30 Nisan 2007

NGBB Botanik Parkı - Ataşehir

botanik2007-8

Hafta sonu fotoğrafçılığa merak sarmış olan arkadaşımız sayesinde, yine yeni bir yer keşfettik.
"Nezahat GÖKYİĞİT Botanik Parkı". Ataşehir'de, otobanın kenarında, size İstanbulun tam ortasında olduğunuzu unutturan bir tatil köşesi...

botanik2007-16

Botanik Park, Tekfen Holding'in sahibi tarafından yaptırılmış ve ücretsiz olarak İstanbulluların hizmetine sunulmuş. Her yer mis gibi tertemiz.

botanik2007-5

botanik2007-6

botanik2007-7

botanik2007-13

botanik2007-10

Parkın her yerine banklar ve masalar yerleştirilmiş, size piknik sepetinizi hazırlayıp gitmek kalıyor.

botanik2007-1

botanik2007-4

botanik2007-9

Parkta iki adet gölet de var. Bu sevimli ördekler, bir bakıyorsunuz gölet'teler, bir bakıyorsunuz çimlerde geziyorlar. O kadar şirinler ki...

botanik2007-14

botanik2007-15

botanik2007-17

botanik2007-3

Parkta başınızı hangi yöne çevirirseniz, harika çiçekler görüyorsunuz, hatta normal boyutunun dörtte biri kadar olan hercai menekşeler olağanüstü idi.

botanik2007-11

Parktaki tüm ağaçların ve çiçeklerin altına bilgilendirme lavhaları yerleştirilmiş. Bildiğimiz Çuha'ların latince ismi, ezberlenemeyecek kadar uzun mesela :)

botanik2007-12
botanik2007-2

İşte parklarda görmeye alışkın olmadığımız bizi gülümseten iki tabela. Parkta yasak olan tek şey mangal ve ateş yakmak. Onun dışında koşun, çocuğunuzla oynayın, çimlerde yuvarlanın, herşey serbest...

13 yorum:

Selen dedi ki...

Mügeciğim,
Kalabalık oluyor mu bu park? Pikniğe gidince boş masa bulmak kolay oluyor mu diye merak ettim de...

Müge Hüner dedi ki...

Selencim,
malesef çok kalabalık oluyor. Mekan zaten çok küçük yaklaşık on araba gelince park doluyor, ondan sonra içeri almıyorlar zaten, bizim arkadaşlar pazar sabahı kapıdan dönmüşler mesela. biz genellikle hafta içi akşam 3-4 kez,birde cumartesi öğleden sonra 1 kez gittik .biraz daha sakin oluyor.

Adsız dedi ki...

merhaba
yıllardır yanından geçıpde bır turlu gıtmeye fırsat bulamadıgım botanık parkını sayenızde gördum ve gıtmek artık şarttt oldu ve ınanmıyacaksınız ama evımde carrefourun yanında yanı parka çok çok yakınım..
sayenızde gıtmış kadar da oldum çok çok teşekkurlerr

Müge Hüner dedi ki...

Sevgili Gülten;
Bizde bir arkadaşımız sayesinde keşfettik, bütün yaz sık sık gittik, bu kadar yakın olup da gitmemek olmaz, hazır havalar hala güzel giderken kaçırma derim, sevgiler.

Chocolatecan dedi ki...

orası halka açık bi yermiymişş :)) allahım istanbulda yaşıyorum ama hiçbişiden haberim yok. hep yanından geçtiğim, ama ağaç ve çiçek üretimi yapan bi yer zannettiğim :))) "parkı" sayende öğrenmiş oldum. otoyolun ortasında ki yer dimi bura? karşısında ataşehir vardı galiba

Chocolatecan dedi ki...

ya yazmışsın zaten neresi olduğunu, ben tarih sırasına göre aşağıdan yukarı okuduğum için yazıları :)) şapşal bi okuyucuyum kabul ediyorum...

Müge Hüner dedi ki...

Özlemcim;
Estagfurullah ne demek şapşal olmak. Bu yorumunla blogumu baştan sona okuduğunu anlamış oluyorum ve çok mutlu oldum canım, teşekkürler.

Adsız dedi ki...

tavşan yetiştiriliyo mu burda

Adsız dedi ki...

İletişim bilgilerini öğrenebilir miyim, tel vs... ?

Adsız dedi ki...

arkadaslar nasil gidebilirm bi tarif ederseniz umraniye den

Adsız dedi ki...

Evet bende bir İstanbul da oturan olarak Batum botanik parkı gördükten sonra yazınız ilgimi çekti.Şu an İstanbul dışındayım.İstanbul a gelince göreceğim ilk yerlerden biri..Sevgili İstanbul u çok özledim zaten..teşekkürler..

Adsız dedi ki...

butanik parkına gittiğimde inanın san ki cennete gitmiş gibi oldum yapanlardan emeği gecen herkesten allah razı olsun

Adsız dedi ki...

Slm. Benim de evde yeti$tirdigim gozum gibi baktigim ordegim var. Bu parka birakabilirmiyim acaba. Ba$kA biryere birakmaya kiyamiyorum bize cok ali$ti. Ozelliklede bana.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin