28 Haziran 2007

Çikolatalı Pasta

Selen Pasta

DOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUN ŞİRİNE....
Evet, bu pastayı çok sevdiğim, kendime çok yakın hissettiğim vede en önemlisi bende sürekli yanaklarını sıkma isteği uyandıran, cici
Selen'ciğim için yaptım. Dün blogunda doğum günü olduğunu öğrendim ve akşam eve gidip onun için doğum günü pastası yaptım. Sabahta ofiste biz kendi aramızda kutladık :)
Pastanın keki
Çikolatalı Kirazlı Pasta ile aynı. Bu sefer krema olarak, Dr. Oetker'in kreması yerine kendim krem şanti ile bir krema hazırladım. Ama biz nedense bu kremadan çok hazır olanı beğendik, sanırım bundan sonra eğer bu kek ile pasta yapacaksam sadece hazır krema ile yapacağım. Yine de pastanın yarısı sabah dört kişi tarafından seri bir şekilde tüketildi, sanırım beğenildi :)
Selencim, şirinem, doğum günün kutlu olsun, hayırlı yaşların olsun, umarım yeni yaşın sana hayal ettiğin tüm güzellikleri ve isteklerini getirsin, yüzünden o şirin gülümsemen hiç eksik olmasın tatlım...

Malzemeler

Pandispanya için;
  • 4 Adet Yumurta
  • 1 Su Bardağı Un
  • 1 Su Bardağı Şeker
  • 1 Su Bardağı Yoğurt
  • 1/2 Su Bardağı Sıvı Yağ
  • 80 Gr. Sütlü Çikolata
  • 80 Gr. Bitter Çikolata
  • 2 Yemek Kaşığı Kakao
  • 1 Paket Vanilya
  • 1 Paket Kabartma Tozu
Krema için;
  • 1,5 Paket Toz Krem Şanti
  • 1,5 Su Bardağı Soğuk Süt (krem şantiyi hazırlamak için)
  • 1 Paket Vanilya
  • 1 Yemek Kaşığı Margarin
  • 1 Yemek Kaşığı Kakao
  • 2 Kare (rendelenmiş) Çikolata

Yapılışı

  • Yumurtaları ve şekeri krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Sırayla yoğurt, sıvı yağ ve erimiş çikolataları ilave edin. Ayrı bir kapta toz malzemeleri eleyin ve sıvı karışımı ekleyerek çırpma teli ile karıştırın. Katı yağ ile yağlayıp, unladığınız kalıba (ben 22 cm. olduğunu tahmin ettiğim, borcamda pişirdim) karışımı dökün ve 175 derece de kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin. (Kürdanı mutlaka ortasına batırın, çünkü kenarları pişmiş olması sizi yanıltabilir, ortası daha geç pişiyor.)
  • Pasta soğuyunca üçe bölün ve katları meyve suyu ile ıslatın.
  • Krem şanti'yi soğuk süt ile hazırlayın ve diğer malzemeleri ekleyin ve kek pişip, soğuyana kadar buzdolabında bekletin.
  • Kremayı kekin ara katlarına sürün ve damla çikolata serpin, kalan krema ilede üstünü kaplayın.
  • Pastanın üstündeki şekil için en üste biraz fazla krem şanti sürüp, tatlı kaşığının ucu ile hafifçe bastırıp çekin.

Selen Pasta

18 yorum:

Selen dedi ki...

CANIMMMM,
KOCA KOCA YAZMAK GELDİ İÇİMDEN :) NE TATLISIN SEN YAHU. BENİM İÇİN UĞRAŞMIŞSIN (gerçi iştekilere de yaramış :)) GÜPGÜZEL BİR PASTA YAPMIŞSIN ELLERİNE SAĞLIK CANIMIN İÇİ. BU YANAKLAR SANA FEDA OLSUN :)
Bu durumda hemen bana senin yaşgününü yazıyorsun :)
Seni kocaman öpüyorum, seviyorum ve kucaklıyorum Mögüm

Selen dedi ki...

Ay dur ya biliyorum 10 Mayıs'tı. Ama ben blogunla ve şeker senle tanışma şerefine daha sonra erdiğimden kaçırmışım doğumgününü. Off seneye 10 Mayıs'a da çok var yahu. Ne yapacağız şimdi? :))

Adsız dedi ki...

Müge'cim uğramayalı neler yapmışsın, pastalar, tartlar hepsi nefis görünüyorlar, ellerine sağlık, gününün iyi geçmesi dileğiyle, sevgiler..

Adsız dedi ki...

Şirinem;
Beğenmene çok sevindim, seni sevindirdiysem, mutlu edebildiysem inan çok mutlu oldum, benden sana minik bir hediye olsun istedim.
İnşallah seneye şöyle güzel bir masa donatıp, hep beraber kutlarız. Pınarın bebiside bi yandan ciyaklar, belki biz 1,5 kişi oluruz seneye..Bakalım..
Tekrar doğum günün kutlu olsun, öpüyorum canım...

Unknown dedi ki...

oy oy oyyyyy, o ne güzel olmuş öğle müge'cim. valla şahane, ellerine sağlık...

Cafe Gusto dedi ki...

Merhaba Müge
pek güzel bir pasta bu ellerine sağlık.
sevgilerimle...

pecete dedi ki...

