26 Haziran 2007

Mozaik Pasta

Mozaik Pasta

PRATİK BİR BİSKÜVİ PASTASI...
İstanbulda havalar o kadar ısındıki, bu günlerde, işi gereği dışarıda çalışmak zorunda olan kişiler için dua ediyor ve kolaylık diliyorum. Normalde mutfakta saatler geçirmekten zevk alan ben, bu günlerde değil saatler dakikalar geçirmekte zorlanıyorum.
Bu durumda; hafta sonu çaya misafir davet edilince, gelen minikler pastaya bayılıyor olunca, büyüklerde hafif ve serin tatlılar yemek isteyince, ev sahibinin zamanı çok kısıtlı ve mutfağıda çok sıcak ise, kurtarıcı olarak ilk akla gelen nedir, tabiki sık sık çeşitli malzemeler katarak zenginleştirdiğimiz
Bisküvi Pastaları...
Pastanın tarifini sevgili Ebru'dan aldım, ancak evde portakal ve kuru meyvalarım olmadığı için, portakal reçeli ekledim. Bu haliylede çok güzel oldu, sadece buzlukta çok fazla beklemetemediğim için biraz yumuşak oldu, siz daha sert bir pasta isterseniz, buzlukta en 4-5 saat bekletin.

Malzemeler
  • 2 Paket Pötibör Bisküvi (1 paket sade, 1 paket kakaoluda olabilir)
  • 100 Gr. Margarin
  • 2 Su Bardağı Süt
  • 3 Yemek Kaşığı Kakao
  • 4 Yemek Kaşığı Şeker
  • 2 Yemek Kaşığı Portakal Marmelatı
  • 2 Yemek Kaşığı İri Çekilmiş Ceviz

Yapılışı

  • Margarini eritin, sütü, şekeri ve kakaoyu ekleyerek puding yapar gibi karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca kapatın ve ılınmaya bırakın. Bir kaba bisküvileri kırın ve ceviz ile reçeli ekleyin. Sos soğumadan ekleyin ve karıştırın. Yağlı kağıda dökerek üçgen şekli verin. (Pasta sıcakken şekil verilmiyor, bu nedenle buzlukta bir yarım saat beklettikten sonra şekil verin) 3-4 saat beklettikten sonra, dilimleyerek servis yapın.
  • Pasta dilimlerinin üzerine çikolatalı sos pişirip, gezdirebilirsiniz, çok şık ve lezzetli oluyor.

26 yorum:

Adsız dedi ki...

merhaba canım,
cok guzel olmus cok severım ellerıne saglık..

Adsız dedi ki...

Oi, achei teu blog pelo google tá bem interessante gostei desse post. Quando der dá uma passada pelo meu blog, é sobre camisetas personalizadas, mostra passo a passo como criar uma camiseta personalizada bem maneira. Até mais.

Selen dedi ki...

Canımmmm,
Bayılırım mozaik pastaya, ellerine sağlık. Portakal aromalısını hiç düşünmemiştim ama harika olsa gerek. Öptüm seni kocaman

Cafe Gusto dedi ki...

Ne güzeeel!!! mozaik pasta hepimizin çocukluk pastasıdır.Hem pratik hem çok lezzetli..Ellerine sağlık nefis görünüyor.
sevgilerimle...

ayseyaman dedi ki...

Sevgili Müge,
canım ellerine saglık,
buzlu buzlu mozaik pastaya bayılırım ben. İnanır mısın iki seferdir mutfaga bu mozaik pastadan yapmaya gidiyorum her seferinde elime puding paketleri dolaniyor. Gelecek sefer sizin bu tariften deneyeceğim.
Bak Rodrigo kardeşe, o da çok beğenmiş, böyle diyor.he he he! :)))))
sevgilerle

Müge Hüner dedi ki...

Sevgili Banu;
Çok teşekkür ederim.
Hi Rodrigo;
I'm don't understand you,sory:(( thank you, your visiting..
Selencim, şirinem,
Madem bayılıyorsun, sanada mutlaka yapar ellerimle yediririm canım.
Sevgili Serpil;
Kesinlikle doğru söylüyorsun, sanırım annelerimiz onca işin arasında saatlerce pasta yapamadıklarından hemen mozaik pasta yapıverirlerdi bize, aynı yaşlarda olunca anılarda ortak oluyor.
Yaman Ayşecim;
Bende kaç gündür mutfağa kremşantili, bisküvili pasta yapmaya giriyorum ama hep başka şeyler çıkıyor.Senin pastalar da ilham oldu tabi bu arada.
Ayşecim sen bu rodrigo kardeşin dilinden anlıyormusun? Ne diyor? Benide bir aydınlat hele:)
Sevgiler..

daimamutfak dedi ki...

Bu pasta beni lise yıllarıma götürdü.Annemin günü için yapardım...anılarda gezindim şimdi..

Selen dedi ki...

Şekercim,
Rodrigo İspanyolca konuşuyor diye ümit ederek kuzenime sordum ne demiş arkadaş diye. İspanyolca değilmiş, belki Portekizce'dir dedi. Ama İspanyolca'dan benzettiği kadarıyla anlamını söyledi. Aşağıda yazıyorum:
"Selam, Blog ununzu google vasıtasıyla buldum. Cok ilginc. Quando der dá uma passada pelo meu blog (burayı anlamadım) ve kişiselleştirilmiş bluzlar hakkında. Bluzu nasıl kişiselleştirebileceğinizi adım adım anlatıyor (kişiselleştirme derken nasıl boyayacağını, istediğin gibi yapacağını filan anlatıyor herhalde). Güzel olmuş. Görüşmek üzere."
Sanırım kendi blogunun reklamını yapmış ve seni davet etmiş. :)) öperim

Müge Hüner dedi ki...

Sirinecim,
Tesekkur ederim zahmet etmissin. bende asagi yukari boyle bir sey oldugunu tahmin etmistim, bloguna gidip baktım çünkü. Sağlık olsun, her ziyaretçi velinimetimizdir değilmi ama ? :))

Elif Damla dedi ki...

çok güzel olmuş bazı mozaik pasta tariflerinde bol miktarda yumurta oluyor, her nekadar güzel bir kıvam verse de bence onsuz daha güzel sonuçta çiğ yumurta=) ellerinize sağlık

Adsız dedi ki...

BEN DAHA İLK DEFA SİTENİZE GİRİYORUM TARİFİ YAPTIM GÜZEL OLDU AMA BEN İÇİNE BİRDE KAYISI MARMELATI KOYDUM:))))DENEYİN HARİKA OLDU...

Müge Hüner dedi ki...

Sevgili dd;
Öncelikle yorumunu bu gün farkettim, mail ile gelmemiş bana yanıtlamadığım için özür dilerim.
Mozaik pasta da çiğ yumurta fikri bana da çok itici geliyor, bu hali daha güzel. Sevgiler.

Sevgili Özge;
Beni en mutlu eden yorum; "yaptık, beğendik"... Afiyet olsun, eminim kayısı reçeli ile çok güzel olmuştur, ben evde ne reçeli varsa onu koyuyorum. Sevgiler.

tugba77 dedi ki...

iyi akşamlar. tarifinizi denedim. vişne reçeli koydum. çok güzel oldu. tarif için teşekkürler...

Adsız dedi ki...

Hünerli Bayanlar Mozaik pasta'yı emre ve ege ile birlikte yaptık
4 saat sonra kırıntı kalmadı,harika bir tarif elinize sağlık.

Adsız dedi ki...

Guzel bir pasta her zaman goz kararı malzemeleri koyarak yapıyordum.İlk defa bu tarifle deniyorum.Bence cok cıvık oluyor. 4 paket bisküvit ekledim. Su an donmasını beklıyorum ama yine de cıvık gozukuyor:S

ŞEBNEM dedi ki...

evet gerçekten çok lezzetli çok güzel oluyor yazın sıcaklarda buz gibi bir tatlı oluyor.

Cigdem dedi ki...

Merhaba,

Ilk defa yaptim, cok lezzetli oldu. Portakal receli yerine limon ve portakal kabuklari rendeledim, harika kokuyor.

Yalniz benim biskuvilerim sutlu karisima kattigim anda dagildilar... O yuzden donmus pastamin icinde sizinkiler gibi tane tane biskuviler gorulmuyor... Bunun puf noktasi nedir acaba?

Müge Hüner dedi ki...

Sevgili Çiğdem;
Bende zaman zaman portakal kabuğu rendeliyorum. Reçelin amacıda, portakal olmadığı zamanlarda aroma vermesi zaten :) yani direk portakal kabuğu koymak, daha iyi fikir:)

Bisküvilerin yumuşamasına gelince, karışım sıcak olabilirmi?
Başka bir şey gelmiyor aklıma, karışımı arada karıştırarak iyice soğutmalı, sonra bisküvileri eklemelisin.
Sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

mozaik pastayı bende sızın tarıfınızden yaptım ve bu benım ılk deneyımımdı gercekten super bısı oldu ellerınıze ve tarıflerınıze saglık..:)ayrıca sıtenıze,tarıflerınıze ve hazırladıgınız mukemmel sofralara bayıldım..:)

Adsız dedi ki...

merhaba yanlış bir tarif..

bakınız 1 paket potubor bıskuvıye bır yemek kasıgı kakao koayacaksınız ve bır paket bıskuvıye yıne bı bardak sut kullanacaksınız. pışırmeye ve margarıne gerek yoktur!! kakao bıskuvı cevız ve sutu bır kapta karıstırın ıcersıne bır paket vanılın atın eğer şekerlı sevıyosanız ılave pudra sekerı koyabılırsınız koku ıcınde portakal koyulabılır orjınal tarıfte yumurta ta koyun dıyor cokda onemlı degıl.. sonra sekıl verıp dolaba koyun bayılacaksınız

Adsız dedi ki...

ılk dafa denıyorum acayıp kolay bır tarıf cıg yumurta olmamasıda ayrıca guzel

Adsız dedi ki...

tuba
merhaba
ilk defa mozaik pasta yaptım harika oldu emeginize saglık...

göksenin dedi ki...

göksenin

mozaik pastayı çok severek yapıyorum.içinde kestane çok yakışıyor tavsiye ederim.

Adsız dedi ki...

tülay : ben daha yapmadım ama denemek istiyorum kolay bi tatlıya benziyo denedikten sonrada yorum yaparım nasıl olduğuna dair

Adsız dedi ki...

güzel tarif

Adsız dedi ki...

ben dün yaptım ve çok güzel oldu gerçekten ahududu reçeli limon kabuğu ve hindistan cevizi de ekledim annemler çok beğendi herkesin yapmasını tavsiye edebilirim :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin