MİKRODALGA FIRINDA PUDİNG...
Bu haftayı hepimizin bildiği, basit tarifler ile geçiştiriyor gibi görünsemde aslında öyle değil, neden derseniz ben, gün içinde yaptığım blog gezintilerimde, en çok değişik bir sunum görürmüyüm diye dolaşıyorum.
Evde sıklıkla yaptığım ve beğenilen tarifleri farklı şekillerde sunmak çok hoşuma gidiyor.
Sağolsun blog sahibi tüm arkadaşlar bu konuda o kadar yetenekliki, bazen hangisini deneyeceğime karar vermekte bile zorlanıyorum. Geçenlerde Pınar'cığımın Ballı Kule'sini görünce aklıma her zaman yaptığım hazır pudingi bu şekilde sunmak geldi. Görüntü arkadaşlardan tam not aldı, tadını zaten biliyorsunuz ama ben yinede yapılışını kısaca yazmak istedim.
Yapılışı
- 1 Paket Dr.Oetker muzlu pudingi 2 su bardağı süt ile pişirin. (Ben mikrodalga fırında pişiriyorum.)
- Kaseleri su ile çalkalayın ve pudingleri yarım kase olacak şekilde paylaştırın.
- Kakaolu - Bademli Pudingin pişmesini beklerken, ılınmış olan pudinglerin üzerine kakaolu bisküvi koyun (ben piknik olandan koydum) ve damla çikolata serpin.
- Kakaolu pudingi ekleyip, buzdolabında 1-2 saat soğuttuktan sonra, ters çevirerek servis yapın.
Mikrodalga Fırında Puding Yapımı;
- Bir borcamda (yada mikrodalgaya uyumlu herhangi bir kasede) soğuk süt ve toz pudingi çırpma teli ile karıştırın.
- Benim kullandığım mikrodalganın markası Kenwood, powerlevel düğmesini 100'e getirip (en yüksek watt olan 1600'e denk geliyor) 3 dakikaya ayarlıyorum.
- Çıkarıp, bir kez daha çırpma teli ile karıştırın, sonra tekrar 100'e ayarlayıp 3-4 dk. daha arada camından bakarak (taşmasın diye) pişirin.
- Hatta aynı yöntem ile hazır çorba da pişiriyorum, başında beklemeye gerek olmadığı için çok pratik oluyor.
15 yorum:
çok hos bır sunum şeklı. tebrıklerr..neden benım aklıma gelmedıkııı???
sevgiler
fidan
mikrodalgada mı? nasıl pişiyor ya,
bize de söylesene:)
cok sik bir sunum olmus ama ben de ayni seyi merak ediyorum, nasil mikrodalgada pisiriyorsun, en ilginc yerini anlatmamissin!!!
Benim için de önce sunum sonra tat geliyor ve gerçekten çok hoş bir sunumu var pudingin. Çifte lezzet olmuş :)
Ellerine Sağlık!
kesinlikle çok şık ve farklı görünüyor.
Şu ballı kuleyi bende görmüş ama yapamamıştım.
Sen genede bunun puding olduğunu kimseye söyleme :)
Sevgili Fidan;
Beğenmene çok sevindim, bende senin blogunu hızlıca ziyaret ettim, en kısa zamanda gelip uzun uzun gezeceğim.Ziyaretine teşekkürler.
Pınarcım, Evrencim,
Sizler için yazının altına bir ilave yaptım. Belki başka merak edende olur diye..
Işılcım,
Sunum konusunda senin eline su bile dökemem ben, senden bu konuda iltifat almak benim için bir kat daha önemli canım, çok teşekkürler.
Sevgili Burçin;
Tamam söylemem :) sadece ikimizin arasında kalacak..Beğenmene çok sevindim teşekkürler canım.
Müge'cim çok şık olmuş, mikrodalgada pişrimekde değişik bir fikir, ellerine sağlık, sevgiler..
ya süpersin Müge,
güya mühendisiz ama aklıma gelmezdi böyle birşey, mikrodalganın mantığına çok uygun hem puding hem de hazır çorba pişirmek. Bravo sana, fikir için tekrar tekrar sağol:)
sevgilerimle
Mögücüm,
Çok güzel görünüyor bu yahu. Rejim bitince yapılacak tatlılar o kadar arttı ki hemen kiloları geri alacağım heralde :)
Ebrucum;
Teşekkür ederim, mikrodalgaya sende alış bence çok pratik oluyor.
Pınarcım;
Ne demek efenim, bu kadar ilgi çekeceğini bilseydim, daha önce paylaşırdım sizlerle, ben 2 yıldır mikrodalgada neler yapıyorum bilsen, aştım artık :)
Selen şirinesi;
aman sen diyeti bozma, sonra benim gibi olursun:(( sadece resmine bakıp geç, bizde senin fıstık gibi bedenine bakıp imrenelim sonra..
Neerde be güzelim daha fıstık olmaya birkaç ay var :)
Senin de ne çok fazlan var yaaa! Haksızlık etme bakim kendine
öptüm çok
Müge Hanım,
Mikrodalga benim mutfağımda da var ama yalnızca buz çözme ve bişey ısıtmak için kullanıyorum sosları yada pudingleri nasıl yapıyorsunuz?
Mikrodalgayı nasıl daha etkin kullanabilirim yardımcı olur musunuz?
Teşekkür ederim
Miray Yıldırım
Sevgili Miray;
Mikrodalga fırını bende ağırlıklı olarak buz çözme ve birşeyler ısıtmak için kullanıyorum ama yazıda da belirttiğim gibi hazır toz olarak satılan puding, çorba ve soslarıda pişirmek ve çikolatayı eritmek için kullanıyorum.
Bir borcamda (yada mikrodalgaya uyumlu herhangi bir kasede) soğuk süt ve toz pudingi çırpma teli ile karıştırıyorum. Benim kullandığım mikrodalganın markası Kenwood, powerlevel düğmesini 100'e getirip (en yüksek watt olan 1600'e denk geliyor) 3 dakikaya ayarlıyorum. Çıkarıp, bir kez daha çırpma teli ile karıştırıyorum, sonra tekrar 100'e ayarlayıp 3-4 dk. daha arada camından bakarak (taşmasın) pişiriyorum. Aynı yöntemi kullanarak hazır çorba ve hazır çikolata soslarıda pişiriyorum, başında beklemeye gerek olmadığı için çok pratik oluyor.
Çikolatayıda yine bir kasenin içine koyup, en yüksekten bir düşük (benim fırınımda, level 80 oluyor) kademeyi seçiyorum, 20-25 sn. ısıtıyorum, aynı benmarie yöntemi gibi oluyor çok pratik.
Ganaj hazırlamak içinde, kremayı yine mikrodalgada ısıtıp (kaynamasına kesinlikle izin vermeden) çıkarınca içine çikolataları atıp, eritiyorum seri bir şekilde çırpıp soğutuyorum.
Tabağıma yiyecek kadar makarna koyup üzerine kaşar rendesi serpiyorum, oluyor sana sıcak sıcak kaşarlı makarna.
Veya ekmek dilimlerinin üzerine bir dilim kaşar bir dlim sucuk koyup, yine en yüksekten bir düşük seviyede kaşarlar eriyene kadar tutuyorum. İşte sana çok pratik bir kahvaltılık :) Ekmek dilimi yerine önceden pişirdiğin milföy hamurlarınıda kullanabilirsin.
Ayrıca omlet de yapabilirsin, yine bir borcama çırpılmış yumurta, beyaz yada kaşar peyniri, birazcık zeytinyağ, istersen bir yemek kaşığı kadar süt koyup karıştır.
Mikrodalgaya koy ve pişir, her on saniyede bir çıkarıp karıştır )bunun nedeni kenarların pişip ortanın pişmemesi, her seferinde pişenle pişmeyeni yer değiştirmiş oluyoruz) İşte sana 30 sn. içinde omlet:)
Bunlar ilk aklıma gelenler, aklıma geldikçe yazarım yine. Umarım sana bir faydam dokunmuştur.
Sevgilerimle..
Mikrodalgada puding veya çorba pişirme fikri, beni gerçekten şaşırttı!!!
Ama çok güzel olmuş pudingler. Ben kakaolu dışındaki pudingleri pek sevmiyorum ama arasında bisküvi ve çikolata ile, mutlaka lezzetleniyordur.
müge abla mikrodalganın zararını enaza indirmek için içinde ısıttığımız yiyeceği bir daha mikrodalgada ısıtmamak gerekiyormuş.
Yorum Gönder