Bacım, valla ben yemedim o yüzden tadını bilemem. Bunun için bu durum hemen tekrarlanır, Bake Shop'a ve hatta gerekirse sizi olduğunuz yerden alınarak tukkana getirilir ve o bölgede test edilir... Artık beğenir miyiz,beğenmez miyiz bilemiyorum... Ben de istiyorumm...

Adsız dedi ki...

Sevgili Ebrucum,Seçilcim ve Serpilcim...
Beğenmenize çok sevindim, eh işte yavaş yavaş pasta konusunuda kıvırmaya başlıyoruz, ama çalışmaya devam tabiki...
Peçete şekerim,
Yeterki sen iste, pasta dediğin nedir, Bake Shop'ta olmak zaten başlı başına bir mutluluk, tabiki bir dahaki gelişimde mutlaka yapıp getiriyorum.

Adsız dedi ki...

süper selenciğim ellerine sağlık:)

zeyneb dedi ki...

bütün tarifleri liste halinde görebilsek keşke :(

Saliha dedi ki...

Merhaba
Blogunuz ve siz, herşey çok mükemmel, tebrik ederim. Sırayla tüm arşivinizi okuyorum bi kaç gündür. Siz beni tanımıyorsunuz belki ama ben sizi arkadaşım zannediyorum, insan her gün günde bir kaç kere muhatap olduğu kişiye ister istemez bir sıcaklık hisseder ya aynen öyle.
Bu pastanın keki için çikolataları rendenin ince yerinden rendelesek, eritmesek olur mu?

Müge Hüner dedi ki...

Saliha Hanım;
Ne güzel, ne sıcak sözler bunlar çok teşekkür ederim.
Sağ olun.
Çikolataları eritince içine tam olarak karışmış oluyor, homojen bir şekilde.
Açıkçası rendeleyerek hiç denemedim sizi yanıltmak istemem.

Sevgilerimle

Saliha dedi ki...

Merhaba Yeniden,
Sıcak sözlerin çok çok fazlasını hakediyorsunuz emin olun. Zaten okuyan az-çok anlar, yüreğinizin güzelliği yazılarınıza, yaptıklarınıza yansıyor, Rabbim herşeyi gönlünüze göre versin inşaallah.
Hemen cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim, çikolataları eriterek yaptım ve çok güzel bir pastam oldu,paylaşımınız için de ayrıca teşekkürler.
Her zaman öylesiniz ama ben yineleyeceğim; sevgiyle kalın...

nurten dedi ki...

merhaba tariflerinize hayranım.çikolatalı pastanızı denedim.fakat size sormak istediğim şeyler var benim pasts tabanım yumuşak değilde ıslak kek kıvamında oldu öncelikle bu şekildemi olması gerekiyordu yoksa benmi biryerde yanlışlık yaptım.ama tadı gayet güzeldiBirde fırınım kenarlarını yaktı kaç derecede pişirmem gerekirdi büyük fırın kullanmaktayım.kullandığım borcam tepsimde küçük borcamdı beni aydınlatırsanız çok sevinirim bir dahaki yaptığımda dikkat ederim hiç değilse.Birde yumurtanın aklarını ve beyazlarını ayrı ayrı çırpmadan yapmıştım bu şekilde olması gerekiyordu değilmi.

Müge Hüner dedi ki...

Sevgili Nurten Hanım;
Öncelikle güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim.
Blogumdaki pandispanya dosyasını okuyabilirseniz pek çok sorunuza yanıt bulacaksınız aslında.
Fırın ısısı olarak 180 idealdir.
Bu pastada kullanılan pandispanya çikolatalı olduğu için biraz nemli olması normal. Çok pişerse çikolata kuruluk verir zaten.
Yumurta aklarını ve sarılarını ayrı çırpmak kabarması konusunda çok etkilidir.
Ayrıca yumuşacık yapar.
Borcamın sadece altına yağlı kağıt sermeniz yeterli. Kenarlara da kağıt yada yağ gelmesin ki rahatça tırmansın pandispanya.

Umarım yardımcı olmuşumdur.

Çok sevgilerimle.

nurten dedi ki...

çok teşekkür ederim Müge hanım.Benim fırınımdada bir problem var sanırım dediğiniz şekilde 180 derecede yaptım,ve tariflerizi sürekli takip ediyorum inanılmaz güzel tarifler ama fırınımdan dolayı problem yaşamaktayım.Rica etsem bana bir tavsiyede daha bulanabilirmisiniz fırın olarak hangi markayı kullanıyorsunuz.Çok meraklıyım yemek hamur işi türlerine ama istediğim gibi olmayınca fırınım yüzünden çok üzülüyorum.O güzel tariflerizi her zaman bekliyoruz takipçinizim.

Müge Hüner dedi ki...

Nurten Hanımcım;
Ben siemens in büyük ocaklı fırınını kullanıyorum. Yaklaşık beş yıldır kullanıyorum ve gayet memnunum.
Biraz ağır pişiriyor ama sonuçta performansından memnunum :)
Çok sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

yine süper bir pasta daha vala imreniyorum size umarım bende bir gün böyle pastalar yaparım emeğinize sağlık. süslü pastaların devamını bekliyoruz...:-) serap.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin