27 Şubat 2008

Portakallı Krem Şantili Kek

Portakallı Krem Şantili Kek

PORTAKALA DEVAM :)
Kayınvalidemin misafirleri için hazırladığım menüdeki tüm tarifleri yayınladım. Bu yazı o menünün son kırıntıları artık :) Nasıl derseniz, şöyleki; Portakallı Pasta'yı süslemek için içine biraz turuncu gıda boyası katarak, bir paket krem şanti hazırlamıştım. Pastanın üzerini süsledikten sonra 1,5 su bardağı kadar krem şanti arttı. Buzdolabında "acaba ben ne olacağım?" diye bir gece bekledi.
Kendisinin daha önce denenmiş ve çok memnun kalınmış Krem Şantili Kek olmasına karar verildi:)
Bu günlerdeki ruh halim itibariyle portakal kullanmadan da olmazdı :) Bende tarife portakal kabuğu ve kakao ekleyerek biraz farklılaştırdım. Bu aralar eşimle oldukça tombik bir dönem yaşadığımız için kek olarak yapıp tüketmek yerine geçtiğimiz hafta sonu davetli olduğumuz arkadaşlara götürmek üzere pasta yapmaya karar verdim. Bu yüzden keki yuvarlak kelepçeli kalıpta pişirdim. Tadını çok merak ettiğim için malzemeden azıcık çalarak 2 tane de muffin hazırladım:) Fırından çıkar çıkmaz, eşime "sen yemezsin herhalde" deyip, bir fincan kahve ile ikisinide yedim:) Gönül rahatlığı ile öneririm, nefis bir tat olmuştu.
Keki pişirdikten sonra, buzluğa kaldırdım, ne zamandır pasta yapmak için önceden kek pişirip buzluğa atsam ne olur? diye merak ediyordum. Kek 5 gün buzlukta kaldı, çıkarınca 1-2 dk. mikro dalga fırında buz çözdürme yaptım, rahatlıkla üçe ayrılan, çok lezzetli bir pandispanya oldu. Yani bu kek pek çok anlamda benim kafamdaki soru işaretlerini kaldıran bir deneme keki oldu:)

Malzemeler
  • 4 Adet Yumurta
  • 1,5 Su Bardağı Toz Şeker
  • 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
  • 2,5 Su Bardağı Un
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1,5 Su Bardağı Hazırlanmış Krem Şanti
  • 1 Portakal Kabuğu Rendesi
  • 1 Yemek Kaşığı Kakao

Yapılışı

  • Şeker ve yumurtaları krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yağı ve portakal kabuğunu ekleyin, biraz daha çırpın. Toz malzemeleri eleyin ve sıvı karışıma ekleyin. En son krem şantiyi ekleyin ve hafifçe karıştırın. Katı yağ ile yağlayıp hafifçe unladığınız istediğiniz boy bir kalıba veya muffin kalıplarına dökün. 180 derecede ön ısıtma yapılmış fırında 30-35 dk. batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.

10 yorum:

Saliha dedi ki...

MUGE ELLERINE SAGLIK..HAFTA SONU ADANAYA GIDIYORUM ACABA BU PANDISPANYAYIDA YAIP YANIMDA GOTURSEMMI DIYORUM:))
SEVGILERIMLE..

Unknown dedi ki...

Kayınvalden için hazırladığın menüdeki herşey birbirinden güzeldi Mügecim ellerine sağlık..Krem şantili kekinin tarifini daha önce okumuş ve not almıştım bunu görünce aklıma geldi deneyeceğim.Sevgiler...

Yemekbahane dedi ki...

yawww yeter...
her gün bir şey mi konur ?
bu kadar hamarat olunmaz ki...
süper!

adaşın :)

Unknown dedi ki...

Müge' ciğim bu kek pek pratik. Tam benlik:) Pastanın da sunumuna bayıldım. Bol olduğu şu günlerde portakalı iyi değerlendirmek lazım :)

Ellerine sağlık, sevgiler.

Selcen Şenocak dedi ki...

Bitmeyecek bu ikramlar galiba maşallah Müge'ciğim hepsi birbirinden güzel ellerine sağlık.
Sevgiler...

munevver dedi ki...

Ben görmeyeli kilo aldın mı? Ne güzel şeyler yapmışsın. Maşallah sana.( Ah bir de şu gıda boyalarını kullanmasan. Malum nedenden, o maddeye karşı antipatim var.)

Görüşmek üzere,

Nane Limon

NiNo dedi ki...

ellerin e saglik canim

serinmavi dedi ki...

Eline sağlık canım,Selamlar....

Neslihan dedi ki...

Mügecim, ellerine sağlık ve afiyet olsun canım, ben de hem limonu hem portakalı çok seviyorum, portakallı pasta da nefis görünüyor, kurabiyeler de, profiterol de... say say bitiremeyeceğim:)
Sevgilerimle

Müge Hüner dedi ki...

Salihacım;
Yanıtım gecikti kusura bakma, sen şimdi Adana'dasın ama yinede söyliyim. Tabiki götürebilirsin. Çok dayanıklı ve kaprisi olmayan bir kek oluyor bu. Öperim, iyi tatiller.

Zerrincim;
Çok teşekkür ederim canım, sende benim gibi keklere meraklısın, eminim denediğinde çok beğeneceksin. Şimdiden afiyet olsun. Sevgilerimle.

Adaş şekerim;
Sen sanki benden farklısın, haftada 3 tane sanat eseri pasta, üstüne birde eşine pratik pasta, yemekleride unutmayalım! Benim senin gibi olmama daha çoook var. Öperim.

Özlemcim;
Gerçekten çok pratik bir kek. Kalan krem şantiyi değerlendirmek içinde ideal. Kekin pastaya dönüşmüş halini etkinliğe saklıyorum:) Sevgiler.

Selcen;
Bitti bitti, yeni stoklar yapmam lazım:) Sevgiler, teşekkürler.

Münevver Ablacım;
Aldım, hemde nasıl, görünce inanamıyacaksın, tombik tombik bişey oldum. Acilen rejime girmem lazım ama dünyanın en zor şeyi geliyor şu anda :(
gıda boyaları konusunda haklısın ama, birazcık kullanıyorum, bişey olmaz inşallah. Öperim ellerinden.

Ninocum;
Çok teşekkür ederim canım.

Oyacım;
Çok teşekkür ederim canım, sevgiler.

Neslihancım;
Çok teşekkür ederim canım, sen böyle yazınca ben kendimi hamarat sanıyorum, yapma böyle. Öperim seni çok.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin