan tarifleri...Allah allah safım sanırım :) Şekerim dur ben de bir deneyeyim şunu gel de beni ye diyor çünkü !!!
Sevgiler
Müge

zarpandit dedi ki...

muzlu puding li hımm cok ock değişik müge abla yahu:)
bu arada arkadaşlara bende katılıyorum hızına yetişilmiyor yane:)
ellerine sağlık..
hayırlı cumalar..

Adsız dedi ki...

MİS GİBİN KOKMUŞTUR BUNLAR PİŞERKEN , BİLİRİM :)

PEKTE GÜZEL KABARMIŞ MAŞALLAH !!

ELLERİNE KOLLARINA SAĞLIK ŞEKERİM

Hülya dedi ki...

Pudingli tarifleri denemek istiyorum ben de çok güzel anlatmışsın.
Sevgiler

Unknown dedi ki...

Mügecim pudingli kek tariflerine raslamıştım ama hiç denemedim senin sitenden birde kremşantili kek tarifi var yapacaklarım arasında birde bu tarfi eklendi ellerine sağlık...

Begüm dedi ki...

Cok güzel görünüyor muffinlerin. Ellerine saglik. Üzerinde damla cikolata olmasi hosuma gitti. Böyle muffin kagitlarinla cok uymus :)

Adsız dedi ki...

merhaba müge, öncelikle siten çok güzel ellerine sağlık, tariflerini korkmadan deniyorum. ben pudingli kekleri muzlu, çilekli ve çikolatalı denedim. muzlu olana muzu ezip çırpma sırasında sulu malzemelerin en sonuna , çilekli olana çileği doğrayıp en son una bulayarak ekleyip pişirdim.inan ikiside çok güzel oldu. üstelik çilekli olan pembe pembe çok güzel bir görüntüsü vardı. denemeni tavsiye ederim. sevgiler rabia

DİDEM ÖZCAN dedi ki...

Müge'ciğimm,

Muzlu pudingle olan misss gibi de kokmuştur değil mi? Kokusu buralara kadar geldi sanki:))

Ellerine sağlık canım,

Sımsıcak sevgiler.....

Adsız dedi ki...

merhabalar müge hanımtariflerinizi herzaman büyük bir zevkle yapıyorum sonuçlar genelde harika oluyor
pudingli muffinide böyle düşünerek yaptım hem muzluyu hemde çilekliği denedim sonuçta tatsız veoldukça kuru bir muffin çıktı
şeker koymama rağmen yinede üzerine birşeyler koymam gerekti sanırım şeker ve yağ miktarını artırmak gerek sevgiler

Betül KAVAL dedi ki...

mmm ellerine sağlık müge bende en kısa zamanda deniycem çok güzel gözüküyorlar..

bende de pudingli tarifler var ama nedense bir kere bile denemedim..

sevgiler..

Selcen Şenocak dedi ki...

Mügeciğim pudıngli bir kurabiye tarifim var çok güzel oluyor eminim muffinde güzel olmuştur. Nefis görünüyor ellerine sağlık canım.

Sevgiler...

Pelin dedi ki...

Mügeciğim,
Ellerine sağlık.Pudingle yapılan kekleri de kurabiyeleri de denemeye hiç cesaret edemedim.Ama sen güzel oluyor diyorsan çileklisini hemen denemeliyim.
Sevgiler

fatoş dedi ki...

HARİKA OLDU DÜN AKŞAM DENEDİM ÇOK GÜZEL OLDU EŞİM VE KIZIM BAYILDI.
DENEMENİZİ TAVSİYE EDERİM.
TARİFİNİZ İÇİN TEŞEKÜRLER
SEVGİLER,
FATOŞ-SELEN

Adsız dedi ki...

merhaba müge hanım bende sizinkiler gibi üzeri tepe olmuş muffinler yapmak istiyorum.ama benim yaptıklarımın üzeri hep düz oluyo:( neden olabilir acaba?? sevgiler banu

Müge Hüner dedi ki...

Sevgili Banu;
Kek harcını muffin kaplarına çok az koyuyor olabilirsin belki eğer öyle ise en az 3/4ü dolacak kadar koy.
Birde muffin kalıbını tepsinin içine koyarak koyma fırına, ızgarasının üzerine koy.
Ben aynı harç ile iki türlüde denedim, ızgara üstünde müthiş kabarıyor ama tepsi içinde düz oluyor.
Bunlarıda yaptım ama olmadı dersen yorumsuzum :)

Adsız dedi ki...

çok teşekkür ederim ben kalıpları tepsi içinde yerleştiriyordum bu sefer ızgara üzerinde yapıcam.umarım güzel olur:)

serpil__ dedi ki...

merhaba müge hanım..hayatımda gördüğün en güzel şey oldu sayenizde denediğim muzlu pudingli kekim..ben kek kalıbında yaptım ve gayet güzel oldu..herkesi şaşırttım sayenizde:)).emeğinize ve yüreğinize sağlık..diğer puding çeşitleriyle denemek bana şart oldu..sabırsızlanıyorumm..

gulşah dedi ki...

sitenizi yeni keşfettim bir çırpıda bütün tariflerinizi yazdım enemek üzere harekete geçtişm:))zaten hep yeni tarifler arayışındayım,biraz önce bu tarifi enedim ama genelde muffinlerim düzgün kabarırken bu muffin yamuk kabardı yani tam ortadan değilde birçoğunun sivri kabarık yeri yamuk oldu,acaba diğer deneyen arkadaşlarında böyle oldumu sorun nedir?teşekkürler

Müge Hüner dedi ki...

Sevgili Gülşah;
Güzel sözlerin için çok teşekkürler.
Muffinler biraz nazlıdır, öyle her zaman düzgün kabarmazlar :)
Mutlaka sıcak fırına vermeli ve hamurunu çok az çırpmalısın.
Özellikle un ekledikten sonra çırpma teli ile çok az unlar kaybolana kadar çırpman yeterli.
Aklıma gelenler bunlar ama benim bile hala yamuk muffinlerim oluyor arada :)

gülşah dedi ki...

teşekkürlerc açıklamanız için, dün muffinlerimi yaptım tam 25 dakika pişirdim ama sizinkiler gibi beyaz olmadılar benimkiler baya kızardı,üstü yumuşacık olmadı,ayrıca muzlu puding tadıda pek gelmedi dedi kardeşim,normal kek tadı gibi oldu acaba sizdedemi öyle oldu,yada daha az pişirseydim dahamı iyi olurdu,muzlu pudingi çok sevdiğim için büyük bir umutla yapmıştım bu tarifi.

Müge Hüner dedi ki...

Sevgili Gülşah;
Fırın ısısı biraz fazla gelmiş olabilir, mümkün olduğunca düşük ısıda dene bence (160 gibi)
Üstü hemen kızarmaz o zaman.
Muz aromasına gelince; hamura vanilya eklemeden deneyebilirsin, ben fındık aromalı yada limon aromalı kek un kullandığımda aromayı bastırmasın diye eklemiyorum mesela.
Ama pudingli kekte aroma yeterli geldiği için eklemiştim.
İstersen birde vanilyasız dene, belki istediğin gibi olur.
Başka da aklıma bir şey gelmiyor :)
Sevgilerimle.

Adsız dedi ki...

Merhaba

Benim anlamadığım muffin yapıyorum Silikonlu minik kaplarda ama üstü yamuk oluyor düzgün şekili nasıl yapacagım teşekkürler

Müge Hüner dedi ki...

Adsız;
Silikon kalıplarda yapması biraz zordur, silikon kalıbı düz bir tepsinin içinde fırına vermeniz çözüm olabilir.
Sevgiler

Simla T. dedi ki...

Müge Hanım,
Yemeklerinde hünerli annem ve kayınvalidemin, aklınıza gelebilecek her konuda hünerli teyzemin nasıl yaptığımı merak ettikleri tarifler kullanarak sofralar hazırlamak zevktir benim için.
Tarifinizi uyguladım, üzerine bitter çikolata keserek gelişi güzel ekledim.
Silikon kabın içine kağıt koyarak yaptım, görüntüsünün muntazamlığından herkes pastane işi sandı. Bayıla bayıla yedik.
Yemek tarifleri defterimi sizin tariflerinizle süslüyorum. :)
Teşekkür ederim.
Kurabiye kursuna gün yaklaştıkça sabırsızlanıyorum!!! :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin