18 Nisan 2007

Hamsili Pilav



TÜRK USULÜ SUŞİ...
Dün akşam yemeği için arkadaşlarımıza davetli idik. Arkadaşımızın annesi, Karadenizli olmasının hakkını teslim etmişti doğrusu. Yemeklerin hepsi muhteşemdi. Özellikle hamsili pilav çok hafif ve lezzetli idi. Ben görüntüsü ve içeriği nedeniyle Hamsili Pilavı, Suşi'ye benzettim. Tabi bizim suşimiz mis gibi pişmişti ve de çok lezzetliydi.

Malzemeler
  • 1,5 Kg. Ayıklanmış Hamsi
  • 1 Su Bardağı Pirinç (Yıkanmış)
  • 1 Adet Taze Soğan
  • Kekik, Tuz, Karabiber

Yapılışı

  • Tepsiye hamsilerin yarısını, beyaz kısmı üste gelecek şekilde diziyoruz.
  • Üzerine pirinç ve küçük doğranmış taze soğanları seriyoruz.
  • Damak tadımıza göre kekik, tuz ve karabiberi ekliyoruz.
  • Hamsinin geri kalanını beyaz kısmı alta gelecek şekilde üzerine diziyoruz. Üzerine erimiş tereyağ gezdiriyoruz.
  • Fırında kızarana kadar pişiriyoruz.

2 yorum:

Yasemin dedi ki...

ya bi gun hamsili pilav yapta yiyelim be mugecim gecenin 1:30 unda agzimin sulari aktii ufff :)

Adsız dedi ki...

müge hanım sizi severek takip ediyorum bende yeni biri evli olarak tatlı ve yemek yapımına çok meraklıyım özellikle pandispanya tarifiniz mükemmel tam kıvamında tutuyor tekrar size teşekkür ederim .hamsili pilavda kuş üzümü fıstık ve karabiber pilavına eklenirse daha güzel oluyor benim annemde karadenizli ondan biliyorum çok teşekkürler tekrar herşey o güzel gönlünüzce yüreğinize sağlık .

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin